Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

20.Ekim.2019 tarihinde %52 engelli raporumun istanbul vergi dairesine verdim.internetten eviss’e baktığımda 31.Ekim.2019 tarihinde bakanlığa gönderildi sonuç bekleniyor görünüyor. 8 ay oldu ankaradan haber yok..

sadece ankara değil hastanelerde çok ağır çalışıyor raporum 29 ocakta açıklandı vergi dairesi ne ulaşıp bakanlığa yollanması yaklaşık 45 gün (17 mart) sürdü hastane ile vergi dairesi arası en çok 8-10 km

Nazan34

Ekim kasım kuruldan cıkmış. Yazılmayı bekliyormuş. 20000dosya varmış. Arkadaslar yazdı 2sayfa önce

Nazan34

Anlaşılan yada burdan gözlemlediğimiz kadarıyla diğer illere göre istanbul biraz ağar gidiyor.

Nazan34 kardeşim ben Ankara’da yaşıyorum kendim götürüp telim ettim çukuambar gelir idaresi başkanlığına Kasım 13 te 8 ay olacak henüz tık yok sabrediyoruz bakalım dua edelimde olumlu onaylansın yoksa sil baştan bir yıl daha bekleriz ki şahsen ben o süreci göze alamam

aydın44

Biri diyo kasım geldi biri ekim biri aralık diyip kaciyo fantezi yapmasın kimse herkes görmek istediğini yazıyor biten alan kimse yok yalan yanlış yazmayın yok o ordan duymuş saglam kaynak bırakın bunları insanların umutlarıyla oynamayın sistemde görmeden kimseye inanmayın

Birçok devlet dairesi devlet işleri için fazla mesai yapabiliyor. Burada çalışan arkadaşlarda yapabilir. Engelli raporu onayı 7-8 ay sürmemeli... Adı üstünde ENGELLİ... Biz daha ne kadar mağdur edilicez? Rapor çıkmış 2 ay sisteme yüklemesi sürecekmiş! Ayıp yaaa....

P. Tesi den sonra, yani önümüzdeki hafta göreceğiz, hangi tarihlere dönüş var.
Ankaradan dönüş olan yazsın arkadaşlar, yazsınki umut pompalasın burdan.
Burdaki herkes öyle yada böyle engelli, çalışan üç kuruş fazla alayım, çalışamayanda emekli olma peşinde.
7-8 ay sürmesi çok uzun ama prosedürler böyle maalesef geçen yıl 4-5 ayda çıkıyordu. Tabi pandemiyide göz ardı etmeyin. Dua edelim ikinci dalga gelmesin.

Ülkemizde devletin memuru sorumlulugunu yerine getirmiyorki zaten hastaneden zor bela aldığımız raporu birde 8-10 ay beklemek nedir arkadaş vicdansızlık başka birşey degil

Kurumum Sgk dan gelecek yazıyı bekliyormuş sanırım ne kadar sürer acaba ya da benim Sgk dan bilgi alma şansım var mı emeklilik sürecim hakkında .

04-12-2019 İstanbul teslim
17-12-2019 Ankara’ya varış
22-04-2020 onay %55 2 yıl süreli gidip süresiz geldi.
28-04-2020 sgk başvuru
22-05-2020 sgk maaş bağlandı sms’i
27-05-2020 PTT’den birikmişi çektim
18-06-2020 den itibaren normal maaşım yatacak ve SON

Bekleyen herkes hayırlısıyla kısa zamanda beklentisine kavuşur inşallah

Bağlı bulunduğun SGK ilçe müdürlüğünü arayıp emeklilik servisiyle görüşürsen yardımcı oluyorlar

22 nisanda aralık ayının ilk haftasının cevabı gelmişse bugünlerde ocak ortasınamı bakıyolar bu nasıl iş daha kasım bekleyen var.Benimki 18 şubat 2020 vergi dairesi teslim

Orjan 'ın durumu istisna, ben daha bu zamana kadar, aralık ayında raporu onaylanan duymadım ki o emekli maaşını almış bile. Onun durumuna akıl sır erdirmek mümkün değil. Ancak hayırlı olsun diyebilirim. Ekim ve kasım ayından bekleyen var. Belki tek tük eylül ayından da bekleyen vardır. Memurların basiretsizliği yüzünden binlerce kişi kaç aydır emekli olupda maaşını alamıyor. Ve bu insanlar adı üzerinde engelli insanlar. Bunların hesabını ( Belki evine ekmek alamayanda vardır.) ilk önce devlet yöneticileri daha sonra memurlar ödeyecekler. Şimdi bacak bacak üstüne atıp, günde altı yedi mola yapıp keyiflerine baksınlar bakalım. İlk zaman iki ayda onaylanıyordu. Sonra üç aya çıktı. Sonra dört beş derken, yedi sekiz ay süreyi normal hale getirdiler. Neymiş korona varmış, korona yokkende beş altı aya çıkarmıştınız zaten. Bir sene bekleyenin hesabını hiç söylemiyorum bile. Haram zıkkım olsun her geçen günüm değil dakikalarım!....

Cimer fallanda hikaye, kimi kime şikayet ediyorsun. Zaten direk gelir idaresi başkanlığına yönlendiriyor seni. Yani yönlendiği yer makam. Senin raporunu bekleten, önemsemeyen memur ve yöneticilere.Gelecek cevapda kısaca şudur; lütfen sıranızı bekleyin. Neyi hangi sırayı bekeyeceksin. Zaten bekliyoruz. Dünyada cehennemi yaşatmak isteyen Zebanilerimi...

Mensio kardeşim agzına sağlık aynen katılıyorum sana Kasım 13 te vermiştim be nde 8 ay olacak birimde memur az ise yığılma var ise başka birimden memur görevlendirirsin 10 günde biter böyle aymazlık olmaz kişiliksizler bende hakkımı helal etmiyorum zehir zıkkım olsun

Mensione

öncelikle emekli olan arkadaşlara hayırlı olsun darısı bizlerin başına aynen bende katılıyorum hakkım haram zıkkım olsun benimde 31 ekim bekle babam bekle

Orjan söylemedi ama muhtemelen onun ki kontrol muayenesi..Ekim kasım beklenirken aralık ayında onun gelmesi imkansız..Yada çok büyük torpili var..

Kardeşim adamın torpili olsa neden kendini ifsa etsin. Kalp hastası seker tansiyon var adamda bence öncelik kalp ve yanında başka hastalıkları olanlara öncelik veriyolar bunun başka acıklaması yok. Senin benim hastalıgımın acileyetinin kararını proflar veriyor düşüncesümdeyim. Ama öncelik kalple birlikte başka hastalıgın varsa öncelik senin gibi geliyor bana başka türlü seyleri düşünmek istemiyorum. Sinir olmaktan cok yoruldum.

yusi
O aylardaki engel durumlarına bakmak lazım. Yani ekim kasımda önceliği olan varmı yokmu onu bilmek lazım bu orjanın durumu buna cevap oluyor demekki yok yada cok az ki aralıktaki acillere baktılar. Başka birsey aklıma getirmek istemiyorum

Kardeşim engel durumuna göre nerede görülmüş rapor erken verildiği. Zaten memurun rapor hoşuna gitmediyse o günkü psikolojisine göre ya rapor oranını düşürüyor, yada eksik evraktan geri gönderiyor.Dua edelimde raporlarımıza baktığı gün morelleri bozuk olmasın yada eşiyle falan arası iyi olsun. Bir evrağı iki kere eline alıp acaba diye düşündüklerini bile sanmıyorum. Oradaki memurların dünya umrunda değil. 8 saat, 5 iş gününü doldurup bir an önce hafta tatili edasındalar. Bu kadar rapor sürelerini uzatmalarının benim için başka bir açıklaması olamaz. Bir rapor daha fazla bakayımda , hemen göndereyim diye orada memur arıyorsan bu dünyada henüz yok. Bu formda diğer memur arkadaşlarımız varsa üstüne alınmasın. Ben sadace konu dahilindeki memur arkadaşlar içindir düşüncem. İyi akşamlat

49serkan

Görmedikleri dosyalar hakkında kimin acil kimin acil olmayışını bilemezler.Zaten engelli birey olarak hepimizin aciliyeti var.Kasım 20 de vermiştim benim 7 ay oldu 7.Yok pandemi dolasıyla eksik personel varmış,yok bekleyen 20.000 imza varmış,yok bir doktor hala gelmiyormuş,yazıktır günahtır ya bu kadar bekletilmez ki insanlar.

Mensione
Kardesim sen bu kendi söylediklerine inanıyormusun. Böyle birsey olurmu. Hepten bitirdin kurumu. Oradaki insanların bukdr vicdansız olduguna nasıl karar verdin benim söylediğim mantıklı seyler. Aksi başka ne olabilirki. Eskiden engelli deyince tekerlekli sandalye aklımıza gelirdi yada tek kolu bacagı olmayan insanlardı. Şimdilerde sahte raporlar düzenleyerek 60bin kişinin emekli oldugu haberlerini duyduk. Kimin ne oldugunu bilip bilmeden kesin karar vermekten kaçar olmuşlardır herseyi düşünebiliriz. Bunların sebebi doktorlar degil onlara bunu yaşatan yine senin benim gibi halkın içinden kişiler bu insanlar yüzünden bu durumda bu kurum yani kısaca ben inanmıyorum dediğin gibi olduguna tabi bide viruste girdi araya

yusi
Teknoloji var. Önceden bakılan raporlardan ayrılıp heyetin önüne gelen dosyalar vardır diyorum. Yahu ne yapalım kurumu basalımmı

Sa arkadaslar benim raporumda 100 yuz agustos 22 2019 hastane kasim 18 ankara yorumlari okudumda gercekten cildirmamak elde degil benimde nerdeyse 7 ay olcak arkadaş diyor aralik gelmis birikmislerimi bile aldim diyor ote yandan arkadaş ekimi bekliyor benim görüşüm hani oncelik hastalıkla ilgili degil ben calisacak durumda degilim bir yildir calismiyorum eger oncelik olsaydi bi kac aya gelirdi benim rapor yani demem oki ya torpil yada ordaki memurlarin is guzarligi hic biseyi takmiyorlar elimiz kolumuz bagli beklicez

Herkesin düşüncesi, herkesin kendinedir kardeşim saygı duymak lazım.Senin gibi iyi düşünmeyi bırakalı 20 sene oldu. Benim düşüncemide kimse değiştiremez bu saatten sonra, 7-8 ay veya bir sene bekletilmenin benim açımdan başka açıklaması yok, kimseyle polimiye girip daha fazlada insanların motivasyonunuda düşürmek istemiyorum. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. 49serkan

Mensione

Bilmiyorum haklıda olabilirsiniz. Düşünmekten cok sıkıldım kafamı baska seylere güzel işlere yormak istiyorum aklımı korumak zorundayım bi o kaldı zaten

Merhaba bu kurum nasıl çalışıyor oradaki memur isteyince düzgün bakıyor istemeyince bakmıyor diye olabileceğini düşünmüyorum sonuçta eksik evrak diye memurmu karar verecek doktorlarmı hastalık raporların eksikliğini.

Arkadaşlar sakin olalım diyeceğim ama diyemiyorum keşke hiçbirimiz hasta olmasaydık sağlıklı olsaydık ta hamallık dahi olsa çalışıp ekmeğimizi kazansaydık ancak engelliyiz ve bu devlete pirim ödedik bu günler için şimdi hakkımız olanı istiyoruz ve işini yapmayanın allah belasını versin Kasım 13 te verdim 8 ay olacak arkadaşında dedigi gibi teknoloji diye bir şey var oradaki memur eşine tostuna saniyede birtane mesaj atıyordur eminim sohbet ederken rapora gelincede ağır çekim sanırsam yinede sakin olalım elimizden birşey gelmiyor

Arkadaşlar beklemenin ne kadar zor bişey olgunu burda ögrendim.İnanın stresten ellerimde yaralar cıktı neyse şimdi düzeldiler çok şukur.Genel bilgi giden her rapor hastalık fark etmeksizin sıraya giriyor hatta eksik evraktan tekrar gidenler bile baştan sıraya giriyor.arada erken gelenler kontrol muaynesidir muhtemelen birde mesela raporunuz heyetten cıktı imza aşamasında bekleye biliyo örnek ( Doktor gelmiyo’yıllık izinde raporlu) olabiliyor yani malesef bekleye sebep olan birçok faktör var ALlah sabır versin

2019 mayıs ayında rapor verdim rapor yeni yönetmeliğe göre düzenlenmişti mayıs ayında almıştım raporu buna rağmen eksik evrak diye geri gönderdiler Kasım ayında dedikleri evrağı tekrar gönderdik hala bekliyoruz tam 13 ay oldu ilk başvuruyu yapalı. Evrak çıkınca interaktif vergi dairesinden gelen evraklar kısmından kendimiz görüntüleyebilir miyiz acaba?

Merhaba herkese öncelikle, burada hepinizin yazdıklarını günlerdir takip ediyorum. Herkesin çok zor günler geçirdiğini görüyorum Allah hepinize sabır versin. Işleyiş gerçekten çok kötü. Benim abim işitme engelli çocukluğundan beri çok konuşamıyor da. Ben de onun vergi indirimi için uğraşıyorum. Sızler hakkınızı arayabileceginiz için bile çok şanslısınız. Buraya bu satırları yazamayan, göremeyen onlarca insan var. Düşünün muayene sırasında işitme engelli bir bireyin sadece seslenilerek içeri çağırıldığını... Kim bilir haklarından haberdar olmayan kimler var.
Bizde abimin raporunu yeniledik yüzde 80 ile 21 şubatta gönderildi. Beklemedeyiz bu sene çıkarsa iyidir.
Herkesin dosyası çabucak onaylanır umarım.

Üst Alt