Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

tanerbudak

vergi dairesi bana sol koldan arac alımlarda otomatık vıteslı ıcın ötv alınmıyor mtv de ödennmiyor dedi bu yanlış bilgimi ?

gürcan_balcı siz hangi vergi dairesine sordunuz mtv muafiyetini. izmir taşıtlar v.d. asla kabul etmiyor. sinyal kolu falan sağa aktarman lazım diyorlar mtv için. adamlara bir türlü anlatamıyorum. daha doğrusu anlıyorlar da kanunda eksiklik var diye risk almak istemiyorlar.

arkadaşlar isterseniz maliye bakanı naci ağbal ın danışmanı Ali vahit bey'in telefonunu paylaşabilirim. herkes arayıp sıkıştırsın bu konuda. büyük bir haksızlık var.

sinyalleri sağa aldırın bu zor bişe değil ki basit birşey bir kumanda ile yada aparat la hallediliyor
neden kımse bunu hoş görmüyor alınsa ne olcak ki?
bana 40.14 kodu yazıldı ehlıeyete ıslencek kı
arabamdada bu yazılanlar olmak zorunda
yalnız otomatık oldugu ıcınde olması gerekıyor cunku otomatık vıtes sol koldn ıcın özel tertibatlı kapsamda degerlendırılıyor buda mtv istisnasına tamam der zaten ama tamamen memurların veya amirlerin bilgisizliği her yerde bilgisizlik mevcut kac senedır orda calısıyorlar ama cok bılgısızler

neden aracın orjinalini bozayım ki. uğraşıp kanuni düzenleme yaptırmak lazım. sonuçta bu bizim hakkımız

banada 40 .14 yazılmıs ehliyete aktarılcak nası sildircem bunu ordan sildirilir mi

veya sadece otomatık kullansam 10.02
40.14 yapılmadan kullansam olmazmı

10.02 bizim için özel tertibat oldugu ıcın
mtv de alınmaması gerekıyor bıu acık ne nettir

zaten direksyona topuz ve sinyallerin saga sola alınması tertibat kapsamında zaten değerlendirilmiyor

Sinyallerin soldan sağa alınması,direksiyon topuzu vs bunlar modifiye araçlar bunların ÖTV ve MTV ile ilgisi yok bunu nerden çıkarıyorsunuz?

Ben özelge istedim;sol kol engellilere otamatik vitesli araç yetiyor dediler, sinyalmiş topuz muş bunlar bizi ilgilendirmiyor dediler.

Zaten 18 nisan 2015 deki tebliğ dede açık açık yazıyor.

Bir sinyal kolunun bi topuzun sizin başınıza ne dertler açacağını bilmiyorsunuz.Daha önceki mesajlarımda yazdım bakmanızı tavsiye derim.

hasan64 ötv için sorun yok zaten. konu MTV. bunun için sinyal kolunu falan sağa aldırman gerekir diyor vergi dairesi. aynı vergi dairesi biliyorsunuz sinyal kolu vb sağa aktarılması ÖTV için özel tertibat sayılmaz diyor ama MTV için bunu özel tertibat sayıyor. saçma sağan bir uygulama yapıyorlar. ötv tebliği çıkarılırken MTV yi unutmuşlar yani anlayacağınız.

gelen özelge yi koyarsanız seviniriz. ben de özelge talep etmek istedim ama izmir vergi dairesi başkanlığı direk yukarıda yazdıklarımı sözlü olarak söyledi ve kanuni düzenleme olması lazım dedi.

18 nisan 2015 de çıkan tebliğ ÖTV tebliği olup MTV yi bağlamıyor maalesef.

Bir boşluk buldular ya hemen oturacaklar,bunları derdi üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

Dostlar hak mak falan boş konuşuyorsunuz trafik aparatsız kabul etmiyor kısa ve net sinyal koluna aparat ve direksiyona topuz başka alternatif yok.orjinalliğini neden bozayım diyen arkadaşlar.sizin araç almaya gönlünüz yok galiba.aldıktan sonra sök yani nedir ki iki vida.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hayırlı olsun Güle güle kullan.inşallah trafikte bir çevirmede sorun çıkmaz

ysrkrdmr EVET DOĞRU ANLAMIŞSINIZ.

sadece otomatik vites ve hiçbir tertibat yok. benim ehliyetim H sınıfı. 5 yıl sonunda B engelliye çevirirken herhangi bir kod yazarlar mı bilmiyorum.

Bende üç hafta oldu aracımı alalı.aparat taktırdım .trafiğe bizzat gittim aparatsız olmaz dediler.taktırdım aracımda bozulan hiç birşey olmadı.tam tersi güzelde durdu.topuz sayesinde direksiyonum bile eskimeyecek.bende sol kol engelliyim H sınıfı ehliyetim var.bende başımdan geçenleri anlatıyorum.başkaları gibi sağdan soldan duyduklarımı değil.zaten bu konudan ayrılıyorum.yoruldum artık aynı şeyleri yazmaktan .nasılsa aracımı aldım.alırken yaptıklarımızda yazdım görevim bitti.hepiniz sağlıcakla kalın.engeldiz günler.

Her zaman dediğim gibi maalesef ülkemiz muz cumhuriyeti. Her ilde farklı uygulama var. Kimisi aparat taktırmadan almış kimisi aparat taktırarak. Ben de aparatlı dahi alamıyorum mesela. Bu işler şans işi olmuş çıkmış

tanerbudak

bende düşünüyorum da %50 sol kol kullanım kısıtlılığı var çok özel değilse sizin engeliniz neydi acaba ve oranı kaç

ysrkrdmr benim sol omuzda platin var. sol dirsek ulnar sinir sıkışması sonucu kolda duyu ve güç kaybı var. başka hastalıklarda vardı. toplamda %67 raporum.

tanerbudak

bende de sol kol %45 ve başka rahatsızlıklarla %50 alabilirmiyim diye tereddütte kaldım da normal b sınıf ehliyetim var tam olarak rapora ne yazdırmam gerek acaba

ysrkrdmr ötv seçeneği işareteli olmalı. hiçbir özel tertibat olmaksızın otomatik vites araç kullanır ibaresi olmalı. bir de eskiden H sınıfı ehliyet alabilir yazılması gerekiyordu ama 01.01.2016 dan sonra değişti. şimdi ehliyet ile ilgili rapora bir ibare yazılmıyor diye biliyorum.

tanerbudak

hiç bir özel tertibat olmaksızın yazıyorlar mı rapora yoksa sadece ötv den faydalanır mı yazıyorlar ikisinide yazdırmam mı gerekli sorun çıkmaması için

raporumda 40.14 yazılı
ehliyete ıslencek mecbur
nasıl 10.02 yeter deyipte 40.14 ü nasıl taktırmasam ?
bir yolu var mı ?

ysrkrdmr mal varlığı ile ilgisi yok. istersen vehbi koç ol farketmez. bu herkese tanınmış bir hak.

[mentıon=99446]ysrkrdmr[/mentıon] mal varlığı ile ilgisi yok. Istersen vehbi koç ol farketmez. Bu herkese tanınmış bir hak.

maliye sadece raporun soruşturmasını mı yapıyor verile bilir mi verilemez mi hastane mevzuata uygun rapor vermiş mi vermemiş mi diye mi inceleyip karar veriyor

ysrkrdmr raporunda ötv den faydalanır kutucuğu işaretli ise, kullanabi,leceğin araca ilişkin açıklama var ise (tertibatsız otomatik vites veya tertibatlı manuel) ve B engelli ehliyetin var ise kimse birşey sorgulamaz. taşıtlar vergi dairesi tabi raporuna bakıyor. usulüne uygun mu diye. ehliyetine de bakıyor vergi dairesi. bu işlemleri zaten araç bayiileri hallediyor. sen rapor ve ehliyet al yeterli.

tanerbudak

o zaman ben önce uygun rapor alacam ötv den muaf işte tertibatsız otomatik kullanır falan alacam sonra normal olan b ehliyetimi değiştirecem b engelli yapacam sonrada araç için bayii e gidecem sanırım

Üst Alt