Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS ile atananlar ne kadar maaş alıyorsunuz?

ya hocam en düşük memur maaşı 1300 küsür değil mi ? nasıl oluyor 1105 tl oluyor ?

en düşük maaş 1515 tl.bu ek ödeme ile birlikte.1515 tl.

turkuaz06;

nası oluyo şu döner sermaye meselesi hala anlamış değilim.bu döner sermayenin miktarı çalışmış olduğunuz hastanenin büyük kalabalık olmasına bağlıymış ya peki ben küçük bi ile atandıysam döner den az mı alıcam.ozaman 1105+300=1405 oluyor eee en düşük memur maaşı 1520 imiş bu döner sermaye sabit bi rakammı herkese aynımı

akdeniz_erkegi;

400 e ev tuttum hiç değilse azcık birikim yapayım hayatımı düzelteyim demi o civarda olsa şükür halimize daha ne isteyeyim ben ayda okadar parayı şu ana kadar kazandığımı hatrlamıyorum.tarla bahçe çalışmama hayvan damlarında yatmama ramen bu kadar para kazanmadım hayatımda :)

aynen ya yatırım yapacam birsürü planlarım var hevesimiz gursağımızda kalmasın :) nerdeyse herif 1000 tl aylık alacan dicek :D

akdeniz_erkegi;

ya arkadaş 1+1 eve 400 tl istedi adam.tanıdık hatrına he dedim yarın bi aksilik çıkmazsa elektrik su işini halletçem bayramın 4. günü vınn yolculuk :)

banada gel dediler bayramdan sonraya daha ev ayarlanmadı birşey olmadı gidecez bakalım yol bilmiyoz birşey bilmiyoz :D

akdeniz_erkegi;

daha sorun çok bende ya ssk borcum var 1200 civarında babam bulcak ödücek de iptal dilekçesi için nası yapcam hiç bilmiyorum iadeli taahütlü yolla dedi şu an bulunduğum sgk.dert etme bulursun bi ev yokmu atandığın bi yerde tanıdıkların.ama tanıdığınada güvenme en kuvvetli kazığı onlar atıyor :)

4.sınıfta okumuyor musun sen ne ssk borcu geliyor ? okuduguna dair kağıdı ssk bürosuna vermedin mi ?

akdeniz_erkegi;

dostum benim kendi sigortam var 2007 den beri isteğe bağlı tarım sigortalısıyım.

yok istemedi kapatsam sistem hemen genel sağlığa atıyomuş.işe başla ondan sonra kapat dedi sigortadaki memur

artık bence sigortalı olmanın bir anlamı yok .emeklilik yaşı olmus 65 bundan sonra özel sigortalı olmak daha iyi

turkuaz06;

turkuaz çok teşekkür ederim ama burda herkes farklı şeyler sölüyor.bende sıkıntı yapıyorum bana hastanede en sağlam bilgiyi kim verebilir.birde şunu sormak istiyorum.eski işyerimde çalışırken vergi indirimi almıştım vergi daireside vergi indirim yazısını banada kurumada yollamıştı.bende o yazının fotokopisini sicil servisine teslim ettim fakat maaş bölümü farklı onlar bu vergi indirim yazısına bakarak vergi indirimi uygularmı acaba.bunu nasıl öğrenebilirim.yada maaşta bodroda öğrenebilirmiyim.teşekkürler

döner konusunda edindiğim bilgileri sizinle paylaşayım, aldığınız döner miktarını etkileyen unsunlar ;
1- çalıştığınız il (bölgesine göre daha az yada daha fazla olacaktır yani istanbul'daki hastane ile afyon aynı olmuyor)
2- çalıştığınız hastanenin yoğunluğu ve hastanelerinde sabit bir döneri olabiliyor, (A hastanesinde 550tl sabit döner B hastanesinde 600 olabiliyor)
3- çalıştığınız kadro (unvanınınız) sabit dönerlere ilave olarak unvanınıza karşılık gelen katsayılar ile çarpım yapılarak sabit döner + çalışılan kazanılan döner diyebiliriz (hemşirenin döneri farklı-doktorun farklı // Vkhi memurunun döneri farklı teknikerin döneri farklı oluyor gibi..)

yani bu 3 maddeyi birleştirip örneklemek gerekirse ;

İstanbul'da yoğun bir hastanede çalışan tekniker, mühendis..vs ortalama olarak (sabit döner+unvan ve çalışmaya bağlı döner olarak toplamda) 800TL döner alabilirken,
Afyon'da düşük yoğunluklu bir hastanede hizmetli-yada memur olarak çalışan bir arkadaş ortalama 500-600 tl alabiliyor
eksiklerim yada yanlışlarım olabilir edindiğim bilgiler bunlardır...

döner konusunda edindiğim bilgileri sizinle paylaşayım, aldığınız döner miktarını etkileyen unsunlar ;
1- çalıştığınız il (bölgesine göre daha az yada daha fazla olacaktır yani istanbul'daki hastane ile afyon aynı olmuyor)
2- çalıştığınız hastanenin yoğunluğu ve hastanelerinde sabit bir döneri olabiliyor, (A hastanesinde 550tl sabit döner B hastanesinde 600 olabiliyor)
3- çalıştığınız kadro (unvanınınız) sabit dönerlere ilave olarak unvanınıza karşılık gelen katsayılar ile çarpım yapılarak sabit döner + çalışılan kazanılan döner diyebiliriz (hemşirenin döneri farklı-doktorun farklı // Vkhi memurunun döneri farklı teknikerin döneri farklı oluyor gibi..)

yani bu 3 maddeyi birleştirip örneklemek gerekirse ;

İstanbul'da yoğun bir hastanede çalışan tekniker, mühendis..vs ortalama olarak (sabit döner+unvan ve çalışmaya bağlı döner olarak toplamda) 800TL döner alabilirken,
Afyon'da düşük yoğunluklu bir hastanede hizmetli-yada memur olarak çalışan bir arkadaş ortalama 500-600 tl alabiliyor
eksiklerim yada yanlışlarım olabilir edindiğim bilgiler bunlardır...
ozaman 500 den aşağı döner yok denebilirmi

bazı kişiler döneri ,maaştan saymıyor.o zaman diğer memurlar da ek ödeme alıyor.onlar da ek ödemeyi maaştan saymasın.ek ödemede,döner gibi bir farkı yok.ek öemenin de emeklilikte,emekli maaşına etkisi yok.

öğretmenler de,ek ders ücretini hesaba katmazlar.sadece maaş kısmını söylerler.öğretmene maaşı sorulduğunda 1600-1700 tl.der ama ek ders ile ayda 2200-2300 tl.alırlar.hemşireye maaşı sorulduğunda,1300-1400 tl.maaş aldıklarını söylerler ama döner ile 2200-2300 tl.alırlar.böyle bir saçmalık olabilir mi.
o zaman bende,aldığım ek ödemeyi saymıyorum,1460 tl.maaş alıyorum.

2005 yılı ve öncesinde üniversitede çalışan bir memur sadece kuru bir maaş alırdı.ek ödeme yoktu onlarda.
sgk da çalışan bir memur ise,maaş+en üst düzeyden ek ödeme+havuz parası+mesai+performans parası +2 ay asgari ücret oranında ikramiye alırdı.
yani o zaman üniversitedeki aynı düzeydeki memur ile sgk daki aynı düzeydeki memur arasında ele geçen para yönünden 2 kat fark vardı.şimdi ikisinin maaşı eşitlendi.

mrb arkadaşlar tkhk na hızmetlı kadrosuna atandım bekar oldum ıcın maaş 1532 lıra

TKHK kurumuna ömss ile atandım tekniker kadrosundayım ön lisans mezunuyum ayın 15 inde başladım ilk maaşım 30 günlük 1385 lira normal maaş ve 574 tl döner sermaye = 1960 lira alıyorum. bekarım, vergi indirimi yok. VHKİ olarak atanan ön lisans mezunu bekar arkadaşlar 1120 normal maaş ve 574 lira = 1700 tl maaş alıyorlar saygılarımı sunarım hayırlı akşamlar bayramımız mübarek olsun.

turkuaz06;

daha önce vermiş olduğum tekniker maaş bşlgileri ile aynı.

10-15 tl.aradaki fark da,özel bir yere kesinti olabilir.vakıf kesintisi,teknikerler derneği kesintisi vb...

arkadaşlar bir şey soracam 3 aylık sakatlık maaşı aliyorum ve memurluk sınavını kazandım acaba 3 aylık alacağım para kesilir mi yoksa onu da almaya devam mı edecem ? bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim şimdidwen tşk ler .... sadece merak tan soruyorum..

Üst Alt