Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri ilaçlarının sağlığa zararları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hadi birebir örnek de vereyim...Yıllar evvel birinin gazına gelip 15-20 gün ilaçları komple bıraktım...Ne oldu peki...Sürekli evimin 7. katından aşağı sanki toprak beni çekiyormuş izlenimine kapılıyordum...İntihar düşüncesi...Ayaklarım resmen yanmağa başladı...Vücudum kaskatıydı sürekli ve gergindim...Dedim bu böyle gitmez...Hemen doktoruma gittim...Adam bana 130 ile giden bir araca ani fren yapılınca nasıl olursa sen de şu an resmen öyle olmuşsun dedi...Beni gaza getiren adamla bir süre sonra karşılaştım...Nasıl gidiyor ilaçsızlık dedi...Ben de tekrar başladığımı söyleyince yanlış yapıyorsun falan fıstık dedi kafa ütüledi...Tek laf ettim...Düşünce yanımda olacak mısın her daim diye...Tek kelime bile edemedi gıkı bile çıkmadı kuyruğunu kıstırıp defolup gitti...Galiba meramımı anlatabildim dostlar...

Hocam tanısı koyulmuş belirli bir rahatsızlığı varsa kişinin kullanılması gerekir ama bir dönemlik pskolojik bozukluk yüzünden o ilaçlar adamı delirtir.

Bir dönem basit dönemsel bir depresyon sandığımız bir rahatsızlık ciddi bir rahatsızlığın habercisi olabilir...Ben de basit depresyon gibi görünen bir durum için tedavi olmağa başlamıştım yıllar evvel...Ancak geriye dönük insan bazı şeyleri daha iyi anlıyor...Meğerse hafif ve orta şiddette bayağı atak geçirmişim...Demem o ki hiç belli olmaz hafif tedavi deyip düzelince ilaçları bırakırım deyip geçmeyin...Zaten en az 6 ay derler ama o tedavi tedbir amaçlı minimum 1 yıl sürer...6 ay sonra bıraktım ben de...Sonuç hüsran...Uykusuzluk ve sinirlilikle baş gösteren sıkıntılara gark oldum...Hastalığın şiddetini belirleyecek olan biz değil doktorumuz...Bu kadar net...

Bu ilaçların psikolojik olarak faydası olsa bile maalesef böbrekleri bitiriyor .

SERAFİM

Ona kesinlikle katılıyorum...Hatta yüzde bir milyon...Zararının olmadığı taraf yok ilaçların...Bende daha evvel hiç olmayan egzama mantar tarzı şeyler peyda oldu...Diyabet zaten cepte...Zaten hiçbir doktor babasının hayrına 3-5 ayda bir tetkik istemiyor...Keşke bitkisel bir yolu olsa...Ama bazı bitkilerin de ciddi yan tesirleri var...Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal...İnsan bir aspirinin bile en az 20 yılda vücuttan tamamen atıldığını duyunca bir tuhaf oluyor...Doğal olan zaten birşey kalmadı gibi birşey...Zararlı bir tarım ilacı bile yaklaşık 50 kilometrelik toprak alanını bitiriyor...Dedim ya kötünün iyisini seçeceğiz...İşimiz zor...Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Ben aşağı yukarı 17 yıldan beri depresyon+panik atak ve anksiyeteye bağlı psikolojik ilaçlar kullanıyorum. İlk dönemlerde yeşil reçeteli ilaçlarda kullandım. Çünkü bu hastalıklar öyle bir duruma sokuyor ki insanı sanki boyut değiştiriyorsunuz bedeniniz adete sizi terkediyor. Dönem dönem bıraktım ama her defasında hastalık şiddetini arttırarak geri döndü. 12 yıldan beride sürekli doktor kontrolünde almaktayım. Çok doktor değiştirdim her defasında aynı teşhis ve farklı ilaç kombinasyonları ile tedavime devam ettim. Zaten son doktorum belkide hayatımın sonuna kadar ilaç kullanabileceğimi söyledi. Düzelme şansım ilaçsız zor gibi gözüküyor çünkü çok zorlanıyorum. Sosyal medyada dolaşan laflara kimse itibar etmemesi gerekiyor. Uzman insanlardan yardım alınması her zaman insan sağlığı açısından önemlidir.

Piyasada doktorum ,ya da alternatif tıpçıyım ,şifacıyım vs diyen ve maalesef insanları sadece müşteri olarak gören çok fazla insan var .

Sağlık hizmetleri ücretsiz olsaydı belki de bu kadar çok ilaç satacağız diye uğraşmazlardı .

Mesela tüm ilaçları devlet üretmeli ve ücretsiz olmalı ...

İyi de ben bipolar bozuluk hastasıyım.ilaçlarımı almazsam 2-3 hafta içinde hastaneye yatırırlar vallaha

Ben şahsi olarak kendimden örnek vereyim.25 yaşındayım.8 senedir içmediğim ilaç sayısı azdır.Borderline denildi duygudurum denildi okb denildi bipolar denildi şizofreni denildi.En üst seviye başarılı prof denilen doktorlardan normal seviye ( bu yanlış anlaşılmasın devlet hastanesi ) doktorlardan türkiyede gezmediğim doktor kalmadı.Verilen hiçbir ilaç beni toparlamadı ve şuanda da içiyorum ama işin sonunun iyiye gitmediğini görüyorum.Bu ilaçlar kilodan başka özellikle hayatımda uyuşukluktan hamlıktan başka birşey katmadı kimse kusurabakmasın aaaa olur mu öyle değil desin sonuç bu kardeşim.ne çektiğimi ben bilirim.Kader ne yazıldıysa Allah ne yazdıysa o.Benim daha mücadele edecek gücüm yok...

Ya alkol içersin veya uyuşturucu mesela.bunları kesinlikle övmüyorum üstüne basa basa söylüyorum karşıyım.böyle içersin mülahim olursun he he der geçersin ya .bu ilaçlarda böyle.Ulan içmesem bağımlı olmasaydım cin gibiydim az uyurdum haraketli hayatım vardı.bu ilaçlar beni öyle konuma getirdi ki mal etti.hep ikilemde bıraktı.şuanda da içmeden uyuyamıyorum bu da ayrı bir konu

Kimi antidepresenalar çok uyuşuk yapıyor , kimi de çok canlılık veriyor ...

Kendimde bu durumu yasamis ve her yastan insani gozlemlemis biri olarak

"öncelikle bu ilaçlara başlayan kişiler bu ilaçları birdenbire bırakmasınlar. bu ilaçları aniden kesmek ilaca başlamaktan daha tehlikelidir. bu ilaçlar yavaş yavaş, doz azaltılarak bırakılmalıdır. "

psikiyatrik ilaçlar ruh sağlığına zararlıdır. bunun kanıtları vardır. belirlenen miktarlarda verilen birçok ilaç, beyinde kalıcı hasarlara yol açmaktadır. psikiyatrik ilaçlar ve bunları pazarlayan ilac şirketleri sağlığınıza zararlıdır.

bu ilaçlar çok kısa bir süre iyi hissettirebilir, ama bunu tıpkı bir uyuşturucu gibi beyini bozarak yaptığı için sonrasında ciddi psikolojik rahatsızlıklara neden olmaktadır. (nadir insanlarda uzun sure panik atağı baskilayabilir, ben artık iyiyim diyebilir. ama o kisiler genelde ilaclar yuzunden psikotik semptomlara sahip olur. bir psikozda genelde bu semptomları zaten kabul etmez
(psikotik nedir arastirin, kendilerine ve cevrelerine ne derece tehlikeli olabilceklerini anlarsiniz)

bu ilaçları reçete eden bir çok doktoru suçlayamayız, çünkü uzun yıllar önce ilaç şirketlerinin tam anlamıyla psikiyatriyi ele geçirmesinden ve kendi oluşturdukları öğretiler, eğitim sistemi ile doktorlar yetiştirmelerinden kaynaklı bir durum vardır.

"ilac sirketleri sizin ve doktorunuzun bu tehlikelere inanmaması için elinden geleni yapar. "

hormonları düzenleme olayı bir yalandır, bunu ispatlayan bir kanıt yoktur. bozduğuna dair kanıtlar vardır. istatistiksel olarak da bu böyledir.

(Hepsi sayfaya sığmadi, sığanlar bu kadar, okuyunuz.. )

@Kursatgurbuz buraya kopyaladığınız bu yazıyı daha önce ben de okumuştum. Prolixin den bahsediyor ki ben prolixin kullanıyorum, kullanmaya başlamadan önce çok daha kötü bi haldeydim / %100 tam iyleşme göstermesemde doktora göre ben de %90 düzelme varmiş.

Yakın zamanda babami kaybettiğim için şu aralar psikotik ataklar yaşıyormuşum doktorun dediğine göre ama ilaç olmasa heralde bu günler yaşıyor olmazdim

hacı hoca cinciler fln bunlara da gitmişliğim var ki daha kötüye gittim onlarla vakit kaybetmekten hastalık ilerlemişti.

bence dışarıdan gazel okuyor psikiyatri hastalarının çaresizliğinden zevk alıyor

ingilizcem var yabancıların hasta forumlarını inceledim onlar herşeyi daha açık seçik yazmışlar özetle herşey aynı kullanılan tedavi yöntemleri de..

icat edilmiş en makul çareyi çürüterek nereye varacaksın hastaları iyice çaresiz bırakmaya mı

ben niye uğraşıyorum ki başkaları için.. ben ilaçlarımla mutluyum senin bu yazdıkların umurumda bile değil

Evet belki bundan 50 yil sonra bu hormonlari duzenleyen ilaclar piyasaya surulur. Malesef suan boyle bir durum yoktur. Keske olsada burda savunabilsem. Ben eskiden ilaclarin faydalarini savunup milletle kavga ettigimi biliyorum, simdi hepsinden tek tek ozur dilemek zorunda kaliyorum. Paraniz varsa iyi bir psikoterapiste gorunun (tabi bu terapist abilify,solian car curt veren degilse)

Bende hatta bircok arkadasim bi sure ilaclar ile mutluyduk. Sonradan mutlu oldugumuz halde psikotik belirtiler ile ona buna haksizlik ettigimizde durum kacinilmaz oldu. (Yani " ilaclar sayesinde mutlu hissedip, ya bacim benden gizliyor ama su herif benim bacima tecavuz etti suphesine kapilip cinayete tesebbus eden adamlar tanidim.) Benim yaptiklariminda buna benzer seylerdi..

Ben sizin tum yazdiklarinizi okuyorum. Ama siz benim yukarda yazdiklarimi cok uzun diye kanit niteligindeki yazilari okumuyosunuz. Bunlari soylesenlerin hicbiri bos adam degil. Bu isimleri kendinizde arastirabilirsiniz.

kuru kuru eleştiren bilim adamı olmaz başka çözüm sunsun o zaman

Kuru kuru dediklerin serstoninin salgilanma sekli, bunu etkilerken dopamini olumsuz etkilemesi (ki dopamin akil sagligi konusunda ince bi ayardir, fazlasi sikinti, azi sikinti) eskiden kadavralar uzerinde sozde seratonin cogalmis tarzinda ilaclarin faydalarini kanit olarak ogretiyolar. Iyide sen bir kisinin onceki hormon duzeyini olcmeden boyl bir sonuca varamazsin bu bir, vardin diyelim. Sadece seratoninin artmasi ile yine bir sonuca varamazsin bu 2 hadi bunla sonuca variliyor diyelim; sokaklarda seker olarak bilinen mdma yani extacy uyusturucu hapda seratonin salgiliyor? O zaman sadece hormon salgilanmasi ile ilgiliyse bu durum. Kontrollu dozda az miktarda seker atalim. Oldugumuzdede kadavramizda az olan seratoninimiz yuksek ciksin? Yani demek istedigim muhim olan o hormonun salgilanma seklinin, sisteminin nasil etkilendigi, noronlar arasindaki iletisimi nasil etkiledigidir. Ve bu dedigimede hic bir somut kanit yoktur. ( kuru dediklerinizi iyi okuyun, ilaclari savunan doktorlarin kanit yontemi ile kanit sunuyor adamlar.. ). Istetistige gelince uzun vadede zaten durum vahimdir.

Bu adamlar zaten cozum sunmak icin elinden geleni yapiyorlar. Peter breggin favorimdir mesela. Onun disinda yanilmiyosam 15-20 sene once ismini hatirlayamadigim farmalog,norolog,psikiyatrilerden olusam bir gurup insanlar denk duzeyde rahatsizligi olan 30 civari sizofreniyi 2 ye ayiriyolar. Yarisina ilac, yarisina sadece terapi. Terapi etki ediyor, ilac dahada etki ediyor evet. 1 sene sonrasindaki sonuc ise ilac kullananlar daha kotu, kullanmayan terapi alanlar eskiye nazarandaha iyi. Bu proje kabul goruyor, ne hikmetse kisa bir surede bu proje yasaklaniyor..kimler, hangi guzler yasakladi acaba. ? Zaten isin temelinde gecmiste tum ilac firmalarini satin alan rockefell yatiyor ama o ayri konu..

daha fazla tartışmak istemiyorum herkese kendi hayatında başarılar

Hepsi boş laf. Hatta boş laf demek doğru değil, insanları yanlışa çekebilecek zararlı laflar!

Psikiyatrik rahatsızlığı olan insanların ilaç kullanması ŞARTTIR. Aksi halde kendilerini perişan edecekleri garanti.

kesinlikle katılıyorum çok doğru..
bende antidpresan kullanıyorum 11 senedir tamam hayatım mükemmeş değil ama çok kötü de değil bunada şükür ilaçlar bir tarafı yaparken diğer taraf yıkar ama başka çaremiz yoktur gidip 10 .kattan kendimizi atsak intihar etsek daha mı iyi olur ????

Yazdigim birbirinden bagimsiz dunyanin onde gelen harvard psikiyatrileri, profesorleri, bilim adamlar, farmaloglar vs onlarin kanit niteligindeki aciklamalar sikayet uzerine silinmis arkadas.. bazen dogru soyleyen dokuz koyden kovuluyo sanirim.. neyse bu konulari tartismak isteyen, bu konulari bildigini iddia edenler bana face'den ozeldende yazabilir. Guzelce tartisiriz..
Kursat_gurbuz@msn.com
Kürşat Gürbüz (A State of Trance)

Intihar riski daha yuksektir ama mutlu hissedip intihar etmeyenlerde var evet ama bu insanlar bu ilaclar yuzunden ilerde psikoz patlak verebiliyor.
Ihtihar etmemekten daha onemli bisey var ; o da mahsum insanlara zarar vermemek. Annemizi bicaklamamak, cocuga zarar vermemek kisacasi bi sure sonra kotu duruma dusmemek vs. Bu riskleri goze alan kullansin.. doktor kontrolunde cocuklarinzi ritalin verin. Cocuk buyudugunde beyni olculebilir sekilde kucuk kalsin, genc oldugunda ruh sagligi hastanelerinden cikmasin. Kokain bagimlisi olsun..

Bülent sevinç şarlatanını savunan kişiler..düşünün siz doktorsunuz o kadar okuyun dirsek çürütün belki bu yolda gençliğinizi bile heba edin,ve bir şarlatan çıksın sizin okuduğunuz dalla ilgili atıp tutsun saçma desin anlamsız desin...ne düşünür ne hissedersiniz!!??

Benim sundugum kanitlar 50 cesit yillari, gencli bu isin icinde olan doktorlardan orneklerdi. Ve bu doktorlar en kalite unilerden mezun, en kalite fakultelerde profesor olanlardandi. Malesef silindi yapacak birsey yok. Bu arada demin bi arkadas ingilizcem var, hasta forumlarini okudum demis. Zaten sikayet edebilecek durumda olan hastalarin yorunlari siliniyor, biraz once benim yorunlarimin silindigi gibi... ayrica ben istatiktiksen ziyade hormonsal duzey kanitlarinida belirtmisti. Bunlari kafadan uydurmadim doktorlarin verdigi bilgi bunlar ve bu doktorlar benim turkiyede gittigim "kursat disarda yanliz gezmesin tehlikeli onun icin, bi hafta huzursuzluktan gittigimde ,ayni akil hastanesinde (bakirkoy) diger bir doktor cik gez cnm tak kulakligini gez gunde yarim saat yuru (bunu 1 hafta gecmeden demesi) , baska bir doktorun siz engelli raporu alamazsiniz engelki degilsiniz kursat bey.. 3 hafta sonra engelli raporu almam. Bir doktorun koydugu tani psikotik belirtili agir depresif nobet, 2 hafta sonra baska doktor obsesif kompulsif, 1 ay sonra atipik psikoz. Ve tum bu olanlardan sonra 1 ay sonra baska doktorun ben hastaneye yatsam mi diye sordugumda ; sizdeki bir cesit kisilik bozuklugu ben sizde bir akil hastasi goremedim demesi. Sonra engelli raporumu yeniledigimde bir akil hastaligi teshisinin daha rapora eklenmesi ve suresiz olmasi vs vs yani ben bunlari bu doktorlardan degil dunyanin onde gelen doktorlarindan aldigim bilgilerle sundum..

Sanirim 4 yorumum silinmis. Daha yazmicam. Zaten bu siteyi kullanan biride degilim. Dahada girmem. Yazdigim aciklayici yorumlar siliniyor zaten. Kalanlarda silinebilir. Tekrardan belirteyim birakmak isteyen insan
Tak diye birakmasin, buyuk sorunlara yol acar.. doz azaltimi, bir surec gereklidir.. bu son yorumumdu. Iyi aksamlar herkese..

(Hepsi sayfaya sığmadi, sığanlar bu kadar, okuyunuz.. )

deathless

Adam şarlatan değil , o bir halk kahramanı

Tek amacı insanlara yardımcı olabilmek

Ben bir çok düşüncesini beğeniyorum

yutmak istemiyorsan yutma senin kafana silah dayayanmı var

her ne zararverırse versın mecbur oludugumuz için kullanıyoruz bu ilaçları ,sonuçta...

başka altarnatifin varsa söyle bizde uygulayalım

bülent sevincin dogru sözleride var yanlış sözleride var katıldıgım tarafıda var katılmadıgım tarafıda var şizofren hastalıgı yok diyor mesala bu yanlış şizofreni hastalıgı vardır

göbek ayrı devlet kurdu bayrağını dikti

ben sadece o şarlatana inanmıyorum..ki youtube kanalından da kendisine söyledim bunları...ha ilaç sektörünün oyunları sırf kar yapmak için yukarıda da beliritilen terapinin bazı çeşitlerinin yasaklanması vs..hepsine varım,ki bu zaten çoğu mercilerce bilinen gerçekler..ama bu şahıs sadece bu konuda bişeyler söylese eyw bilgisi var konuşuyor diyebiliriz,ama kendisi sadece psikiyatr için değil bütün hastalıklar bütün ilaçlar adına böyle konuşuyor ve yanıltıyor herkesi!!

Üst Alt