Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DenizTurgut16 cimer den +1 kişi olarak başvuru yaptım demek istiyor :) limitin kaldırılması için cimer den başvuru yapıyoruz da belki haberiniz yoktur

Limitler artmadan kdv siz araç almanın ne gibi bir avantajı olacak.

2018 yılında getirilen limitin kaldırılması en azından yakın gelecekte hayal gibi görünüyor. Keşke tamamen kalksa... İllaki bu limit engelli araç alımının ön şartı olarak görülüyorsa, en azından yapılacak bir düzenleme ile hali hazırda ötv ve kdv dahil fiyat olarak belirlenmekte olan limit tutarı ötv ve kdv hariç fiyat olarak uygulanmalıdır. Bu gerçekleşir ise, örneğin sıklıkla tercih edilen 1,6 motor hacimli %80 ötv’li bir araç üzerinden konuşursak, bu sene için ilk hesaplamaya göre alım tutarımız 303.200₺ iken ikinci hesaplamaya göre alım tutarı bir anda 643.990₺ ye yükselecektir. Bu rakam piyasa şartlarında ihtiyaca karşılık gelecek çeşitli tipte araç alternatiflerine engellilerimizin ulaşabilmesini mümkün kılacaktır.

Lütfi elvan maliye bakanı olduğu sürece limit kalkmaz...

Çözüm önerilermiz dahi dinlenilmiyor....Halbu ki çok basit önlemler ile bu sorun çözülecek ama birileri bile bile ötv sınırı saçmalığını getirdi ve kaldırmıyor...
Kur endeksli bir ülkede yaşıyoruz YDO nedir ya...Engelliye,Gaziye,Şehit yakınına Hainliklik yapılıyor...
Birilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşması şart bu ızdırabı anca o çözer diğerleri yetersiz bakiye...

Evinden çıkamayan tekerlekli sandalyeli,yürümekte zorlanıp arabasını bacağı gibi kullanan,annesi babası kardeşi ağır hasta yatalak olan,Şehit yakını,Gazi kardeşilerim ağı üzerinize olsun....

Birileri görüyor okuyorsa bize bu ızdırabı yaşatanlar... Çözüm üretmediği sürece hakkımızı helal etmiyoruz....

erdiege01 siz KDV ye yüklenin madem. 330.000 TL lik araç sizin için yeterli olabilir ama tekerlekli sandalyesi olan bir engelli için o fiyata araç bulursanız bir tane de bana alın.

suskun57

Merhabalar herseyi cok guzel belirtmişsiniz keşke kronik hastalarida detaylandirsaydiniz ben kronik koah hastasıyım iki adim yol yürüyemiyorum ve toplu tasima araclarini kullanamıyorum nerede fenalasip tikanacagim belli bile değil hele birde boyle tehlikeli bir pandemi döneminde bunca kalp hastasi var onlar???

tanerbudak

kusra bakmayın bilmiyorum ben kendime göre düşündüm . tekerlekli sandalye için fiyat yetersiz ise destekliyorum tabi. kdv muafiyeti içinde çalışsak ta kötü olmaz. iyi olur. taslak bir metin hazırlayalım bu konularla ilgili

tevfik1

Çok katiliyorum aynen durumumuz bu bizim durumumuzda olanlar ne olacak bunca haksızlık varken limit tartışıyoruz lutfen kimse yanlış anlamasin amacim bizide görmeleri lutfen kronik hastalarinda sikintilarini görüp destek verin

Merhaba arkadaşlar,

malaesef aşağıdaki gibi önerilerı forumda yazan arkadaşlar var:

"330 bin tl bence idare eder. kdv'de nerdeyse bazı araçlar için ötv kadar var ? kdvye yüklenmeliyiz.
limit yerine kdv için çalışma yapsak daha iyi olmaz mı ?"

Güncel araç fiyatlarının ne olduğundan haberiniz var mi? Daha adil ve daha akılcı öneriler ve çözümler varken niçin haklarımızdan ödün vererek hareket edelim? 2 yıl sonra yine aynı duruma düşmeyecek miyiz? Ben yaşantım boyunca ülkemizde uzun vadede TL in değer kazandığını duymadım, görmedim. TL ye bağımlı bir limit bugün çözüm olmadığı gibi gelecekte de çözüm olmayacaktır.

CİMER'e engelliler için vergi sisteminin nasıl olması gerektiğine dair 2 adet yazı gönderdim, geçen senede göndermiştim, ondan önceki sene de göndermiştim. Hem devletin vergi kaybını minumuma indirmek hem de herkesin bütçesine göre daha avantajlı araç alabilmesi için fiyat sınırının kaldırılması ya da kademeli ÖTV indiriminin gelmesi gerektiğini belirttim.

Herşey yukarıda düğümleniyor. Hiçbir yetkili hiçbir bakanlık hiçbir kurum bu sounu çözmek istemiyor. Herkes topu başkasına atıyor. Cumhurbaşkanı herşeyi araştırıp tek başına karar vermesi beklenemez. İlgili bakanlık, maliye bürokratları 1-2 saatlik çalışmayla bu sorunu çözebilirler. Daha sonra da Cumhurbaşkanı'nın onayına sunabilirler. Sorun çözülmek istenmiyor. Engellinin sesi duyulmuyor.

330 yeter diyen arkadaşların araç piyasasından haberi yok sanırım, yada tek hayalleri fiat egea almak. Piyasada alabileceğiniz araçlar 400 bin bandını aştı bile, 1 ocak 2021'de YDO ile muhtemelen araç alım limiti 370.000 TL bandına çıkacak ancak otomotiv firmalarının ocak zamları ile bu limit ile sadece boş araçları alabileceksiniz hatta belki boş olanlar bile limitin üstünde kalacak, piyasada araç olmaması da cabası.

Kısacası; kötü günler geride kaldı, şimdi sırada daha kötü günler var...

alanya

Ocak ayinda muhtemel otv 370.000 tl olur yazmışsiniz nasıl hesaplaniyor konu başliginda 330.00 tl yaziyor

nkocak73

Hocam resmi bir açıklama ya da veri yok o arkadaş tamamen YDO ya göre hesaplayarak yazmış BENCE YANLIŞ YAPMIŞ KENDİSİ ..Dereyi görmeden paçayı sıyırmamak lazım....

Ama ben günümüz piyasa şartlarına uygun koşularda mutlaka insiyatif KULLANILICAĞINI.... hatta daha ilerisi ayrıcalık uygulanacağına inanıyorum akıl ve mantık dışı olan 330 bin tl ile anca fiat egea alırsın...

Bir çok kurum,Engelli ,Gazi,Şehit yakını tepkisi göze alamazlar alırlarsada bu saatten sonra koltuk daha sallanmış olacaktır....

İnşallah dediğiniz gibi olur bu durum, ama daha önceki tepkileride düşününce ( limit konması konusundada tepkiler olmuştu dikkate alınmamıştı ) pekte umutlu değilim YDO nından daha fazla artmasından...( tamamen yanılmak umuduyla yazdım )

İlk defa yazıyorum hatam kusurum olursa affola:.. 330 bin yeter idare eder diyen arkadaşım gelecek zamları hesaplarsa bu günün 303 binden daha düşük olacak sadece mantık yürütün. Bir arkadaşımız yazmış Lütfi Elvan olduğu sürece bizim işimiz olmaz demiş çok haklı komisyonda neler yaşandığınıda biliyorum. Suistimal ediliyormuş haklılar ama bu beni ilgilendirmez yasal prosedürler neyse onu uygula kim yaptıysa cezasını çeksin, bu nasıl mantıktır ki hepimiz suçluymuşuz gibi muamele yapılıyor. İnsan kendine bakmalı ilk baş yönettikleri ülkeye bakmalı...

bu sene rapor çıkardım mart ayındaki heyete giren raporumu pandemi nedeniyle temmuz ayına alabildim ehliyeti değiştirmem de eylül ayı sonunu buldu raporumu beklerken bi kaç araba araştırması yaptım
1 tiguen 2 kadiaq 3 honda crv ( mayıs ayı fiyatı en pahalısı tiguen di 303 bin sınırının altındaydı).
şimdi ehliyet ve raporum tamam ama 303 bin ye bırak bu araçları alt segmentini bile alamıyosun. burada devletin hiç bir kaybı yok aksine 300bin tl lik bi aracın ötv sini almasa bile kdv sini tam olarak alıyor yani alacağımız aracın vergisini yine ödüyoruz..
yılbaşını bekliyorum limitler artar ama ümidim pek yok.bu araçlar atık hayal oldu bence.....

nkocak73

Ben muhtemel olması gerekeni yazdım ama bu hükümet %45 enflasyonu hesaplarken enflasyon sepetine golf topu gibi abuk sabuk malzemeleri ekleyip enflasyonu %8-10 olarak çıkarıyor haliyle olması gereken YDO %20-%25 olması gerekirken daha düşük hesaplayabilirler, artık hiçbir şeye şaşırmıyorum.

Arkadaşlar merhabalar ben de umitliydim ancak lutfi bakan gelince pek de umutlanmayalim diyorum...

Cimer dışında varsa ortak yapılacak bir iş yapalım ancak bu bakanın otv sınırı getirdiğini unutmayalım.

Arkadaşlar 2/3 hastalıktan %40 muafiyetle araç alinabiliyormu bilgi verin lütfen.

Jungle

bana vegi dairesi olumsuz cevap verdi. Ben Omdusman a vergi dairesi kararı kanuna uygun değil diye şikayet ettim.kişisel bilgimi gizlemedim.

Aktif ve destek sağlamak istiyorsanız gruba bekleriz ÖTV limit arttırma çalışmalarımız var toplu çaba toplu yarar şuan 400 kişiyiz

mailler dilekçeler atılıyor destek için lütfen gelin

https://t.me/otvmuafiyet

Sanki %9,1 le ve 330.000'le 2021'e girip yıl içinde Clio bile alınamayacak duruma gelince baskıların artmasıyla ancak çözülebilecek gibi duruyor...

Bu rakamla (330.000 tl) yıl başından sonra araç almak imkansız olacak şuanki fiyatları bile ki eski kasa modelleri için bile yetmiyor ve yılbaşından sonra yeni modeller gelse bile VERGİLERDEN dolayı yeni modeller bile getirilmesi nazlı olacak. Ancak fiat egea ve clio alırsınız. Hala olumlu yorum yapanlar şaşılası sıfır egea nın bile yılbaşı sonrası 330 binlere çıkacak fiyatı ki bayiler yılda 2 3 kez zam yapıyorlar. ÖTV indirimli araç almak imkansızlaştı kısacası.

Arkadaşlar bu fiyata araç yokki 1.6 motor araçlar 400 tl den başlıyor hepimizin birlik olup tepkimizi dile getirmemiz lazım yoksa araç alamayacak duruma geldik. en azından herkes cimere şikayetini dile getirsin burada kendi kendimize yazmakla bir hak elde edemeyiz.ayrıca bu engelli haklarını savunan dernekler nerede sesleri çıkmıyor hiç araçsız kaldık.

efendim haklısınız, ben aklıma gelenleri yazdım/paylaştım burada, sizin dediklerinzde yerinde sözler, selamlar.

Merhabalar, henüz bir gelişme yok sanırım. Sizlerde bir haber var mı limitlerle ilgili?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt