marto1
Doğrusu iyi niyetle araç almayı düşünen ve gerçekten ihtiyaç olan amaca hizmet etmek için
araç almak isteyen biri olarak inanın nasıl suistimal edildiğini bilmiyorum, anlayamıyorum.
Zaten engelli aracını 5 yıl devir yasağı var galerilere nasıl veriyorlar bunu anlamış değilim?
İkinci olarak belki birisi alıp yakın akrabasına gayrı resmi satıp 5 yıl sonra devrini verebilir
bu da devletin denetimi ile engellenecek birşey polis yakaladığında müsamaha göstermeyecek,
yada ara ara denetlemek üzere, engelli araçları için özel denetim mekanizması kurulacak.
Bir de engelli aracı almak %90 engellilerin hakkı devlet kendisi bu hakkı tanımış aldıktan sonra 5 yıl daha bu hakkı kullanamıyor
Devlet bırakacak engelli ne yapıyorsa yapsın aracını yakınına mı veriyor başkasına mı kullandırıyor.
Bir de %90 engellilik az şey değil %50-60-70-80 değil %90 engelliye bu hak tanınmış toplasan zaten kaç kişi
Devletin ben aman aman buradan vergi kaybı olduğunu düşünmüyorum. Ya %90 engelliden bu hakkı kaldıracaklar biz de rahatlayacağız devlette ya da suistimal var diye engelliler suçlanmayacak. Suistimal edenleri tespit edemiyorsun diye tümünü toptan suçlamak
engellileri yaralıyor bu TSD başkanı da dese YANLIŞ bakan da söylese YANLIŞ....
Devlet vergi kaçıranlar var diye bizim milletimiz üçkağıtçı diyemez denetimi yapıp vergi kaçıranları yakalar, cezalandırır...
Ayrıca daha önce yazdım yeniden yazıyorum şu anki asıl sorun araç fiyatlarının kurdan ve ÖTV düzenlemesinden dolayı uçup gitmesi ve belirlenen limitlerin çok düşük kalması... Ne kurunartmasının, ne ötv düzenlemesi ile araç fiyat artışının, ne de araç alma limitinin düşük kalmasının sebebi %90 engelliler ve yakınları değil....
Suistimal mevzusu çok ayrı bir mevzu, şu anki sorunumuz çok ayrı....
%90 engellilere araç alma hakkı kaldırılsa ne Kur düşecek ne ötv düzenlemesi değişecek....
araç alma limiti 330.000 olur ve araç fiyatları aynı kalırsa biz yine ihtiyacımız olan aracı alamayacağız...