Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
%40 a gerek yok mesela benim %34 ama otomatik vites araç kullanabilir raporu ile ötv muaf araç aldım..siz engelli sağlık raporu çıkarmanız lazım ötv muafiyet araç alımı için sonrasında ehliyeti engelli sınıfına çevirmek lazım umarım sıkıntı yaşamazsınız

%40 ı geçmek yetiyor diye biliyorum ben?

Şirketler güncel fiyatlarını yayınlamaya başladı. Mercedes 20 bin civarı zamlandı. Engelli aracı olarak şimdilik A sedan alınabilir gibi..

Volvoda yayınladı arkadaşlar volvo xc40 momentum 302 bin tl diyor. Bayi ile konuşan varmı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ehliyeti iptal olan varmi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaşlar Volvo xc40 ile ilgili yeni bilgi edinen varmı?

Ben XC40 siparişini verdim beyler. 235 bin TL ye alabiliyorsun. Verdiğim araç noktası noktasına resimdeki gibi böyle olacak
P7XX89.jpg

Anlayamadım ötv indirimli 235 tlye araç alamazsınızkı. 190 a denk gelir. Bmw gibi volvoda patlayacak gibi görünüyor.

BMW neden patladı anlamadım ? hangi araç için patladı ?

299 bin YENİ GLA fiyatı olmayabilir mayısta belli olacak dediler bana fiyatı

Ernayvaz bu hangi donanım seviyesi. Yada ne eklettiniz? Teşekkür ederim

momentum seviyesi sadece kör nokta harman kardon ses sistemi yok araçta geri kalan herşey var

engelli indirimi ile almak istersen paket zorunlulugu koyuyorlar 235 binden alabiliyorsun ancak

öncelikle hayırlı olsun ,size özel içindeki donanımları ve fiyatlandırmayı barındıran araç sipariş formunu verdiler mi ? detaylı fiyatlar ve hangi donaım ne kadar o kağıtta yazması lazım

Hayırlı olsun. Kazasız belasız inş. Fotosunu attığınız araçta R-Desing jant var. Ayrıca bu araç R-desing donanım alınmalı. Momentum 302 bin r desing 346 bin liste fiyatları.

@melihbe
Bence bmw nin olayı başkaydı. Orda donanımları eksik gösterip aslında donanımlı getirmişler gibi bişey vardı sanırım. Volvo ek donanımları jant, body kit kamera vs sonradan takıyor. Bir sorun yok bunda.

Akus
Bu jantlar çok güzel... 19 inç mi? Ekstra kaç para acaba ?

ernayvaz
Bu jantlar, yanlış alıntı yapmışım:)

ernayvaz mchi

Evet banada 209 bin TL dediler, sizin rakam niye öyle yüksek.
Başka opsiyonlar mı var yoksa başka bi şey mi?
O kadar olmaması lazım, tekrar konuşun bence.

Birde BMW olayı çok farklı bi durumdu, şu an volvo nun yaptıgını sadece ötv muafiyetlilere yapmıyorlar, normal araba satın alırkende yapıyorlar.
Malasef, sistemdeki boşluk firmaları böyle şeylere teşvik ediyor.
Suyunu çıkaran olursa onunda önünü keserler yakında.

GLA 180D istiyorum lakin şuan ülkede yok.

bir de 2020 gla200 dizel çıkartırlar mı ? sanırım fiyatlar bir tık üst seviye atlamış.

engellielre neden paket zorunluluğu var anlamadım birisi açıklarsa sevinirim

hocam benim engelli sağlık raporum var. ehliyeti engelliye çevirmek için ne yapmam gerekiyor şu anda

Mami Junior

Aracın dış görünüşünden anladığım kadarıyla Jantlar farklı(inscription jantları) ve body kit var diğer verilen fiyatlara ek olarak.

Suzuki switf benzeri küçük araç düşünüyorum. Bu klasmanda nedir bakabileceğim modeller.

bir de benim donanım koltuk, pedal ve fren yükseltme olarak görünüyor ehliyette. boy kısalığından dolayı. bu donanım araç üstünde sök çıkar şeklinde yapılıp, aracı babamda kullanabilir mi acep.

Q77

Jant ve body kit için 25 bin TL vermem açıkcası.
Arabanın normal fiyatı yada max verilecek fiyat 190 bin TL iken 235 bin TL vermek biraz yüksek bence.
Herkesin kendi tercihi tabi.

Mami Junior

Bende vermem...ama görüntüyü çok değiştirdiğinide söylemek lazım...10 bin civarı bir fark olsa verirdim

Aile hekiminize gidin engelinizle alakalı bölümlere sevk edecek..uzman hekimler ise muayene bulgularını ve görüşlerini yazıp il sağlık kuruluna sevkedecek..ayda bir toplanıyor bu kurul belki ilden ile değişir orasından emin değilim nihai karar bu kurulda veriliyor engelli sınıf ehliyeti vermeyi uygun görürlerse ordan alacağın raporla nüfus müdürlüğüne gidip ehliyetini alırsın
yildizzozkan

RoronoaZoro

Renault Clio, Volkswagen Polo,, Hyundai i20, Dacia Sandero, Nissan Micra, Opel Corsa, Toyota Yaris, Peugeot 208, Kia Rio, Ford Fiesta, Seat İbiza, Skoda Fabia, Suzuki Swift, Citroen C3, Honda Jazz...

maverick

Honda tüm modelleri için kendisini Premium konumlandırıyor. Sadece CR-V'ye özgü değil aslında. Ancak piyasa/halkımız böyle demiyor. Tamam standart bir marka değil, gerçekten özellikle motorları evladiyelik. Ancak premium marka olayı farklı bir konu. Bunu şöyle açıklayabilirim:

Geçmişte, iş çıkışı bir mekana gittiğimde altımda şirket aracı Polo vardı. Vale'ye 5 TL verdim ve araca bindim, teşekkür etti.
Sonrasında 1 ay sonra aynı mekana hafta sonu ben kendi aracımla gittim. O dönemde aracım kırmızı A 180 AMG idi. Vale aracı getirdi.
(Normalde valeye araba vermem ama bu otoparkta araçlar gözle görünür bir yerde durduğundan verdim.) Yine 5 TL verdim, geri verdi :)

"Abi bu arabaya bu yakışmaz", dedi. "Neden?" dediğimde, "Mercedes" dedi. Dedim bu CLK değil C segment A serisi, abi önde arması yeter dedi. 20 TL vermek zorunda kaldım :)))

Sanırım bu örnekten daha iyi açıklayamam, halkımızdaki premium marka algısını :)

@StratoS

Premium ifadesi segmente değil markaya bağlıdır, premium markalar vardır, premium segment diye bir tanımlama yoktur.
Öyle olsaydı her D/E segmenti premium olurdu heralde :) Yani evet A serisi C segmentinde bir premium araçtır.
dolayısı ile Vale nin bilinçli/bilinçsiz yaptığı ifadeye katılıyorum. :)
Honda CR-V premium ise Jazz da premium olması gerekir.
Ancak Honda nın kendisinin bile kendisini premium olarak tanımlandırdığını sizden duyuyorum, bırakın benim gözümdeki algısını... Eğer öyle ise çok komik gerçekten :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt