Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
maverick
Dogru tespit.

Ülkemizde de, orta sınıf D segmenti bi araca bineceğime, premium sınıf C segment bir araca binerim düşüncesi var.
Sırf premium algısı.

maverick Mami Junior

Premium ifadesi segmente değil markaya bağlıdır, premium markalar vardır, premium segment diye bir tanımlama yoktur.
Öyle olsaydı her D/E segmenti premium olurdu heralde Yani evet A serisi C segmentinde bir premium araçtır.
dolayısı ile Vale nin bilinçli/bilinçsiz yaptığı ifadeye katılıyorum.
Honda CR-V premium ise Jazz da premium olması gerekir.
Ancak Honda nın kendisinin bile kendisini premium olarak tanımlandırdığını sizden duyuyorum, bırakın benim gözümdeki algısını... Eğer öyle ise çok komik gerçekten

Yanlış tespit...

Öncelikle kesin konuşmadan önce etraflıca araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Aksi halde forum bilgi kirliliğinden geçilmez.

Euro Car dediğimiz hem güvenlik testlerinde hemde faklı konularda Avrupa'nın uyguladığı segmentlerdir bahsettiğimiz konu.

Otomobil İçin Bu segmentler:
A - Basic – Mini Sınıf – Minicar – Şehir arabası - Economy car - City car
B - Small – Küçük Sınıf Otomobiller - Küçük aile arabası
C - Lower Medium – Alt orta sınıf otomobil
D - Upper Medium - Üst orta sınıf otomobil
E - Executive - Üst sınıf otomobil
F - Luxury - Lüks sınıf otomobil
S - Sports - Spor otomobil
M - multi purpose cars
J - sport utility cars

SUV (Sport Utility Vehicle - Spor Kullanıma Uygun Araç) için bu segmentler:
Small SUV - Küçük SUV
Medium SUV - Orta SUV
Large SUV - Büyük SUV
Premium SUV - Lüks SUV

Sonuç olarak premium kavramını pazarlama amaçlı markalar kullanabilir. Ama asıl çıkış noktası segmentlerdir. Premium lüks segmenti ifade eder. Bu lüks kavramı benim verdiğim örnekteki gibi markaya bağlı olduğu gibi, modele bağlıda olabilir. Hatta modele bağlı kavram bazen o kadar öne geçmiştir ki markayı geride bırakır.

Örneğin: Jaguar markası kendisini pazarlama olarak Premium konumlandırır. Ancak X-Type modeli ile 2.0 altı motor hacmi ve orta segmente hitap eden donanımı ile o dönemde orta segment üstü hedef kitleye satışlar yaptı. Ve o dönemde bu aracı gören, bu Jaguar değil bile dedi.

Aynı zamanda kendisini Premium marka olarak kanumlandırmayan araçların da premium algısında modeller yaptığını da biliyoruz. Bu modellerin çoğunluğu D segmenti gibi gözüksede özellikle Coupe, A segmenti vb. kategorilerde araçlarda gördük.

Burada önemli olan konu genel geçer bilgilerdir. Markanın ne dediği, kendisini nasıl lanse ettiği değil, kullanan kişilerin markayı ve o modeli nasıl gördüğü ile ilgilidir.

"Jazz bile premium olması gerekir" tümcesinde evet, Honda Jazz'ı bile B segmentinde Premium kalitesinde bir araç olarak satıyor. (Honda üst yönetimin basın açıklamalarına da bakabilirsiniz Jazz ile ilgili) Bu yüzden pahalı ve bu yüzden az getirtiyor. Ama örneğin Civic'de bu hassasiyeti göstermiyor. Honda'nın kendisini tanımlaması ile ilgili ifadelerime inanırsınız veya inanmazsınız, katılırsınız/katılmazsınız. Ben okuduklarımı ve gördüklerimi söylüyorum...

Teşekkürler.

StratoS

Honda Jazz premiumdur deyip, Mercedes A serisi bir SLK olmadığı için premium değil diyorsunuz. O halde bir Jazz' ı valeye teslim ederken 20 TL vermeyi uygun görüyorsunuz, ama AMG paket A serisini teslim ederken 5 TL sizin için yeterli :)

Kendisine premium diyen her marka premiumdur demek, bir insanın aynanın karşısına geçip ayna ile konuşmasına benzer.
Önemli olan markanın kendisinin değil, otoritelerin ve daha da önemlisi son kullanıcıların görüşüdür. Aksi halde Fiat'ta çıkar, Egea premiumdur der. Seat çıkar Ibiza premium der. Kimse yoğurdum ekşi demez.

Premium luxu değil malzeme kalitesini ifade eder. BMW 7 serisi de premiumdur, 1 serisi de premiumdur. 7 Serisi lux olanıdır.

Araba konusunda bir otorite değilim, Jazz a premium deyip hem de AMG paket A serisine premium değildir dediğiniz için sizinde otorite olabileceğinizi düşünmüyorum. Dolayısıyla yazdıklarınız ancak kendi düşünceleriniz olabilir. Benimkilerde kendi düşüncelerimdir, Genel bilgi olarak foruma sunulamaz. O yüzden bir otorite değilsek kesin bilgi veriyormuş gibi insanları yanlış yönlendirmek doğru olmaz. Forumdaki herkes bireysel tecrübelerine dayanarak bilgi ve düşünce paylaşabilir. Bilgi kirliliğini kimin yarattığına her kullanıcı kendisi karar verir.

iyi forumlar

maverick

Yazıları yanlış okuyorsunuz.

Ben Jazz premium dur demedim. (Kendi düşüncem budur demedim.) Honda böyle konumlandırıyor ama önemli olan genel geçer yani tüketicinin düşüncesidir diyorum.

Forumda 3. mesajınız. Cımbızla sözcükleri çekip tartışma yatarmanızı anlamsız buluyorum.

Ayrıca kim size benim otomobil otoritesi olduğumu söyledi? :)

Ben sadece otomobil dünyasını seviyorum, çok araba kullandım ve okuyorum.

Bu arada ben kendi görüşümle sizin bilgi kirliliği yarattığınızı düşündüm. Kendim karar verdim zaten.

Fiat bazı özel modellerinde Premium sıfatıyla araç satmıştır. Dediğim gibi daha fazla araştırma yapmanızı öneririm, yazmadan önce. Genel bilgiler genel bilgidir, doğruluğu tartışılmaz. Ancak subjektif tümceler kişiye özeldir ki, zaten ben özellikle yazımlarımda yazmadan önce bunları belirtirim. Sizce bence bu yöntemi izleyin.

Teşekkürler.

StratoS

Mesaj sayımın konumuzla alakasını bağdaştıramadım. Forumda devrecilik mi var, askerlik şubesinde miyiz ?
Otorite olduğunuzu söylemedim zaten o nerden çıktı, nasıl bir algınız var çözemedim.
Şimdi de Jazz ın premium olduğunu ben söylemedim Honda söyledi diyorsunuz, Az önce Honda nın arkasındaydınız, şimdi çekildiniz sanırım.

Honda nın kendisini premium zannetmesiyle, sizin forumda benim bilgi kirliliği yarattığımı düşünmeniz de paralel.

Kimin bilgi kirliliği yarattığının kanaatini forum kullanıcıları verir, kendiniz ancak öznel düşüncenizi belirtebilirsiniz, Honda gibi :)

iyi forumlar.

ne saçma muhabbet alabiliyormuyuz alamıyoruz ee yakında hondayada bakarız aval aval

maverick

XX anlatır gibi anlatayım ya anlamıyorsunuz ya da niyetiniz kötü:

Forumda 4. mesajda bir kişi ile tartışmaya giriyorsanız bunun manidar olduğunu anlamak lazım. Sözcükleri cımbızla seçip "devrecilik, askercilik" demeniz niyetinizin farklı olduğunu gösteriyor.

Daha sizi tanımadan, kesin ifadeler ile söylemediğim şeyleri söylüyormuşum gibi yapıp, tartışma çıkarıyorsunuz.

Araba konusunda bir otorite değilim, Jazz a premium deyip hem de AMG paket A serisine premium değildir dediğiniz için sizinde otorite olabileceğinizi düşünmüyorum.

Otorite değilim ki otorite olacağımı düşünmüyorsunuz?

"Jazz bile premium olması gerekir" tümcesinde evet, Honda Jazz'ı bile B segmentinde Premium kalitesinde bir araç olarak satıyor. (Honda üst yönetimin basın açıklamalarına da bakabilirsiniz Jazz ile ilgili)

Ben yukarıda ne yazmışım önceki yazılarımda?

Şimdi de Jazz ın premium olduğunu ben söylemedim Honda söyledi diyorsunuz, Az önce Honda nın arkasındaydınız, şimdi çekildiniz sanırım

Arkasında olduğumu kim söyledi :) Ben forumda kimseye honda önermiyorum bile. Dediğim gibi yeni olduğunuz için haybeden sallıyorsunuz...

Allah allah, burada başkanlık seçimimi yapıyoruz. Görüş beyan ediyor, bilgi paylaşıyorsuz. Forum Kullanıcıları neyin kararını verecek? Daha yukarıda açıkladığım Euro Car segment bilgilerini bile bilmeyen bir arkadaş bana premiumdan bahsediyor.

Neyse son mesajım, bence çok okumalısınız :)
fantastik

Neyi alabiliyorsunuz, ne saçma?

Cr-V mi almak istiyorsunuz?

StratoS

Seviyenizi daha ilk cümleden belli ettiniz, burdan sonra daha fazla muhattap olmaya gerek yok.
Verecek cevap olmayınca saygısızlaşmanız sizin adınıza üzüntü verici.

iyi forumlar.

%90 iç hastalıklarına bağlı raporum var.Yurt dışından ÖTV'siz gümrükten tertibatsız araç satın alabiyor muyuz?

@CaVaLieRe mesajınızı kaçırmışım. ötv muafiyetle aldım aracı, alan baya var türkiye genelinde. her bayiye 10-20-30 kadar vermişlerdi.
@StratoS @maverick
Sizden istirhamım bu konuyu kapatın.

@Tnztşr
maalesef tertibatsız getiremiyorsunuz. Bir ara araştırmıştım. illa tertibat diyorlar.

Biz de bir arkadaşım için
BMW 1 serisi dizel için ÖTV'siz 160,000TL ile 189,000TL ve
BMW 216d Active Tourer Luxury Line var 187,000TL fiyat aldık.
geçen yıl 3,20d yi alırken çok yardımcı olmuştu eğer yardımı olursa
Bursa Teknik oto 2 nilüfer bayisinden Tolga Karadeniz ile iletişime geçtik 05368284367

t9-t10-t11

her iki araç için liste fiyatından fazla fiyat vermişler. max 180 000 tl olması gerek.
biraz pazarlık yapmanızda fayda var.

evet bugün gideceğiz kısmetse paketler de fiyatları çok değiştiriyor ama pazarlık mutlaka yapacağız

t9-t10-t11

BMW 216 d Active Tourer'ın yeni kasası çıkmayacak. Bu son serisi ona göre almayı düşünen arkadaşlara tavsiyem almasınlar.

Onun yerine 2 serisi gran coupe gelecek sanırım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

evet bana nasip oldu o arada her bayi farklı bir problem söyledi anlamadım ben 2 bayi ile görüşüyordum hangisine üst paketi gelirse onu seçerim diye bursadan teknik oto yardımcı oldu 3,20d m sport + comfort bir kaç ek özellik daha olan bir model vardı onu seçtim neredeyse yılı geliyor güzel ve çok az yakıt tüketimi olan bir araçmış

2 grand cupe sanırım mart dedi resimlerini aldık baktık bugün 4 modelin küçüğü çok güzel olmuş

ben göz ve kulaktan aldığım %82 raporumla faydalanabilir miyim bundan

Toyota corolla YENİ ARAÇ ALAN VARMI hibritli kullanan

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu ÖTV muaf düşüş hesaplaması normal fiyatı 139000 tl ye kadar araçlarda hesaplama %50 mi %60 mı hesaplanıyor?

Audi A4

ÖTV istisnası kapsamında Audi A4 alabiliyor muyuz sayın arkadaşlar?

A4 450 bin tl, o yüzden alınmaz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt