Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
235 bin nasıl oluyor onu anlamadım yatıranlar 210 bine anlaştıklarını söylediler

evet 300 bin yazdıgına bakmayın gidip normal olarak almak istersen en boşunu 320 den açılıyor kapı

Onlarca kişi neden 209-210 arası anlaştı.10 kere teyit ettirip 210 geçilmiceği söylendi.235 sadece size özel fiyat sanırım.yanlış fiyatlar verilip milletin kafasını karıştırmayın.210 hiç bir surette geçilmeyecek.he satıştan sonra özel jant taktırılır onu bilemem

geçmişi okumadan milletin önüne kimseyi atmayalım. Okuma yazmamız var sonucta 1 sayfa oncesinde herşey yazıyor

ernayvaz Eren kardeşim ,sana 235000 fiyatını hangi bayi verdi bilmiyorum ama bence araştır fiyat çok fazla bende aynı aracı 209000 tl ye nisan teslimi anlaştım zaten farklı araç veremezler üzerindeki paket standart artı cıty pack paketine 4 adet yazılımla özellik ekleniyor .Sizin bu yazınız üzerine aracı alacağım bayi ile dün görüştüm araç 235000 tl mi oldu dedim hayır dedi 209000 tl nin üzerinde olursa aracın satılması mümkün değil dedi.Bence iyi araştır derim.

235 bine body kit+jant için fazladan 26 bin alıyorlar İzmirdeki bayiler bu kararı vermişler.

Bu 26 bin sonradan mı fatura edilecek.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

avarell

Hocam 209 da olsa sınırı geçmiyor mu? Hesabıma göre 209bin verdiğimiz araç 335bin ederinde, bu da yasal sınırı fazlasıyla geçiyor.

ernayvaz 26000 tl lik bady kıt ve jantı mecburmu tutuyorlar ?sizmi istiyorsunuz? 26000 tl iyi para üzerindeki jant ve lastik fiyatlarını da bu fiyattan düşmeleri lazım diye düşünüyorum siz mutlaka sormuşsunuzdur !

ernayvaz
abukcuoglu

arabayı test sürüşü yaptınız mı? motor gücü yeterli mi?
520i 1.6L 170 beygir arabaya binmiştim, maalesef hiç zevk alamamıştım. araba çok ağır 1605kg motor gücü yetmiyordu. 170 beygir turbo modda açılıyor, pedalı köklüyorsunuz sonra güç veriyor, normal pedal basmada araba bekliyor, tepki vermiyor.(salak gitsene dedirtiyor)

Demem o ki XC40 1,5L motor 167 beygir, 1574kg motor gücü yeterlimi, deneme şansınız oldu mu?

Volvo bu ekstraları zorunlu tutuyor maalesef. 210 bin tl fiyat veren bayi bunları zorunlu tutmuyorsa oradan da teklif alınabilir. 26.000 tl fark çok gerçektende. ben de izmir de bayiye sordum bana da 235.000 tl dediler.

şimdi gaziemir volcar ı aradım. 210.000 TL diyor. geçen ay 235.000 TL dediniz dedim. o geçen ayın fiyatıydı dedi. dış tasarım kiti ve 19 inç jantlar da dahilmiş fiyata.

Fatura 190 ve daha üstü kesilirse maliye bi araştırmaya sokar gibime geliyor. He bayi geri kalan parayı elden ver ben paketleri yükleyeyim, Türkiyede bi jant bide tamponu takayım sen bunların parasını ayrı ver derse bilemem.

Son düzenleme:
Aynen dediğiniz gibi aracın faturasında sıkıntı yok sen ek donanımları kendi paranla alıosn

dgnoztrk

Nasıl faturada sıkıntı çıkmıyor anlamıyorum. Yasal sınır 303.200÷1,6=189.500 değil mi? Benim yanlış bildiğim şeyler mi var acaba

Yukarda diğer arkadaşlarda yazdılar gerekli açıklamaları ek donanım olarak ayrı satın alıyorsun

O zaman faturada araç için 303bin(189bin) yazılacak. Diğer eklemeler (20bin) için ayrı fatura yapılacak. Toplamda 209-210 olacak. Böyle ise sıkıntı yok.

Peki momentum'un üstüne hangi özellikleri ekliyorsunuz? Yoksa araç "Inscription" olarak mi geliyor?

Aracı almayı planlıyorum yardımcı olursanız sevinirim...

hocam nasıl 210 bine jant ve body kit dahil miymiş??. 3 gun once konustum bende 235 bin dediler. bu işte bir iş var

Ben volvoyu şikayet edicem [emoji3]

Arkadaslar xc40 in ozeti şu;

Aracin baz fiyati 289bin tl ki bu araç bu bazlıkta tr ye gelmiyor. Tr ye gelen en ucuz xc40 357bin tl
Momentum paket, city pac 2,elektirikli bagaj, kör nokta, otonom surus, harman kardon, navigasyon, geri gorus kamerasi, deri elektirikli hafizali(hafiza sadece yolcu koltugu), ve 18inc jant ile geliyor.

Volvo bize iyilik ediyor ve 357k tl lik araçtan bazi ozellikleri eksilterek fiyati 303k tl ye cekerek 189k tl kusure alabilmemizi sağlıyor.

Eksilttiği özellikler; kör nokta, otonom sürüş, navigasyon, geri görüş kamerası ve malesef harman kardon ses sistemi bu sekilde araci 189k tl kusure verebiliyorlar.

Sonra biz bu şekilde yaptik ama hiç para kazanamıyoruz diyip. Navigasyon, otonom surus, geri görüş kamerası ve hatirlamadıgım bir ozelligi daha sonradan tr de ekleyip 189k+20k=209k tl ye satiyoruz kardesim isinize gelirse alin diyorlar. 4 yil garantide hediye bu paraya.

Ek olarak izmirdeki bayilere bu kâr da yetmemiş olacak ki biz 209k tl lik araca birde 19inc jant ve spor body kit ekliyip 235k tl ye verecegiz diye agiz birligi yapmislar.
(Not: sadece 19inc jantin lastikleriyle beraber bayi cikis fiyati 17k kusur tl. 21 incin 19k kusur tl. Madem alicaksiniz 2k daha verin 21inc alin derim 18 - 19 arasi fark pek yok ama 21inc ben buradayim diyor.)

Ek not: Gidip kapora vermekten beni alikoyan tek sey ses sistemi. Harman kardon ekletemiyoruz malesef.
Uzerindeki ses sistemi high performance diye geçiyor biri subwoofer olmak üzere 10 sürücülü 330w gücünde. Araci alalim sonradan harman ekletelim de mümkün degil okumadigim yerli yabanci forum kalmadı.
Volvonun high performance isimli ses sistemi bir cok araca gore üst düzeymis volvonun genel olarak en baz ses sistemi bile diger araclardan cok daha iyiymis diye bir kani var. Kimileri harmana gerek yok bile demiş. Ama bana çok vasat geldi. Sese önem vermiyorsaniz high performance fazlasiyla yeterli.

O kadar araştırdım sizinlede paylaşmış olayım.

Ben şuan 2016 opel astra kullanıyorum sesi mükemmel, kişiden kişiye değişir.

zoiree Merhaba eğer 520i ye bindim ağır diyorsanız başka arabayı hiç denemeyin diyebilirim ben 30 yıldır birsürü marka araca bindim şuan 2014 520i 170 hp bmw kullanıyorum bundan daha seri ve hızlı araç kullanmadım demekki yeterince kullanmamışsınız.xc40 volvo yu test ettim 520i nin yanından bile geçemez diyebilirim ama 5 yıl sonunda masraf çıkabilir öngörüsü ile değişmek istiyorum .Diğer markalardan premium olarak mercedes a serisi bmw 1 serisini alabiliyoruz onlara da baktım xc 40 daha mantıklı geldi inşallah pişman olmayız hayırlısı diyelim.

Arkadaşlar alakasız olacak ama, engelli araçlarını engelliden alınacak vekaletle alıp satabiliyor muyuz?

Merhaba bende xc40 Diyarbakırda aldım 2010 bin tlye badi kıt ve 21 inç jant kendi isteğimle ekledim 236 bin tl oldu mayısta teslim edeceler. Full siyah renk aldım. Merak ettiğim konu şu volvo on call calışıyormu türkiyede?

serhatbas

Bu şekilde limiti yukarı çekmek mümkün değil. Faturayı ayrı da kesseler o donanımlar aracın mütemmim cüzüdür ve ayrı bir mal ve satış olarak kabul edilmezler. Faturayı kaça bölerseniz bölün fark etmez. Yasa ve maliyenin uygulaması çok net. Hatta maliye araca yapılan boya koruma vs yi dahi matraha dahil ediyor. Eğer tespit edilirse bayii ciddi yaptırımlarla karşılaşır ve büyük ihtimalle de bunun için engelliye rücu eder.

Zaten öyle olabilseydi limitin hiçbir anlamı kalmazdı. Zira faturayı istediğiniz kadar bölebilirdiniz.

Kısacası bu şekilde araç alımını hiç tavsiye etmiyorum ve o bayiiye de mali müşavirini değiştirmesini tavsiye ediyorum :)

anlamadıgınız nokta aracın donanımı değil faturaya ek olanlar aracın aksesuarları... aracı aldıktan sonra istediğin yerde body kit ve jant taktıramaz mısın? volvo da onu yapıyor aracı allıyorsun ben aracıma güzel gorunsun diye body kit taktırmak ve jantlarımı değiştirmek istioyorum diyormuş gibi gösterip sende 235 bini kabul edip bunu onayladıgını gösterip aracı satın alıyorsun. Yasal olmayan bir durum söz konusu değil.

Hüseyin İlik

Hüseyin Bey, arkadaşları bu konuda bir kaç sayfa önce uyarmıştım.
Fakat konuda tartışılabilir bir hukuki durum var.
Misal arabayı aldınız, engelliye uygun yapmak için tadilat yapıldı, projelendirildi, onaylatıldı ve ruhsata işletildi.
Bu durum mütemmim cüzü bozmuyor.
Aynı şekilde en düşük paket araba satın alındı, sonra başka bir firmadan parçalar satın alındı(21 inç jant, body kit vs), sonra başka bir firmayada toplatıldı, değiştirildi, gerekirse projelendirildi ve ruhsata işletildi. Bu durum mütemmim cüzü bozuyor mu?

Bozuyorsa nasıl bozuyor, farklı firmalar, farklı vergi levhaları, farklı işlemler uygulanıyor. Yani firmalara iş yapamazsın diye engellenemez, zaten gerekiyorsa da ruhsata da işletildi, yapılan değişiklikler.

Bozmuyorsa tüm arabalar bu işlem ile bir alt vergi diliminden alınabilir.

Çelişkiyi anlatabildim mi? Böyle paradoks çıkıyorsa bu vergilendirme sisteminde yanlış var demektir.
Tabi devleti dava ederseniz, devlet kendini haklı bulur ve yaptığı yanlışı mahkemede aklar.

melihbe
opelin sesini bende beğeniyorum.

abukcuoglu

Evet 520i yeterince kullanmadım, tek test kullanımı yapabildim. Birde belirtmeyi unutmuşum kalkışta, hemen kalkmıyordu. Alışık olduğum araba kalkışı için pedalı köklemek zorunda kaldım. Sürerken belirgin problem yok. Zaten bmwlerin hakeret halinde sürerken karakteristik özellikleri hep aynı, motor hacmi fark etmeksizin aynı sürüş keyfi veriyor.
Denediğim arabalar 520i kısa sürüş, 318i 2 gün kiraladım 1,5L motor ama gayet uyumlu, birde şu an kullandığım 320d bir senedir kullanıyorum.

Merhaba ben engelli yakınıyım. Araç alıcaz ötv si en yüksek yani en ucuza gelecek araçlar hangileridir ??

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt