Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aziz Kazıcı ne yaptın kardeşim 450 bin çokmu evvelden tiguan bile alabiliyorduk şimdi tiguanı rüyamızdamı göreceğiz en az 550 bin tl olmalı oda en az.

330 bin olarak kalır hiç umudum yok. İnşallah yanılırım.

galiba, ne olursa olsun döviz çıkmasın istiyorlar yurt dışına.. alınabilecek arabalar da 20-25 bin euro vergisiz fiyatı

Normal şartlarda Euro ve ÖTV den dolayı en az %50 lik artışla 450 bin ₺ bandına gelmesi gerekir.
Fakat 330 bin ₺ den 400 bin ₺ ye çıkması bile çok iyimser bir yaklaşım olur.
Yukarıda belirttiğim gibi motor hacmini 1600 cc sınırına çekip limiti kaldırsalar daha faydalı olur.
330 bin ₺ ye zaten 1600 cc üzerindeki bir aracı almanın teknik olarak imkanı yok.
O yüzden CİMER e yazmaya hatta eski uygulamanın devreye alınmasını talep etmeye devam etmeliyiz.
Umarım karşılık buluruz.

whoknown79

Arkadaşlar burdaki tek sorun doların artması degil talebiniizi yazarken mutlaka ötv artışından bahsedin. Dolar bugun aynı seviyede olsa bile ötvdeki faiş artış sebebiyle yuzde 9luk bir artış adil olmayacaktı.

Merhaba Arkadaşlar,

Eğer bir dilekçe yazılıcaksa Şaun ki ÖTV limiti ile araç alınamadığını net ifadelerle belirtin....

Aynı zamanda "Sayın Cumhurbaşkanımizin %50 arttırma yetkisini kullanmasını rica ediyoruz" Demelisinizki topu başka kurumlara atıp kopyala yapıştır yapmasınlar size.....

Aynı zamanda ÖTV Limiti artışı ve Araç bilgi paylaşım Telegram grubumuz var 350 kişi olduk herkesi bekleriz....

https://t.me/otvmuafiyet

Ülkelerin durumları çok iyi değil malum Corona vb durumlardan dolayı da dibe vurmuş durumda siz bu durumda birde çok yüksek artışlarlar olacağını beklemek bence boş beklentidir 350 bin olursa limit bu bile bu koşullarda sevindirici olur dua edelim de toptan kaldirmasinlar

karabil07[SIZE=2] bey, dua da edelim am sesimizi de duyuralım. 2 yıl önceki hakkımız dahi geri verilse yeter. Biz talepte bulunmazsak istemezsek bizim bu durumdan memnun olduğumuz düşünülecek ve elimizden bu hakkıda almaya çalışacaklar. Ülkenin durumuna gelirsek biz kimseden ekstra para istemiyoruz, yardım istemiyoruz. Biraz birikimi olan veya ihtiyacı olan insanlar yatırım ve ihtiyaç olarak bu hakkını kullanmak istiyor. Sonuçta bizler daha düşük maaşlar bir işte çalışırken ya da engelimizden dolayı katlandığımız sağlık giderleri için hiç kimse "kardeş dur sen bu parayı sağlıklı bir birey olsaydın başka yere harcayabilirdin, burada adaletsizlik var al şunu ekstra olarak" demiyor. Bu vb. sebeplerle kötü düşünce temennileri yazmak yerine iş işten geçmeden talep edelim sesimiz duyulsun. Biz burada bir talepte bulunarak devlet yıkmıyoruz, en doğal ve medeni bir şekilde isteklerimizi dile getirip sesimizi duyurmak istiyoruz. İyi veya kötü bizi biraz dikkate alan birileri çıksa ve bir artış sağlanarak bizlere destek olurlar ise ne mutlu bize. Birlikte bir şeyi başardığımız görmüş oluruz.
(not: niyetim buradaki kimseyi kırmak ya da tartışma açmak değil, konuya destek olmak çüzm üretmektedir.)
Teşekkürler.[/SIZE]

Ben de dün Cimer müraacatımı yapıp talebimi devletimize ilettim. Tüm duyarlı ve hakkını arayan arkadaşlarımı da en kısa zamanda müraacatta bulunmaya davet ediyorum. Lütfen bu konuda hassas olalım.

mina1323 bey, 2020 rakamı yeniden değerleme oranı ile çarpılarak tahmini hesaplanmıştır. Çünkü önceki yıllarda ydo'ya göre belirlendi bu rakam. Haklısınız henüz kesinleşen bir şey yok.

suskun57
Bende onu demek istedim evet normal şartlar altında bu şekilde olacaktı fakat şuan normal yok hayatımızda. Ben engellilere yardımcı olmak için kdv yi bile kaldırmalarından yanayım anca hayatımız kolaylaşır. yüzde 50 getirecekler benim kanım.

Heryıl kasım ayında kesinleşiyodu rakam diye hatırlıyorum. doğrumu acaba?

merhaba arkadaşlar. daha önce İzmir Milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya ile görüşmüştüm. kendisi aynı zamanda AK Parti MKYK üyesidir. az önce aradılar. bu tür talepleri not alıp Cumhurbaşkanımıza iletiyorlarmış ve bu konuyu ilk MKYK toplantısında Cumhurbaşkanımıza ileteceğini söyledi.

suskun57

Bence Cimere yazılacak sa bu yazdığınız yazı gibi dezavantajları hatirlatan yazılar yazılmalı bu soylediklerinizde bende aynı fikirdeyim

Bu yıl eğer ki %9,11 oranına ilave bir düzenleme gelmez ise 2021 yılı içerisinde kur artışından kaynaklı makas dahada açılacak. Hatta 2022 yılının limitinide etkileyeceğinden dolayı itirazlarımızı tez zamanda vakit kaybetmeden ilgililere bildirmeli yada CİMER e yazmalıyız.

Admin OturanBoğa bu konuda sizinde desteğiniz ve yönlendirmeniz önemli.

Engelliler ve aileleri olarak sıkıntımızı ve talebimizi zaman kaybetmeden ilgili mercilere iletmeliyiz. Tecrübeyle sabit ki, maalesef yaşadığımız olumsuzluklarla ilgili sorunlarımızı eş dostla paylaştığımızda, tok açın halinden anlamaz misali bir kısım sağlıklı bireyler “oh canıma değsin, daha da kötüsü olsun, zaten bu hak size çoktu” kafasında bir yaklaşım sergileyebilmektedir. Çok net görülmekte ki, bize başkasından fayda yok. Haklarımızın korunması ve artırılması, yine bizim ısrarımız ve kararlılığımız sayesinde olacaktır. Bu sebeple tüm engelli bireyleri ve ailelerini ötv muafiyetli araç alımı tutar sınırlamasıyla ilgili sorunlarımız ve taleplerimiz en seri şekilde yetkili resmi makamlara ulaşsın diye Cimer’e başvuruda bulunmaya ve irtibat kurabildikleri bürokratlara durumu aktarmaya davet ediyorum.

Son düzenleme:
tanerbudak

Abi bilgi için teşekkürler herkes seni grupta olmanı istiyor arada bir yazsanız yeter...Sanırım bazen olan tartışmalar sıkıyor anladığım ama müdahele ediyoruz... aramızda görmek istiyoruz..340 kişi var orda :)

Ben de Türkiye Sakatlar Derneği ile görüşme halindeyim.....

Onlarda %90 Üzeri rapor olan aile yakınları durumu çok istismar ediyorlar dedi...Hak veriyorum sarı sitede bir çoğu araclarını bayi verip rant sağlıyorlar....Tabi aralarında iyi niyetli insanlarda kaynıyor....Bunun çözüm kavuşturmak için başkanla görüşme ayarlamaya çalısıyorum.Dernek başkanımızın bunun önlemini alması için önerilerimiz olacak....Bu işin suyunu çıkarıyorlar

tanerbudak

MERHABA TANER BEY

Bence durum çok iyi izah edilmeli bize koydukları limitten ziyade daha da fazlasını yapmalılar yıllar içinde nasılda giderek zorlandığımız ve aslında ihtiyacımızı görecek aracı almakta herzamankinden daha fazla bu yıl zorlandığımızı izah etmeliyiz diye düşünüyorum. Ülke malum! MKYK toplantısı nezaman yapılıyor bu ay içerisinde rakam belirlenir mi acaba?

mina1323

Tabi rakam önemli ama Aralık sonu ocak başı belli olur

Rakamlardan önce suistimaler önlenmeli,Köklü değişikler şart bu şekilde gitmez bu sistem....Grupta bile 2-3 tane aracı olan şahıslar var tek tek uzaklaştırıyoruz yaptıkları tam namussuzluk yetmez deyip 4 cü almak istiyorum diyor...devlet bu hakkı bize tanımış diyor yani sistem değişmeli...sistem değiştiği an limitin kalması lazım kur endeksli bir sistem yılda 2 artış olabilir bu önermiyide AKP Konya vekilimiz Hacı ahmet özdemir önerdi....ama suistimallerin önünü almamız lazım

Maalesef açgözlülük yapanlar yada galericiler ile ortak hareket edip rant sağlamaya çalışanların yaptığı fırsatçılıktan dolayı devletin uyguladığı sistem gerçek ihtiyaç sahibi engelli bireyleri dahada mağdur ediyor.
Bu suistimallerin önüne geçme konusu uzun vadede çözüme kavuşturulabilecek gibi görünüyor. Çünkü bununla ilgili sistemsel bir yapı oluşturmak kolay olmayabilir ama tabiki de üzerine gidilmeli ve bir şeyler çalışılmalı.
Fakat kısa vadede ilk olarak yapılması gereken; şuanki belirlenen oranın taleplere karşılık verecek bir değer olmadığı konusunda uygun gerekçeleri doğru şekilde sunarak ilgilileri ve Cumhurbaşkanımızı ikna etmek olmalıdır.
Bu yüzden herbirimiz elimizden geldiğince farkındalık yaratmak için çabalamalıyız.

Arkadaşlar Aralık 2015 yılında alınan aracın süresi ne zaman doluyor. 2015 yıl olarak sayarsak şimdi tamamlanmış oluyor. Yoksa aralik ayindan sonra doluyor

Naci Ağbal Merkez Bankası başkanı olarak atanmış oh be

Arkadaşlar %90 engel ve üzeri olanlar ve yakınları üzerinden çok fazla eleştiri yapılıyor. Bir suistimal varsa önlemini devlet almalı. Tespiti, denetimi devletin görevi. Benim kızım kalp hastası doğumdan yarım kalpli bir dizi ameliyat geçirdi şuan 6 yaşında ve 6 yıldır ihtiyaç duyup bu haktan faydalanmadım. 2020 başlarında araç ihtiyacımız sebebiyle, kızımın raporunu yeniledik ama bayilerde araç olmadığı için araç alamıyoruz. Üzerine birde ÖTV zammı ile uçup giden araç fiyatları. Umudumuz 2021 yılında limitin artırılmasıydı fakat görünen o ki oradan da ümit yok.

Unutmayalım ki hepimiz aynı gemideyiz, %90 engelliler şöyle böyle denilince ister istemez alınıyorum.
Şu an ki asıl sorun yüksek ÖTV sebebi ile uçup giden fiyatlar ve konulan limitin alınacak araçları çok kısıtlaması ve bunda %90 engellilerin/yakınlarının hiçbir kusuru yok... Kötü niyetli insanlar her yerde çıkabilir engelli, engelsiz, a partili, b partili, dinli, dinsiz maalesef deprem mağdurlarının eşyalarını çalan, ölmüş annesinin kılığına girip emekli maaşı alan insanlar var bu ülkede.

Şu engelli grubunda dahi %90 engelliler ve yakınları şöyle böyle denilince bu insanların derdini anlatacağı son yerde de hakarete uğraması kanıma dokunuyor... Sanki ortopedik engelliler hak ediyor ama kalp engeli vs engeli olan, ihtiyacı olanlar hiç bir şey hak etmiyor gibi bir algı oluşuyor. Bence engelliler engellileri incitmemeli.
Siyasilerin istismar söylemlerini de kınıyorum. istismar var diye engellilerin tamamının hakları kıstılanmamalı. denetim olmalı ve ağır yaptırım uygulanmalı...

Hepimiz aynı gemideyiz ve bir hak verilirse hepimiz faydalanacağız...

sairinelinde

Bizimde raporumuz %90 üzeri 5 yıldır raporumuz var 5 yıldır ihtiyacımız olduğu halde maddiyatı ayarlayamadım araba alamadık. Tam kredi çekeyim alayım niyetlendim fiyatlar bir gecede uçtu gitti bu sefer daha çok madur olduk. Birde başımıza limit sınırlaması çıktı.Yazdığınız gibi KÖTÜ NİYETLİ İNSALAR HER YERDE VAR sadece rapor üzerinden bu işler yapılmıyor. Yanlışım varsa düzeltin %90 üzeri engelli raporuyla alınan arabalar internette engelliden engelliye satılıyor diye kızıyorsunuz kardeşim zorlamı satıyorlar almayın satan arkadaş ilan sitesinde numarasını adresini tüm bilgilerini veriyor adamı şikeyet edin bu kadar takıntı yaptıysanız ver mahkemeye uğraş adamlarla. Bir diğer takınılan konu ise engelli yakınının aracı kullanması bazı engelli bireyler araç kullancak durumda değiller mecbur yakınları araçı kullanacak onları gidecekleri yere götürüp getirmek zorundalar. Araç fiyatlarına her ay zam geliyor limit ne olacak belli değil birde bu tarz konularla birbirimizi kırıyoruz üzüyoruz. İnsanların karekteri kişilkleri güzel olsun rabbim haramdan korusun haram yiyendende çıkarsın.

Merhaba, Aralık 2020 de satabilirsin, Aralığın kaçında aldınsa 2020 aralık o tarih itibariyle satış yapabilirsin. iyi akşamlar. efe66

[FONT=Arial][FONT=Helvetica][FONT=Verdana !important]Ara ara yazmak durumundayım ortak ses çıkarmak adına oluşturulan ÖTV muafiyeti grubuna bekleriz şuan sayımız 347 kişi civarı ne kadar çok kişi o kadar iyi aralık ve ocak başı toplu araç alımları için gruplar oluşturulucak...

Sizleride bekleriz

[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt