Ben Cimer den yazdım bana gelen cevap
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvuru incelenmiştir.
4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Kanununun, 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin (a) ve (c) bentlerine göre, engellilik oranı %90 veya üzerinde olan malûl veya engelliler ile bizzat kullanmak üzere taşıtta hareket ettirici özel tertibat yaptıran malûl veya engellilerce, 87.03 tarife pozisyonunda yer alan binek otomobili, arazi taşıtı, SUV, steyşın vagon vb. taşıtlardan motor silindir hacmine bakılmaksızın, hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer tüm vergiler dahil bedeli, 200.000 TL'yi aşmayanların ilk iktisabının vergiden müstesna olduğu hüküm altına alınmıştır.
Söz konusu düzenlemeye ilişkin 27/12/2017 tarihli ve 30283 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" ile Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinin ilgili bölümlerinde gerekli ibare değişiklikleri yapılarak istisna uygulaması kapsamında iktisap edilebilecek taşıtlara ilişkin bedelin üst sınırının, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanacağı ve Cumhurbaşkanının bu şekilde tespit edilen tutarı %50'sine kadar artırmaya yetkili olduğu açıklanmıştır.
Buna göre, söz konusu sınır yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle 2020 yılı için 303.200 TL olarak uygulanmakta olup 2021 yılında, asgari, 2020 yılı için belirlenecek yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanacaktır.
Söz konusu asgari üst sınır tutarının güncellenmesi veya kaldırılması yönündeki talebiniz, Kanun değişikliği yapılmasını gerektirmekte olup, bu kapsamda değerlendirilmek üzere not edilmiş olmakla birlikte, Anayasamıza göre yasama yetkisinin Türkiye Büyük Millet Meclisine ait olduğu tabiidir.
Bilgilerinize sunulur.