Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS tercih sonuçları ne zaman açıklanır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bende aile vesosy. politikalar bakanlığını aradım..görüştüğm yetkili ösym yi arayın dedi. ösymde ayın 10 una kadar açıklanır deyip sallıyor.

ibrahimozturk88;

Sorma ibrahim usta bir ara ellerim kollarım titriyordu... ;) şimdi rahatım ;)

apocan sen hala burdamısın burda sonuçmu bekliyon ben zaman geçsin diye dışarı çıktım 3 kil verip geri döndüm sıcaktan :)

erdalakbay;

halen buradayım.. ;) osym den önce buranın haberi oluyor o yüzden buradan ayrılmıyorum ;)

kpss 2012/1 yerleştirmeleri bir haftada açıklandı bizimde bugün 1 hafta oluyor hayırlısı artık? bence Aile sosyal politikalar bakanlığını aramanın bir anlamı yok iş onlardan çıktı artık ösym'nin elinde herşey ne zaman açıklarsa artık???

ÖMSS Tercih Sonuçları Tarihi Kesinleşti 10 Ağustos

Değerli Arkadaşlar,

Ösym görevlileri ile yapılan görüşmeler sonucunda tarihin 10 Ağustos olduğu belirtildi.
İleriki günlerde bu duyurunun yapılacağı ve 10 ağustosta tercih sonuclarını görebileceğimiz sylenmiştir.

Benim şahsi fikrim umarım doğru değildir.
Ama çoğu kişiye aynı cevap verilmiş.
Allah sonumuzu hayretsin.

Kaynak : ÖSYM'yi aradım sonuçlar 10 Ağustosta açıklanacakmış (Memurlar.Net - Forum)

Bayramı rezil edecekler bize, benim gibi atama bekleyen şansı kendi ili için düşük olan nice evli, çoluk çocuk sahibi engellilerin burnundan gelecek bayram

Erkenmiş diğer sınavlarda 4 ila 10 gün arası halloluyorda bu nedne 20 gün sürüyor biz pijmiyiz...

buna da şükür en azından bi tarih belirlemişler. geç olsun da güç olmasın inşallah.Rabbim hakkımızda hayırlıyı yazsın

ben böyle duyumlara itibar etmeyin derim ben..10 ağustosdan önce açıklanır...

inşallah ama bu sitede başlıkta okudum bugun içinde baya heveslenmiştik

ösym'de herhangi bir memur tarih veremez zaten,dışarı bilgi sızmasın diye böyle şeyler gizli tutulur anca belki birkaç gün öncesinden haberi olur o da bilgi işlem servisinde çalışan memur arkadaşı varsa ondan haber alır yoksa bilme ihtimali yok..

Binlerce Lise mezunu arkadaşlarım üniversite sınavına girdiler ve 3 Ağustos'ta tercih işlemi bitiyor. ÖMSS yerleştirmeleri en geç 2 Ağustos'ta açıklanmalıdır ki hem ÖMSS tercihi yapmış arkadaşlarım hem de Üniversite tercihi yapacak arkadaşlarım mağdur olmasınlar.

Örneğin dediğiniz gibi 10 Ağustos'ta ÖMSS yerleştirmeler açıklanacak ve açıklandı diyelim. Hal böyle olunca hem ÖMSS tercihini hem de üniversite tercihini yapmak zorunda kalınacak. Bir arkadaşımın hem üniversite tercihi hem de ÖMSS ataması çıktı, şimdi bu arkadaşım işe kesin olarak başlayacak, bir ihtimal de üniversite hakkı yanacak amma velakin bu arkadaşım gitmeyeceği için bir başka arkadaşımın da üniversite hayalini suya düşürmüş olacak.

Onun içindir ki yetkililerin birazcık da olsa akılları varsa en geç 2 Ağustos'ta ÖMSS atama sonuçlarını açıklamaları pek bir mantıklı ve yerinde olacaktır diye düşünüyorum.

Normal şartlarda MİLYONLARCA KPSS vb. atamaları 7-10 gün içerisinde açıklanıyorsa ortalama yüzbin kişinin atama sonuçlarının açıklanması da daha kısa sürmelidir. Dileğimdir ki 20 Temmuz + 10 gün sonrası = En geç 31 Temmuz'da açıklanmasını umuyorum.

Hakkımızda hayırlısı olsun :)

arkadaşlar sizin yazıları okumak heyecan verici :) atama heyecanını bastırıyor :p

bişi sorucam açıklandı diyelim nereden öğreneceğiz ösym den mi ?

ozgur_denli;

hee açıklandı bizde atananlar olarak halay çekiyoruz :p

Ösym Bağımsız kurum diyenleri görmek istiyorum ben inşallah beni utandırırsınız ama biraz zor gibi.

kardeşim rahat bırakında çalışalım.en kısa sürede açıklayacağım atamaları.sinirlenirsem atamaları iptal ederim bak:)))))

[SIZE=2][FONT=Trebuchet MS]Tüzel kişilik, belirli bir amacı gerçekleştirmek üzere bağımsız bir varlık halinde örgütlenmiş olup, hukuk düzenince kendilerine haklara ve borçlara sahip olma iktidarı tanınmış bulunan kişi ve mal topluluklarıdır. [/FONT][/SIZE][FONT=Trebuchet MS][SIZE=2]Tüzel kişiler, kendilerini meydana getirmiş olan kişilerden ayrılarak başlı başına bağımsız bir varlık haline gelirler. Kendilerine ait mal varlıkları vardır, hak sahibi olabilirler, hukuki işlemler yaparak borç altına girebilirler, kendilerine karşı dava açılabilir, kişilik hakkından yararlanırlar. [/SIZE][/FONT][FONT=Trebuchet MS][SIZE=2]Tabi oldukları hukuka göre tasnif edilebilen tüzel kişiler kamu hukukuna tabi ise kamu hukuku tüzel kişileri, özel hukuka tabi ise özel hukuk tüzel kişileri adını alırlar.[/SIZE][/FONT][FONT=Trebuchet MS][SIZE=2]Kamu hukuku tüzel kişileri (kamu tüzel kişileri), kamu hukukuna tabi olan tüzel kişilerdir. Bu tür tüzel kişiler kamu gücünü temsil ederler. Diğer kişilerler olan ilişkilerde üstün durumda bulunurlar. Kamu yönetimleri denilen devlet, iller (İl Özel İdareleri), belediyeler ve köyler, kişi topluluğu niteliğindeki kamu hukuku tüzel kişileridir. Kamu kurumları, gerek devlet gerekse vakıf üniversiteleri, hastaneler, TRT, YÖK kamu hukuku tüzel kişileridirler.Bunlar anayasada bizzat geçen kurumlardır.Adı geçmeyen ama tüzel olanlar aşağıda linkte mevcut.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Trebuchet MS]
[/FONT]

bu bağlamda ösym kamu tüzel kişiliği olan bir kurumdur..bunuda başka bir kaynakta;

[FONT=Arial]Yeni yasa: ÖSYM özerk bir kuruluştur. Başkan, devlet üniversitelerinde görev yapan profesör unvanına sahip öğretim üyelerinden, Yükseköğretim Kurulu’nun önereceği üç aday arasından müşterek kararname ile dört yıllığına atanır. Süresi dolan başkan, bir defaya mahsus olmak üzere yeniden atanabilir.[/FONT]

bu cümlelerden anlayabiliriz..
kaynak;ÖSYM: Adı ve kanunu değişti onun bile farkında değil - Milliyet.com.tr

bütün kamu tüzel kişiliği olan kurumları görmek için ;

2012 KPSS hazırlık konu anlatımları, 2012 KPSS hazırlık testleri - Kamu Tüzel Kişiliği
inceleyebilirsiniz..bunları ömss öncesi azmı çalıştık hey gidi günler :)

ibrahim arkadaşım sırf sana bişey ispatlamak için değilde,öğrenmemiz açısından araştırdım..burda yazılanlar böyle..

brahimozturk88;

ibo, okuman yazman varsa osym'nin mevzuatını açar okursun. Kimse sana bir şeyler ispatlamak zorunda değil. OSYM'nin bağımsız bir kurum olması sınav sonucunu senin istediğin vakitte açıklayacak anlamına gelmez. Burda çığırtkanlık yapmana gerek yok. Eğer fındık kadar aklın varsa "golden_heart" kardeşin verdiği bilgi sana yeter de artar bile.

aman hacılar boşverin hayat devam ediyor hayatınızın tadını çıkarmaya bakın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt