Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Orman genel müdürlüğü'ne atananlar

ayazefe

evet ist bölge müdürlüğü cevabında diyorki; edirne keşan ogm - çanakkale ogm bölge müdürlüğüne bağlı diyor,fakat ogm genel müdürlüğü yayınladığı listede edirneyi il olarak komple ist ogm bölge müdürlüğüne bağlamış..ilçe bazında liste yayınlamamış..il bazında yayınlamış..

@ayazefe
Bu konuda yorum yapan bir tek ben varım. Bende kesanin canakkaleye bağlı olduğunu söylemiştim zaten. Durumun çelişkili olduğunu hatta bence sonuçta yine canakkaleye aktarılacağını söylemiştim.
Emin olmadığım tecrübe etmediğim hiçbir konuda yanıltıcı olmamak adına kesin BİLGİ vermedim. Fikir alışverişi yaptık..
hepimiz için hayırlı bir başlangıcın hazırlıkları hakkında yorum yazıyoruz bu gergin tavırlara anlam veremiyorum.

@fringe siz ne karar verdiniz aradınızmı ankarayı? Gerçi istanbuldaysaniz sorun yok zaten. Bu aşamalar zor olsada Sonuçta güzel bir başlangıç olacak. :)

Arkadaşlar merhaba. Bilecik OGM yi kazananlar kayıt için Bursa OGM ye gelecekler bilginiz olsun

Arkadaşlar merhaba,
Ben dün izmir ogm bölge müdürlüğüne evrakları verdim. Belgelerin hepsini bilgisayarda doldurmak daha mantıklı, kolay ve okunaklı olması açısından. Bilmediğiniz kısımları doldurmayın örn. Sicil no, derece kademe, ünvan gibi. Orada zaten size söylerler olmazsa belgeleri doldururken arayın bağlı olduğunuz bölge müdürlüğü sorun verilen cevaba göre doldurun. Adli sicil belgesini savcılıktan alın garanti olur benim e devletten vardı önce kabul ettiler sonra herkese savcılık dedikleri için almak zorunda kaldım. Askerlik belgesini e devletten aldım kabul ettiler. Belgelerin hepsini sırayla ve düzgün bir şekilde verin yoksa aramakla, kontrol etmekle boş yere zamanınız gidiyor. Diploma ve raporun aslını istiyorlar eğer size lazımsa mutlaka noterden aslı gibi yaptırıp verin. Ben asıllarını verdim oradaki görevli işiniz olursa ne zaman isterseniz alabilirsiniz dedi. Sohbet ettiğimde çoğu kişi atama veya görevlendirme istemiş, kesinlikle kabul etmiyorlar özellikle bu ohal sürecinde işler dahada zorlaşmış. Bölge müdürüyle konuşsanız bile ters tepebiliyormuş ona göre konuşun. Benim anladığım kendi istediği yerde görevlendirilme yazısı için tek istisna tedaviden dolayı sürekli hastaneye gitmek zorunda olması, Bunun dışında görevlendirme yok. Zaten memurluğa yeni başladığımız için asalet onaylanana kadar bir görev yerimizde çalışacağız. Artık görevlendirmeyi, atamalar merkezden yani ankaradan yapıyorlarmış bilginiz olsun. Son bir bilgi atamanızı olduğu yer size gerçekten uymuyorsa yada gitmekten vazgeçerseniz, evraklarınızı vermeyin çünkü memur olarak işlem yapıldıktan sonra istifa ederseniz ve kurum bunu kabul etmezse ohal sürecinde istifası kabul olmayan memur işinde ayrılırsa bir daha memuriyete atanamazlar. Onun için dikkatli olun ve sağlıklı karar verin. Herkese kolay gelsin.

@uakça

merhaba yazından şunu anladım..benim hastalığım paranoid şizofreni ve yaklaşık 6 senedir aynı doktorun kontrolünde tedavi oluyorum.
şimdi ben hastalığımı ve tedavimi öne sürerek yaşadığım ve tedavimi olduğum şehir olan istanbulda görevlendirme isteyebilirmiyim?
yazından bunu anladım..çünkü tek bir istisna tedavi v.s demişsin..

tşk.

fringe evet bunu şuna dayanarak söylüyorum. Ben istanbuldan aradığımda atama olayı yada görevlendirme için hastanelik durumun, ilaç tedavin varmı diye sordular yok dediğimde ozaman olmaz demişlerdi. İzmir bölge müdürlüğüne geldiğimde bir kişiye daha aynı şeyleri söylerdiler. Size umut vermek istemiyorum ama bağlı olduğunuz bölge müdürlüğüyle görüşün çünkü durumunuz ciddi, ilac tedavisi, doktor tedavisi vs söyleyin. Birde yanlış bilmiyorsam bilgisayar bölümündeydiniz, tecrübeniz varsa bunuda belirtin gitmek istediğiniz yerde bilgi işlem şubesinde daha yararlı olacağınızı söyleyin bu size artı kazandırır.

Evrakları verdikten sonra lojmanı ve iş gününunu soylediler mi@uakça

@cdgmm benim gittiğim yer manisa / akhisar burada lojman var ama boşmu dolumu bilmiyorum. Öğrendiğim kadarıyla şefliklerde lojman tutma olayı daha kolay ama bölge müdürlükte zor çünkü puan sistemi var ve en yüksek puanı olan lojman hakkına sahip. Ben oradayken bir memur geldi lojmanı sordu adam 10 yıllık memur, evli çocuklu puanı 50 -60 arası olduğunu söylediler en son giren kişide 160 puanla lojmana girmiş gerisini siz hesap edin. Eğer bölge değilde şefliklerde görev yaparsanız dolu değilse daha rahat tutabilirsiniz çünkü memur olduğunuz için öncelik sizin. Atandığınız yere bölge ogm sitesinden bakabilirsiniz, ben öyle öğrendim. İşe Başlama tarihine gelince belgeleri son teslim tarihi 23 eylül ondan sonra ancak komisyon kurulur ve güvenlik araştırması olur. Benim şahsi düşüncem ya ekimin ortası yada sonu, inşallah daha erken olur ama şu kesin 23 eylülden önce işlem yapılmaz sadece evraklar toplanır.

uakça harcırah beyannamesini nasıl doldurdunuz birde dediğiniz ünvanları kadro derecesi vs ?

Son düzenleme:
uakça çok teşekkür ederim. Sen lojman aldın mı yada ev tuttun mu

sercan bende bilecik ogm ye yerleştim rica etsem bi kaç sorum olacak bi kaç dakikada olsa irtibata geçebilirmiyiz

EnemyHunter harcıhahda eş ve cocuk olduğu için bakmakla yükümlü olarak onları gösterdim. Siz eğer alinizde bakmakla yükümlü olduğunuz kim varsa onu yazın. Örn baba olmadığı için anne vs. ama mutlaka bölge ogm arayın aile varsa işin içinde. Ünvan olarak memur yaz dediler, derece kısmını boş bırak dediler öyle yaptım bende,

cgdmm rica ederim. Hayır bugün akhisara geldim, hafta sonu olduğu için şeflik müdüryle görüşemedim. Hafta içi gelip lojman olayına bakmayı düşünüyorum ama zor olacak çünkü istanbulda çalışıyorum ve akhisara gelmem gerekli. Ev olayını sorduğumda 400 - 750 arası kiralık evler varmış. Siz gittiğiniz yeri araştırıp görmeniz gerekli, gerekli bilgileri oradan alabilirsiniz.

savasyildiz sorularınız olursa buradan yazarsanız daha iyi olur çünkü bilmeyen arkadaşlar içinde kolaylık olur.

Arkadaşlar ben izmir ogmdeyken maaşı sormuştum bana denilen 2000 - 2200 civarı alırsın. Akhisara geldiğimde ise yangın nöbeti adı altında ek ödeme olduğu ve toplamda en fazla 2500 civarı bir maaş olacağı söylendi. Bu bilgiyide ogm de çalışan bir abimden öğrendim, bilginize.

Engelli raporunun noter tasdiklisini mi istiyorlar.yoksa fotokopisini gotursek sorun olur mu

benden diplomamın aslınıda hastane raporumun aslınıda aldılar evraklarımı teslim ettim aslı şart yada aslının noter tastikli fotokopiside sorun olmaz sanırım ama elinizde aslı varsa getirin uzak mesafe yola çıkıpta tekrar geri dönüp vermek sıkıntı olur ne diploma ne hastane raporu sakın sadece fotokopi ile yola çıkmayın

ben raporu aldığım hastaneden aslı gibidir yaptırmıştım illa noter onaylı mı olması lazım?

Belgeleri teslim ettiğimiz gün resmi olarak başlamış oluyor muyuz?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Noter onaylı olması lazım ama hastane onayını kabul edebilirler ben diplomayı onaylattım noterde.

Arkadaşlar bende kronik olarak seker tansiyon kolestrol var işitme kaybı ve gözde makulapati yani her iki gözde kist var memur olarak genek olarak nasıl bir is verebilirler masabaşı olma durumu nedir??

e devlet üzerinden sabıka kaydı meselesi ne oldu ? kimisi olur kimisi olmaz dedi
bide güvenlik araştırması formu hariç geri kalan evrakları elle doldurdum sıkıntı olmaz ins.

bu arada istanbul ogm ye gittim sırf başvurmaya gelen arkadaslar olur en azından işleyişi görürüm diye
ben bileciğe yerleştirildim ama evrak konusunda sizlerden yardım almaya geldim dedim
istifa dilekçesi güvenlik araştırması formu harcırah bilmem ne şu 4 dosya varya bize yabancı gelen
onları sıkıntı yapma bizler burda doldurmada yardımcı oluyoruz gittiniz yerdeki arkadaslarda yardımcı olurlar dediler.
bu arada en çok engelli alımını yapan kurum ogm galiba
istanbul ogm de tesadüf 5 memurla ayrı ayrı sohbet ettim hepside engelli olduğunu belirttiler

ama açık konusuyum hiç yardım eden olmadı hepsi olur yaaa modunda geçiştirdiler beni. evraklar elimde birisi bile demedi şunlara bakıyım diye :D

arabayla bi buçuk saat kuruma yardırdım bide :D :D :D

@efsane_3519

kardeş istanbul ogm de bi hanfendi gördüm görme kaybı varmıs kendisi söyledi
evrak işlerindeydi arşiv odası vs. bilgisayar başında değil
tahminimce gözünü yormak istemiyolar demekki hanfendinin. sen canını sıkma amirlerde vicdanıyla hareket edicektir ins emin ol

Mrb arkadaslar size bir sorum olacak yanitlarsaniz sevinirim. Benim engelli raporunun asli var ama Fotokopi olarak noterden tasdiklemedim aslini versem bir sorun olur mu

arkadaslar ogm ye evraklari teslim edenler ksc gun sonra baslarsiniz dediler.

Yarın OGM'ye başvuracak olanlardan bir kaç sorunun cevabını öğrenmelerini rica ediyorum.

1) Rapor ve diplomanın aslını bizden alacaklar mı? Eğer alacaklarsa, bunların noter onaylı tasdiğini kabul ediyorlar mı?

2) Cumhuriyet savcılığı iyi hal belgesi, e-devlet üzerinden aldığımız sabıka kaydı olarak kabul ediliyor mu? Yoksa bizzat savcılığa mı başvurmalıyız?

3) İşe başlama tarihimiz ne olacak?

1- hem raporun hem okul diplomasının aslını benden aldılar
2-iyi hal belgesi askerlik durum belgesi e devlet şifreniz yoksa postaneden e devlet şifresi alıp e devlet ten çıktı alın yeterli savcılığa nede askerlik şubesine gitmenize gerek yok
3-lojman konusunda bişi demediler bende sormadım atanacağımız bölge müdürlüğüne soracaz bunuda ev tutmadan önce
4-raporların aslını vermek istemeyenler noter tasdiki yapıp çıkarsın dosyaya ilave etsin eğerki aslı şart derlerse o zaman aslını verirsiniz
ben aslını verdim lazım olursa ilerde gider alırım onlardan
5-sadece güvenlik soruşturması belgesi pc den yazdım diğerleri kalemle ama kimse fazla takılmasın gideceğiniz merkez bölge müdürlüğü personel memurları size yardımcı olmak zorundalar eksik varsa yada hata orada tamamlanır siz yeterki istenen evrakları getirin oraya
6- bana şu zamanda başlarsın diye söylemediler telefondan arayacaklarını söylediler sadece aylarca bekleteceklerinide sanmıyorum
7-bazı arkadaşlar engel durumundan dolayı telaş etmesinler engel durumumuza aykırı iş kimse bize veremez yönetmelikte böyle hizmetli bile olsak bu aynı memurda olsak bu aynı herkesin özel durumuna göre iş verilmesi gerekiyor
8- evrak verme işini bayramdan sonraya bırakmayın olurya reelde ters giden bişi olur son güne denk gelir sıkıntı olur vs

Balıkesir orman genel müdürlüğünü aradım
sicil No derce kademe kısımları nasıl doldurayım dedim. boş bırakın dediler.
bayramdan sonra gelirsek sorun olur mu dedim. olmaz dediler.
ne zaman iş başı yapabilirim dedim. ekimden önce iş başı olmaz dedi.
şu an özel sektörde çalıştığım için
Ben de bayramdan sonraya bıraktım :)

herkese hayırlı olsun..

Sağlık Kurulu Raporu aslı ve iki adet fotokopisi (Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelikle belirlenen sağlık kuruluşlarından alınacak.) ben burayı anlamadım yeni rapomu alacağız sağlık kuruluşundan

emirhan38 Yok kardeş, elindeki engelli raporundan bahsediyor onun aslını yada noter onaylı fotokopisini vereceksin.

Arkadaşlar,
Atandığm ilin bağlı olduğu Erzurum Orman Bölge Mudurlugune mail atarak. Birkaç evrak hakkında bilgi istedim. Çünkü okuduklarımizdan anladigim kadarıyla heryer farklı uyguluyor.
Örneğin "adlı sicil kaydı e-devlet çıktısı kabul ediliyormu ?" Gibi basit birkaç soru yazmıştım. Aldığım cevap ilginç geldi.

"Sayın .....evraklar hakkıda bilgi edinmeyi Orman Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığından öğrenmeniz gerekir. Biz Bölge Müdürlüğü olarak her hangi bir bilgiye sahip değiliz gereken bilgiyi ordan temin etmeniz gerekir. bilgilerinize iyi günler dileriz. "

Teslim alacak oldukları evraklar hakkında bilgileri yoksa neye gore kontrol edecekler? Ankarayı aradığımda da teslim edilecek bölge mudurlugunu arayın diyorlar.

Evraklari teslim ettim raporun aslini aliyorlar.Tayin hakkinda ise asalet tasdik olunca tayin isteyebiliyormuşuz bizde 5 yil calisma sarti yok merak eden arkadaslar vardi.

Adli sicil kaydi e-devlet'ten alin kabul ediliyor

Ordu mesudiye ogm ye ya da orduya giresuna atanan arkadaşlar giresuna beraber gidelim ??

Üst Alt