Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Volvo yu aradik.
Arkadaslar xc40 a niyetli olanlar birlessek bayiye liste versek. Sonra firma yapmaktan vazgecti vb gibi bi durum olmasin. Sayimiz çok olursa belki paket içeriklerine bile müdahele edebiliriz.

arkadaşlar ben artık bunaldım. superb prestige hevesi ile başlayan seruvende araç bulamadım. sonrasında buldum 266 bin tl den 270 bin tl den satmak istediklerini açık net soylediler. PASSAT da da durum aynıydı orta donanım bussines olabilir dendi. tucson a niyetlendik :) değişen bişi yok elite 150 bin :) anlayacağınız hem araç yok. bulursan kazıklandığın çok açık. Ya da alt donanım araçlar sana kakalanıyor. Şubat da 2019 mart 2019 da 175 bin TLYE satılan honda civic fuller 230 toyota full hibritler 210 bin. Şimdi bu durumda 1. Araç fiyatları sürekli yükseliyor. 2. istenilen kalite ve donanımda araç bulunamıyor 3. Limit yükseldiğinde de değişen bir şey olmayacak bence. 150 bin TL ye alabileceğin aracı 180 bin VE yukarısına satmaya çalışacaklar. 4. İstemediğim halde TOYOTA COROLLA HYBRİT FULL aldım. Araç teslim edilmedi. 5. toyota CHR alayım dedim onda da ÖTV %50 oluyor. COROLLA YA göre 15 bin TL FAZLA ödemek gerekiyor. selamlar..

ÖTV indirimi bize zaten yok fiyatta değişen olmaz diye düşünüyorum Skoda karoq benzinli dusunirmusunuz bayiden 141 bin full

Resmî gazetede MTV oranları felan yayınlanmış. Engelli araç limiti de belirlendi mi acaba?

2020 yılı yeniden değerleme oranı 22,58 olarak belirlendi. Bu değerleme oranı ile 2020 yılı engelli araç üst limiti 302 bin tl olacak

Teşekkür ederim alper25. Yayınlandı mı? Ben metne baktım göremedim. O yüzden sordum

Akus

keşke herkes sizin gibi olsa da bilgi paylaşsa bir kısmımız malesef boş konusuyor teşekkürler bilgi için dostum

2020 yılında uygulanacak Yeniden Değerleme Oranı %22,58 olarak yayınlandı. Ötv siz araç alım tutarı da her yıl YDO kadar arttırılıyor. Yılbaşında netlik kazanacak. Cumhurbaşkanı kararnamede değişiklik yapmaz ise 303.200 TL olarak netlik kazanacak. bunu defalarca arkadaşlarımız yazdı. hala aynı şeyi sorup duruyorsunuz.

geçen sene aynı durumdaydım. superb, crv derken ortalıkta dolaşıp duruyordum. en son gidip 2.el araba almaya niyetlenmiştim.
hesaplandığında çok daha isabetli oluyor.
değerlendirme oranı ile limiti 302 bin yaparlar yapmasına ama araba fiyatları da otomatik 20-30 bin artar. 2.el 150 bine lüks arabalar var. ekspertiz garantisi ile alırsanız hiçte fena olmaz, kurumsallar 1 yıla kadar garanti verebiliyorlar.
Yada benim gibi yapıp sabır edip fırsat beklemeniz gerekiyor. en sonunda sıfır bmw aldım.
Araç ithalatı dahi araştırdım, GTİP olmasaydı xc40 dahi alınabiliyor.

Adamda ki egoya bak yaa !!! Belki göremedik belki duyamadık belkide işimiz gücümüz var belki de baştan sona doğru okuyacak zamanım yok olamaz mı

Yani bunu söylemek size mi düştü. Sanane kardeşim boş beleş konuşmak yerine bildiğin bir şey varsa paylaş yoksa sus ve işine bak!!!

Bilgi paylaşan ve yardımcı olan arkadaşıma teşekkür ederim..

marto1

Merhaba Arkadaşlar rica ediyorum bilgisi olan varsa yardımcı olup bilgilendirirse sevinirim

Benim %45 ( cp cerabral palsy ) raporum var ve 4 defa denememe rağmen ehliyet için rapor çıkmadı. Dışarıda çok rahat araç kullanmama rağmen nedense tıp kullanamaz diyor. Benden daha engelli fiziksel uzuvları olmayanlar ehliyet alabiliyor ama bana nedense vermiyorlar. Kaç defa itiraz ettim hakem hastaneye gittim ( not : 200 tl bu hakem hastanelerde alıyor yani 2 defa 200 tl ödemek zorunda kalıyorsunuz ) olmadı olmuyor ...

Benim size 2 tane sorum şu arada kaldım kafayı yiyeceğim....

raporu aldıktan sonra ;

1- 2 tane belde 2 tane boyunda fıtığım çıktı
2- 9 ay önce kalp krizi geçirdim anjiyo oldum 1 tane %100 1 tane % 60 tıkalı damarım varmış
3- Narkolepsi ( gün içinde yeri saati farketmeksizin uyuya kalabiliyorsunuz ) hastalığına yakalandım
4- Mesanemde sıkıntı var devamlı küçülüyor biz ilaçlar ile büyütüyoruz o kendiliğinden küçülüyor.
5- Klostrofobi oluştu;
6- Nöromuskuler skoloyoz oluştu;
7- Karaciğerde aşırı yağlanma ;
8- Konkaların şişliği sürekli ist da yaşadığım zamanlarda sürekli şişiyor ;

A-Bu saydığım hastalıklar cp den 45 gelse üstüne ne kadar ekleyebilir ?
B-Ayrıca % 90 altında çıkar ise ötv siz araç alamıyormuyum ?

YASİNAKA

merhaba yasin bey,

Bilgim yettiğince size cevap vereceğim aynı zamanda az çok hukuki bilgim var

Ben doktor değilim kendi yorumum Hastalık türevleriniz gerçekten çok ağır gerçekten. Bu süreçte hiçbir doktor size onay vermeyebilir.

Bence tıbben de sıkıntılı bir durumdasınız lakin siz hakkınızı önce mahkemede sonuca göre anayasa mahkmesinde hakkınızı aramanızı tavsiye ederim

[FONT=&quot]
Bu hususta acilen bir avukata danışmanızı tavsiye ederim.

saygılarımla

[/FONT]

YASİNAKA sonradan yakalandığınız hastalıkların hepsi sanki sinir ve strese bağlı olarak çıkmıiş... benim size nacizane önerim, biraz kendinizi dinlemeey çalışın, neye bu kadar stres yaptığınızı düşünün ve içinizde en kötü durumu yaşamay hissetmeye çalışın, sonrasında aslında sizebirşey kaybettirmeyeceğini görerek rahatlamaya çalışın yoksa konforunuz iyice gider günden güne, o şekilde araba alsanız da rahatlığını hissedemezsiniz...

Saygılarımla...

Peki % 90 nın altı ötv indirim raporu olan araç alamıyormu ( kullanmak için değil ) @Suret

Teşekkür ederim işim stresli ama emekli olmayı planlıyorum önümüzdeki 4-5 ay içinde ama emekli olduğumda aracımı değiştirip kendimi dağa taşa vurup hayvanlarla aşır neşir olmak köy hayatı yaşayacağım inşallah ama aracımı değiştirmek istiyorum bunun içinde aklımda ranger - amorok * l200 tipi araçlar var eğer %90 nın altıda bu indirimlerden yararlanabiliyorsa yine uzun yolda eşim kardeşim vs kullanır ben kendime göre kısıtlı alanlarda kullanırım şu an olduğu gibi ( ehliyetim olmasada en azından vergi vs ödemem ) şuan kasko mtv vs derken yıllık nereden bakarsanız 7-8 bin ekstradan harcamam var sırf normal araç sahibi olduğum için

zoiree

Bunu ötv muafiyeti olmadan aldınız herhalde? Çünkü kimse alamamıştı bu şekilde...

Son nokta.

b) (II/C/5.1) bölümünün üçüncü paragrafında yer alan “247.400 TL’yi” ibaresi “303.200 TL’yi” şeklinde,
değiştirilmiştir.

Arkadaşlar merhabalar yerli otomobili ÖTV indirimli alabiliyormuyuz zamanı gelince ve ÖTV oranı yüzde 50 olur mu sizce?

Esatbey

Elektrikli araçlarda şuan ötv %15 diye biliyorum. %50 zor. Hibrid olsaydı bi ihtimal olurdu.

Yeni sınır yayınlandı.

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL

TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 7)

MADDE 1 – 18/4/2015 tarihli ve 29330 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinin;

a) (II/C/1.2.1) ve (II/C/1.3) bölümlerinin birinci paragraflarında yer alan “247.400 TL’nin” ibareleri “303.200 TL’nin” şeklinde,

b) (II/C/5.1) bölümünün üçüncü paragrafında yer alan “247.400 TL’yi” ibaresi “303.200 TL’yi” şeklinde,

değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Bu Tebliğ 1/1/2020 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.

Herkese Hayırlı olsun diyelim. Son 15 günde Euro aldı başını gitti. Volkswagen de konuştuğum satış elamanı Euro 6.40 ın üstüne çıkmazsa zam beklemediklerini söylemişti. Muhtemelen hatırı sayılır zamlar gelecek araçlara. Buradan alınabilecek araçları paylaşalım lütfen. Teşekkürler

2020 GLA ve 2020 xc40 aklımda var onlar için uğraşacağım şuanlık olmuyor gibi görünüyorlar bu limite bağlı olarak olmaz ise mercedes a sedan alacağım. Bu araçlar hakkında alınabilirliği için bilgisi olan var mı ?

Gla nın içi eski kalmış, kasa yenilenecek mi bilginiz varmı ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

GLA yenilendi diye biliyorum. Türkiye’ye 2. Yarı da gelir be 400 bine yakın olur. Zor yani. Mercedes’ten belki A serisi bir araç alınabilsin.

GLA yı geçen haftasonu inceledim bayide bana oldukça küçük geldi, fiyat olarak 345 dediler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt