kesinlikle katılıyorum çok doğru..
Ilac sirketleri +psikiyatri yari bilim,sahte bilim kullanir. Bitane somut kanit yoktur. Bu ilaclar ozelliklede noroleptik sinifindaki antipsikotikler sukunete degil, perisanliga neden oluyor. ""Beynin, zihnin isleyisini henuz olcen bir cihaz yok. En basit ornek; kisi hastami degil mi, suc isleyen birinin ceza ehliyeti var mi deli mi degil mi ? Diye psikiyatristler konusarak, davranislarini gozlemleyerek sonuca ulasmaya calisir. Iyi guzelde o zaman neden fiziksel nedenler belliymis gibi ilaclar veriliyor? Madem ruh hastaliklarinin fiziksel nedenleri belli, neden o zaman bunlari ölcen cihazlar ile bu hasta,bu degil,bu ceza alir, bu almaz diye karar verilmiyor? Yokki oyle bir cihaz
""" tutturmuslar dopaminin yuksek olmasi sanrilara,halusinasyon veya olmayan seylere inanmaya, suphelere yol aciyor diye. Noronlar ve noronlar arasi iletisimim icerigini birak, zihinsel aktivite cozulememisken olayi dopamine baglamalari tam komedi. Benim sag elimde tendonlar, sinirler kesildi. Ve sag elimin cogu diger elime gore soguk. Yani sen benim elimin isisini normale cevirince elim tedavi olmuyor
demek istedigim bazi ruh hastalarini psikolojik sorunlari dopamine etki edebilir. Bide bu dopamine beyinde nasil islendigi bilinmeyen ilaclar ile ayar cekmeye calisinca ilaclar verilince hormonu salgilayan sistem ve diger bi dunya ne varsa cokuyor. Anti depresana gelince: tutturmuslar seratonin diye. Onu sokaktaki extazi seker denilen haplarda salgiliyor. Kontrollu dozda seker atmak gibi bisey. Muhim olan hormonu salgilayan sisteme, noronlara noluyor? Ayrica herkesin hormon yapisida ayni degil. Ben nadir kisilerde sunu gordum: adam uzun suredir anti deprrsan kullanmasina ragmen ben artik iyiyim diyor. Ama adamla biraz konustuktan sonra (icimden) diyorumki sen zaten bosa yasiyorsun.. cunku adamda antidepresandan beyin gitmis. Anksiyete gecmis, psikotik gelmis. Psikozda genelde bu semptomlari zaten kabul etmiyor. Yani bu nadir insanlar yarin oburgun 'ablam benden gizliyor ama su herif benim ablama tecavuz etti suphesine kapilip, sucu olmayan adami öldurmeye calisinca hic sasirmiyorum.. genel olarak, istatistik olarak ise 3 senede kac milyon katina cikiyor ilac satislari. Neymis efendim ortam bozuluyormus millet kafayi yiyormus ondan ilac satiliyo vs lan ne alakasi var 2-3 yilda dunyada o kadar bozulmuyo ortam. Burda milyonlarca ilacyan bahsediyoruz.. ilac sirketleri+psikiyatri yari bilim kullaniyor. Sahte bilim.. ayrica lobotomy denen vahset eskiden nobel odulu aldi, simdi yasak. Lsd gibi etkili uyusturuculae hukumetler tarafindan ilk okul couklarina verildi, simdi dunyaca yasak. Psikiyatrinin gecmisi cok kirlidir. suan ise insanlara ilaclar ile kimyasal lobotomy uygulaniyor. Dikkat daginikligi nedeniyle psikiyatriye giden cocuklar buyuyunce kokainman oluyor. Cunku ritalin,concerta gibi uyaricilar etki olarak kokaine cok benzer. Suan 6 yas ustu cocuklara uyarici veriliyor. Bu cocuklar buyuduklerinde ilac verilmeyen dikkat sorunu olan cocuklarla kiyaslandiginda; beyin taramalarinda olculebilir bir kuculme oluyor, boylari dusuk kalir ve ruh hastaliklari hastanelerine daha sık gidiyorlar. bunlar takip arastirmalarinin net belgeleridir.. kokain bulamayinca ritalini toz haline getirip burundan alan bursali arkadasimda vardi..