Arkadaşlar %90 engel ve üzeri olanlar ve yakınları üzerinden çok fazla eleştiri yapılıyor. Bir suistimal varsa önlemini devlet almalı. Tespiti, denetimi devletin görevi. Benim kızım kalp hastası doğumdan yarım kalpli bir dizi ameliyat geçirdi şuan 6 yaşında ve 6 yıldır ihtiyaç duyup bu haktan faydalanmadım. 2020 başlarında araç ihtiyacımız sebebiyle, kızımın raporunu yeniledik ama bayilerde araç olmadığı için araç alamıyoruz. Üzerine birde ÖTV zammı ile uçup giden araç fiyatları. Umudumuz 2021 yılında limitin artırılmasıydı fakat görünen o ki oradan da ümit yok.
Unutmayalım ki hepimiz aynı gemideyiz, %90 engelliler şöyle böyle denilince ister istemez alınıyorum.
Şu an ki asıl sorun yüksek ÖTV sebebi ile uçup giden fiyatlar ve konulan limitin alınacak araçları çok kısıtlaması ve bunda %90 engellilerin/yakınlarının hiçbir kusuru yok... Kötü niyetli insanlar her yerde çıkabilir engelli, engelsiz, a partili, b partili, dinli, dinsiz maalesef deprem mağdurlarının eşyalarını çalan, ölmüş annesinin kılığına girip emekli maaşı alan insanlar var bu ülkede.
Şu engelli grubunda dahi %90 engelliler ve yakınları şöyle böyle denilince bu insanların derdini anlatacağı son yerde de hakarete uğraması kanıma dokunuyor... Sanki ortopedik engelliler hak ediyor ama kalp engeli vs engeli olan, ihtiyacı olanlar hiç bir şey hak etmiyor gibi bir algı oluşuyor. Bence engelliler engellileri incitmemeli.
Siyasilerin istismar söylemlerini de kınıyorum. istismar var diye engellilerin tamamının hakları kıstılanmamalı. denetim olmalı ve ağır yaptırım uygulanmalı...
Hepimiz aynı gemideyiz ve bir hak verilirse hepimiz faydalanacağız...