Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
fatmazehra

Bu arkadaş ciddi mi yoksa bir yanlışlık mı var. Piyasayı pek takip etmiyorum ama bu mesajı görünce gidip Honda Civic fiyatına baktım da 231.000 civarı. Nasıl oluyor da 1.6 motorlar 400 (bin demek istemiş) TL den başlıyor???

Ek:

Corolla : 190.000 civarı
Tucson : 331.000 civarı
Egea : 208.000 civarı
Megane: 281.000 civarı
BMW 1.18 : 401.000 civarı

velhasıl 1.6 araçlar 400 den başlamıyor. Ha evet limit olmasın istiyoruz, aynı taraftayız. Lakin doğruyu yazalım.

Bende ilk araç bakmaya başladigimda fiyatları görunce heyecanlanmistim ancak güvenli ve kolay sürüş icin olması gereken hersey ekstra mesela otomatik vites istersen fiyat artiyor arka cam isitma istersen veya park sensorü geri gorüş kamerasi hepsi ekstra bazılarına göre bunlar lükse giriyor ama arabadaki her ozellik engellinin konforunu artirir bence

bu konuyla ilgili cimere 5 kez yazdım hepsi de olumsuz döndü.En azından özel tertibatlı araçları bu kapsamdan çıkarın diye..belli dernekler aracılığıyla başvuru yapsak daha etkili olur

Arkadaşlar bu 330bin sınır kesin mi? Geçen sene 247den 303bin neredeyse %20 üzeri arttı. Araç fiyatları %100 uçmuşken artışı %10 da bırakmak tamamen saçmalık.

Merhaba Arkadaşlar Geç cevap verdim kusura bakmayın

Müjdeli haberi size aktarıyorum... "Sayın Cumhurbaşkanı Engellilerin yaşadığı ÖTV sorunu dile getirilmiştir"....Kendisinin talimatıdır Aile bakanına Sayın zehra zümrüt selçuk hanıma talimatı verdi.... Ayrıca Engelli vekilimiz Hacı Ahmet Özdemir ile aile bakan yardımcımız Bennur hanım Konunun takipçisi olacaklar...

Şuan detay bilmiyoruz ama yeni bir dosya hazırlanıp bu olayı çözecekler.... nasıl ne şekilde olacağı konusunda net bilgi sahibi değiliz...
size teyit ediyorum...Emeği geçen @tanerbudak abimize de teşekkür ederim.

Bir gelişme olursa paylaşım yaparım

Son düzenleme:
Serkal evet yasa çıkarken çok uğraştık ama o emekler de boşa gitmedi. O kadar uğraş vermeseydik bu kanun vergisiz fiyatı 70.000 TL olan araçlar ile sınırlanacaktı. Sonra 90 dediler. Sonra vergisiz 150 dediler. En son oylama yapılırken verilen önerge ile 200.000 TL olarak çıktı. İnanın bu bizlerin başarısı. Bunu bana milletvekili söyledi. Sizin başarınız emeğinize sağlık dedi. Hem de kendisi arayıp teşekkür etti.

Ve şuna inanın. Bu sene ydo oranında değil iyi bir artış olacak ve sanırım 2021 de bu sistem dövize endeksli yılda 2 kez artış şeklinde değiştirilecek.

Taner Bey emeğinize sağlık. Destekleriniz ve uğraşlarınız için kendi adıma çok teşekkür ederim.

Gerçekten inanamıyorum.ne kadar büyük ve önemli bir uğraş var.1 yıldır araç alamıyoruz.araç fiyatları sürekli artıyor.kazanılmış bir hak elimizden kayıp gidiyor..oturup yok şöyle bir grup yok beni çıkardılar yok grup yöneticisi böyle yok ülkenin öncelikleri var fayda etmez..
Sizde bir grup açın sizde emek verin uğraşın sizi de destekleyelim madem.haksız yere çıkarıldığını düşünüyorsanız yazın yöneticiye.bire bir yaşadım bunu
Bu işin hallolmasını dişinden tırnağından artıran para biriktiren ve gerçekten iyi bir aracı hak eden engelli kardeşlerimiz ve malum sitede engelliden engelliye başlığı altında ticaret ahlakıyla bağdaşmayan akla hayale gelmeyen fiyat isteyip bir daha asla bu aracı alamayacaksınız diyenler için istiyordum
Birde bu grupta şu an gördüğüm kişisel olan mevzusunu büyütüp büyütüp buraya yazanlara demoralize edenlere gördünüz mü demek için istiyorum
Olmayada bilir 330 da olabilir.
ama en azından mücadele ettim elimden geleni yaptım diye vicdanım rahat olacak

Burada çok yazamıyorum ama çok güzel sonuçlar alınmak üzere , umarım yakında bu müjdeli haberleri alacağız.

2021 ÖTV muafiyet sınırı ne olacak bilgisi olan var mı? Tahmin de olur. 400 bini geçer mi sizce?

rightnow99

Şuan açıklanan rakamlara göre 330 tl olacak.artması için uğraş ve caba gösteren arkadaşlar var.

Hayırlısı bakalım senenin başında ocak ayında 170 bin tl olan araçlar şimdi 400 bin tl. %100 den fazla artmış resmen :confused:Bu %100 lük artışa rağmen sadece %9 arttırıp 330 bin yaparlarsa çok kötü olur bizim açımızdan :(

rightnow99

Acıklanan resmi ydo oranına kesin olarak %9,11 artacak ama dediğim gibi uğraşan arkadaşlar var arttırmak için diğer geçmiş sayfalarda telegram grubu adresi var faydan olacağını düşünürsen sende katıl.

hasanturk

Fiat'ın web sitesinde direk ötv indirimli sayfa var. Bütün modellerin bütün donanımlarının fiyatları yazıyor. Girip merak ettiklerinize bakabilirsiniz.

brokenC5

çok teşekkür ederim.baktım sitesine normal fiyattan daha fazla yazmıslar :d

burada 85 bine teklif almıs dediğim aracı ama sitede yok bile

biraz daha üstüne koyup böyle birşey alsam tavsiye edermisiniz bu hybrid fişe takıp elektirik mi dolduruyoruz yani akü mü var araçta acaba ?

FIAT maalesef yıllardır piyasada ulaşılabilir alternatiflerine kıyasla oldukça pahalı ve makul olmayan çözümler sunuyor. Bu işten özellikle gelir grubu yüksek engellilere yaptıkları satışlar ile ciddi kârlar sağladıklarını düşünüyorum. Üstelik bunun çok güzel reklamını yaparak engellilere yaptığı kolaylık olarak göstererek marka algısını yükseltmeye oynuyor. Bana kalırsa FIAT ın sunduğu hemen hemen bütün çözümler çok çok daha uygun fiyatlarla başka alternatif satıcılardan temin edilebiliyor. FIAT Türkiye, ekstra donanımlar ile yaptığı özel hizmetin fiyatını önemsemeyen engellilerin peşinde. Yıllar önce maalesef bunu bir kaç kez fiyat alarak teyit etme şansım oldu.

Ben Cimer den yazdım bana gelen cevap

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvuru incelenmiştir.
4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Kanununun, 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin (a) ve (c) bentlerine göre, engellilik oranı %90 veya üzerinde olan malûl veya engelliler ile bizzat kullanmak üzere taşıtta hareket ettirici özel tertibat yaptıran malûl veya engellilerce, 87.03 tarife pozisyonunda yer alan binek otomobili, arazi taşıtı, SUV, steyşın vagon vb. taşıtlardan motor silindir hacmine bakılmaksızın, hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer tüm vergiler dahil bedeli, 200.000 TL'yi aşmayanların ilk iktisabının vergiden müstesna olduğu hüküm altına alınmıştır.
Söz konusu düzenlemeye ilişkin 27/12/2017 tarihli ve 30283 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" ile Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinin ilgili bölümlerinde gerekli ibare değişiklikleri yapılarak istisna uygulaması kapsamında iktisap edilebilecek taşıtlara ilişkin bedelin üst sınırının, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanacağı ve Cumhurbaşkanının bu şekilde tespit edilen tutarı %50'sine kadar artırmaya yetkili olduğu açıklanmıştır.
Buna göre, söz konusu sınır yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle 2020 yılı için 303.200 TL olarak uygulanmakta olup 2021 yılında, asgari, 2020 yılı için belirlenecek yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanacaktır.
Söz konusu asgari üst sınır tutarının güncellenmesi veya kaldırılması yönündeki talebiniz, Kanun değişikliği yapılmasını gerektirmekte olup, bu kapsamda değerlendirilmek üzere not edilmiş olmakla birlikte, Anayasamıza göre yasama yetkisinin Türkiye Büyük Millet Meclisine ait olduğu tabiidir.
Bilgilerinize sunulur.

Sedat Yıldırım
FIAT ile ilgili kanaatlerimi Bayi özelinde söylemiyorum, FIAT tarafından araca sonradan yaptırılan engelli aksesuarları ile ilgili olarak konuşuyorum. Örneğin doblo üzerindeki tekerlekli sandalye yükleme asansör ya da rampaları, yahut sürüş için montajı yapılan özel tertibatlar, piyasada bulabileceğiniz alternatiflerine kıyasla aşırı pahalı yapıyorlar, üstelik nitelik ve kalite açısında pek farkı da olmuyor. Araca yapılan ÖTV indirimini, yapılan özel donanım ile neredeyse tekrar ekliyorlar resmen. Bu FIAT merkez in satış politikası. Haricen bayilerden yapılan sadece ötv indirimli satışlara bayi özelinde sözüm yok. Autonomy gibi fiyatı resmen fiyasko projelerden bahsediyorum.

CİMER'den size gelen cevap umut vaat edici cumhurbaşkanlığı eğer %50 Arttırmayı kullanırsa 450 Bin Tl olur. Ama bir yandan da açık uçlu cevap son maddede de kanun çıkarma yetkisi TBMM ye aittir biz çıkaramayız demesi de kafa karıştırıcı biraz.

Yasarpasa
"asgari, 2020 yılı için belirlenecek yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanacaktır." demiş asgari sözcüğü önemli. yani en az ydo oranında artacak. İstenirse cb yetki kullanmadan da daha fazla arttırılabilir. yanlış mı yorumluyorum?

bu sene bmw yine kampanya yapacak mı, bilerler var mı?
ya da mercedes falan yaptı mı şimdiye kadar kampanya

Önceden bmw kampanya yapıyormuydu

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

BMW o seneye özel bi şey yapmak istedi ama maliyeye takıldı.
Alan aldı , alamayan benim gibi zarar etti.
O tarz kampanyalar artık olmaz unutun zaten.
Hatta dogru düzgün araba bile bulamayabilirsiniz.
Milleti sıraya yazıyorlar.
Hele bi yeni mevcut rakamlar belli olsun ona göre hareket edersiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt