Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
marto1

ben doğrudan vekillerin kendisi ile görüşüyorum. ahmet özdemir bakanlıklara bilgi verdiğini söylemişti bana. ayrıca naci ağbal ve mustafa elitaş ile de görüşüyorum. bakalım neler olacak. cimer den yazmaya devam edelim bence.

merhaba tanerbudak milletvekilleri ile doğrudan görüşüyormuşsunuz birde biz kronik hastaların ötv muafiyet sorununuda iletirmisiniz devlet siz kronik hastasınız engellisiniz diyor ama aynı devlet bize siz bütün haklardan yararlanamazsınız diyor pandemiden ençok siz etkilenirsiniz diyor ama toplu taşıma ile işe hastahaneye gidin diyor %40 altı ortopedik engelli ötv indiriminden faydalanıyor ben %55 engelliyim faydalanamıyorum lütfen bu konuyuda iletirmisiniz şimdiden teşekürler

@tanerbudak

evet hocam sizinle yazışmıştım ilgili vekilinde numarasını almıştım sizden. ayrıca Gruptanda konuşanlar var. ben de konuştum sizind ediğinizi söyledi ilaveten rümeysa hanımlada görüştüm oda takip edecek.

ahmet özdemir sunduğu teklifteki rakamı öğrenmeye çalısıyorum acaba siz de öğrenmeye çalışırmısınız ?çok ısrar ettim bir çok vekil danışmanına ama hiçbiri söylemedi ne sunmuşlar?

teklfi hazine ve maliye bakanlığının planlama mıydı yoksa strateji daire başk birine sundum dedi kabul edilirse sizin için iyi olur demişti.

Taner Hocam size ayrıca çok teşekkürler ihtiyacınız olmasa bile bizimle ilgileniyorusnuz

marto1 ahmet özdemir vekilimize sorarım ben detayını. ayrıca benim neden ihtiyacım olmasın ki ben de mayısta araç alacağım nasip olur ise :)

Abicim kralsın kral Grupada gel arada bir abi bekleriz.

Naci Ağbal da önemli bizim için

ahmet özdemir' in sunduğunu yer onun başkanlığı direk oraya yolladı... Umarım bir şeyler olur bizim için yani 255 kişi araç alamıyor...fiyatlar uçmuş

zamanında bu kanun çıkarken hepsi ile görüştük. dedik ki araç fiyatları euro bazlı sonuçta sınırı da 50.000 euro yapın sorun kalmaz. ama dinlemediler. şimdi çilesini biz çekiyoruz.

az önce izmir milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın danışmanı ile de görüştüm. kendisi MKYK ' da aynı zamanda. yani cumhurbaşkanı ile sürekli temas halinde. umarım faydası olur.

tanerbudak

Hocam çok fazla suistimaller var devlet önce buna bir çözüm üretse keşke sınır nedir ya saçmalık

%90 üstü rapor sahipleri çok fazla suistimal ediyor ağırlık buraya verilse...Kimse kusura bakmasın ama %90 üstü kişiler yüzünden oluyor bunlar....

Bir de üstüne bayiler suistimal etmeye başladı extra 20 ila 50 bin tl gibi paralar talep ediliyor bizzat yaşadım cimere de yazdım ne anladım ben engelli indiriminden Allahın belaları sürekli üstümüze taş koyuyorlar...

Ben de yarın arayıp durumu izah edeceğim yani gerçekten hak kaybı var

marto1

Annem benle yaşıyor %90 engelli şehir içi aylık en az 600 lira taksi masrafım var. Şehirler arası ise araç kiralamak zorunda kalıyorum genelde. Henüz araba alamadık ama sırf kendi çıkarların uğruna başkalarını düşünmeyenlerden bir farkın yok şuan.

aydin112

Bak Güzel kardeşim benim demek istediğim şu bilerek ya da bilmeyerek yorum yazıyorsun Bence konuşmana dikkat et... Devletin vekili söylüyor bunları ben değil....Ama hak vermiyorda değilim az da olsa o sebeple size %90 üzeri rapor olan bak aile demiyorum....

AKRABA GRUBU suistimale açık devlet artık bunlara yerli araç ve lavan limiti koyacak şuan bunlara olmaya başladı hakim ve bilir kişi uygun görürse belli limitte araç alacaksınız...

Gene bilginiz olsun Hakim susistimal görmezse araç model sınırını kaldırır.

Akraba,Torun,amca,dayı,emmi varsa zaten Sınır olacak... Olmalıda...

Malum sitede bir çok ilanda ben görüyorum vakti zamanında bu gruplar çok kaymak yedi....Bir tane yetmiyor ikinciyide alayım diyor bu ne oluyor sence ? Bu yüzden naci ağbal limit koydurtu son 4 aydır da vasi kararlarında yerli araç ve en düşük limitten araç faturası görmek istiyorum ben diyor...

Senin durumunda yüzlerce insanla konuşuyorum ben SONUÇTA NE OLUYOR KURUNUN YANINDA YAŞ DA YANIYOR !!!

Bizim raporumuzda %90 üzeri neyi suistimal ettik acaba?

Siz de okuyun

bu kanun çıkarken o yıl engelliye 50.000 civarı araç satışı vardı. bunun 45.000 adeti %90 üstü raporlu yakını tarafından alınan araç 5.000 adeti ise ortopedik engelliler tarafından bizzat kullanımı için alınan araçtı. varın gerisini siz anlayın. %90 engelli kişiler içinde elbette ihtiyaçtır buna kimse laf edemez. ama aracı 3.dereceye kadar kullanan akraba olan kişi mesela araçta otomatik bagaj kapağını ne yapacak, özel donanımı ne yapacak. bu engellinin ihtiyacı mı. taksilerde var mı bu donanımlarda araç alırken lüks araç alma gayretinde oluyorsunuz. mesela sizlerin grubunda ya sedan tarzı ya da daha büyük minibüs tarzı araç ihtiyacı karşılarken, ortopedik engelli olan kişilerde büyük SUV, Güvenlik paketi ve donanımlı bir araç ihtiyacı karşılamaktadır. suistimal evet %90 raporlu olanlarda var bunu kimse inkar etmesin. marto1 in dediği gibi bunu biz değil bakanlar, milletvekilleri söylüyor. cari açığın bu yüzden arttığını söylüyorlar.

bizzat arkadaşım var. ablası engelli onun adına araç aldı. abla malatya da kendisi izmir de yaşıyor. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

bence kanun bu şekilde olmalı;

2. (5228 sayılı Kanunun 21' inci maddesiyle değiştirilen bent Yürürlük; 31.07.2004) (2) (II) sayılı listede yer alan kayıt ve tescile tâbi mallardan;

a) 87.03 ((7061 sayılı kanunun 72 nci maddesiyle değişen ibare; Yürürlük: 01.01.2018)hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer her türlü vergiler dahil bedeli 40.000 EURO'yu aşanlar(8) hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³'ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, (6462 sayılı Kanunun 1 inci maddesiyle değişen ibare. Yürürlük; 03.05.2013) engellilik oranı (3) % 90 veya daha fazla olan malûl ve engelliler tarafından,
(6518 sayılı Kanunun 56 ncı maddesiyle eklenen alt bent. Yürürlük; 19.02.2014) b) 87.03 G.T.I.P. numarasında yer alan (motor silindir hacmi 2.800 cm3'ü aşanlar, bütün tekerlekleri motordan güç alan veya alabilenler, sürücü dâhil 8 kişiye kadar oturma yeri olan binek otomobilleri, yarış arabaları, arazi taşıtları hariç), yük taşımasında kullanılıp azami ağırlığı 3,5 tonu aşmayan ve yolcu taşıma kapasitesi istiap haddinin % 50'sinin altında olanlar ile sürücü dâhil 9 kişilik oturma yeri olanların engellilik durumlarının araçları bizzat kullanamayacak ve sürekli olarak tekerlekli sandalye veya sedye kullanmalarını gerektirecek nitelikte olduğunu ilgili mevzuat çerçevesinde alınan engelli sağlık kurulu raporuyla tevsik eden ve engellilik derecesi % 90 veya daha fazla olup tekerlekli sandalye veya sedye ile binilmesine ve seyahat edilmesine uygun tertibat yaptıran malûl ve engelliler tarafından,

c) 87.03 ((7061 sayılı kanunun 72 nci maddesiyle değişen ibare; Yürürlük: 01.01.2018) 87.04 (motor silindir hacmi 1.600 cm³'ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, bizzat kullanma amacıyla (6462 sayılı Kanunun 1 inci maddesiyle değişen ibare. Yürürlük; 03.05.2013) engelliliğine (4) uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malûl ve engelliler tarafından,

tanerbudak, Çözüme yönelik yapıcı düşünce senin ki gibi olur. Suistimali engellemek istersen ikamet ve 1. derece yakın şartı getirirsin olay çözülür.
marto1, %90 rapor sahipleri çok fazla suistimal ediyor diyorsun. Buradan anlatılmak istenen gayet açık. Ya kendi yazdığını anlamıyorsun ya da kendini yazarak ifade edemiyorsun.

aydin112 1.derece ile kısıtlamak çok mantıksız. adamın 1.derece yakını yok ise ne olacak ya da araç alacak imkanı yok ise ne olacak. ancak kademelendirme olabilir belki.ikamet de çözüm değil adam ikametini engelliye yakın gösterir sanki ne olacak.

tanerbudak devlet bunun üzerine yoğunlaşabilir yapıcı çözümler düşünebilir. Aynı evde ikamet şartı aransın ve maliye denetimler yapsın o zaman suistimal edilebiliyor mu görürüz.

@aydin112

Okuğunu anlama ve kavrama sorunun varsa bu benim sorunum değil .....istatiksel olarak bu gruplar suistmal ediyor acı gerçek boş keseden atmıyorum konuştuğum vekillerde dile getiriyor yardımcılarıda....

Bunllar benim görüşlerim değil gerçekler beyefendi uzun yıllar bu işlerle uğraşıyorum bu sitede daha 10 gün önce üye olmadım..

sizinle enerjimi harcamak dahi istemiyorum o derece....

Suistimal bunun gibi nicesi var............aşağıdaki linkte

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...-sifir-1-haftalik-impression-872452428/detay/

%90 Üstü akraba grupları bu durumu halen suistimal etmekte

tekrar ediyorum gerçekten ihtiyacı olan zerrre lafım yok.....ama bu iş cığrından çıkmış...

https://r.resimlink.com/X6Gezt.jpg

Sözlerimi çarpıtan insanlar var ama ne demek istediğim açık ve net

170 e veriyorlardı bu aracı 295 istiyor vay be.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaşlar engellilik oran yüzdesi kaç olursa olsun önemli olan haklarımızdan madur olmamamızdır. Bu forumu yapan arkadaşlardan Allah razı olsun. Birbirimizi tanımıyoruz ama bu forum sayesinde tanışıyoruz haklarımızı savunuyoruz birlik bereberlik içerisinde oluyoruz. Fikir alışverişleri yapıyoruz. Birbirimizi üzmenin kırmanın anlamı yok. Şuan odaklanmamız gereken malum konu aniden artan araç fiyatları ve roparla alacağımız fiyat limitinin piyasaya göre çok düşük kalması. Konu ile ilgili burada çok güzel birlik beraberlik sağladık. Umarım 303 bin olan rapor limiti yeni güncellemede ya kaldırılır yada ciddi anlamda limitimizi yükseltirler. Birlik beraberlik içerisinde tek ses olup limit mağdurları olarak elimizden geleni yapalım dostlar. Umarım devlet büyükleri sesimizi duyar ve bizleri mutlu ederler.

marto1 ilk mesajında direk %90 üzeri raporlular çok fazla suistimal ediyor demişsin. Sana ilk okul seviyesinden okuduğunu anlama üzerine dil bilgisi eğitimi veremem kusura bakma gereksiz tartışma çıkarma. Her insan gibi engelli bireylerde yaşlanıyor ve arabayı kullanamaz duruma gelebiliyor. Olaylara kendi pencerenden bakmak yerine tüm geneli görebilsen burada senle bunu tartışmıyorduk. Sana bundan sonra cevap vermeyeceğim enerjini kavrama yeteneğine yoğunlaştırırsın umarım.

tanerbudak
Hem Engellinin aracını kullanan kişilerde, Akraba kısıtlaması saçma, hemde engellinin hangi araçları kullanabileceğine ilişkin sınırlamalarında çoğu maalesef saçma.

Benim önerim vergi indirimli aracın girdiği bütün trafik denetimlerinde engellinin araçta olup olmadığı sorulmalı ve 5 kez "üst üste" araçta görülmediği tespit edilirse maliye sıkı bir inceleme başlatarak "Aracın öncelikli kullanım amacının engelli hizmetinde olup olmadığını" tespit etmeli ve şüphe yoğunlaşırsa, itirazsız bir şekilde maliye ödenmeyen vergiyi talep edebilmeli

Bence mevzuat bu şekilde yayınlanırsa, trafik denetim veritabanına eklenecek küçük bir alan ile gayet uygulanabilir.

Ruhsat sahibi araçta mı?
Evet yada Hayır. Evet ise kimlik ile teyit. Denetim esnasında cezai işlem başka soru v.s hiçbirşeye gerek yok. Sistem üst üste 5 kez hayır cevabı çıkan aracı otomatik maliyeye bildirebilir.

Teknik olarak uygulanması gayet mümkün.

Sadece istismar yolu şöyle açık, engelli hizmetinde olmayan araç 4 denetime girdikten sonra en az 1 kere engelliyi araca alarak denetime girmesi gerekiyor. Bu da istismar edenler açısından kayda değer bir külfet olacaktır diye düşünüyorum.

SiyahPelerinliAdam keşke olsa. böylece gerçekten engelliler için alınan bu araçların amacı dışında kullanılması engellenmiş olurdu. ama nerde bunu yapacak devlet nerde sistem.

denetim yapan kişiler rüşvet manyağı olur artık :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt