Arkadaşlar merhaba; bende kendi yaşadıklarımı anlatmak istedim sizlere belki birilerine yol göstermiş, yardım etmiş olurum. Küçücük bir bebekken kalçalarım çıkmış doktorlar ebe hatası olduğunu söylüyorlar bilmiyorum kaderimmiş demek ki demekle yetinmek zorundayım. çocukken de doktor hatası nedeniyle tamam iyileşti denmesine rağmen ve en ufak bir aksama dahi olmadığından dolayı ailem de iyileştiğimi zannedip, hayata devam ettik. taa ki gelişme çağına gelip vücut serpilince fazla yürüyememeye başlamam, oyun falan oynadığımızda bacağımın ağrıması gibi nedenlerle gittiğimiz hastanede kalçalarımın ikisinin de çıkık olduğunu ( hem de yüksek çıkık) öğrenene kadar. tekrar doktor araştırması başladı doktorlar röntgenimi görmeden inanmıyorlardı kalçalarımın yüksek çıkık olduğunu dedikleri her hareketi yapıyordum, düzgün yürüyordum falan... Sonunda karar verildi ve tıp fakültesinde ameliyatımı oldum o zamanlar 12 yaşındayım. 8 saat süren ameliyattan göğüslerimden ayak parmaklarıma kadar alçı içinde çıktım ve sadece sol tarafı yapmışlar
kalçaya platin koymuşlar. 1 ay hastanede yattık günlerce düşmeyen ateş de çektiğimin cabasıydı. Toplam da 3 ay o alçının içinde robot gibi yatmışım, şimdi düşünüyorum da şu an yapamazdım sanırım. alçı çıktı ve benim kalçam malesef 3 ay taşın içinde hareketsiz kalmaktan dolayı tamamen dondu
hiç aksamadan yürüyen ben ameliyattan sonra aksamaya başladım. Yani bu ameliyatta tam bir fiyasko, çektiklerimiz de yanında cabası.Şu an 37 yaşındayım bir daha hiç ameliyat olmadım, Allahtan sağ kalçamda beni fazla zorlamadı da bu yaşa kadar geldim. Okudum üniversiteyi bitirdim, sınavdan sınava koştum, deli gibi geziyordum, yürüyordum hiç ağrım olmadı. KPSS yi kazandım devlet memuru olarak görevime başladım, ardından evlendim. Her şey yolunda gidiyordu taa ki 1 yıl öncesine kadar, benim ağrım başlamıştı ama bu sefer hiç ameliyat olmadığım sağ kalçam beni zorluyordu. Doğru düzgün yol yürüyemez hale geldim, eşimle gezmeye gidiyorduk her fırsatta oturalım demeye başlamıştım yürüyemediğim için. Feci ağrılarım vardı sol taraf donduğu için orda ağrı yoktu ama sağ kalçam müthiş ağrıyordu. Yıllar sonra muayene olmaya karar verdik ve gittiğimiz doktor bana hemen protez ameliyatını olmalısın dedi. Tam 1 yıl araştırdım, hastane doktor vs bunlar çok önemli. Sonunda karar verdim ve Bursa da Özel Medicabil Hastanesinde Prof. dr. Ömer Faruk BİLGEN e ameliyat olmaya karar verdim. Doktorum ameliyatlarımın zor olacağını ve çok gayret etmem gerekeceğini baştan söyledi herşeyin bilincindeydim yaşım 37 ve 4 ay önce sağ kalçamdan protez ameliyatımı oldum. Şu an durumu gayet iyi ve o ameliyatımdan 3 ay sonrada sol kalçamdan ameliyat edeceğini ondan daha önceden ameliyat olduğum için, kalçam donduğu için ve 25 yıllık platinler bulunduğu için işimizin daha zor olacağını söyledi. Neyse ki sol kalçamdan da protez ameliyatımı yaptı 4 saat sürdü her iki ameliyatım da. Fakat sağ tarafımdan ne ağrı ne zorluk çekmememe rağmen, doktorun da dediği gibi sol kalçamdan müthiş ağrılar çektim. ameliyatlarım genel anestezi ile oldu, odamdaki ağrı kesici butonu bile işe yaramıyordu. 1 gün sonra fizyoterapist eşliğinde ayağa kaldırıldım ama nasıılllll, o anı anlatamam o ağrıyı tarif edemem ki zaten hastaneyi çınlattım sesimle. Bir kaç adım dan sonra yatırdılar beni 3 gün sonra hastaneden çıktık. sağ bacağım şuan 4, sol bacağım ise 1 ay oldu o eski ağrılarım yok ama platinler çıkarılırken etim çok zedelenmiş ve baya uğraşılmış kalça ile bu yüzden de o ağrılarımın normal olduğunu söyledi doktorum. 15 gün sonra ilk kontrole gittik dikişler alındı kalçamda biraz şişlikler ve morluklar var şu an biraz o canımı sıkıyor ama eski platinin yapmış olduğu hasar bunu biliyorum. geçen hafta ikinci kontrolüme gittik, bu arada Eskişehirde görev yaptığımız için her seferinde eskişehir den bursa ya gitmek zorundayım. röntgenim gayet iyi bacak boylarımın ikisi de uzadığı için kaslar çok gergin sadece ve doktorum yavaş yavaş zorlamadan yapacağım egzersizleri gösterdi şu an onları yapıyorum. Bu ameliyattan sonra kalça ağrılarımı ameliyat masasında bıraktım diyebilirim. Kalça ağrısı hiç yok, sadece kas ağrısı yaşıyorum ama o da egzersizlerle geçecek biliyorum. Koltuk değnekleri ile yürüyorum şimdilik doktorum yavaş yavaş bırakmamı söylüyor ama daha o güç yok bacaklarımda en azından sol tarafta yok çünkü hem ameliyatım çok çok zordu hem de daha 1 ay oldu... Şu an tek sıkıntım daha önce ameliyat olduğum sol kalçam biraz yukarda duruyor leğen kemiği, ondan dolayı ayağımı tam yere basamıyorum topuk kısmını. Onun da hareket ettikçe ineceğini yerine oturacağını söyledi doktorum, ki zaten röntgenlerden bile bunu ben anlıyorum 1 ayda biraz inmiş. genel olarak iyiyim ev içersinde koltuk değnekleri ile yürüyüşlerimi yapıyorum, hafif egzersizlerimi yapıyorum şimdilik böyle, 1 ay sonra kontrolüm var tekrar... ilk ameliyatımdan beridir 5 aydan fazladır evde olmamın verdiği sıkıntı dışında iyiyim. Çalışan biri olarak çok sıkılıyorum ve hiç biri iş yapamayınca bu daha da sıkıcı. Allahtan çocuk falan yok da yine rahatım annem de eşim de sağolsunlar yeteri kadar destek oluyorlar bu süreçte, haa bu arada heyet raporu verdi doktorum allahtan iş açısından da o yüzden rahatım.Bu ameliyatı olacak arkadaşlar eğer ki kesin çözüm bu ise korkmayın olun, evet zor tarafları var tabi ki ama ne kolay ki hayatta, ben o 25 yıl önceki ameliyatımla bunu kıyasladığımda bu devede kulak
) ertelemeyin, hayatı ertelemiş olursunuz. Benim bile hiç bir doktorun cesaret edemediği kalçamı bu doktor yaptı ve belki sizin daha kolaydır durumunuz bilemezsiniz ki, her hastanın durumu farklı evet kalça çıkığı deniyor ama bu bile içinde çok farklılıklar barındırıyor. Herkesin aynı olacak diye bir şey de yok. hayatı kendinize zindan etmeyin bunu şu an hasta yatağımdan yazıyorum size biraz uzun oldu hakkınızı helal edin...Mine