Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polinöropati (CIDP) hastası olan kim var?

bende 1 sene önce beyin kanaması geçirdim ve buna bağlı nöropatim var..yanma batma ve özellikle elektriklenme hissi ile mevcut bende...raporumda tanımlanmış polinorapati yazıyor...

şansıma çok ileri düzeyde değil yani dayanamayacak düzeyde bir ağrım falan yok allah a çok şükür...ama işte az da olsa hastalığın etkilerini çekiyorum tabii ki,beyin kanamasına bağlı suratımın sağ tarafındaki uyuşukluk ile..şu an perge ve duxet kullanıyorum özellikle duxet çok etkili bir ilaç ve özellikle yanmalarımı baya bir hafifletti diyebilirim....herkese çok geçmiş olsun..

Teşhis ne zaman konuldu. Başka bir hekime gittıniz mı? Sizin hastalığız için Dr Dr gezmeyin hepsinin sebebi sinirler. Bende nöropati hastasıyım 3 yıldır tedavi görüyorum.

Ben 17 yıldır polinöropati hastasıyım. Hiç ilaç kullanmadım. Sadece arada bir Fizik Tedavi yaptım. Bir tane doktor bana duxet yazdı, ben de yan etkilerini okuyunca kullanmadım. Daha çok psikoloji hapı olması lazım. deathless gerçekten iyi bir faydası varsa, kullanmamı öneriyor musun?

genelinsan...ben kolumdaki yanmalar için perge kullanıyordum 1 senedir,tek başına çok etkisini görmedim gittiğim son kontrolde doktor ilave olarak duxet yazdı 2 aydır kullanıyorum ve bıçak gibi kesmesede özellikle yanmalarımı hafifletti diyebilirim..kişiye göre değişkenlik gösterebilir etki olayı tabii ki ama bana iyi geldi..

deathless kullansam mı bilemedim. Ehliyet var mı senin? Bu hastalıktan olanlara vermiyorlar diye biliyorum. Ben alamadım. Araba sürdüğüm halde vermediler.

genelinsan...ehliyet varda faal kullanmıyorum araç benim ehliyet eski ama 2002 de almıştım hastalığım 1 senelik...duxet valla bilmiyorum ama bir dene derim gene de,yan etkileri olsa da her insan da aynı derece de olmaz bence.

Mrb bana bir hafta önce polinöropati teşhisi konuldu kol ve bacaklarımda anormal güç kaybı yaşanmaya başladı kalbimde sıkışma ve baş ağrısı oluyor ve vücudumun büyük bir kısmı yanıyor aynı zamanda fibrimitalji de var bu ikisi hayatımı adeta kabusa çevirdi bu illeti yaşayan ve tecrübelilerini paylaşmak isteyenler varsa paylaşabilir mi rabbim tüm hastalarımıza şifalar versin

Menderes arslan ömür boyu düzenli vücut geliştirme sporu yapmalısın. Sigara, alkol vs. tüm zararlı şeylerden uzak durup, boğazına bol proteinli, vitaminli bakmalısın. Kilo almaktan kaçın.

Arkadaşlar 33 yaşındayım bu yıl charcoot marie tooth hastasıyım aynı zamanda boyun fıtığı ve bel fıtığı mevcut kalpte de ekstra sistol olduğu için eps oldum ayakta pes cavus ve çekiç parmak deformitesi mevcut öncelikle memurum normal kadrodan memurluğa girmiştim

bu hastalıklardan sizce yüzde kaç engelli raporu verirler bana sol ayağımı bilekten saçma sapan atıyorum sol kolda hafif bir his kaybı var ama en çok sol ayağımı vurdu bu hastalık ayakta uzun süre kalınca başlıyor ağrılarım ve uyuşmalarım yürüyünce hemen yoruluyorum kısacası günlük işlerimde artık yoruluyorum yürürken engelli kadrosuna geçmek istiyorum sizce yüzde kaç verilir

bana bu arada her iki ayağımda pes cavus ve çekiç parmak deformitesi mevcut ve denge de kalmakta zorlanıyorum çok güçsüz hissediyorum kendimi biri beni iterse hemen sarsılıyorum o derece yani sizce yüzde kaç rapor alırım ??

Maalesef hiç bir tedavisi Yok bende sol ayağıma 5 üzerinden 3 etkilenmiş sağ ayağımda 5/4 etkilenmiş sol ayağımı güçlükle atıyorum bilekten hissetmiyorum fazla saçma sapan atıyorum ayağımı hele gece daha fazla oluyor bende yani ayağım çok güçsüz geceleri on kat daha güçsüz :( tek bildiğim bir şey var bıktım:( bunaldım herkes ayağıma bakıyor :((

Bu günlerde otoimmun diyete taktım kafayı benzer hastalıklarda yani bağışıklik sisteminin vücuda saldirdigi hastalıklarda ise yaradigi söyleniyor araştırıp yavaştan uygulamakta fayda var diye düşünüyorum. Tedaviden yana umudumuz olmasa da belki kendi kendimizi tedavi edebiliriz belli mi olur ???

Bu rahatsızlık başta nasıl belli ediyor kendini arkadaşlar geçmiş olsun hepinize rabbim şifa versin öncelikle uyuşmalar var bndede beyin cerrahı gittim emg girdim zorla panik var sonuç iyi dedi ama emin değilim uyuşmalarım var aniden ayağa kalkınca başım dönüyor ve ayaklarımın üzerine oturunca hemen elektrik çarpmasu oluyor uyuşuyor

Evet ekonomist bey fakat şunu m ettim bnm uyuşmalarım var ve bugün hastanedeyim sonuç bir şey yok dedi ama endokrine de sevk ettiler bilmiyorum belkide ilaçlarım yan etki yapıyor olabilir

Teşekkür ediyorum çok sağolun 🙏☺️

Merhaba arkadaşlar, umarım görüp yanıtlarsınız. Bana da sensorimotor polinöropati teşhisi kondu. Sebebi araştırılıp ıvıg verilecek. Sizlerde sebep neydi bu hastalığın paylaşırsanız çok sevinirim.

2011 yılında felç geçirdim,sağ şahdamarım tıkandı çok şükür felç kalmadım ama gittikçe uyuşmalarım fazlalaştı,nöropatik ağrı oluştu birçok ilaç içiyorum ama vücudum alıştıgından olsa gerek herhalde ilaçların faydası olmuyor evde yalınayak yere basamıyorum ve sol oturduğum yerler çok ağrı var kullandığım ilaçlar lyrica 300mg,lamictal 100mg,lioresal 10 mg ve contrmal 50 mg,acaba bende polinöropati hastasımıyım?

Var efendim bnde uyuşma kırımcalanma elektrik çarpması EKG girdim ama bişey çıkmadı daha detaylı nasıl görülebilir bu pekii rabbim şifa versin sizde cümlemize de çok teşekkür ederim deathless

Halenumutlu..nedenleri çok değişik,kimi kaza sonrası kimi ameliyat sonrası kimi ben gibi beyin kanaması sonrası vs..hastalığın seyride kişiye göre değişiklik gösteriyor,mesela bende yanma batma geçti şu an elektrik çarpması mevcut..ve öyle kalıplaşmış bir tedavi yönteminden de pek bahseden yok gibi..?

Bnde ameliyat olmuştum ayağımdan yıllar önce platin ile yaşadım 7 yıl falan belki ondan olabilir dediğiniz gibi deathless

Bende öyle durumlar yok, hastaneye yatıcam aramalarını bekliyorum. Ivıg verecekler ve bos sıvısı alınacak. Sizden de bos sıvısı alınmış mıydı? Çok korkuyorum açıkçası. 25 yaşındayım, ellerim ve ayaklarımda uyuşma, yanma var. Bir de her sabah uyandığımda sanki gece koşmuşum öyle yatmışım gibi, uzun zamandır spor yapmamışım da hamlamış bacaklarım gibi hissediyorum. Doktorlar korkulacak bir şey yok diyorlar ama bilmiyorum. Normalde de evhamlı bi insandım şuan bu durum beni daha da kötü yaptı. Allah bütün hastalara şifa versin.🤲🏻

Bnde oturma hisside var sanki yoruluyorum hemen ama anlamıyorum gerçekten bnde amin inşallah cümlemize şifa versin rabbim

Evet birşey yok dediler birde EKG istediler ama onda sinir sıkışması çıktı yi ede aklımda tereddüt var inanın..
btlkayaaa Evet ama birşey yok dedi doktor bey

Elektrik verdiklerinde bir şey çıkmadıysa boşuna canınızı sıkmayın bir sıkıntı olsa emg de direk belli oluyor.

Yok verdiler ama bundan baya önce şimdi tekrardan verecekler

Üst Alt