Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

Gürcan bey, il sağlık o bahsi geçen "özel donanım" ile kast edileni açacak ve diyecek ki örneğin otomatik vites ( engelinizi bilmediğim için otomatik vites dedim ) ve raporu nihayetlendirdiği zaman sizin özel donaniminiz otm vites olmuş olacak. Yani ehliyeti almanızda bir sıkıntı yok. Ama mevcut koşullar gereği ötv için ayrıca rapor alacaksınız.

Deniz şahbaz

teşekkürler kardeş Allah razı olsun sol el bilek seviyesi agenezi doğuştan yokluk % 60

önce sağ salim bir ehliyeti doğrultalımda yeni ehliyetmizi

önce bu yolla bi ehliyete kaydolayım sonra alayımda
ötv işinede girşiriz de o ötv için nasıl bir yol izliycez gene il sağlık müdürlüğüne mi gene düşçek yolumuz

Gürcan kardeşim Allah senden de razı olsun. Dediğin gibi ehliyeti koy cebe adım adım gideriz. Bende henüz ehliyetimi B engelli olarak yenilemedim. Ötv için il sağlığa gitmiyorsunuz, ötv için halen eski uygulama geçerli ve onun için h sınıfı ehliyet alabilir otomatik vites araç kullanabilir yazan ayrıca engelinin tanımı yapılmış ve oran yazılı olan bir engelli sağlık kurulu raporu alacaksın. Bununda devlet veya uni hastanesinden. Tabi bunun için acele etme once ehliyeti hallet belki o zamana kadar ötv uygulaması da değişir kim bilir.

Deniz şahbaz

Amin Cümlemizden kardeşim

Bilgiler için çok sağol

tabi B engelli ehliyeti var ve maliye hala eski usul olarak H ehliyet tanımını istiyor he ?
garip

Allah yardımcımız olsun yalnız kızdığım ve anlamadığım nokta bu kanun herkes tarafından kişiler olsun kurumlar olsun farklı yorumlanıyor ve bu çok saçma devletin acil buna el atması lazım

birde son olarak ehliyete verdiğin raporla
ötv için aldıgın rapor birbiriyle örtüşmez ise ne olur ?

ehliyette kullanılan raporda özel tertibatlı araba kullanması gereklidir
ötv için ise manuel vites kullanamaz otomatik vitesli araç kullanabilir
olursa ne olur ?

Senin yeni ehliyetinde özel tertibat yazmaz yazamaz, o suan sadece uzmanın görüşü. Önemli olan il sağlık komisyonun sana uygun göreceği tertibat. Uygun görülen tertibat kod u ile ehliyete yazılacak ve özel tertibat diye genel olan tabir ortadan kalkacak. Özel tertibat özel donanım ibaresini unut kardeşim. O tertibatin net olarak adı konulacak.
Mevcut uygulamada dediğim gibi ötv için ayrı rapor olacağı için, ehliyette ne yazmış önemli değil B engelli olsun yeter. Ötv raporunda önemli olan ve olması gerekenler; engelin tam tanımı, engel oranı, h sınıfı sürücü belgesi alabilir, tertibatlı manuel vites araç / tertibatsız otomatik vites araç kullanabilir ibaresi.

Deniz şahbaz

çok teşekkrüler de sımdı gene soru işareti kaldı sanırım biraz anlatım bozukluğu yaptımda

mesala ehliyette tertibatsız otomatık vites kullanabılır ibaresi oldu

ötv indirimli almak ıcın cıkaracgım saglık raporundada aynı ehlıyetteki gibi tertibatsız otomatik vites kullanabilir kararı olmalı dimi ?

yani manuel vitesli araç kullanamaz otomatik vitesli araç kullanabilir

şeklinde nasıl ?

umarım doğru anlatmışımdır veya bu durumu doğru anlamısımdır dogru anlayıp dogru ifade edebilmişimdir :)

Anladım ben seni kardeşim. İki rapor uymazsa nolur diye senin tereddütün. Aslen maliyenin ehliyet ile işi yok, ötv için gerekli ibareler raporda var mı ona bakar ehliyetine bakmaz. Ama suna dikkat etmedin sanırım veya gözünden kaçtı, malum biraz heyecanlı konular bunlar :D diyorum ki ötv raporunda " tertibatli manuel vites / tertibatsız otomatik vites araç kullanabilir " bu tırnak içinde yazdığım aynen yazacak yazmalı ötv raporunda. Bunun sonucu sana tertibatlı da ehliyet verilse otomatikte verilse ötv raporunda ikiside yazılmış olacak ;) zaten maliye raporda otomatik ibaresini gördüğü zaman pek altına üstüne bakmaz. Bağlı bulunduğun vergi dairesi lam cim yapsada bakanlığa bi özelge verirsin cevap büyük büyük olasılık olumlu olacak çünkü ötv istisnası uygulaması öyle diyor gelen cevapla işini halledersin

emniyet de özel terbibatlı araç kullanır ibareli rapor istiyor.

vergi dairesi özel tertibatlı araç kullanır ibaresini hala istiyor.devlet hastanesiz artık vermiyoruz diyor.il sağlık komisyonu karar veriyor ona diyor.

maliye+emniyet= özel tertibatlı araç kullanır .ibaresi istiyor hala.....

disc55

yeni olarak nasıl birşey istemesi gerek hocam
emniyet niye ki ?
hadi sağlık anladım . vergi dairesi de ötv için

ee emniyet ? anlamadım

disc55 üsteki mesajım'da yazmıştım ya, ötv raporunuzda " tertibatlı manuel vites - tertibatsız otomatik vites " şeklinde tırnak içindekiler yazar ise bu halolur. Emniyet illa tertibat tutturduğu zaman sinyal kolunu sol'dan sağa alan çok basit bir aparat isteklerini karşılıyor. Maliye'de yasa gereği otomatik vitesi tertibattan saydığı için benim dediğim ifade / ibare ötv raporunda yazarsa bir problem kalmaz. Ötv raporuna bu ibare'yi yazdırıp araç alan arkadaşlarımı oldukca var site'de.

Abiler bugun İzmir vergi dairesi raporumuzda yazan ÖTV indirimi+özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresine otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresini ekletmemizi izledi.Su aşamada tekrar kurula girip rapor mu cikarticaz yoksa ortopedi hekimiyle gorusup o ibareyi mi ekleticez bilgi paylaşımı yaparsanız menun olurum.

sizde ehliyet için verilen kodlar ne? 10.02 mi 78 mi? Bana 78 verilmişti, İstanbul'da sanırım sol kol engellilere hep 78 veriliyor. Ayrıca bende 35.04 de var.

Sky_Walker

Dostum ehliyet 2006 yılında aldım ben kod yoktu ozaman.Raporumda 2012 yılından sadece tanım ve yüzdelik var.

Turanaga

Yeni rapor almak şart. 2016'dan önceye ait raporla ehliyet ve araç tesçil işlemi yapmıyorlar

OturanBoğa

Şimdi hastaneden geldim.Hastane direk şunu söyledi.5 yıl geçmeden yeni rapor alamazsınız. Anca vergi dairesi 3 hekim raporunu kabul ederse bu rapora ilaveten otomatik vitesli araç kullanır yazısını ekleyelim dediler.
Bende ne kadar saçma 5 yıl beklenir mi dedim.onlarda ozaman il sağlık mudurlugune itiraz et iki hastaneden tekrar rapor düzenlenecek dedi.Bir ton iş.
Acaba başka bir devlet hastanesinde yeniden başvuru yapsam mi? Ayriyeten yeni ehliyet raporlarına biz ekleme yapıyoruz otomatik vites diye dediler.İyice sarpa sardı bu iş.ehliyet yenileme raporu ile otv den faydalanır mi?

arkdaşlar sol koldan engelliler için biliyosunuz tertibat olarak
manuel vites kolu direksiyona aktarılmış vites kolu istiyor nasıl olcak nası olur pek anlamsız geldide

otomatik viteste olsa direksiyona aktarılmış tarzı birşey gerekecek mi ?

Otomatik vites kabul görüyor. Ama citroen c4 picasso ların vites kolu direksiyonun sağ arkasında aynı şekilde mercedeslerin otomatik vitesleri de öyle :D

Deniz şahbaz

citroen c4 picasso ve

mercedes ten baska araba alamayacaz mı :)

saka bı yane mercedes C A ve CLA serilerinde vites direk koldan o kabul görür zaten direk olarak

acaba vw golfte DSG şanzıman ayrıca sağdan kulakçıklı değiştirmeye sahip o kabul görür mü hanı normal vites yerinde ortada duruyor o yüzden sordum

mercedes te vites ortada bos
sadece kolda yer alıyor

bide volvo V40 aklımda hıc manuel yok ınsallah otomatıgı kabul görülürde alırım bide volvo v40 tada kulakçıkla vites değiştirme var mıdır bide işte bu kulakçıklı olması kabul görmesi falan fılan kafamda deli sorular :) :)

Merak etme otomatik kabul görüyor diye biliyorum. Sorun yapma o kısmı

Sol üst ekstremite kısıtı için hiç bir tertibat gerekmeksizin otomatik vitesli araca ötv muafiyeti ile sahip olunabiliyor.

Sol kol dirsek altı %56 ekstremite engelliyim,sanırım 2009 dan önce ortapedi uzmanın raporuyla özel tertibatlı araç kullanabilir diye ehliyet aldım.Bu ehliyetle hiç bir araç kullanamadım,hiç bir kurum şu aracı kullanırsın diyemedi.Daha sonra 2015 in 7 ci ayında trafik şb.ye gittim bana hangi aracı kullanacağımı söyleyecek birilerini aradım.Dediler ki bir ortapedi doktorundan otomatik vitesli araç kullanabilir diye bir rapor getir ehliyetini değiştirelim otomatik vitesli araç kullanabilirsin dediler.Doktordan aldığım ÖZEL TERTİBATLI VE OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ KULLANABİLİR raporu trafik e götürdüm.Ehliyetimi "Sınıf H Özel Tertibatlı Otomobil-Kamyonet-Oto vitesli Araç" tabirli ehliyet le değiştirdik.Bu ehliyetle 5,6 aydır otomatik vitesli araç kullanıyordum 14/04/2016 tarihinde trafik tarafından çevirmede 39/2 den ceza kestiler(yetersiz ehliyetle araç kullanmak) neymiş efendim aracın sadece otomatik olması yeterli değilmiş özel tertibatta olması gerekiyormuş ehliyetim de öyle yazıyormuş.Araç ehliyetteki yazılan üç maddeyi de kapsayacakmış bu maddelerin ayrı ayrı aracı tarif ettiğini ne dedimse anlatamadım.Ehliyeti aldığım şb ye gittim,EGM trafik şb ye telefon ettim bu kavram kargaşasını çözemedik.Bana diyorlar ki ehliyetler nasıl olsa değişecek ehliyetini yeni yönetmeliğe göre değiştir kurtul bana öyle geliyor ki yeni yönetmeliğe göre ehliyet bile almamız imkansız gibi.Bu konularda görüşlerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurumş

hasan64

bunlar heralde kısacası ehlıyetını yenıle dıye boyle sorun olmus
ehlıyetın yenı tıp olsa olmayacakmıs heralde

baska nasıl tertibat olacakmıs onlarda bi b.k bilse zaten karsıdan bakarak hüküm yürütüyorlar
ehliyetler nüfüsa verilsin böyle sorunlar ortadan kalkacak bence

yok kardeş niye alamayasın alırsın neden alamayacagını dusunuyorsun

ordakı özel tertibatlı ve otomatık vıteslı arac kullanır ıbaresındekı özel tertibat işi bozmuş otomatik vitesli olsaydı sadece sorun olmayacaktı dıye dusunuyorum

Mayısın ilk haftası il sağlıkta heyete gireceğim inşallah. B Ehliyetim var. Sol kol %52 engelliyim. Sol kol ampute olmuştu fakat geri reiplante edildi. Şuan yerinde ve ama kullanım kısıtlı. Dıştan bakıldığında engelli olduğumu fark edemezsiniz bile. Heyette rapora neler yazdırmam gerekli? Nelere dikkat edeyim? Örn. ehliyetimin olduğunu söyleyeyim mi? özel tertibata gerek olmaksızın otomatik vitesli araç kullanır engelli ehliyeti alır yazdırsam yeterli olur mu? Ya da ötv için bu ibareleri il sağlık yazar mı?

yba_05, bence B ehliyetinden mümkün mertebe bahsetme, zaten ehliyet almak için kurulan bir komisyona gireceksin ve işi o aşamaya kadar taşımışsın. Senin ne gibi ibareler yazdırtacağın gibi bir durum olacağını sanmıyorum ama şu olabilir. Onlara otomatik aracı kullanabileceğini ve otomatik vites'in yeterli olacağı konusunda yönlendirmeye çalış derim. Yoksa senin kullanamayacağın veya sana uygun olmayacak bir tertibat yazıp çizmesinler bence. Ayrıca maliye'den bana gelen cevaba göre il sağlık komisyonun'dan ehliyet için alınan rapor ile ÖTV indiriminden faydalanılamıyor yani, ÖTV için ayrıca bir rapor alınacak taki maliye yeni bir yönetmelik çıkarıncaya kadar.

Selamlar.

Geçtiğimiz günlerde de burayı işgal etmiştim rapor hengamesinden dolayı.Halen bir sonuca varamadik.Bimere yazdım istediğin zaman yenilersin diyor devlet hastesinde gidiyorum daha bir yilin var yenileyemezsiniz il sağlığa git itiraz et anca öyle diyor.Vergi dairesi bu rapora ÖTV veririz ama manuel kullanırsınız diyor. trafik ise sen sol el amputesin sadece otomatik kullanırsınız diyor.
Bugün alsancak nevvar Salih isgoren devletten başvuru yapacağım inşallah lehime bir karar çıkar.Raporda ÖTV indirimi+özel tertibatlı arac+ otomatik sanzimanli araç kullanabilir ibaresi yazması yeterli olur dimi?
Bir diğer sorun ise artık yeni yönetmelikle ruhsata izin yazdırarak aile bireyleri de kullanabiliyor diye okudum bir yerde doğru mudur?

Selamlar.Geçtiğimiz günlerde de burayı işgal etmiştim rapor hengamesinden dolayı.Halen bir sonuca varamadik.Bimere yazdım istediğin zaman yenilersin diyor devlet hastesinde gidiyorum daha bir yilin var yenileyemezsiniz il sağlığa git itiraz et anca öyle diyor.Vergi dairesi bu rapora ÖTV veririz ama manuel kullanırsınız diyor. trafik ise sen sol el amputesin sadece otomatik kullanırsınız diyor.Bugün alsancak nevvar Salih isgoren devletten başvuru yapacağım inşallah lehime bir karar çıkar.Raporda ÖTV indirimi+özel tertibatlı arac+ otomatik sanzimanli araç kullanabilir ibaresi yazması yeterli olur dimi? Bir diğer sorun ise artık yeni yönetmelikle ruhsata izin yazdırarak aile bireyleri de kullanabiliyor diye okudum bir yerde doğru mudur?

1 yılın yenileyemessin derken nasıl yani ? konuyu bilmiyorumda

ötv indiriml, araç almak için raporu yeniden alcaksın sanırım baştan bu doğru sanırım

sol el ampute sadece otomatık vites ibareli yeterli olması gerek

özel tertibata gerek kalmadan otomatik vitesli arac kullanabılır
yada sadece otomatik vitesli ara kullanabilir olması gerek sanırım
sadece özel tertibatlı sanki biraz kapalı ibare oluyor daha iyi bilen arkdaşlar yanıtlarlarsa iyi olur bunlar benim görüşüm

1 yılın yenileyemessin derken nasıl yani ? konuyu bilmiyorumda

ötv indiriml, araç almak için raporu yeniden alcaksın sanırım baştan bu doğru sanırım

sol el ampute sadece otomatık vites ibareli yeterli olması gerek

özel tertibata gerek kalmadan otomatik vitesli arac kullanabılır
yada sadece otomatik vitesli ara kullanabilir olması gerek sanırım
sadece özel tertibatlı sanki biraz kapalı ibare oluyor daha iyi bilen arkdaşlar yanıtlarlarsa iyi olur bunlar benim görüşüm

2012 yılında almış olduğum sağlık raporunu 5 yıl geçtikten sonra yenileyebiliyormusum. Oyuzden 1 yılın var diyorlar.yada il sağlığa itiraz et yeniden çıkar diyorlar

2012 yılında almış olduğum sağlık raporunu 5 yıl geçtikten sonra yenileyebiliyormusum. Oyuzden 1 yılın var diyorlar.yada il sağlığa itiraz et yeniden çıkar diyorlar

he o doğrudur kardeşim ama ötv için dediğiö gibi ibareler yazılması lazım yoksa karmaşaya yol açıyor

he o doğrudur kardeşim ama ötv için dediğiö gibi ibareler yazılması lazım yoksa karmaşaya yol açıyor
Al başına bela şimdi il sağlık mudurlugu itirazı kabul etmiyor 1 yıl bekliceksin diyor.Böyle bir kanun mu olur rapora itiraz ediyoruz adamlar dilekçeyi kabul etmiyor pes yahu pes!izmirden bukonuda vize yol gostericek yardımcı olabilecek olan varsa çok minnettar kalkicam artık.Yoruldum resmen

Üst Alt