Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

ne gibi engel çıktı hocam merak ettim ? ne gibi problemler

Önce bulunduğum ilin devlet hastanesi doktoruna ön görüşmeye ve fikrini almaya gitmiştim, insan değilmişim gibi muamele gördüm ve insan zekası ile alay geçer gibi tersledi gönderdi. Ardından aydın da gittim hastaneye doktor 10 numara bir insan çıktı her türlü yardımcı oluruk hakkın bu senin dedi ama bu sever il sağlık müdürlüğü ve hastane sağlık kurulu memuru sorun çıkardı engel oldular. aradan zaman geçti denizlide üniversite hastanesinde bir tanıdık doktor bulduk, konuyu ona açalım bakalım yardımcı olabilir mi diye düşünürken bu sever ehliyet tip leri değişti ortalık karıştı dedim biraz zaman geçsin yeni sistem otursun bekliyeyim. Bu seferde malum 15 temmuz olayları vs. vs.

Bende biraz borç biraz eş dostan yardım ve kredi ile artık yeni araba aldım ve eski ehliyetlerin son değişim tarihinde kadar yeni arabamla devam edeceğim. Ehliyetimi değiştirmem gerektiği zaman ( sanırım 2021 yılında değiştirmek zorunlu olacak artık ) bakalım neler yaşayacağım.

Şükür sonunda sol kol için il sağlık komisyonundan kodları aldim. Verilen kodlar : 78 , 10,02, 47 ve 103,02 . ÖTV raporuda var. Bundan sonra iş vergi dairesinde . Bakalım ne diyecek. Hayırlısıyla inşallah orayida geceriz

Şükür sonunda sol kol için il sağlık komisyonundan kodları aldim. Verilen kodlar : 78 , 10,02, 47 ve 103,02 . ÖTV raporuda var. Bundan sonra iş vergi dairesinde . Bakalım ne diyecek. Hayırlısıyla inşallah orayida geceriz

78 10.02 ikiside otomatik viteste birinde sadece otomatik vitesli araç kullanabilir yazıyor

2si aynı kapıya çıkmıyor mu otomatık vites diye bana 10.02 ve 40.14 yazıldı da sadece 2 kod

artık hastaneler rapor vermiyor mu ? elimde 2 rapor var bi

% 57 sol el bilek seviyesi amputasyon yazıyor
birde ehliyet için alınan rapor bu 2 raporla araba alan var mı ?

78: sadece otomatik vites. Yani otomatik vites dışında kullanamaz

Vergi Dairesi ile gorusmedim henüz. Ama araba bayileri olur dedi ama yinede vergi dairesine sor dediler

zenes

araba bayilerine pek güvenemiyorum ama benım bıldıgım hala aynı heyet olarak devlet hastanesının verdiği rapor kararda nasıl araba kullancagınıza dair ibare açıkca yazmalı boyle bır rapor ıstıyorlar ardından özelge gönderilir rapor kabul görürse alırsın

gürcan_balcı bende seninle aynı durumdayım. Raporu bugun aldım, 40.14 ve 35.04 var uyarlama için diğeri de 102,78. Bunları ehliyete işletmesek ve araçta uygulamazsak ötv den faydalanamıyor muyuz? Birde bu rapor ötvden yararlanmaya yetiyor mu?

Aslında bugün ÖTV yonetmeligini iyice irdeledim. Maliyeye tek bir rapor yeterli. Hatta o raporda engel oranına bile gerek yok. Engelin türü ve nasıl tertibat olmasi gerektigi açık yazılmalı diyor. Bu şartları tutan raporda ehliyet için il saglik mudurlugu komisyonundan alinan rapordur. Yani bunun dışındaki bizlerin heyete girerken aldığımız rapora aslında gerek yoktur. Çünkü yönetmeliğe göre ehliyet raporu zaten istediği şartları karsilamakta. Bunu burda ilkdefa ben söylüyorum. Mevzuatı dikkatli bir şekilde okursanız sizde aynı sonucu cikaracaginiza eminim. Mesela bu rapora yazılan 78 kodu; bu kişi sadece otomatik vitesli arac kullanabilir demek. Yani bu kişi manuel kullanamaz diyor. Dolayısıyla zorunlu olarak otomatik vites yazdigindan , o kişi için otomatik vites özel tertibat sayılıyor. Bu acidan 78 kodu 10.02 den farkli. Yani 78 olan bana göre özel tertibatı otomatik vites olan kişidir. Bu acidan bakıldığında sadece 10.02 yazan rapor ÖTV indiriminden faydalanamazken 78 ve 10.02 yazan indirimden faydalanabilir. Kodlarda 10.02 ve 78 in anlamlarina dikkatli bakınız.

zenes
maliye öyle demiyor ötv indirimli rapor için tekrardan rapor istiyor dediğinizi anladım mantıklı ama sonuçta raporla kısıtlama kodlarında yazıyor tabirleri farklı ama aynı kapı gibi sonuçta rapor var sadece 10.02 yazsa tamam da 40.14 de yazılı

sadece 78 işini görür ama sadece 10.02 yazılsa evet verılmez

ama baska bir daha kısıtlama kodu var

35.04 35.03 ile 40 .14 te aynı kapı gibi

35.04 ve 03 te sağ elini çekmeden veya sol elini çekmeden kullanılan direksiyon diyor 40.14 tede tek elle kolla kullanılan dıyor aynı kapı kodların bazıların gereksizlik ve fazlalık var tek elle kolla deyınce zaten ikisinden biri oluyor yada 40.14 hiç olmasaydı yada 35.03 ile 35.04

maliye nin rapor istediği aynen şu raporun ön yüzünde kutucuk içinde yazan karar kısmında nası araba kullancağına dair kararın açık yazması lazım yüzde yazacak engelin tıbbi teşhisi de yazılcak böyle istiyor yoksa ehliyet için raporla da alınır da zaten orda kısıtlama kodları yazıyor nasıl araba kullancagına dair sol el için bakanlık otomatık vitesi özel tertibatlı olarak kabul ediyor
bide bana 104 eklemişler ehliyet gelene kadar verilen geçiçi belgede

104. Sürücü kursunda otomatik vitesli araçla eğitime ve sınava katılarak sertifika alanlar sürücü belge sınıfına uygun sadece otomatik vitesli araçları kullanabilir.

buda 78 le aynı anlamımı taşıyor adam bana sürücü kursunda otomatık kullandın dimi dedi evet dedim

ehliyete düşülen kodlar 10.02 40.14 ve 104

bardakci

ehliyete mecbur işlencek ve araban bu şekilde olacak tertibatlar taktırılmassa veya yazılan uyarlamaları araba taktırmassan ceza yersin trafikte çevirmede kontrol de ehliyetıne bakar bu bu araban da yok falan ceza yersin yetersiz ehliyetle arabayla araba kullanmaktan

rapora gelince o belli olmuyor bayi alınır dıyor vergi dairesine soruyon hayır dıyor bu ilden ile değişiyor da kanun neyse her yerde o dur ama bazı ları gerçekten işbilmezlik ve korkaklık olduğu için konuları cok baska yere cekıyorlar tamamen aptal iş bilmez memur zihniyeti adam gibi bilen çok çok az var vergi dairesi müdürü müd. yardımcısı olsada hiçbirşey bılmeyen tonlarca dolu

Cevap için teşekkürler, 40.14 ve 35.04 aracı b ehliyeti olan kişi kullanabiliyor mu? Bu konuda bilgin var mı? Birde bu kodlar ruhsata işleniyor mu?

araç dışı trafik kazası sol dirsek SUPİNASYON sonu kısıtlı şekil 2,3 %1 sol omuz rom kısıtlı tablo2-3 %16 yazıyor raporumda acaba vergi indiriminden yararlana bilirmiyim

arkadaşlar sol kol ampute olan birisiyim, ötv indirimli aracı aldım ama vergi dairesi mtv için tadilat istiyor, raporda otomatik vites araç kullanabilir yazıyo ehliyet kodlarıda 10.02 35.04 40.11 trafik engelli aracı olarak tescil etti yalnız mtv için sıkıntı yaşıyorum, bilgi ve yardımlarınızı rica ediyorum. iyi günler

Hocam bende cuma günü il sağlık müdürlüğünun komisyonuna girecem raporunuzu paylaşabilir misiniz

gelde çıldırma vergi dairesinin ne hakkı var tadilat istemeye.aracın ruhsatında engelli aracı yazıyorsa kabul etmek zorunda vergi dairesi.müdüre çıkın her kurumda çok bilmiş memur vardır.vergi dairesi trafik tescilden dahamı iyi biliyor...

il sağlık müdürlüğünün oluşturduğu heyet ehliyet raporunu hemen veriyorlar mı ?

Evet hemen veriyorlar sorun olmaz ortopedi dr otomatik vites kullanr dediyse sorunyok

Ortapedi doktoru sadece özel tertibatlı araç kullanir yazdi il sağlık kurulu karar verecek dedi gonderdi

ACİL YARDIM
Arkadaşlar sol kol ampute olan birisiyim, ötv indirimli aracı aldım vergi dairesi mtv için tadilat istiyor, raporda otomatik vites araç kullanabilir yazıyo ehliyet kodlarıda 10.02 35.04 40.11 trafik engelli aracı olarak tescil etti yalnız mtv için sıkıntı yaşıyorum, bu konu ile ilgili özelge olan var mı , bilgi ve yardımlarınızı rica ediyorum. iyi günler

opevran

35.04 ve 40.11 kısıt kodlarını yaptırmadan trafiğe nasıl çıktınız? Bunlar olmadan o aracı kullanamazsınız(ehliyete uygun olmayan araç kullanımından cezası var diye biliyorum), ki bu da tadilat demektir.

Ötv indirimi için rapora özel birşey yazdırmamiz gerekiyor mu mesela bir ibare bir kod gibi

sayın opevran benim ehliyetimde de aynı kodlar var.ikinci el otamatik vites aracıma tadilat yaptırdim aracım engelli aracı oldu.bu tadilatı yaptırmadan bu aracı kullanamassınız.fakat mtv ile ilgisi yok.ötv ve mtv den yararlanmak için otamatik vites yeterli ben 98 model aracın mtv sini ödemiyorum.ayrıca yeni araç aldım vergi dairesine de sordum "ötv ve mtv muafiyeti için otamatik vites yetiyormu" diye, aynen öyle bizi ehliyet kodlarındaki tadilat ilgilendirmez dediler.

arkadaşlar biliyorsunuz ki yeni ötv sistemi geliyor daha araba alamadım bize yansıması nasıl olur mesala D segment premium bir araç alsak mesala 170.000 tl net nakit kdv ötv net fiyatı olan bir arac 1.6 yanı ne kadar zam yer bize yansıması nasıl olur acaba ?

Daha kesin birşey yok ama biran önce almak gerek ben de yarin il sağlık müdürlüğünun heyetine girecem

yılbaşından ıtıbaren bence bu yasa yürürlüğe girecek zaten komisyonda kabul edildi yasa tasarısı fakat umarım bize kötü bir şekilde yansımaz

inşallah çok artmaz yane artsında bize çok yansımasın ya :) devlet engellilere önem veriyor gene yanı ama dediğim gibi inşallah bizde bır sıkıntı olmaz ötv mtv muafiyeti konsuunda

siz yenı ehlıyetemi cevireceksiniz

Evet hocam normalde h sınıfı otomatik vites ehliyetim var suan bu ehliyetle otv den muaf araç alabilir miyim

alabilir olmanız gerekiyor vergi dairesine bir danış yada araba bayisine
nasıl hiç araştırdın mı sordun mu

Üst Alt