Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
serhatbas
Evet hocam xc40 . Bekliyorum bakalım taşıtlar vergi dairesine raporun uzatıldığı bilgisi gelecek ve alımı işleme koyacaklar mi

HD1900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

denemeseskontrol

Rica ederim. İnş olur.
yani böyle bir duyum aldım. Sormak lazım maliyeye. Engelli araçlarla ilgili bir bölüm varmı acaba bakanlık düzeyinde. Arayıp iletelim.

hb hocam style paket artı car play 235bin idi vergili fiyat. Şu an çok zamlar geldi tabi.

StratoS

kardeşim selamlar,

Bir kaç sorum olacaktı yardımcı olursanız memnun olurum.Eski aracım da Toyota idi ve yine Toyota Corolla 1.6 passion x pack multidrive s modeli almak istiyorum. Ankara da yaşıyorum. Senede - çoğu şehiriçi tüketim - yaklaşık 20.000 km yol yapmaktayım. Bayiler hybrid modele yönlendiriyorlar. Ben ise LPG den fazlasıyla memnun idim. Benzinli alıp LPG dönüşümü yaptırmayı düşünüyorum. Hybrid hk. senin yorumunu almak isterim.

Not: Aklımın bir köşesinde dizel veya LPG'li honda da geçmiyor değil. Honda nın arka genişliği vs sebepler.

Yarış pilotu olarak yakıt&marka konusundaki yorumların benim için önemli.

Teşekkürler

gunduzm

Selamlar,

Yarış pilotluğum profesyonel değil amatörce :) Lisansım yok.

LPG ayrı bir kit, ayrı bir teknoloji olduğundan, ayrı beyni, ayrı ayarları ve ne kadar uygun motorlar olsa da uzun vade de motora verdiği zarardan ötürü ben şahsi kullanımda önermiyorum. Taksicilik yapıyorsunuzdur ya da araçla ticari faaliyetiniz vardır, o zaman ekonomisi sebebiyle düşünülebilir.

Bu sebeple Sizin için Hybrid ve Dizel seçenekleri daha mantıklı.

Bana göre Hybrid, bir geçiş teknolojisi. Çoğu kez yazdım. Tıpkı TV'lerdeki bir dönem gördüğümüz HD Ready gibi. Yarın atmosferik motorlar kalktığında hybridlerinde bir anlamı olmayacak. Ama elbette bu uzun vade de olacak birşeydir. Dizel de öyle. Hele yeni nesil dizellerin yasaklanması tıpkı hybridler gibi uzun bir dönemde olacak.

Bu noktada ne alırsın...

Hyrid araç kiralık olarak kullandım. 2 günlük bir deneyimim oldu. Hondaydı kullandığım araç. Sessizliği ve elektrik motorun harika ivmelenmesini çok beğenmiştim. Ama işte sonrasında geçilen 1.6 hacimden yüksek eski teknoloji olarak gördüğüm atmosferik motor bir o kadar heyecanımı almıştı.

Performans olarak Dizel'den daha heyecanlı bir etki aldım. Ama yüksek hacimli motoru, olası pil masrafı ve bakımlarının biraz daha karmaşık oluşu,hiç almamı düşündürmedi.

Ben bu dönemlerin Dizellerin altın yılları olduğunu düşünüyorum. Gerçekten geçmişe göre çok uygun fiyatlara satılıyorlar, özellikle çift kavrama ile iyi adepte oldular ve yedek parçaları/servisleri de eskisi gibi değil.

Bu yüzden Dizel tercih ettim. Şuan çok memnunum. 2. yılım bitiyor. 5 yılı doldurup satarsam yine dizel alırım.

(Kullandığım araç Tucson 1.6 136 beygir Dizel Otomatik)

İşitme engelliler için %45 raporu olup ÖTV indirimden faydanabilir mi? İşitme cihaz ile duymaktayım.

Araştırdığıma göre %90 altı için ortepedik engelli koşulu varmış.

Volvolardan ses varmı, çoğu araç firması zam yaptı ama volvonun fiyat listesi geçen aydan kalma güncellemediler. Fiyat malum xc40 geçen ay 324 binlere çıkmıştı. Şimdi tekrar zam yansırsa 340 ları bulacak gibi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

melihbe
Hocam o liste fiyatının üzerine normalde bi 40 bin daha koymanız lazım, yani liste fiyatı 324bin olan boş hali, bayiden alacağınız rakam yaklaşık 375bin lira

vayy bee en ucuz indiriimli araç bile 80,000tl olmuş... fiat egea 1.4

Hakanos

Kaporanızı geri almak dışında yapacak birşey yok sanırım. B kasayı sordunuz mu onun fiyatı belki daha uygun olabilir.

melihbe

Volvo da aynı oldu hocam. Sadece Ocak kaporali arkadaşlar araçlarını aldılar. Maalesef bizler alamayacağız...

Stratos kardeşim

Bugün araç için gezdim. Piyasada araç yok. Sipariş için bile garanti veremiyorlar. 1.6 CRDI 7 İleri Otomatik DCT Elite 4x4 (Dizel) nasıl bir araçtır? Yakıt tüketimi konusunda baş ağrıtır mı? Nline nın dizel bir modeli var mıdır? Hyundai temini batı menşeli araçların temininden daha kolay olacak gibi? Ne tavsiye edersiniz. Yukarıda yazdıklarım çerçevesinde Hyundai beni yakıt konusunda çok yorar mı? Limit dahilinde alınabilecek piyasada mevcut hangi araç uygun olur

gunduzm Nline dizel var zaten tucsonda benzinli araç yok satışta. Yakıtı bilemem.

serhatbasOnlarda aldımı acaba kesin oda meçhul.

melihbe

En azından Ocak ayı kaporalı verenler taahhüt verildi. En azından er yada geç sahip olacaklar...

Suan 160 bin tl hangi suv alabilirim yardimci olurmusunuz

Merhaba arkadaşlar ben Vw caravelle almayı düşünüyorum, tavsiyesi olan ve indirim oranı nedir bu araçta otomobil geçiyor teşekkür ederim

Ticari görünüyor.

ff2b79c687fd0e576c5290eab36c2d53.jpg

5 yil doldu diger aldigimiz aracin dusumunu yapsak satis yapmadan yeni araci alabiliyormuyuz ustumuze

Firatcan17 olur, 5 yılı dolan araç için mtv ödemeye başlarsınız, yeni aracı ötvsiz alırsınız..

Değerli tecrübeli arkadaşlardan bir hususta bilgi vermek suretiyle yardımlarını rica ediyorum :

Bu gün skoda bayii ile ötv istisnalı araç alımı ile ilgili olarak kapora verilmesi, araç siparişi hususunda anlaştık. Aracın bugün itibariyle liste fiyatı 293000 TL. Arabanın alımı tarihinde limit dışı olması durumunu sorduğumda, bu konunun ayarlanabilir olduğu bilgisi verildi. Daha önce benzer tecrübe yaşayan arkadaş varmıdır? İkinci bir sorum da hali hazırda ötv limiti 303. 200 TL. Araç bayii yaptığı hesapta 303.2/1.6= 189.5 TL. Bayii ye ödeyeceğim en fazla para bu mudur? Son olarak araç otomatik ve sinyaller sağa alınmış olacak, eşimin de kullanabilmesi için tam olarak ne yapmam gerekiyor?

gunduzm

* Limit artışı olursa indirimle hallederler.
* Yaklaşık 190.000 TL hesap doğru.
* Sadece otomatik olsaydı eşiniz kullanırdı. Ancak sinyaller sağa alınınca kullanması için özel kod gerekiyor. Yani resmi olarak birşey yapamazsınız.

Biraz önce aparat işini yapan firmayı aradım. Projeden sonra TSE onayı alınarak 3. Derece yakınları bile kullanabiliyormuş.

Bilgiler için teşekkür ederim

Simdi bayiden aradilar aracin faturasini kesmek icin vergi dairesinin sitesinde tc gorunmuyormus bu neden olabilir ayrica rapor /90 gorme engelli daha once arac aldik suresi doldu noterden dusumunu yaptik

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt