Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tanerbudak
Söz konusu rüşvet olduğunda hırsıza kilit yok ki, sırf bu değil her konuda istismar olabilir.

Bana kalırsa önerdiğim bu sistem istismarları azaltmak anlamında daha uygulanabilir ve şimdikinden çok daha başarılı olur diye düşünüyorum.

Adına engelli indirimli alınmış ama öncelikle o engellinin hizmetinde olmayan, hatta kendi adına olan arabaya daha hiç binmeyen engelliler var ülkede. Engelli park yerinin zaten yetersiz olduğu ülkemizde, engelliye hizmet etmeyen bu araçlar üstüne üstlük park yerlerini de yasal olarak işgal ediyorlar.

Ülke deki engelli haklarını önce bunlar istismar ediyor sonra devlet bunun önüne büyük oranda geçemediği gibi kısıtlamalarla da asıl hak sahibini mağdur ederek hatalı duruma düşüyor.

tanerbudak

Ben aylar önce foruma yazmıştım; hatta bu konuda savunduğum tezle ilgili maliye bakanlığına tavsiye eden OMBUDSMAN kararı aldırmıştım, çünkü dediklerimizde haklıydık, aracını kendisi süren engelliler herhangi bir fiyat ve motor sınırlaması olmadan araç alabilmelidir, dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyoruz.

O zaman linç yemiştim ama ben yine aynı görüşteyim, engelli üzerinden akrabaların aldığı araçların çoğunun engelliye bir faydası yok, araç bir şehirde olupta engellinin başka şehirde olduğu örnekler mi dersin, dedesi üzerinden alınan arabaya film çekip karı kız kovalayan fırlama torunlar mı dersin... suiistimal gırla....

Arada muhakkak gerçekten faydalanan düzgün insanlar da var ama iddia ediyorum onlar %20 yi bile geçmez.

Diğer bir sıkıntı şehir içindeki engelli park yerlerini kullanmak belediyeye bu konuda park yerinin maviye boyanması için dilekçe verdim sonuç siz boyayacaksınız dedi bende park bana ait olacaksa memnuniyetle dedim ancak böyle bir hakkımın olmadığını biliyordum.Park konusunda vatandaşla çok ikilemimiz olıyor park ediyorum vay efendim sen engellimisin plakada engelli işareti yok daha neler var adam engelli kimliğine bile bu sahte diyor engederin bu konuda belediyeye başvurması ve Avrupa’daki gibi engelli park alanlarının belirgin bir şekilde boyanmasıdır

Sayin haci Ahmet Ozdemir vekilimizle az once gorusme firsatim oldu
Teklifin detaylarini anlatti
Yilda 2 defa artiş talebinde bulundum
Kur sistemine entegreli olacak dedi resmi yazi bakanliga gonderilmis cevap bekliyor..

Sureci hizlandirmak adina
Cimer uzerinden hazine ve maliye bakanligina dilekce yazin kabul edilmesi hizlansin dedi.
Magduriyet oldu bu srne o sebeple takip ediyorum dedi
Herkesin bilgisine

tanerbudak

Bu konudaki çabalarınız için teşekkür ederim. Mayıs ayında almayı düşündüğünüz araç modeli kafanızda varmı yoksa tamamen yeni limit güncellemesine göremi tercih edeceksiniz. Bizde hala araç alamadık malum fiyatlarda arttı limit ne olacak soru işareti. Rabbim herkese gönlüne göre hayırlısını versin.

Merhaba Arkadaşlar,

Ara ara yazmak durumundayım ortak ses çıkarmak adına oluşturulan ÖTV muafiyeti grubuna bekleriz şuan sayımız 270 kişi civarı ne kadar çok kişi o kadar iyi aralık ve ocak başı toplu araç alımları için gruplarda oluşturuldu gruba gelmenizi bekliyoruz...

https://t.me/otvmuafiyet

Önemli rica CİMERE dilekçe yazalım konu muhattabı Hazine ve Maliye bakanlığı

Köprü ve otoyol artışları dövize endeksli oluyor ise Buda olmalı dimi ?
Eşşek değiller ya yapmazlar dimi çifte standart.

emre_nx kafamda henüz bir araç yok. yeni limite göre değerlendireceğim. tabi araç fiyatları da önemli. 2016 hyundai İ30 aracımı satıp üstüne az birşey koyarak alabileceğim bir araç olacak elbette.
marto1 ahmet vekilimiz candır can. dinler çözüm için çabalar. Allah razı olsun.

tanerbudak

Dayanamadı çok ısrar ettim YDO kalkması için mücadele veriyorum ekibim takip ediyor edecek dedi.

Yılda 2 artış ve Kur farkları kabul edilirse nispeten iyi olur ama bu sene çok berbat bir araç piyasası var bu gidişle Fiat Egea bile alınamıyacak gibi...

Bu arada yanlış mı öğrendim vekilimiz engelli sanırım doğrumu abi

marto1 evet vekilimiz engelli. umarım hayırlısı olur. bu kanun çıkarken de çok yardımcı olmuştu yol göstermişti. dediği gibi cimer den bol bol yazmak gerekiyor hazine ve maliye bakanlığına.

buraya yeni üye oldum. öncelikle herkese merhaba. ben de babam için bugün %90 rapor aldım. hastalık nörolojik olduğu için vasi olayları da var tabi. başvurduk. 30 kasım'da vasi kararım çıkacak inş. peşine de 1-2 hafta sonra çıkacak olan araç alım izni. kısmetse tabi diyelim. belimizi büken (bükecek olan) şey ise malum araç fiyatlarının aşırı yükselmesiyle 303 binlik limitin aşağıda kalışı. şu an için en mantıklı olan ocak'ı bekleyip yeni limite göre bir şeyler düşünmek. ocak ayında ise döviz ve pandeminin etkisiyle araç fiyatlarının nerelerde olacağı ise ayrıca muamma..yalnız benim düşüncem her sene gelen 50 bin lik limit zammının bu sene daha fazla artacağı yönünde. herhangi net bilgim yok. resmi kaynağım yok. ancak fiyatlar bu kadar yükseldiyse 2021'de min. 370-380 bin tl olması lazım. şahsi düşüncem, artacağı yönünde. bekleyip göreceğiz..benim ise 1 ocaktan önce kıpırdama şansım yok. mecburen yeni limiti bekleyeceğim. elimde golf var. kısmetse onu elden çıkarıp raporla alacağım. sizce aracı ne zaman elden çıkarmalıyım ? ikinci sorum ise başına gelenler olmuştur..mahkeme araç alım izni için araştırma yapıyormuş sanırım ? bu konuda bilgisi olan yazabilir mi neyin araştırmasını yapıyorlar ? herkese selamlar..

Merhaba hayırlı günler limit hakkında net bilgiler ne zaman gelmeye başlar yıl başından önce netleşirmi

Engelli araç alımlarındaki 303 bin liralık sınır %90 altı ve %90 üzeri engel durumlarında değişiyor mu? Yoksa herkese sabit tavan 303 bin lira mı?

ekim ayı enflasyon oranları açıklandı. araç limitimizi belirleyen ydo'yu belirleyen oran %9.11 oldu. 2021 limiti de yaklaşık 331 bin görünüyor. cumhurbaşkanı yetkisi dahilinde herhangi bir değişiklik yapmazsa durum bu.

enflasyon oranıyla bu oranın değerlendirmesi çok farklı şeyler bunu baz almayın.

oran tam da bu. neden baz almayalım. 2 yıldır bu oran baz alınıyor da şimdi neden bu oranı baz almayalım anlayamadım. açıklar mısınız acaba. bizi de aydınlatın bilelim. Cumhurbaşkanı müdahale etmez ise bu oran geçerli olacak ve sınır 330.900 TL olacak. bu kadar basit.

2018 yılında % 23.73 2019 yılında % 22,58 olan yeniden değerleme oranı olurken 2020 yılı için niye % 9.11 olsun onu demek istemiştim ama malesef olmuş çok ilginç. ülke demekki iyiye gidiyo benim haberim yokmuş.

Geçen sene 2019 yılı ekim ayı enflasyon oranıda %8,55 ama yeniden değerleme oranı 2020 için % 22.58 oldu bu yüzden yazmıştım hata yapmışım kusura bakmayın.

Beş para etmez adi işi gücü Türk milletini dolandırmak olan otomotiv fabrika ve distribütörleri yok yok çeke çeke araba alamadık sayelerinde. Az satıp milleti zikme Peşine düştüler. Araçları filo ve galericilere satıp karaborsa yarattılar.
Ve 9 ayda 2 katı oldu fiyatlar.
Almayın araba falan develüasyon kıtlık kriz savaş bir sürü risk kapıda vergili vergisiz almayın araba falan paranız cebinizde kalsın.

[FONT=Verdana]Merhaba Arkadaşlar,[/FONT]
[FONT=Verdana]
[/FONT]

[FONT=Verdana]Ara ara yazmak durumundayım ortak ses çıkarmak adına oluşturulan ÖTV muafiyeti grubuna bekleriz şuan sayımız 340 kişi civarı ne kadar çok kişi o kadar iyi 330 bine araç alınamaz .....Ortak akıl şart....

[/FONT]

[FONT=Verdana]https://t.me/otvmuafiyet[/FONT]
[FONT=Verdana]
[/FONT]

[FONT=Verdana]Önemli rica CİMERE ve OMBUSTAMANA(Direkt Şikayet) dilekçe yazalım konu muhattabı CUMHURBAŞKANINA HİTABEN[/FONT]
[FONT=Verdana]
[/FONT]

[FONT=Verdana] Resmi Gazete’de 27 Aralık 2017 tarihinde yayınlanan, 30283 sayılı “ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 3)” uyarınca, engellilerin araç alımları, her türlü vergiler dahil en fazla 200.000 (İkiyüzbin) TL tutarındaki araçlar ile sınırlandırılmıştır.[/FONT][FONT=Verdana] Ancak aşağıdaki örnek tabloda da göreceğimiz üzere; YDO (Yeniden Değerleme Oranı) miktarınca her yıl artırılan bu sınır karşısında, ilgili mevzuatın asıl işaret ettiği eşya olan engellinin kullanımına yönelik araçların fiyatları fahiş miktarda artmıştır. YDO (Yeniden Değerleme Oranı) tek başına araç fiyatları baz alınarak hazırlanmadığı ve araç fiyatları açıklanan resmi YDO rakamından çok daha fazla arttığı için, yasada korunması amaçlanan sınır korunamamıştır.[/FONT][FONT=Verdana]Önümüzdeki günlerde belirlenecek yeni sınır, ilgili mevzuatta belirtilen “Cumhurbaşkanı, bu şekilde tespit edilen tutarı %50’sine kadar artırmaya yetkilidir.” ibaresi uyarınca 2021 yılının tamamında uygulanmak üzere; 2020 yılı sınırı olan 303.200 TL üzerinden %50 artırılarak güncel olarak 454.800 TL olarak uygulansa dahi; yine ilgili tebliğin yayınlandığı tarihte verilen sınırlanmış hakkı korumaya yetmemektedir. [/FONT]

Merhaba

rakam geçtiğimiz yıllarda kasım ayı ortasında belli oluyırdu bu yıl nezaman belli olacak acaba?

Ötv indirimli olarak toyota hilux ve benzeri bir araç alınabilir mi acaba ? Ticari diye yasakmıdır yoksa

2021 Yılı ÖTVsiz Araç Alım Limiti 330 Bin TL Oluyor

Merhaba arkadaşlar her yıl güncellenen ve engellilerin kaç TL’ye kadar olan araçları ÖTV indirimiyle alacakları rakam 2021 yılı için aşağı yukarı belirlendi.

TÜİK tarafından açıklanan 2021 yılı için değerleme oranı % 9,11 olarak belirlendi.

Dolayısıyla her yıl bu değerleme oranı üzerinden bir artış ile belirlenen ÖTV indirimli araç alım limitide aksi bir durum söz konusu olmaz ise 303 bin 200 TL den 330 bin TL ye çıkartılacak gibi görünüyor.

Fakat bu artış hiçbirimizi memnun edecek türden bir değer olmayacaktır.

Aşağıdaki başvurumda da belirttiğim üzere Euro kurunun son bir sene içersinde %55 artış yaptığı, otomobil fiyatlarının %65 - 80 oranında arttığı bir dönemde muhtemel yapılacak % 9,11 lik limit artışı bizleri dahada mağdur edecektir.

Dolayısıyla lütfen bu konuda şikayetlerinizi CİMER e yazarak sesimizi duyurmaya çalışalım.

İlginiz ve desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

Cimer Başvurum:

“Kuruluşundan bu yana Akparti ye oy verip koşulsuz olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyen, %94 engelli raporu olan tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren biriyim.

Bu zamana kadar yapılan icraatlerden memnun kaldığımızı, desteklediğimizi ve her daim bizlere muhalif olanlarla sonuna kadar tartışıp gerek Ak partiyi gerekse Cumhurbaşkanımızı savunan biri olmuşumdur.

Son yıllarda ekonomik alanda özelliklede Dolar-Euro artışından dolayı vatandaş olarak hep zararda olduk.
Bu zamana kadar bankadaki paramı dahi Cumhurbaşkanımızın sözüne güvenerek hep Türk lirasında bırakıp bir kez bile döviz almadım.

Fakat bunun yanında Bakan Albayrak’ın ortaya koyduğu finansal tablolar ne piyasadaki ürün fiyatlarına ne de insanların sene sonunda alacakları zam ve ceplerine girecek paraya pozitif etkisi oldu.

Çünkü hepimiz çok iyi biliyoruz ki piyasadaki bir çok şey dolar ve euro ile fiyatlandığı için her geçen gün alım gücümüz azalıyor ve vatandaş olarak mağdur olmaya devam ediyoruz.

Lakin Kur ile ilgili bir aksiyon alınması şart görünüyor iken sürekli iyimser bir tablo çizilmesi, doların 8-10 ₺ olmasını çok beklersiniz yada dolarla mı maaşınızı alıyorsunuz gibi baside indirgenerek yapılan açıklamalar manşetlerden düşmüyor ve bizlerin yüzünü kızarttığı gibi, Ak Parti’ye olan güvenide azaltıyor.

Böyle bir giriş yaptıktan sonra şu maruzatımı bildirmek isterim.

Bugün açıklanan 2021 Yeniden Değerleme Oranı olan % 9,11 değerinin engelli bireylerin ÖTV siz araç alımlarında da uygulanacağı düşünüldüğünde 303 bin ₺ olan limit 330 bin ₺ ye artacak gibi görünüyor.

Bir çok otomobil markasının ithal edildiği ve fiyatlar da euro ya endeksli olduğu için bu kapsamda;
2020 Kasım ayından 2021 Kasım ayına euro kurunda ki artışın %55 olduğu ve
Aynı özelliklerde geçen seneki 258 bin ₺ olan otomobilin şu anki fiyatının %65 artışla 425 bin ₺ olduğu gerçekleri ortadayken (ÖTV düzenlemesinin etkiside var) yapılacak olan bu % 9,11 lik değerleme oranı, biz engelli bireyler için ciddi bir mağduriyet oluşturacaktır.

Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın alacağı bir kararnağme yada Meclisimizin yapacağı yasal bir düzenleme ile bu mağduriyetin ortadan giderileceğini umuyor ve arzu ediyoruz.

Gerekirse eski uygulamadaki gibi limitin açık olup 1600 cc motor kısıtlamasının getirilmesinin bile şu anki uygulamadan daha iyi olacağını düşünen bir çok engelli birey gibi bu talebimi ilgililere iletiyor ve tüm engelliler olarak desteğiniz ile yardımlarınızı rica ediyorum.

Teşekkürler. “

Haklısınız bu artış çok yetersiz olur.330000 ile alınabilecek araç kalmadı.Bende bu gün cimere yazıp bu limitin en az 450.000 TL olmasını talep edeceğim,tüm arkadaşlarımızın da cimere yazmasını tavsiye ederim.

İnşallah ÖTV nin çok artması nedeniyle bu konuda bir özelge çıkarırlar, örneğin % 9 + % 20, ÜFE nin bu kadar az çıkması enteresan, geçen sene %20 lerdeydi, bu sene daha kötü geçti ama ÜFE daha düşük...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt