Akasya merhaba,
ben siteye yeni katıldım. Ben de OI olduğunu ne yazık ki canım oğlumu kucağıma aldıktan 2-3 ay sonra öğrendim. Sana hamilelik/doğum sürecimdeki sıkıntıları yazmak istedim. İnş çok sağlıklı bir bebeğin olur ve benim yaşadıklarımı yaşamazsın.
hamileliğimin 6.ayına kadar normal hamilelerden daha sağlıklıydım. 6.ayda ayaklarım şişmeye, dizlerim ağrımaya başladı. hamileliğe bağlı, doğumdan sonra geçer dediler. neredeyse yürüyemez hale gelmiştim son 2 ay hep yattım. neyseki canım oğlum geldi. sonrasında ise hiç kalkamadım tekerlekli sandalye ile dolaştım. bir ortopedi doktoruna gittim mr çektiler ve avasküler nekroz (her iki diz ve kalçalarda) yatacaksın dediler. o arada göz sklerasını fark etti .benimde gözlerimi daha önce tıp fakültesinde bir göz prof incelemiş birşey yok demişti. ben de o doktora söyledim. o arada eşim doktorun sorusu üzerine eve gelince araştırmaya başlamış. benimde ergenliğe kadar 7 defa kol ve bacak kırıklarım olmuştu.2006 da bel fığı ameliyatı olmıştum verdikleri kas gevşetici ilaçları içtiğimde bütün vücudum gevşiyor, yürüyemiyor ve konuşamıyordum. Ayrıca bir yere çarptığımda hemen morarma oluyor. bana eşim bu bahsettiğim şeyleri teyit ettirdi ve anladık ki ben avn değil oı yım. neyse ki yataktan 3 ay sonra kurtuldum ve oğlumla zaman geçirebilirim dedim büyük bir mutlulukla. ama malesef omurlarımda çatlaklar meydana gelmeye başladı. 3 ay sonra topalamaya başladı. şu anda durumum daha iyi umarım başka birşeylerle karşılaşmam.
dünyalara değişmeyeceğim oğluma gelince maalesef onunda gözleri aynı benimki gibi. değişmesi için çok dua ediyorum, bilmiyorum. şu anda çok küçük olduğundan ona eziyet etmeye, bir sürü test yaptırmaya henüz hazır değilim. istemeyerek onun yaşamına neler yükledim? bu senin yaptırdığın testleri kendimden daha önce haberdar olsaydım kesin yaptırırdım.
inş çok sağlıklı bir bebeğin olur ve hamilelik/doğum sürecini rahat geçirirsin.
sevgiler.