Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mesela engellilere sürekli refakatçi desteği versin devlet konut yardımı ulaşım için engellilere özel otobüsler ben ozaman araba istemem şahsen neyapacam arabayı

tanerbudak

Taner bey bu bilgi kesin mi acaba, yılbaşından sonrayı bekliyordum bende. 5 aralıkta yeni araç almaya hak kazanıyorum ancak vw böyle yaparsa yılbaşını beklemenin benim için bir anlamı kalmayabilir.

Vw nin hangi modelini alacaksınız bilmiyorum ama şu an Türkiye de ki bayilerin % 98 nde passat yok.

Arkadaşlar bayilerde araba yok inanın en erken şubat 2020 teslim ederiz derler, bu ne iş anlamadım.

bayilerde araç olmadığına inanmıyorum açıkcası aracı saklıyorlar.2020 demek yenı zam demek.

Mini cooper countryman almak istenler bayilerde var. Araç 209 bin tl, ötv indirimiyle 140 bin tl oluyor. %50 ötv

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaşlar bende Qashqai platinium 1.5 dizel alacağım ama hemen hemen bütün bayileri aramama rağmen aracın olmadığını söylüyorlar.yeni yılda belli degilmis...

StratoS KARDEŞİM MERHABA;
BUGÜN K.ÇEKMECE ASLİYE HUKUK TAN %90 ZİHİNSEL ENGELLİ ABLAM ADINA VASİ KARARINI ALDIM.
KALEME ; ÖTV İNDİRİMLİ ARAÇ ALMAK İÇİN NE YAPMALIYIM DEDİM. KALEM MÜDİRESİ HANIM DA BANA:
DİLEKÇE,DİĞER KARDEŞ LERDEN(VARSA) TAAHHÜT ,NOTERDEN DE BİŞEY İSTEDİ AMA ANLAYAMADIM.
KONU İLE İLGİLİ BİLGİN VARSA YARDIMCI OLUR MUSUN?

Herkese merhaba, anneme kalp yetmezliğinden dolayı (EF değeri 20 lerde 60 üzerinden) %100 engelli raporu verdiler. Fakat 2 sene geçerli. 2 sene sonra yenilemek gerekecek.

Forumda çok yerde okudum olabiliyor ama araç alma arefesinde beni mazur görün tekrar teyit etmek isterim. 2 yıl süreli raporla geçerlilik tarihinin son 6 ayına kalmadan rahatlıkla araç almaya gidebilir miyiz? Bayiler bilgisizlikten dolayı zorluk çıkarır mı ?

Henüz tam araştırmadım ama üst segmentte 2020 nin ilk çeyreğinde kasa değiştircek 4.18i leri 300 küsür civarına çekseler ( beklenti bu yönde) herkes için harika olur diye düşünüyorum.

BMW 1 serisi
Volvo XC40 (bulunursa)
BMW X2
Audi Q2
Mercedes A sedan
Mercedes CLa

Seçeneklerimiz arasında. Araçlar 1.6 benzinli baz versiyonları bmw 1, mercedes dışında yok. Volvolar gemide gelmeden satılmış.

Bu araçlardan son zamanlarda bulan ve fiyat alan oldu mu ?

ayhankarasu

Bu konularda bilgim çok yok. Ama sorumluluğun sizde olduğuna dair yani sonuçta siz ablanıza bakıyorsunuz ve onun adına araç alıyorsunuz. Diğer kardeşlerinde rızası isteniyor olabilir. Detaylı ve en doğru bilgiyi noterden alabilirsiniz.

ayhankarasu

Vasi kararınız ne kadar sürede çıktı hakim araç alımına izin vermeme gibi durumlar oluyormus sanirim

Merhaba Xc40 t3 geartronic almak mantiklimi sizce yeni limitle

mchi

Liste fiyatı limite yakınmış ama boş getirmiyorlarmış.
Opsiyonlarıda ekleyince fiyat yine yükse çıkıyormuş dediler.
Yoksa o araba alınmaz da ne alınır =))

Bilmiyorum bayi dedi mart ayını bekle XC40 vereyim sana. Deri koltuk falan olmazda normal olur dedi anlayacağımız özellik yok ama sağlamlık ve benzinli araç almak isteyen alabilir. Volvo bu limite göre araç üretecek dediler bana.

Şuan ki güncel ÖTV sınırı tam olarak nedir ?yıl başı değişim olur mu?

cevabınız için teşekkür ederim

limitin üstündeki farkıb elden verip volvo alan birini duydum. ötv raporunu halledebilirsem ben de honda crv düşünüyorum. aradaki farkı elden verip faturayı ötv limitinden kestirdi mi sorun kalmaz

Ben bugun bi bayi ile gorustum telefonda. 2019 larin hepsi tukenmis. 2020 modellerde Otv muafiyeti icin ozel bi paket cikaricaklarmis. Boşline almak istemiyorum dedim. Boş olmayacak deri koltuklu bilmemneli özel bir paket düşünüyorlar ocağın ilk 2 haftasinda belli olurmuş. Ocagi bekleyin dedi araçlar mart gibi gelicekmis

Ozel bi paket nasil oluyor onu anlamadim. Sirf otv icin Türkiye ye ozel uretim mi bu :) bekleyelim bakalım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Donanim ekletip farki elden ödemek mümkün olsa çok iyi olur.

Yeni bir ötv muafiyet sistemi çalışması varmış,FTR doktoru arkadaşın bana yazdığını direkt paylaşıyorum
“Ulaş ispanyol tipi vergi muafiyeti konuşuluyor, yine bizim ftr derneğinden görüş istenmiş. Özürlülüğe göre iniş binişi rahat ergonomik ölçüleri uygun araca indirim uygulanması gündemde sanırım. Bende bir çalışma vardı, yerden yükseklik ön koltuğa biniş açısı vb gibi ftr derneği başkanı hoca benden onu istedi,Ama o ölçülerde bir tek transporter combo falan olur,Bir de fiatın bu işlere bakan autonomy diye şirketi var bursa fabrikasında engellilere araç modifikasyonu için bölüm kurmuşlar. Bu olaya hazırlık olabilir. Portekizde katıldığım bir kongrede binişi kolaylaştırmak için aracın kendiliğinden alçalabildiği ön kapıların 120 dereceden fazla açıldığı fiat 500l görmüştüm.” Diye bir paylaşımda bulundu doktor arkadaşım.

ulas79
bunun bize bir artısı olmaz ki. belki o şekilde alınan büyük tip araçlar vito transit transporter gibi araçlarda motor hacmine bakmadan ötvsiz olabilir. onlarda da şu dezavantaj var ticari sınıfta ötv %15 olduğu için bi anlamı yok. indirimsiz gibi bişey.

Fiat ın Autonomy uzun yıllardır var ancak en basit modifikasyonda bile aşırı pahalı çözümler sunan, zengin ve pek para hesabı yapmayan engelli müşteri pörtföyünü hedeflemiş bir şirket. Ben yıllar önce görüştüğümde onlardan aldığım teklifler fahiş yüksekti, çok daha makul fiyatlarla kaliteli çözümler bularak işimi başka yerlerden halletmiştim. Bazı uygulamaları engelliye yapılan vergi indiriminin çok çok daha fazlasını tekrar engelliye fatura edecek fiyatlarda... Yani indirimi devlet esasında kolaylık maksatlı engelliye yapıyor ama indirimden "asıl" istifade eden bu firmalar...

Autonomy ile devlet işbirliği yapıyorsa oradan makul fiyatlarla katma değer sağlayacak başarılı bir iş çıkacağını sanmıyorum, onların maksadı tertibat ve tadilat niteliğini kağıt üzerinde artırıp prosedürü ağırlaştırarak merdiven altı tetibatçıların müşterilerini kendileri gibi kurumsal ama pahalı firmalara mecbur bırakmak olabilir ancak... Şahsi fikrim; Fıat autonomy projesi tabana yayılmak yerine ülkedeki engelli sayısını dikkate aldığımızda oransal olarak çok sınırlı miktarda olan zengin engelli bir gruptan ciddi paralar kazanmak için ortaya çıkmış bir oluşum.

fatih_123

Alınıyor onda sorun yok ama maliye ile çok ciddi sorun yaşayanlar oldu. Çünkü arabanın liste fiyatı 300 bin fatura bedeli 240 bin. 60 bin TL indirim nasıl oldu diye maliye çökebiliyor. Bmw de çok yaşandı bu. Alınır ama ciddi riskleri mevcut. O arabanın ötv indirimi ile alınmayacağını çok kişi bildiği için şikayet vs oluyor ve inceleme başlıyor.

Styric

arada çok fark olursa illa ki dikkat çeker. en fazla 20 30 bin ilave düşünülmeli. bayi indirimi vs diye savunulabilir ama 60 binin neyini savunacaksın :) aslında devlet şu kadar tutarın ötv sini öderim geri kalanı sen verirsin dese kimse bu gibi işlere girmez ayrıca devletin de karına olur aradai farkın ötv sini yine alacak. hem de alıcı ve satıcı riske girmemiş olacak. ama bu bürokratların kafası çalışmıyor malesef

merhaba, 90 oranında raporum var, 160.000 tl lik araca ödeyeceğim miktar ne olur acaba? yardımcı olursanız sevinirim

fatih_123

Zaten artısı olmadığı için paylaştım yine bizim işlerimizi daha kötüye sürecek bir çalışma var.

Hangi bayiyi aradınız audi mi ? Audi genelde öyle bipaketler yapıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt