Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polinöropati (CIDP) hastası olan kim var?

Cuma günü randevu var o zaman giricm Allah nasip ederse

btlkayaaa merhaba öncelikle geçmiş olsun.Bende Mersin üniversitesinde tedavi görüyorum doktorum prof.Serhan Sevim bey teshisimi netlestirdi elbette EMG en temel göstergesi oluyor.Ben hem iğneli hem elektrikli olanını yaptirdim ve sonuç olarak ivig tedavisine baslandi.İlk olarak kab ve idrar tahlili yapılıyor sonra bos sıvısı alınıyor bende çok korkmustum bu işlemden ama hiç abartildigi gibi birşey değil elbette (doktorunda etkisi vardır bunda)çok kısa sürüyor zaten ve çok acimiyor sonra 5-6 saat sırt üstü hareketsiz yatıp sürekli Nescafe içeceksin ki baş ağrın olmasın emin ol çok faydası oluyor...İlacıni temin etmiş olarak tedaviye gideceksin zaten ve günlük kaç doz yazıldıysa o kadar serum alıp bir kaç saat içinde hastaneden çıkabileceksin ilacın herhangi rahatsız edici etkisi olmuyor yaklaşık 2-3 hafta sonra da etkisini görmeye baslayacaksin ve rahatlayacaksin ama ne yazık ki 2-3 ay sonra tekrar başlıyor herşey yani bende öyle oldu inşallah sende olmaz 🙏ben 2 ayda bir alıyorum bu ilacı ve ne zamana kadar sürer bilmiyorum sanırım ömür boyu...Bilinen herhangi bir tedavisi yok bu ivig in amacı bağışıklık sistemini güçlendirip vücudu biraz rahatlatmak...Rabbim hepimizin sifasini versin🙏

Merhaba, çok teşekkür ederim.Yazdıklarınız beni biraz olsun rahatlattı BOS sıvısı konusunda. Benim henüz tedavime başlanmadı. Ellerimde ayaklarımda uyuşmalar devam ediyor ve ağrılarda var 🙁 bacaklarım çok halsiz kendimi taşıyamıyorum sanki. Sizde de böyle oluyor muydu? Tedavi için hastaneye yatmam gerektiği söylendi. Sizde hastanede yattınız mı yattıysanız ne kadar sürdü? Sizde inşaallah tamamen düzelirsiniz🤲🏻 Rabbim herkese şifa versin, Amin 🙏

btlkayaaa Amiinnn🙏Allah razı olsun..Hastaneye yatış dediği ivig tedavinizdir bence çünkü tedavi icin yatış işlemi yapılıyor benim 5 günlük yatis veriliyor ama ben yatmiyorum doktor izniyle ilacı alıp cikiyorum.Evet ayni dediğiniz uyuşma ve ağrılar bende de var ve maalesef sol ayagimda güçsüzlük daha fazla buda biraz sekerek yurumeme sebep oluyor,biraz fazla ayakta kalsam aşırı ağrım oluyor.Tedaviye başlamadan önce bıçakla birsey soymak ya da doğramak iskenceydi on saniye sonra asiri bir uyuşma başlıyordu ama ivig alınca uyuşmalar yok denecek kadar azaliyor.Ve ne yazık ki etkisi geçene kadar sürüyor bu rahatlık... Birde fonksiyonel tıp diye bir tedavi varmis bu görüşü destekleyen doktorların uyguladığı bir tedaviymis.Onlara göre tüm kronik hastalıkların tedavisi var temel çözüm beslenme şeklinin değişmesiyle başlıyormuş...Biraz çetrefilli sanırım araştırıp denemek lazım belki de bizlerede çare olur🙏...

Calikusu evet 5 gün bir hafta kadar yatarsın demişti ivig tedavisi için. Bende yatmamak için direttim ama yatış olmadan o ilacı veremiyoruz dediler. Bende muhasebeciyim sürekli bilgisayar başında ya da kalemle işim. Son zamanlarda yazı yazmakta işkence oldu. Uyuşmaların yanında kollarımda, bileklerimle ve ellerimde ağrılar gittikçe artıyor. Çok yürüyen bi insandım ama şimdi 5 dk yürüsem ayaklarımı hissetmiyorum resmen tarif edilemez bir şey yani. Ayaklarımı kaldıramıyorum sürüyerek yürüyorum gibi. İnşaallah aldığımız ilaçlar çare olur. Fonksiyonel tıp nedir hiç duymadım ama araştırmak lazım. Dediğiniz gibi belki bizlere de çare olur. 😕

btlkayaaa IVIG tedavisini ilk defa alıcaksanız 5 gün yatıyorsunuz hastanede ilk takıldığında allerji riski olur diye yatış verilir daha sonraki aylarda yatış alıp izinli çıkarsınjz çok geçmiş olsun

@calikuşu sizede çok geçmiş olsun biyopsi yapıldımı size ?

Polinöropati için alt ve üst ekstiremite de sinir hasarı var merdiven çıkarken yorulma çömelememek çabuk yorulma var hiç heyet raporu alan var mı yüzde kaç veriyorlar bu konuda bilgisi olan var mı acaba konuşmak isterim yardımcı olursanız sevinirim Eskişehir den selamlar sevgiler 5462395309

nihan00
Sizde mi polinöropatı hastasısınız acaba? Eğer öyleyse hastalığın sebebi araştırıldı mı sizde de bos sıvısı alındı mı? Sebebi neymiş biliyor musunuz?

@Halenumutlu
mesajlarım gitmiyor size posta kutunuz dolu olduğu içinmiş sanırım ☺

yakups

Bu raporu nasıl alıyorsunuz, mesela ben daha tedavi olmadım alınabiliyor mu bu şekildeyken de ? Sizler tedavi olmadınız mı geçmedi mi hastalığınız ?

beyin sapı kanaması na bağlı tanımlanmış polinoropati+konuşma bozukluğu na yüzde 57 aldım ve erken emekli oldum ben de herkese çok geçmiş olsun hayırlı bayramlar..

deathless

Nöropatik ağrı yada uyuşmamış varmı?

SM-J730F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

asanur...tam anlamadım soruyu ama...şu an ağrım veya uyuşmam yok elektrik çarpması hissi var ben de halen...sorduğun buysa eğer?

deathless

Evet bu nöropatik ağrı,sizde demekki ileri seviyede değil

SM-J730F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar, sizlerde bu hastalığın sebebi araştırıldığında sonuç ne çıktı sebebi neymiş acaba? Ben şimdi ivig almak için ve polinöropati sebebi araştırılması için hastaneye yatıcam neden olabilir bu hastalık ?

deathless

Anladım, çok geçmiş olsun size de. Benim henüz netleşmedi hastaneye yattığımda belli olacak sanırım. Kötü bir şey çıkmaz inşaallah biraz korkuyorum.

btlkayaaa tedavisi yok benimkinin.Zaten tedavi olsan o raporu vermezler.Hastanenin rapor bölümüne başvur.Onlar seni yönlendirir.Doktorları dolaşacaksın en son sağlık kurulu karar verecek.

Bu hastalığın net tanısı ve tedavisi yok.Bizim yaşadıklarımız ve öykümüze göre doktorlar istatistik yapıyor.Sonradan gittiğim iki nöroloji doktoru hastalığıma rağmen "meraklı bir halde ne teşhis konuldu?" sorusunu sordular. Sinir sistemi bilinmeyen bir derya arkadaşlar...

tolgafb

nasıl olur ya, hiç mi ilaç aldım iyileştim diyen yok? Ne olacak peki böyle, ivig dedikleri ilaçta mı işe yaramıyor?

Ailemde olmadığı halde nöropatimin kalıtsal olduğunu söyledi doktorlar, 1 hafta yattım hastanede ıvıg verilmedi. Böyle bir şey olabilir mi sizce? Kalıtsal olduğunda nasıl bir tedavi uygulanıyor?

Geçmiş olsun Cnm bnm nasıl oldun tedavi @ btlkayaaa

tapasya

Teşekkür ederim canım, tedavi uygulanmadı. Kalıtsal olduğu söylendi ama yine de bir kaç kan tahlil için Boğaziçi Üniversitesine gitmişti. Onun sonucuna göre tedavi uygulanacak sanırım.

Gelmiş geçmiş olsun canım benim umarum en iyi sonuçlar çıkar dualarım seninle kuzum ☺️🙏😘@btkkayaaa
btlkayaaa

Üst Alt