Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS 2013/1 'de Hiç bir Kuruma Yerleştirilemeyenler...

Hüseyin zorlayalım tamamda bizi kim dinlerki yada dinlemiş gözükür türkiyede halen 100 binden fazla engelli işsiz durumda yarın iki gün sonra yine bir salonda bir avuç engelli toplar ve bütün engellileri iş sahibi yaptık der ve bütün kamuoyuda inanır bu yapılanlara
Sonuç olarak başbakanın karşısna çıkıp haklı olduğumuz bir konuda karşısına çıksak bile hitap tarzı çok kuvvetli olan başbakan size der ki 10 yılda kamuya 15 bin engelli alındı der ve sizin bir tek cümle bile konuşmanıza izin vermez keşke tüm türkiyedeki engelliler olarak ankaraya yürüyebilsek ama hepimizinde dilinde malesef icraatımız yok malesef...

arkadaşlar akıl vermeyin bize :) bizim aklımız bize yetiyor. Biz mecburen elimizde olmayan nedenlerden dolayı o tercihleri yaptık. Eğer 30 tercih olsaydı daha fazla yeri yazardık ve belki bizlerde atanmış olurduk.Akıla değil desteğe ihtiyacımız var.Burda gelipte yanlış tercihten atanamadınız demeyi bırakın lütfen bizde biliyoruz tercihlerimizin ne olduğunu

Tamam dediğin doğru lakin pes etmek oturup üzülmekte bi işe yaramıyor.tercih ettiğim yerleri 1 ve 2 puanla kaçırmışım..bir daha ki sınavı bu puanı yapabilirmiyim bilemiyorum.ben sınava hazırlanıp girenlerdenim.kapasite bu 90 falan alamam.kendimi biliyorum.bu fırsatım varken zorlamam gerekiyor.karamsar tablo çıkarmak pes etmek bi işe yaramıyor.dediklerine katılmakla beraber mücadelen başka şansımız yok.sosyal medyada bu fısıltı yayıldıkdıkdan belki tv lere konu olur bi alım daha yapmak zorunda kalırlar..

tvye veya gazeteye çıkmadan hiçbirşey olmaz...

Derneklerden hiç bi fayda yok ki hani nerde engelli camiasını temsil eden derneklerin başkanları?? onların boy göstermesi gerek tvlarda yada gazetelerde ama hepsinin tuzu kuru koltuk sevdalısı olmuşlar koltukları altlarıdan gidecek diye korkularına bize sahip çıkmak yerine kaderimize terk ediyorlar

[font=lucida grande]twiter da topic olmayız belki ama arkadaşlar laflar hava da kalmamış twit atmış arkadaşlar atmayan kaldıysa atsın..twiter üyeliğin yoksa twiter hesabı edinin facebook gibi ücretsizdir..mücadeleye devam ne kaybedersin..sen yoksan bir eksiğiz...[/font]

derneklerin bir boka yaradığı yok. derneklere gitmeyin arkadaşlar.

kanber biraz fazla açık sözlü yazmışsın ama haklısın bir işe yaradıkları yok akşama kadar içecekleri çayın kahvenin hesabını yaparlar bizim burada var birtane engelli derneği nezaman gitsem kapısı kilitli:)))))))

Twitter'dan #2012PuanıylaÖmssAlımlarıDevamEtsin Destekleyin üst sıralarda olursak sesimiz duyulur.

twitterı olan arkadaşlar birbirimizi takip edelim ve paylaştıklarımız retwetleyelim ki daha çok kişi görsün merak etsin bu ne diye

twitterda faruk çelikle fatma şahine msj yolladım ama hayırlısı bakalım...

daha çok destek bekliyoruz. atanan arkadaşlardan da. bizim tuzumuz kuru demeyin unutmayın geçen sene sizde bizler gibi bekliyordunuz...lütfen destek...

[h=2][FONT=arial]bi açıklama yapılmış [/FONT]

Bakan Şahin'den Engellilere Kadro Müjdesi[/h]
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Mart ayında yapılacak sınav sonuca göre, tahmini olarak 20 bin engelliye kadro vereceklerini söyledi.
Bakan Şahin'den Engellilere Kadro Müjdesi Haritası için

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Özür Bedendedir, Engel Mekanda Programı’na katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, insan odaklı politika üretmek için yola çıktıklarını belirterek, "Bu yüzden insanı merkeze aldık. Ekonomimiz insan için, sosyal politikalarımız insan için, devlet kurumlarımız insan için, her şey insan için.

Yola çıktığımız gün itibariyle, insanımızın yaşam kalitesini yükseltmek için büyük bir vizyon koyduk, büyük bir hedef koyduk. Azim ve kararlılıkla sorunlarımızı arkada bırakacak şekilde yolumuza devam ettik. Önce demokrasimizdeki engelleri, ekonomideki engelleri, yapısal dönüşümdeki engelleri, şehirleşmedeki engelleri yani engelsizlerin önündeki engeli kaldırma iradesi beyan ettik.

Ve bugün hamdolsun bu ülke her yerde her zaman söylediğimiz artık yaptığı çalışmalarıyla insan merkezli politikanın ne demek olduğunu ve engelleri kaldırabilmenin ne demek olduğunu özüyle sözüyle yaşamış, çok net bir başarı hikayesi bırakmıştır" dedi.
20 BİN KADROMUZU HIZLI BİR ŞEKİLDE İŞ SAHİBİ EDECEĞİZ
Bakan Şahin, engelliler konusunda en önemli sıkıntılarından birinin istihdam olduğuna dikkat çekerek, bu konuyla ilgili yönetmelikleri ve mevzuatları değiştirdiklerini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ömer Dinçer'in Çalışma Bakanlığı döneminde çok önemli adımların başladığını vurgulayan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

"İstihdamla ilgili 2012 eylem planımızı hazırladık. Engellileri kendi içinde kategorilere ayıracağımız, işitme engellinin kendi içinde yarışacağı, görme engellinin kendi içinde yarışacağı, bedensel, zihinsel engelinin kendi içinde yarışacağı yeni bir sınav sistemin başlangıcının talimatını verdim. Yönetmeliğimizi değiştirdik. Mart ayında bu yeni sınav sistemine göre, herkesin kendi içinde yarışacağı bir sınavı başaracağız. Çıkan sonuca göre de hızlı bir şekilde, şu anda tahmini olarak belirlediğimiz 20 bin kadromuzu hızlı bir şekilde iş sahibi edeceğiz. Bu hedefi koyduk, Allah’ın izniyle bunu birlikte başaracağız.
İSTANBUL'DA CİDDİ MESAFELER ALINDI
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da dünyada çok ciddi değişimler yaşandığını, herkesin bu değişikliklere tanıklık ettiğini belirterek, Türkiye’nin gelişmesi ve İstanbul’un parlayan yıldız olmasının, bu değişimi yakınen takip edilmesinin bir yansıması olduğunu vurguladı.

Topbaş, "Hep beraber bu geminin içinde yolculuk yapıyoruz. Onun için her nefes alan canlının haklarını korumak zorundayız. Bu hakların bir yaşam hakkından, bir kent hakkına ve yurttaşlık hakkına kadar korunması gerekiyor" dedi.

Programa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Nezla Tümer ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

kaynak:Bakan Şahin'den Engellilere Kadro Müjdesi

diğer kurumlardan niye ses çıkmıyor. örneğin: kültür bakanlığı, Gençlik ve spor bakanlığı bunlarda hiç mi açık yok yani biraz bu bakanlıklara yazalım.... onlardan taleb gelmesi lazım yerleşe bilmek için...

209 çok az bende imzaladım ama inanın arkadaşlarımız dahi sesimizi duymuyor atanan kendini köşeye çekiyor nerdesiniz kardeşlerim bir elin nesi var iki elin sesi var 2013 de bir atama daha yaptıralım

Bir imzada benden, İnşallah geniş bir kadro açarlar...

Belgincan senin verdiğin haber yeni bir haber değl ki 2011 yılından bu yana papağan gibi aynı lafları tekrarlıyor işte özür gurubuna göre sınav yapmış yalana bak sen ben görme engelliyim tam bir sayfa türkçe soruları vardı normal gören bir insan 1 dakikada okudu bense 3 hattta 4 dakikada okudum bu mu engele göre sınav engele göre sınav yap sonrada engele göre atama yapma
ARKADAŞIM SAYIN BAKANIN BAHSETTİĞİ ŞU MEŞUR 20 BİN KADROYU NEREDEYSE DOLDURDULAR 2012 DE VE 2013 TE TOPLAM 10 BİN KADRO AÇTILAR GERİYE KALDI 10 BİN KADRO ONUDA 2014 VE 2015 TE DOLDURACAKLAR SAYIN BAKANIN BAHSETTİĞİ KADRO BUDUR BAŞKA ANLAM ÇIKARMAMAK GEREKİR YİNE ENGELLİLERİ UMUTLANDIRIP HAYALKIRIKLIĞINA UĞRATAN SAYIN BAKANI ŞİDDETLE KINIYORUM AÇIKLAMASINI DÜZGÜN YAPMALI BENCE...

Arkadaşlar twitter etiketimiz #ÖMSS destek verecek olan herkese teşekkürler. Haftasonu olduğu için destekçimiz artar diye düşünüyoruz.Haydi twitler atılmaya başlansın

Üst Alt