cashuri bursaya selamlar.
Öncelikle Geçmiş olsun.Umarım Oğlunuzun rahatsızlığı en hafif Olan Oİ dendir.
Bu hastalığı tespit etmek için öyle çok araştırmaya gerek yok çünkü bilen anlayan insanlar için özellikle Doktorlarımız için bunu anlamak öyle büyük testler gerektiren bir durum değildir.O yüzden Oradaki doktorlarımıza da kızmamanızı tavsiye ederim.Ancak Hastalık budur denildikten sonra Şu ana kadar benim duyduğum ağırlık derecesine göre 12 çeşidi olan bir hastalık bu cam kemik.Bu hastalığın teşhisi gözle görülür şekilde işaretlerden anlaşılarak koyulduktan sonra sizin oğlunuzdaki çeşidinin hangisi olduğunun belirlenmesi için bir takım testler yapılması gerekiyor.sizin kastettiğiniz inceleme bu aşamadan sonra olan incelemedir ki bu tip belirleme dediğimiz işlemi bu forumda olan cam kemik hastaların bende dahil bir çoğu yaptırmamıştır.Tip kaç olursa olsun uygulanan tedavi aynıdır.o yüzden ne çocuğu ne sizi gereksiz yormamak adına size böyle bilgi vermişlerdir.
İlaç olarak bahsettiğiniz Alendorat ı biz hiç kullanmadık ama bu forumda kullanan olmuştur belki bunu onlardan sorabiliriz.Bize uygulanan ilaç Aredia dır.Aredia benim kızıma alerjik etki yaptığı için Bu ilacın daha kuvvetlisi olduğunu bana söyledikleri ZOMETA 4 adlı bir ilaç veriyorlar son iki seferdir.6 ayda bir alıyoruz ilacı.
Z skoru biraz yüksek -5 ama bunu verecekleri ilaçla 0 seviyelerine çekmeleri gerekiyor.- değerler arttıkça kemiğin kırılganlığı artıyor.benim kızım 3 aylıkken başladık ilacı almaya.-6,6 idi bizim Z skor.-0,5 e kadar indirmiştik ama alerjik reaksiyondan dolayı 2 sene kızım ilaç alamayınca tekrar -2,5 lere kadar çıktı.
Kesin tedavisi olmayan ömür boyu bizimle gelecek olan bir hastalık bu cam kemik.
Size nacizane tavsiyem hiçbirşeyin sonu diye düşünmeden kendinize ve evladınıza hayatı karartmadan sabırla ve metanetle çocuğunuzu yetiştirmeniz dir.
Biraz uzun yazdım ama inşaallah anlaşılmıştır.
Birde bu forum gerçekten bir bilgi deposu.Bütün sayfaları tek tek okuyup iyice anlamanız ve takıldığınız bir konu olursa buraya yazmanızı öneririm.
Birde Bizim sümeyyeden biraz haber vereyim.5.Sınıf bu sene bitiyor inş Takdirname İle
son sınava giremedi ameliyatlarından dolayı ama maşallahı var.Son 3 ayda 2. ameliyatını oldu 15 gün önce şimdi dikişlerinin kapanmasını bekliyoruz.
Ayağındaki uzayan çivinin ömrü dolmuş ve yerinden çıktığı için onu çıkartıp başka bir platin takmak zorunda kaldık.Ameliyatlar bunun içindi.
Herkese Selamlar Allaha Emanet KAlın.
Bir yerinizi Kırmayın ha :