Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tertibatlı araçlarda mahkeme vs yok herhalde %90 üstünde var.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ben %97 engelliyim ama akli dengemde bir problem yok acaba onlarda mı geçerli anlamadım olayı

t9-t10-t11

3. Dereceye kadar akraba kullanabilir maddesi cart curt var vasi falan atanıyor. Onlarda var herhalde.

[FONT=sans-serif]arkadaşlar merhaba. %90 ve üzeri raporda maliye açıklama kısmında ek ibare istiyor mu ? yoksa sadece rapor yeterli midir.[/FONT]

Şöyle ki zihinsel kısıtlılık durumunda bulunan kişiler için böyle maalesef ablam için araba alacakken artık almıyoruz diğer durumlar için (bedensel vs) gidip önce sulh hukuka sorun derim veya bir avukata öyle karar verin

vekaletle araba kullananlar için geçerli olabilir çünkü bizzat kendimiz kullanıcaksak böyle bir kural bilmiyorum ben...

downartıbir

Merhaba ablaniza mahkeme vasi olarak kimi atadi ? Anne ve baba hayatta mi ? Sunun icin soruyorum fiil ehliyeti olmayan engelli cocuk 18 yasini doldursa bile anne ve -veya baba sag ise bunlarin velayeti altina alinmasi gerekir. Ancak bazen mahkemeler atlayabiliyor bunu abim de benzer durumu yasadik ve karari duzelttirdik. Velayet karari oldugunda sadece tasinmaz alim satimi icin mahkeme kararina ihtiyac duyuyorsunuz.

Konuyu biraz açabilirmisiniz. Otizmli kizimin raporuna istinaden ötv indirimli araç alicam 5 sene sonra satilamiyormu nedir durum ?
Kızım 25 aylık.

Son düzenleme:
mchi
Sizin durumunuz farkli, kiziniz sizin velayetiniz altinda ve velisi olarak bir mahkeme kararina ihtiyac duymadan arac alim ve satimi gerceklestirebilirsiniz. Vesayet iliskisi oldugunde isler degisiyor. Hem arac alimi hem satimi icin mahkeme karari gerekiyor.

Veli ve Vasi hükümleri bir çok konuda farklı, bu farkın bilinmesi önemli... Veli olmak çok daha kolayken vasi olduğunuzda bir çok konu da mahkeme kararları gerekiyor ve prosedür uzuyor...

Arkadaşlar merhaba; forumu taradım rastlamadım. Bu engelliden engelliye araç alımında. İşlemler nasıl. Bilen varmı? Süreyi biliyorum alan kişi araç kaç yaşında olsada 5 yıl satamayacak. Ama devir oluyor mu? Ne gibi işlemler oluyor? Teşekkür ederim

Engelliden engelliye istediği zaman satar. 5 yıl satamayacak diye bi kural yok.

Üstad. Nasıl işlemleri acaba bilginiz varmı

Merhaba, engellinin 5 yil uzeri bir zamanda alınmış bir araci varken, ikinci bir araç alinabiliyor mu?

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu yeni birşey değil ki zaten vasi kqrari ile alınmış ise araç böyleydi engelli kişi noterden satış yaoabiocek durumda ise zihinsel ve ruhsal engel yoksa sorun yok diye biliyorum vasi atanmış kişiler için böyle hocam ki bu zaten böyleydi sizin bahsettiginiz farklı birşey mi

yukarıda çok kısa ve çok açık bir şekilde anlattığımı düşünüyorum istersen üzerine paran olduğu sürece 10 tane araç al ama içlerinden sadece 1 tanesinin mtv sini ödemezsin ,sıfır araç alırkende 5 yıl dolmadan ikinci bir araca ötv siz sahip olamazsın

Doğru mu anlamışız. Teyit anlamında: 11 Şubat 2020 de engellinin üzerine kayıtlı aracın 5 yılı doluyor. Sizin söyleminize göre üzerindeki aracı satmadan. Atıyorum 14 şubatta gidip yeni bir araça alabilir raporu ile. Ve bu aracın ÖTV sini ödemez. Ama MTV öder.

evet mtv için ikisinden birini seçecek .ötv içinde zaten normalde eski aracı satıpta yenisini alabiliyoruz malum fiyatlardan eğer yeteri paran varsan satmadan 5 yıl sonra yeni araç alabilirsin eski aracının şerhini kaldırırsın ve yeni ruhsat çıkartırsın artık eski aracın normal ruhsatlı araca döner ve mtv çıkmaya başlar ,paran varsa satmadan tekrar yeni araç alırsın ötv ve mtv ödemezsin. ama bunun ne faydası olur sana anlamadım yani öyle yaaa alabilirmiyim gerçekten denilecek hiç bi geliri yok yani geyet normal bir şey iki araç niye kendinde tutasınki ? paran vardır birini eşine yada çocuğuna verirsin diğerini kendin kullanırsın sonuçta yine birine mtv verilecek yine biri mtv den muaf olacak değişen bişey yok yani

Mehmetyilmaz

Abi ben MTV ile ilgili limit yok diye biliyorum. Yani engelli üzerine kayıtlı kaç araç olursa olsun MTV muafiyeti konusunda gerekli belgeler ile başvuruda bulunulursa sağlanıyor diye biliyorum. Ancak ÖTV muafiyeti dediğin gibi 5 yılda 1 araçta.

Bu konuda mevzuat araştırmıştım. MTV ile ilgili "tek araç" şeklinde bir ibare görmedim.

Yanlışım varsa, mevzuat göstererek düzeltirseniz sevinirim.

StratoS bu soru daha önceden sorulmuştu mevzuatı bilmiyorum ama kesinlikle vergiden muaf tek bir araç içindir denildiğini hatırlıyorum hatta OturanBoğa ve birkaç moderatör arkadaşımızda onaylamıştı oradan biliyorum .Bencede vermezler diye düşünüyorum.

Mehmetyilmaz
peki mtv muafiyeti olur mu?

Suret
sorum için yukarıda cevaplar yazmışsınız, kusura bakmayın ilk yorumu görür görmez okumadan yazmışım ... saygılar :)

2020 ilk araçlar ne zaman gelecek ? Mart dediler Nisan yaptılar şimdi de Mayıs gibi diyorlar yılın yarısı gitti. VOLVO XC40 aldık Ocak başında hala tarih belli değil diyor İzmir Gaziemir şubesi

ernayvaz

2020 araçlar şubat ayı ile geliyor zaten.
Araçlar gelmeden satıldıgı için bayide araba bulamıyorsunuz, ya önceden kapora vereceksiniz yada bayileri tek tek arayıp araç olup olmadıgını soracaksınız.

ernayvaz gaziemir volcar a ben sorduğumda nisan da gelecek XC40 demişlerdi. siz kaça anlaştınız. bana 235.000 TL fiyat verdiler.

235 niye böyle yüksek fiyat veriyorlar. Maliye bunlarada denetim başlatacak gibi.

melihbe Aracı boş olarak getiriyorlar sonradan ekleme yapıyorlar donanımları. aradaki farkı ayrı fatura ediyorlar. yaptıklarında usulsüz bir durum yok yani.

tanerbudak

bu tam bir usulsüzlüktür. bende geçen sene bunu teklif etmiştim toyotaya. maliye duyurusu var dediler. bu işlem tespit edilirse, eklenen parçanın ÖTVx3 katı cezası var. birde donanımdan dolayı farklı vergi dilimine girerse tüm arabanın vergi farkı x3 katı cezası olur.
daha önce denenmiş, tespit edilmiş, yakalanmış.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt