Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yeni aracımı bugün teslim aldım.Allah olmayanlara da nasşp etsin

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Honda Civic aldım bu hafta ÖTV muafiyetli . Satış danışmanı yeni gelecek araçlara 7 bin TL zam geleceğini söyledi

ugir
Hayırlı olsun arkadaşım, kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.

kenai

Çok teşekkür ederim

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5 sene bizim araclarin değeri iyice dusuermi yerli otodan elektrikli araçlardan sonra

Elektirikli araçlarda güncel ötv oranları nedir.
İndirim hesaplamada kw gibi güç değerleri mi dikkate alınıyor.

Kw a göre en düşük %3, maksimum %15 ötv alınıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

melihbe

Geçen hafta ben de bunu sordum. Muhtemelen 2020'de yenilenecek dediler. A ve B Serilerindeki yeni iç dizayn GLA'da da uygulanacak.

27 Aralık 2019 CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 30991 (2. Mükerrer)

TEBLİĞ

Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL

TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 7)

MADDE 1 – 18/4/2015 tarihli ve 29330 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinin;

a) (II/C/1.2.1) ve (II/C/1.3) bölümlerinin birinci paragraflarında yer alan “247.400 TL’nin” ibareleri “303.200 TL’nin” şeklinde,

b) (II/C/5.1) bölümünün üçüncü paragrafında yer alan “247.400 TL’yi” ibaresi “303.200 TL’yi” şeklinde,

değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Bu Tebliğ 1/1/2020 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.

------------------------------------------------------------

Buna göre ilgili kanuna göre yeni limit resmi olarak 303.200 TL'dir.

Bilginize.

Son düzenleme:
mart ayını bekle XC40 vereyim sana.

Merhabalar, ben de XC40 düşünüyorum. Size bu bilgiyi hangi bayi verdi ??

Ben Volcar Altunizade ile görüştüm araçlar 1.5 T3 Momentum üstüne baya bir ekstra ile 347 bin TL ye Mart 2020 de gelecek dedi.

VuL8hj.png

Volvo XC40 Sitede benzinli baz paket 283 bin TL olarak görünüyor 1.5 T3 Momentum olarak ama benim sorduğum bayilerin hiçbirinde araç yok. Limit dahilinde verebilirler mi bilmiyorum..

denemeseskontrol

Evet liste fiyatı o sekilde ama bu aracı getirmiyorlar. Momentum getirip bir sürü ekstra ile limit dısına cıkarıyorlar fiyatı. Eklenen özellikler gercekten iyi ama bize yaramıyor malesef.

Bu aracı umudum 2020 de Volvonun bunu düşünüp planlayım limit dahilinde getirmesi. Cidden Volvo tutkudur uzun yıllardır kullanıyoruz biz s60 ve cok memnunuz. Ama bu tarz esneklikleri hiç gösteremiyorlar.

BaranSoylu

Evet xc 60 için de Türkiye'ye tek paket halinde gelip satiliyor. Yarın Volvo ya uğramayı dusunuyorum. Bir gelişme olursa haber veririm

@BaranSoylu Volvo xc40 benzinli baz paket olarak likit dahilinde satilabilecegi konuşuluyor ancak net bir şey yok şimdilik. Ayrıca sorduğum bayi de Mart sonunu bulacağını söyledi kendilerine araç gelmesinin

zaten bu sene bu 303 bin limitini kacırmayın derim, gelecek sene ekim de tuik o kadar dusuk bir üfe rakamı acıklayacakki şok olur coğu kişi yuzde 4-5 bile olabilir. tabii araclara o kadar az mı zam gelir onu allah bilir.

GLA ve XC40 fiyatlarını bende merakla bekliyorum ocak sonlarına doğru XC40 belli olacak GLA ise Mayısı bulur

Xc40 icin limit dahilinde bi arac planlari varmis ocagin 2. haftasi gibi tekrar arayin kesinlesir dedi. bayi satis temsilcisiyle telefonda gorustum. Mercedeste birakin gla yi a serisinin bile amg paketinin limiti asacagini dusunuyorum. A serisi style paket dayamaya calisacaklar. Her sene oldugu gibi.

Mini cooper countryman düşünüyorum ben, fiyat olarak ne olur acaba. Şuan bayilerde yok.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2020 yılı ötv muafiyeti

27 Aralık 2019 CUMA
Resmî Gazete
Sayı : 30991 (2. Mükerrer)
TEBLİĞ
Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL
TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 7)
MADDE 1 – 18/4/2015 tarihli ve 29330 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinin;
a) (II/C/1.2.1) ve (II/C/1.3) bölümlerinin birinci paragraflarında yer alan “247.400 TL’nin” ibareleri “303.200 TL’nin” şeklinde,
b) (II/C/5.1) bölümünün üçüncü paragrafında yer alan “247.400 TL’yi” ibaresi “303.200 TL’yi” şeklinde,
değiştirilmiştir.
MADDE 2 – Bu Tebliğ 1/1/2020 tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.

Volvo Bayisini ben de aradım. 303 bin liralık xc40 getireceklermiş. Deri koltuk, hayalet olur dedi. Bazı yerlerden kırpacaklarını söylediler. Haftaya Arkas Volvo’da yüz yüze görüşeceğim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt