Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Q77

Daha öncede çok kez belirtmiştim. En iyi araç diye birşey yok. Size uygun araç var.
Ve engelli aracı almak bir kazanç kapısı değil, engellilerin ciddi sıkıntı çektiği bir ihtiyaçlarının karşılanmasıdır...

IbrhmAkgl

Alınır ama ötv oranları çok düşük, o yüzden pek kimse tercih etmiyor sanırım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaşlar 1 yıl süresi olan raporlarda. 6 aydan önce araç alınması gerek diye bişey duydum. Ne derece doğru. Neden böyle?

Akus
Doğrudur. Rapor süreli ise, bitimine 6 ay kalana kadar araç alabilirsiniz.

StratoS
Hocam tabiki ihtiyaca/zevke/mali duruma göre değişecektir. Araçlardan az çok anlıyorum bende, sizinde anladığınızı görüyorum. Benim herhangi bişey alırken gücüm dahilinde kalmak kaidesiyle genel mantalitem fiyat/performans ürününü bulup alabilmektir. Soruyu yanlış sordum ozaman. 303 bin limit dahilinde f/p aracı(suv öncelikli) hangisi olabilir bugünün şartlarında sizce ?

Q77

Soruyu değiştirmeniz bence de iyi olmuş...

Yeni limit dahilinde D SUV - Kodiaq, 5008 ve X-Trail bakabilirsiniz. (Üst limit)

C SUV Premium XC 40, GLA ve C-RV bakabilirsiniz.

Ama dediğiniz gibi C segmentinde F/P yüksek araç istiyorum derseniz 3008, Tucson ve C5 öne çıkan araçlardır...

kitikapa

Neyi unutmayalım anlamadım?

C Premium segment olarak mı önerdiniz Tiguanı? Tamam siz önerin, ben yazmadım. Aslınca sadece XC40'ı yazacaktım da, yine diğer 2 markayı da yazmış bulundum.

Merhaba tiguan 2.0 tdi hakkinda fiyat alan oldumu arkadaşlar (normalde limit üstünde,limite indirilme ihtimali olurmu sizce)

Arkadaşlar Volvo Xc40 benzili değilmi yani 303 sınıra uyan bende tucson düşünüyorum almayi ama fiYatlar çok yükseldi yani xc40 alsam benzin çok yakmazmı

İstabulda yaşıyorsan 9-10 lt yi gözden çıkar , ama çok kullanmıyorsan yanı yılda 10 bin km yi gecmiyorsan zaten bunlari düşünme al gitsin.
Araba gerçekten çok güzel.

Tucson dizelinde o kadar az yaktığını düşünmeyin.

Q77

Segment ve Premium ve sınıflamasını ilk olarak aracın markası yapıyor. Aslında yapıyor demeyelim, konumlandırıyor diyelim. Ama asıl sınıflamayı piyasa yapıyor aslında.

Bu durumda bazı araç ve modeller hem ikilemde bırakıyor. Mesela Honda kendini premium olarak konumlandırıyor özellikle CR-V modelini. Ama piyasa öyle demiyor. Bu yüzden bende yazımda bu ikilemi hep belirtiyorum.
melihbe

Ne kadar az yaktığını düşünmeyelim?

Tuscon Dizel 4x2 6 lt/100 km yakıyor, iyi değil mi?

Ben genel olarak alınabilecek limit dahilinde olan araçlar için Tiguan' 1.5 TSL DSG Highline'i unutmayalım demek istemiştim.

Q77

Segment ve Premium ve sınıflamasını ilk olarak aracın markası yapıyor. Aslında yapıyor demeyelim, konumlandırıyor diyelim. Ama asıl sınıflamayı piyasa yapıyor aslında.

Bu durumda bazı araç ve modeller hem ikilemde bırakıyor. Mesela Honda kendini premium olarak konumlandırıyor özellikle CR-V modelini. Ama piyasa öyle demiyor. Bu yüzden bende yazımda bu ikilemi hep belirtiyorum.
melihbe

Ne kadar az yaktığını düşünmeyelim?

Tuscon Dizel 4x2 6 lt/100 km yakıyor, iyi değil mi?

Sizin yaktığınız o, 9 10 litrelerde geziyor.

melihbe

Yanlışınız var. Beniznli modeli 9-10 yakıyor. dizel modelleri ise 4x2 de 6 litre, 4x4 de 7 litre ortalama ile yakıyor. Araç sahibiyim ve 5 Tucson forumuna üyeyim, çevremde de 4 kişise Tucson var ve devamlı kıyaslamalı olarak yakıt tüketimlerini kıyaslıyoruz.

Bende yanlış bilgi olmaz.

Bilgi verirken, farklı araçları karıştırmayalım.

arkadaşlar ben engelli bir insanım. süresiz %47 engelli raporum var. ötvsiz araç alabilmem için nasıl bir yol izlemem gerekir? şuan normal b sınıfı ehliyetim var. (ehliyet aldıktan sonra engelli duruma düştüm.) yardımcı olabilecek kişiler msj atabilir mi

Merhaba arkadaşlar passat tdi 120 dsg busines aracı 180 bine aldım aracı sigorta ve kasko yaptıracağım kasko 5.400 sigorta 1.400 yüz çıktı ruhsat 6.5 yaşında oğlumun adına ve onun kimlik numarası ile işlem yapılıyor çok saçma değilmi konu hakkında bilgisi olan varmı ve daha düşük ne yapabilirim kasko için bu sitede çok bilgili insanlar var yardımcı olurmusunuz

Erhan0625, business paket passat için 180 bana çok fazla geldi, elegance passata 189 istiyorlar. Ben de Aralık ayında avek Çanakkale’den prestij paket dizel superb almıştım 4 yaşındaki kızım üzerine. Kasko 3600, Sigorta 1250 tl tutmuştu, bana da çok yüksek gelmişti ama eli mahkum yaptık, size daha da yüksek fiyat çekmişler, bi konuşun tekrardan isterseniz, saygılar

cidden araç piyasası oldukça artmış şubat ayında 3.20d m sport + comfort paket aracı kasko sigorta plaka masrafı dahil 130bin tl nin altında almıştım. bu kadar ne oldu da yükseldi anlam vermek zor. Beni bir tek yakıtı ve bakım maliyetlerinde korkutmuşlardı ilk bakım 1280tl tuttu 100km/ 5.0 şehir içi şehirler arası 3,9 a kadar düşüyor. bu piyasada çok iyi araştırıp almak gerekli bayilerin verdiği ve bizim 5 yıl satamadığımız aracı sahibinden de çok daha ucuza bulmak mümkün olmaya başladı.

dryusuf9436
hocam engelim ortopedik + süreğen. her 2 bacağımda ve belimde platinler var. sol ayağımda ve dizimde platin olduğu için engelli ehliyetini kolay alırım diye düşünüyorum. engelli ehliyeti ile neden ötvsiz araç alamayayım? %40 ı geçmek yetiyor diye biliyorum ben?

t9-t10-t11

merhaba,

aracın şu andaki fiyatı ne kadar engelliler için, yazabilir misiniz? ya da nerden bakmamız gerek?

yildizzozkan

ortepedık engellerde sakatlığın % olarak onemı yok . önemli olan doktorun normal araç kullanır mı kullanmaz mı ona kanaat getırmesı . Ayagınızda platın olabılır ama gücü uzunluğu kısalığı bunları baz alır doktor . önce engelli ehlıyetı almalınsınız sonra araç

egemmm

anladım hocam. sol dizde bacakta platin var. ayağımda da vida var ve ayağım hep üşüyor damarlarda sorun varmış oradan %20 aldım ayrıca sadece sol bacak ve bileğimden 15 civarı aldım. yürürken zorlanıyorum hızlı hareket ettiremiyorum. herhalde alabilirim engelli ehliyeti. nasıl bir yol izlemem gerekiyor acaba ehliyetimi engelli ehliyetine çevirmek için?

devlet hastanesine gidip heyete gireceksiniz onlar karar verecek engeli ehliyeti ve tertibatlı araba kulanıp kulanamayacağnıza

bildiğim kadarı ile sonrasında bir problem oluştu artık engelliye satamıyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt