Akasya selamlar.
Bende birkaç şey yazayım istedim.
Geçen ay kızımın aredi tedavisi için çapa tıp fakültesine yatmıştık.bundan önce 20 sefer aredia kürü almıştık.
Son aldığımıza yaklaşık iki sene oldu ve o zaman bıraktığımızda ilaç alerjik reaksiyon göstermiş ve doktorlar ilaç vermeyi hemen kesip bu zamana kadar ara vermişlerdi.Bu sürede z skoru -3.5 e gerilemiş yani olumsuz.İlaç almanız lazım dedi doktorları
Bu sefer 4 gün hastahanede yattık ama Alerji doktorlarından görüş aldılar ve sonuç olumsuz.Alerji doktorları bu çocuk bu ilacı alırsa hayati tehlike yaratır belki de kaybedebiliriz dediler ve ilaç verilemedi.Değişik yolları tartışıyor doktorlar bakalım ne sonuç çıkacak bekliyoruz.
Seninle ilgili kısıma gelince çapada yatarken genetik bölümde hülya hocanın sekreteri ile biraz konuşma fırsatım oldu.
Bu gen ayrıştırma yöntemini hülya hoca (Çapa Genetik Bölüm Başkanı ) onaylamıyor biliyorsun.Neden onaylamıyorlar diye sordum.O yapılan ayrıştırma sonucunda doğacak çocuğun hayatının diğer dönemlerinde daha beter bir hastalığa yakalanma ihtimalini tartışıyorlar mış.Yani kaş yaparken göz çıkarma durumu.Cam kemik hastalığı temizleniyor ama başka bir hastalık eksik genlerden dolayı meydana çıkabilir dedi.
Bu olayın örneği ve yaşanmış hikayesi olan olmadığı için bilinmeyen bir kutu diyor.
Bu konuyu da senin tedaviyi yaptıracağın doktorlara sormanı öneririm.
Seni ve bizi bu konuda aydınlatmaları gerekir.
Bende biraz hak verdim.
Bana dedi ki sizin normal yolla çocuk sahibi olma şansınız var ama sağlıklı mı sağlıksız mı bu gebeliğin 2.ayında yapılacak biyopsi ile belirlenecek.Bu biyopsi zaten gen ayrıştırmada da yapılacak.eğer bir olumsuzluk varsa sonlandırma yoluna gidilecek.normal gebelikte de aynısı yapılıyor dedi.
Ama tabii hastalıklı gen temizleniyor diyorlar ama valla bilemiyorum çok karışık bir logaritma gel çöz çözebilirsen.
Kafanı karıştırmak istemem ama seninle paylaşmak ve bu konuda bilgilendirmek istedim
Tüm OI lere selam olsun