Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
brokenC5

Hemen inceliyorum

bir de rahatsız veriyorum ama

şu araç nasıl

oldum olası alfa romeo tarzı hoşuma gitmiştir

hasanturk

Açıkçası bende 2015 model Peugeot 5008 var ötv indirimiyle aldık. 5008'den sonra bu araçlar bana biraz ufak geliyor.
Tabii son zamlardan sonra fiyatlar uçunca maalesef bu ufacık araçlara kaldık. Bende Ocak ayını bekliyorum sınırı beklediğim oranda arttırırsalar C5 Aircross alacağım kısmetse. Tabi dediğin gibi Alfa ihtiyacını karşılıyorsa seviyorsan alınabilir.

brokenC5

çok teşekkürler

c5 aircross kaça gelir ortalama

bir de citroen pejodan daha mı iyi neden değiştireceksiniz

valla geçen sene volvo da kampanya yağmıştı, firmalar mütemadiyen yapıyor ama bizim haberimiz olmuyo, bakıcaz görücez bekliycez :)

hasanturk

İki marka da aynı grubun markası C5 aslında 3008 ile aynı sınıfta ama Peugeot'un araçları daha pahalı satılıyor.
Eğer ötv sınırı 450bin olursa C5 250bine falan düşüyor olmazsa Peugeot Rifter alacağım.

Bende de astra var 2016 bu limitle güncellenen fiyata bile aynısını alamıyorum. 2020 Audi a3 1.5 tfs ler nasıl kullanan var mı 2021 de bir çok modelin yeni kasası çıkacak

brokenC5
530 binden aşağı olduğu sürece yasanın çıktığı tarihte verilen sınır korunamamış ve aşağıya çekilmiş olarak devam edecek

Ee yükselir mi sizce ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

arkadaşlar internetten araştırdım 2021 yılı ötv'siz araç alımı için muafiyet sınırı 330.000 tl yazıyor.dogru mudur? inanın son zamlardan sonra bana biraz az geldi.yediden değerleme oranıyla her yıl sonunda güncellenir deniyor yasa da.o zaman yaklasık %10 bi zam yapılmış.keşke araç fiyatlarındaki artışa bağlı bir oranda yeniden değerleme kat sayısı belirlenseydi.

brokenC5

inşallah limitler artar da herkes istedigini alır

Allah kaza bela vermesin

ayhan karasu kardeşim özelden sormuşsun yazım ama gitmiyor

ben araçlara youtube dan bakıyorum fazla anlamam sadece takip ettiğim kanallar var detay bilmiyorum kusura bakma

buradan bakabilirsin hemen hemen her aracı incelemişler ötvsiz şekilde https://www.youtube.com/channel/UCl0APLw19wLb52PfZuEyQuw

tanerbudak

Taner bey Merhaba iyi akşamlar
Ötv Sınırı Hakkın Sayın Cumhurbaşkanımıza ulaşildimi yada Bakanlarımıza ? size Limit 330 Bin Ydo göremi Olacak Bilgi verirseniz sevinirim Teşekkürler tekrardan

arkadaşlar ben araştırdım yedıden değerleme oranına göre evet 330 bın tl oluyor.ancak malıye bakanlıgı ile bilmem neyin (kusura bakmayın unuttum) ortak görüşü alınarak cumhurbaşkanının arttırma yetkisi bulunmaktaymış.bundan sonrası bekle ve gör olacak.bundan sonrası eskıden
buyuklerımız bılır denirdi ya öyle olacak.umarım bu oran 450 bın sevıyelerıne ulasır.sizlerde maıller atıyorsunuz vs inşallah sesımız duyulur.bende bilgilendirme yapayım istedim daha hiç bir şey belli değil resmi gazete de yayınlanmadan.sağlıcakla kalın.

450 bin tl normalmi peki, C segment premium bi araç bile alınamıyor. En az 700 olursa belki :)))

ayrıca ara suv tavsiyesi olanlar yazabılır mı? ben audinin q2 sini düşünüyordum ama ötvsiz araç miktarı yetmediğinden hedef küçülttüm. bu sıra suzuki vitara yı takıp ediyorum.başka önerisi olan var mı.satın alabilmemiz için hangi markalar uyuyor ?

Merhabalar 2020 yılı içerisinde 303.200 TL olan sınır 2021 için %9 artarak 330.000 civarı olacakmış ne kadar doğru bilmiyorum ama oyleyse son iki senedir %25 civarı artış olmuştu bu yıl bu kadar olumsuzluğa rağmen ek olarak %20 ÖTV artışı kur farkından dolayı % 15-20 civarında fiyat artışı biraz daha fazla olmalıydı aynı fikirde olanlar konuyu yetkililere duyuralım.

Merhabalar son iki senedir %25 civarı artış olmuştu bu yıl bu kadar olumsuzluğa rağmen ek olarak %20 ÖTV artışı kur farkından dolayı % 15-20 civarında fiyat artışı biraz daha fazla olmalıydı aynı fikirde olanlar konuyu yetkililere duyuralım.

wiya

Opel Grandland x, vosvos t-roc

Fc34 Sayın Cumhurbaşkanımıza konu 2 defa iletildi, ayrıca ilgili bakanlıklar ile de temas sağlandı ve bir çalışma yapılıyor. Ayrıca CHP tarafından da limitin kalkması için kanun teklifi verildi. Limit kalkar mı bilmem ama YDO dan fazla oranda artacağını bekliyoruz.

İnşaallah ya 8 aydır bekliyorum iki kere yazıldığım aracı alamadım zamdan otv den

tanerbudak

Anladım Teşekkürler bende 3 kez yazdım cimer artması veya Kalkması İçin Yazı

Hayırlısı İle Yükselir Limit İnşallah Da Bu kadar beklemenin faydası Olur 2021 yılını Bekliyo coğu herkes 330 değilde 400 en aşağ olur inşallah limit

Sayın Cumhurbaşkanımızın İnşallah %50 arttırma yetkisi devre girer 330 üzerinden fazla cıkması için

Merhaba arkadaşlar, CİMER'e yaptığım başvuruya aşağıdaki gibi bir cevap geldi. Dilerim kanun değişikliğini bir an önce yapılır ve güzel haberleri tez alırız.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvuru incelenmiştir.
4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun, 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin (a) ve (c) bentlerine göre, engellilik oranı %90 veya üzerinde olan malul veya engelliler ile bizzat kullanmak üzere taşıtta hareket ettirici özel tertibat yaptıran malul veya engellilerce, 87.03 tarife pozisyonunda yer alan binek otomobili, arazi taşıtı, SUV, steyşın vagon vb. taşıtlardan motor silindir hacmine bakılmaksızın, hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer tüm vergiler dahil bedeli, 2020 yılı için 303.200 TL'yi aşmayanların ilk iktisabı vergiden müstesnadır.
Öte yandan, anılan maddeye göre, 4760 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının; (2) numaralı bendinin (a) ve (c) alt bentleri ile (6) numaralı bendinde yer alan tutarlar, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanmaktadır. Cumhurbaşkanı, bu şekilde tespit edilen tutarı %50’sine kadar artırmaya yetkilidir.
Buna göre, anılan Kanun hükmü gereği, söz konusu taşıtlar için 2020 yılında 303.200 TL olarak uygulanmakta olan tutar, 2021 yılında, 2020 yılı için belirlenecek yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanacaktır.
Diğer taraftan, başvurunuzda yer alan önerileriniz kanun değişikliği yapılmasını gerektirmekte olup, bu kapsamda değerlendirilmek üzere not edilmiş olmakla birlikte, Anayasamıza göre yasama yetkisinin Türkiye Büyük Millet Meclisine ait olduğu tabiidir.
Bilgilerinize sunulur.

Benim müracaatıma da aynı cevabı verdiler. Cumhur Başkanımıza bu taleplerimiz iletilir de inşallah limit yükseltilir,

Arkadaşlar herkese merhaba;

Uzun süredir buradaki arkadaşların yoğun çaba sarf ettiği ÖTV muafiyeti (yeniden değerlendirme oranı) ile alakalı olumlu bir sonuç gözüme çarptı sizlerle paylaşmak istedim.

TMMM resmi sitesinde "Kanun Teklifleri Sonuç Formu" bölümünde bir millet vekilimizin komisyona sunduğu kanun teklifi metni aşağıdadır. Bu metinde bizleri memnun edecek olan kısım "ÖTV matrahı esas alınarak yapılan sınırlamanın terk edilerek, söz konusu taşıtlara ilişkin motor silindir hacminin esas alınması amaçlanmaktadır." ibaresidir. yani YDO kalksın 2017 öncesi gibi 1.6 motor sınırlaması getirilsin diye bir teklif var.

https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tasari_teklif_sd.onerge_bilgileri?kanunlar_sira_no=283960

Bu teklif kabul görür ve yasalaşır mı emin değilim, ama herkesin elinden geleni yapması gerektiğini düşünüyorum.

Buraya kadar gelip bu yazıyı okuyorsanız sosyal medya kullanıyorsunuzdur; veya internet erişimizi var demektir. imkanı olan her arkadaşın Mail, Twitter, Facebook gibi kanallardan millet vekilleri, bakanlar ve yetkili mercilere ulaşabilirler. bununla ilgili en temel kaynak tüm halkın kullanımına açık olan TMMM internet sitesindeki millet vekillerinin mail ve telefon kayıtlarıdır.

https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/milletvekillerimiz_sd.liste

Eğer sesimizi yeteri kadar duyuramazsak, cılız bir istek olarak kalırsa ne yazık ki çok kişi mağdur olacak. Kazanılmış hak elimizden alınacak

unutmayalım ki millet vekilleri bizlerin oyları ile görevdeler, ve iletişim bilgileri tüm halka açık, irtibata geçmekten çekinmeyin. Kendiniz uygun bir üslupta dilekçe yazıp durumunuz belirtip mail veya başka yollarla millet vekillerini bilgilendirin. Birlikten Kuvvet doğar...

Selametle

@maxdeep

Eskiye dönsün , iyi güzelde.
Suistimal maddesi kalkmadıgı sürece yine bir sürü suistimal yapılacak.
Hele ki arabaların fiyatlarının tavan yaptıgı bu dönemde.
Bence şimdilik limit artırılsa yeter yoksa adamlar yine 1 milyonluk mercedesleri kapılarına koyarlar.

Suistimal dediğiniz nedir ?

Söz konusu yasa teklifinde limitin kaldırılıp motor hacmi eskisi gibi 1.6 değil 2.0 a çıkarılması talep ediliyor.
Bu tasarı kabul edildiği taktirde alım şartları ve ürün yelpazesi çok daha iyi olacaktır.
YDO, ÖTV zammı, kur artışı vs hepsinden bağımsız olunuyor.
Bana kalırsa en ideal teklif bu gibi görünüyor. İnşallah kabul edilir.

Bencede en faydalı olanı eski sistem, limiti kaldırıp motor hacmi sınırlaması olması en doğrusu gibi duruyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt