Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelsiz internet onaylandı. Engellilere internet % 25 indirimli

Limitsiz 41 lira ne zamana kadar sürecek,yani fiyat artışı ne zaman olacak?Çünkü diğer tarifelere baktığımda mesela 24 ay fiyat garantisi yazıyor.

fiyat artışını ttnet belirler zamanınıda ne kadar olacağınıda..tabi bu indirime özel olmaz bu artış diğer paketlere ne kadar gelirse indirim oranı engelli indirimine yansıtılır.bu bir taahhüt vb olmadığı için sürede belirsizdir

Kederli;

Enelli durumuna göre değişir ağır engelli, hafif engelli.

Bir Smile ADSL abonesi olarak, sınırsız internet tarife fiyatı olarak Engelli Vatandaşlara Özel Tarifesinin Telekomdan farkının sanırım sadece 1 TL. oldugunu söylemeliyim. Yani Telekom da 41 TL Smile da 42 TL. Ben Smile ile önceden yaptıgım abonelik sartları gereği Engelli tarifesine geçmedim ancak görüştüm. Ha birde kurulum ücretini aylık 2TL falan taksitle 12 ayda tahsil ediyorlar. Bu uygulama Telekom da da var mı bilmiyorum...

ya arkadaşlar 5 martta devir yaptım engelli indiriminden faydalanmak için martta gelmedi nisanda da aradım ttneti daha gözükmüyor faturanız diyor. Kendi üstüme aldım telefon ve interneti ama telefon geldi faturası. Ne yapcaz?

telekoma gittim;sosyal tarifenin 9 nisanda durduruldugunu soyledi.internet içinse aralıkta sozleşme imzalamıstım bu yuzden sizi engelli tarifesine geçiremeyiz sistem açılmıyor dediler bende sozleşmemi iptal etmek istedim.sozleşmem daha 4 aylıktı 51tl 24 ay taahhutlu sozleşme imzalamıstım.40tl öderim toplamda 240tl kazanırım demiştim.önce modem ücreti ödenmemiş gibi laf etmek istediler ki sözleşmeyi iptal ettirmemem için ugrasıyorlardı baktılar beni baglayacak bir rakam cıkartamıyorlar.size yeni bir teklifimiz var siz baglantınızı iptal etmeyin suanki odediginiz fiyattan 6 aylık yüzde 50 indirim yapalım dediler.bende sildirmekle ugrasmadım.sanırım telekomun yöntemi bu interneti iptal ettirmek istediginizde musteri kaybetmemek için öncelikle karsısında sözlemeden dogan borçları çıkartmak istiyorlar bunun baglayıcılıgı olmazsa bu seferde size öneri getiriyor.daha sonrada telefonuma mesaj geldi telekomun internet hizmetinden yararlanıp internet aboneliginizi sonlandırmadıgınız için teşekkur ederiz diye.oldukça kirli yuruyen işler kimin elinde koz varsa onu kullanmaktan çekinmiyor koca kurumun benim karşımda nasıl küçüldügünü izledim.

engelli internet kampanyasından yararlanmak ıcın ev telefonu olması gerekırmı

merhabaarkadaslar bende engellılere saglanan ınternet ındırımınden yararlanmak ıstıyorum ama evde ev telefonu yok telefonsuz ınternet baglatabılırmıyım engelılere saglanan ınternet ındırımınde telefonsuz ınternet paketı varmı degerlı bılgılerınızı beklıyorum saygılar

nigdeli51;
telefon olmadanda internet başvurusu yapıp indirimden yararlanabilirsiniz..
TTNET Yalın İnternet hizmeti başvurularında, sabit telefon hattı ve internet aboneliği olmayan yeni abonelerden bir defaya mahsus 8 TL devre hazırlama ücreti alınır. TTNET Yalın İnternet hizmeti başvurularında, sabit telefon hattı olan ve internet hizmeti bulunan mevcut abonelerden bir defaya mahsus 8 TL geçiş ücreti alınır. Ayrıca her ay Yalın İnternet hizmet erişim ücreti olarak 15 TL alınır.

Uydunet Limitsiz 29 TL bi numara.... Çok memnunum... TTNet indirim olsa olmasa bile kazık gibi yük yük faturalar geliyorlar...

29 şubat'da engelli indirimi tarifesi olan sosyal tarife için başvurdum. Bugün Telefon faturası yine eski tarife olan ev avantaj 100 tarifesinden faturalandırılmış ayrıca akşam 7 sabah 7 tarifesi için 3000 dakika sabit telefonlarla şehir içi şehirlerarası konuşmak bedava demişlerdi. Memleketde ailemin telefonu sabit telefon olduğu için akşam 9 da 1 saat konuştum bu gün bana şehirlerarası görüşme ücreti olarak 29 tl yansıtmışlar. aylık ücret 16.5 vergiler vs toplam 49 tl fatura geldi şok oldum. Haziranda 2 yıılık sözleşme süresi biter bitmez telefonuda internetide kapattıracağım.

ben, 5 martta devir yaptım engelli indiriminden faydalandım mart faturam gelmedi nisan faturam da 25 tl geldi. Netlimitsiz özel kullanıyorum. Peki sizin özellikle netlimitisizkullananlar sizin nisan ayı faturanız ne kadar geldi? E-Fatura'dan bakabilirisniz. Buyrun link:

https://efatura.ttnet.com.tr/ttnetefatura/login.do

bende ınternet baglatım ama ttnt vardım bu ındırımlerden evde telfon olan kullanıcılar yararlanabılır dedı bızım evde telefon yoktu bende telefonsuz ınternet almak ıstedıgımı soyledım bu kampanya buna gecerlı degıl dedıler bende sınırsız 8mps kadar olan telefonsuz ınternet baglatım 62 tl ayda acaba engeliler telefonsuz ınternet tende ındırımlı yararlanabılıyormu degerlı bılgılerınızı beklıyorum

internet indiriminden yalın internet olarakta yararlanabilirsiniz.ttnet in internet sitesinde bu bilgiler var.

benim raporumla babam mart ayında başvurdu,bu ay ki fatura 33.25 tl olarak geldi.tivibu dahil netlimitsiz paket,normalde 45 tl olması gerekirdi,indirimi biraz abartmışlar,hayret:)

Ben 7 martta kendi üzerimeolan ttnet'i çocuğumun adına engelli indiriminden yararlanmak üzere başvurdum. Müşteri temsilcisine bu devirden dolayı ek bir ücret ödeyip ödemeyeceğimi sordum. Oda ek ücretin olmadığını söyledi. 4 gb internet kullanıyorum aylık 22 tl yerine 112 tl fatura geldi neymiş paket değişikliğinden kaynaklanan 82 tl fark alınmış. İptali için baş vurdum eğer dönmezlerse ttneti iptal edecem bunlar tam birsoyguncu

ne sosyal tarife kalmış nede internet indirimi koskoca bornova bölge temsilcisi ile yaptığım görüşmede aynen bunları söyledi peki indirim olacağına dair yasa kimin için çıktı anlayamdım gitti.

ındırım kampanyası hayal oldu yaptıranlarıda yuksek fatura gelecekdır 25 gb dedıler 50 ye cıkardılar oda 59 tl oldu ne anlamı kaldıysa artık anlamıyorum 12.90 kurus olan ındırım kampanyasıda bıttı yaptıranlar karlı cıkdı devletın adeletsızlıgı bu yazık ya devlet sag gorsterdı soldan vurdu once karanlıkda oturdunuz lambamı yakayım dedı bır ısık gordunuz bır bakdınız senı zından goturen yolmus goturdu cık cıkabılırsen ayagın takılmadan

Devletin, Engellileri İnsan yerine koymadığını artık daha iyi anlıyorum, umursadıkları bile yok, seçimler gelince kapı kapı gezerler, sahte gülüşleri bile gözümün önüne geliyor, Hizmet etmeye değil kendilerine Ünvan almak için hizmet ediyorlar.

Engelli tarifesi kullanmıyorum, tek eğlencem film izlemek, şu saatte ayaktayım çunki yine rahatsızlandım, TTNET sayesinde sinirlerim bozuldu 1 mbit internetle ne yapılabilirse artık, foruma girdim yazmak istedim.

Finlandiyada, 1mbit İnternet Devletin Vatandaşına verdiği ücretsiz bir hak, Türkiye'de ise Vatandaş değil spyulacak Hayvan gibi görüyorum kendime, böyle hisetmeme sebebte AKP'dir Başbakan'dır, o kadar sinirliyimki bunları yazıyorum.

Başbakan diyorki Gelişen Türkiye, galiba kendisi Türkiye'de yaşamıyor, Hastanelerden nefret ettim, kalp kası hastasıyım gitmiyorum neden biliyormusunuz, Hastanede ölmekten korkuyorum sadece evimde ölüyim diye o rezletleri çekmek istemiyorum, Başbakan desinki Gelişiyoruz evet, benim gibileri Hayvan olarak görüp eve hapsetmek gelişmekse gelişiyoruz, korkumdan susuyorum hakkımı arayamıyorum.

Kaymakamlıktan ypoksul maaşı alıyordum, İnsanlık dışı muammele gördüm, memuru şikayet ettim kaymakama mail yoluyla, ne oldu biliyormusunuz ?

Kaymakama şikayet ettim sanıyorum ya, meğerse şikayeti Kaymakam değil Memur okuyormuş, evimi aradı net olarak beni şikayet etmişsin dedi, ne yaparsınız söylermisiniz ?

Ben korktum, evet sanıyorumki, şikayet ettiğim kaymakam oysaki Kaymakam çok meşgulki mailleri okumuyor, mesajımda asla hakaret yoktu olsa zaten evi arayan memur evime gelip her hangi birşeyde yapabilirdi, böyle yazıyorum paranoyaksın diyebilirsiniz evet, her güm ölümle yaşayan biriyim, elimde olan birşey değil.

İnternete gelince, Başbakan Engellileri İnsan yerine koymayan bu firmaya karşı ne tuaftırki sesini çıkaramıyor, 1 mbit imternete 54 lira ödüyorum aslında ben ödemiyorum, yardımsever biri ödüyor yoksa İnternet kullanacak ne param var nede satın alma gücüm.

Başbakan, Kutlu Doğum haftasında Kul hakkında bahsediyor, Hz.Muhammed S.A.V Efendimizde, dinlerken inanın dedimki galiba Türkiye'den haberi yok, bunlardan bahseden birinin Kul hakkı deyip, benim gibileri ısrarla görmemesi enteresan.

Sayın Başbakan, İnternete verdiğim 54 Lira ve 1 mbit, hangi Kul hakkı ?

Kaymakamlıkta, hayvan muammelesi gören benim, hangi kul hakkı?

Hastanede senin memurun, üzerime yürüyor, hemde baş hekim ve doktorların yanında, suçumda basit bir soru sormak, ne zaman belli olur demek, Hangi kul hakkı ?

Sosyal Güvencem yok, %60 sakat raporum var, Babamdan kalma bağkuru almak istedim, memurun diyorki git yeniden rapor getir, Hangi kul hakkı ?

Almam gereken ilaçlarımı alamıyorum, çunki memurun bağkur %60 rapor deyip, ben 1 muayenede aldığım raporu ki şuanki durumum % 80lerin üzerinde, ama öyle nefret ettimki, evde ölmeyi kabullendim, Hangi Kul hakkı ?

Konu alakasız oldu ama, Ezan okunan şu saatlerde, beni Hayatımdan bezdiren, Bu Ülkeyi yönetenlere, Ezanlar huzurunda hakkımı helal etmiyorum.

Annem'i sizlerin umursamaz Doktarları sayesinde kaybettim, 80 yaşında kadını 7 saat dışarda komada bekletip eve yollayan, Devletin memurları sayesinde ve Annem benim gibi evde ölmeyi kabul etti, o kadar nefret ettiki, Hastaneye bir daha gitmedi ve evde Öldü.

Hırıstiyan değilim, Siyset bilmem, Mekkeden sahabe soyundan gelen bir Ailenin son iki ferdiyiz kardeşimle, Kul Hakkı evet Ahrette ben Hakkımı sonuna kadar bağıra bağıra isteyeceğim, bu Dünyada tek İlah sizlersiniz, benim bir ALLAH c.c'um var, elbet hakkımı sonuna kadar alacaktır.

Kusuruma bakmayın, çok sinirliyim ve üzgünüm.

Saygılarımla

tt net indirim

resimyok.gif
TT NET engelli müşterilerilerine özel indirim uyguluyor.

TTNET açıklamasına göre, engelli müşterilerine yüzde 30'a varan oranlarda indirim yapan TTNET, ekonomik internetle engellilerin dünyaya bağlanmasına katkıda bulunuyor.
TTNET, engelli mevcut ve yeni müşterilerine özel fiyatlarla 6 GB kotalı NET6 internet paketini 24 liraya, NETDİSK Hediyeli NETLİMİTSİZ internet paketini 41 liraya sunuyor.
İndirimli paketlerden yararlanmak isteyen müşterilerin, nüfus cüzdanı, en az yüzde 40 engelli oranını içeren engelli kimlik kartı veya sağlık kurulu raporu ile başvuruda bulunması gerekiyor. 1. derece yakını için başvuru yapmak isteyenler ise yakınlarına ait nüfus cüzdanı ile Türk Telekom ofislerine danışabilecek.

resimyok.gif
[h=1]Engellilere Tanınan İndirim Hakları Nelerdir?[/h]
tarih.gif
17 Ağustos 2010, 16:16
kullanici.png

Türk Hava Yolları Tarafından Özürlülere İndirim Nasıl Uygulanmaktadır?
Şehirler Arası Yolcu Taşımacılığı Yapan Otobüslerde Özürlülere İndirim Nasıl Uygulanmaktadır?
TC Devlet Demir Yolları Tarafından Özürlülere İndirim Nasıl Uygulanmaktadır.
Türk Hava Yolları Tarafından Özürlülere İndirim Nasıl Uygulanmaktadır?
Türk Hava Yolları Tarafından Belirlenen Usul ve Esaslarda Özürlülere İndirim Uygulanmaktadır.
Türk Hava Yolları, yüzde 40 ve üzeri oranda özürlü olan yolculara, uygulanabilir ücretler üzerinden tüm iç ve dış hatlarda yüzde 25 indirim sağlamaktadır. İndirimden faydalanmak isteyen özürlüler, yüzde 40 ve üzeri oranda özürlü olduğunu belgeleyen, özürlü kimlik kartı veya sağlık kurulu raporu veya ''ÖZÜRLÜ'' ibaresi bulunan nüfus cüzdanlarını ibraz etmeleri gerekmektedir.

Ayrıca, 'refakatçi ile seyahat etmelidir' ibaresi bulunan doktor raporunun ibraz edilmesi halinde, özürlü yolcu ile aynı seferde seyahat edecek bir refakatçisine tüm iç ve dış hatlarda uygulanabilir ücretler üzerinden yüzde 25 oranında indirim sağlanmaktadır.

Şehirler Arası Yolcu Taşımacılığı Yapan Otobüslerde Özürlülere İndirim Nasıl Uygulanmaktadır?
Karayolları Taşıma Yönetmeliğinin 57. maddesi gereği şehirlerarası otobüslerde %40 özür oranına sahip özürlü bireyler için bilet ücretinde, geçerli ücret tarifesi üzerinden % 30 indirim yapılacaktır.
TC Devlet Demir Yolları Tarafından Özürlülere İndirim Nasıl Uygulanmaktadır.
Malül, gazi ve özürlülere anahat yolcu trenlerinden %20 indirimle yararlanabilmektedir.
Türkiye Denizcilik İşletmesi Tarafından Özürlülere İndirim Nasıl Uygulanmaktadır.
Türkiye Denizcilik işletmelerine ait Kruvaziye Seferler ve iç hatlarda %20 indirim uygulanmaktadır.
İstanbul Deniz Otobüsü AŞ. Tarafından Özürlülere İndirim Nasıl Uygulanmaktadır.
Bedensel Özürlüler
% 40 ve üzeri derecede özürlü bulunan ve Nüfus Cüzdanına özürlülük durumu yazılmış olan kişiler.
* Bilgisayardan bilet kesilen dış hatlarda İNDİRİMLİ,
* İETT'den alacakları ÜCRETSİZ seyahat kartları üzerine taktıracakları indirimli akbillerini kullanmak suretiyle akbilli hatlarda İNDİRİMLİ
Malul Vatandaşlar
2022 sayılı kanuna göre maaş alan 65 yaşını doldurmuş bakıma muhtaç malul durumdaki kişiler,
* Durumlarını belgelemek kaydıyla dış hatlarda İNDİRİMLİ
* İETT'den alacakları ÜCRETSİZ seyahat kartları üzerine taktıracakları indirimli akbillerini kullanmak suretiyle akbilli hatlarda İNDİRİMLİ yararlanmaktadır.
Müze Ve Örenyeri Girişlerinde Özürlülere Uygulanan Ücret Nasıldır?
Özürlüler, gaziler ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş, Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında aylık almakta olanlar kimliklerini ibraz etmek suretiyle müzeler ve örenyerlerinden ücretsiz faydalanmaktadır.
Milli Parklar, Tabiat Parkları, Tabiat Koruma Alanları ve Tabiat Anıtları Girişinde Uygulanan Ücret Nasıldır?
Harp malülü, gaziler ve özürlüler kimliklerini ibraz etmek suretiyle ücretsiz faydalanmaktadır. Özelleştirilen işletmelerde sözleşmeye göre uygulama yapılmaktadır.Ayrıca çadır ve karavan yeri ücretinde %50 indirim uygulanmaktadır.
GSM Şebekelerinde (Cep Telefonlarında) Uygulanan Ücret Nasıldır?
Şebekeler özürlülere özel tarifeler uygulamaktadır.
Toplutaşıma(Belediye Otobüsü-Metro vb.) ve Su Bedelinde Uygulanan Ücret Nasıldır?
Bu uygulanmalar Belediyelere göre çeşitlilik arzetmektedir. Bazı belediyeler ücretsiz taşıma yaparken bazıları özür oranlarını baz alarak ücretsiz yada indirimli tarife uygulamaktadır. Çok az sayıda belediye tarafından su faturasında indirime gidilmiştir.
Belediyelerin verdikleri hizmetlerde uygulayacakları indirim ve tarifelerde genel bir yasal düzenleme bulunmayıp, bunlar tamamen Belediyenin yetkisinde olan bir husustur.Bütün bu uygulamaların olabilmesi için Belediye Meclislerince bu yönde bir karar alınmış olması gerekmektedir.

her ay 6 tl.ödüyorum internete.indirim beni bağlamıyor.

en sonunda 230 liralik fatura düzeltildi.geçen ay ve bu ay için toplam 81,50 pdedim bitti sorunda.once bana sonra herkese geçmiş olsun

oturduğunuz binadaki kişilerle anlaşıp,ortak bağlattırın.ayda 5-6 tl.ödeyin.en uygunu bu.

Arkadaşlar 27 şubat tarihinde internet ve telefon devir işlemi yaptırmıştım. 27 şubat öncesinde internet faturalarımı her ay adsnumarasını(hizmet no) telekom ödeme noktalarına söyleyerek yatırıyordum. 27 şubatda devir işleminden sonra mart ve nisan ay faturasını e mail adresinden öğrendim borcumu ödemek için adsl numarasıyla(hizmet no) telekom ödeme noktasına gittiğimde borcunuz yok dediler 444 0375 i aradım telefon numaramı adsl numaramı söyledim borcunuz yok dediler. sonra kendi araştırmalarımla adsl no ve telefon numarasıyla borcun çıkmadığını hesap numarasıyla borcun çıktığını gördüm. yarın hesap numarasıyla telekom ödeme noktasından borcumu ödeyeceğim. Arkadaşlar ttnetin yeni bir oyunu olduğunu düşünüyorum adsl no ve telefon numarasıyla borcunu sorgulayıp borcu çıkmayanlar borçlarının olmadığını sanıyorlar oysaki borçları birikiyor hemde faiziyle sonradan mağdur olmamanız için bilgilendirmek istedim.

aykız;
sorun borcumu öğrenememek değil mart ve nisan borcumu ads no(hizmet no) yada telefon numarasıyla ttnet sitesine girdiğimde öğrenemiyorum.(27 şubat tarihinden önce öğreniyordum) e mail adresime gelen borç faturasında hesap numarasını gördüm o hesap numarasıyla ttnet sitesinden mart nisan borcumu gördüm. Diğer tarafdan ben önceden hep adsl no(hizmet no) ile internet borcumu ttnet ödeme noktalarından ödüyordum mart ayında gittim adsl no(hizmet no) ile ttnet ödeme noktasına borcunuz yok dediler bu ay gittim yine borcunuz yok dediler ama benim borcum var dedim e mail adresime borç faturası göndermişler dedim borcunuz yok dediler birde 444 0375 i arayıp sorununuzu oraya söyleyin dediler 444 0375 i aradım görevli kişi adsl no(hizmet no) istedi söyledim borcunuz yok dedi hizmet aldığınız telefon numaranızı söyleyin dedi söyledim borcunuz yok dedi yarın birde hesap numarasıyla ttnet ödeme noktasına gidip borcumu ödeyeceğim.

Not: Telefon faturalarını ödemekde sorun yaşamıyorum. Son 2 ay var olan internet faturasını ödemekde sorun yaşıyorum.

Arkadaşlar, Mayıs ayında evdeki interneti kısmetse ben kendi üzerime devralacağım, Ttnet'in net limitsiz paketini almak niyetindeyim, evdeki hattı da kapattırmayı düşünüyoruz (ki zaten herkesin cep telefonu var).

şimdi bu konuda bilgisi olan varsa, bildiğim kadarıyla sadece interneti devralıp, hat almazsak 15 lira internet faturasına ek ödüyormuşuz, bununla ilgili bir indirim vs varmı?

Tabî ttnet illa şart değil, daha avantajlı bir öneri de bulunan olursa ona da açığım...

sosyal tarife devam ediyor mu ? bana bittiğini bildirdiler son bir haftada yaptıran var mı ? eğer varda yapmıyorlarsa ne yapmam gerekir telefona baya fatura ödüyorum.

Üst Alt