Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Temmuz 2023 engelli aylığı 2022 ne kadar olur⁉

1 aylık farkla ne kadar alıcaz hesaplıyan bilen varmı.. ona göre borç yapıcam :)

Aldıgın maasa %17.55ekle maas farkı cıkar 1 aylık

Gülsüm kartal

[FONT=Arial]Aldığımız en son engelli aylığı Temmuz ayına aitti ve dolayısıyla zamlı almamız gerekiyordu. Ama enflasyon rakamları ödemeden sonra açıklandığından, zam yetişmiyor.
Ağustosta temmuzdan alacağımız bir zam farkı daha var.
Her yıl 2 kez tekrarlanıyor bu hesap, şubat ve ağustos aylarında. Memur maaşlarında da bu böyle.[/FONT]

Son düzenleme:
Aldıgın maasa %17.55ekle maas farkı cıkar 1 aylık
Yanlış bilgi arkadaşım ..yuzde 17.55 değil...yüzde 25 zam geldi ..herkes kendi maaşına yüzde 25 zam ekleyecek ... ayrıca temmuz farkinida agustos maaşıyla beraber alacaksınız...
Evde bakım: 5420
Yüzde 70 üzeri engelli: 2990
Yüzde 40/69 arası engelli: 1990
Ayrıca engelli maaşlari temmuz yüzde 25 zam farkınıda bu maaşlarla beraber ayrıca alacaklardır..gunlerdir burdan yazıyoruz enflasyon zammı yüzde 17.55 ama mecliste bu zam yüzde 25 yapıldı ..hatta SED yardımları yüzde 25 üzerinden ödendi bile...

CPH2219 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Daha ilk andan itibaren yüzde 25 lik zammın engelli maaşlarına yansıtılmayacağını söylemiştim ama başta @Barda5 ve bazı arkadaşlar ısrarla bu rakımın engelli ve vgm maaşlarına yansıtılacağını söylemişti. Yüzde 25'lik zam SSK bağkur ve memur emeklisine verildi. Memura [FONT=sans-serif]yüzde 17.55 [/FONT] + seyyanen zam verildi seyyanen zam engelli maaşlarına yansıtılmıyor. Engelli maaşları memur emeklisine verilen zam üzerinden değil memura verilen maaşların katsayısı üzerinden hesaplanıyor. Memur emeklisi ve memur aynı şey değil.

ncr3w40.png

r25kv0l.png

Yılmaz bilge

Birader yok öyle bir şey yüzde 25 engelli maaşlarına gelmedi yüzde 17.55 zam geldi sadece
Arkadaşlar bütün emeklilere ve bununla beraber yaşlı engelli ses yardımları ve bunlara bağlı diğer sosyal maaşlara yüzde 25 zam geldi...hala neyi iddaa ediyorsunuz..ayin 15 inde SED yardımları yüzde 25 zamlı alındı..yüzde 17.bucuk ve yüzde 19.bucuk sadece enflasyondur..meclis kararıyla bunu herkese yüzde 25 yaptılar.hatta bahçeli gorustu fazla yapalım diye ama kasada para yok maalesef yapamadılar...emekliye verilen enflasyon zammı yüzde 25 tır..dolayısıyla engelli,yaşlı,evde bakım ve sed yardimi yüzde 25 tır..siz nereye bakiyorusnuz ne izliyorsunuz anlamadım.bu hafta göreceksiniz PTT kurum odemeleinde edevlette... yanılıyorsunuz

tekrar ediyorum...SED yardımı zamlı olarak yatar ..yüzde 25 zam üzerinden yattı..

lm_lm

Yahu engelli maaşı,evde bakım .yaşlılık ve SED yardımı aynı yardimlar degilmidir ..bakanlığın sitesi yalandır o resmi enflasyon oranlarini veriyor..sed yardımı yüzde 25 ise diğer bütün maaşlarda aynen yüzde 25 olarak verilir..sen devleti bakkalmi saniyorsun..
Cahil cahil tartışma yapma...sed yardımına dönüyormuşumda,konumuz engelli maasiymis...ikisi aynı sosyal yardim değilmi profesör???

Yılmaz bilge

Sen ve @Barda5 insanları yanlış bigilendirmekten vazgeçin. Yüzde 25 zam 13 temmuz da meclisten geçti. Bakan 18 temmuzda Sed yardımının 17.55 oranında zamlandığını resmi sitede yayımladı.

Sen ve @Barda5 anlamadığı şu yüzde 25 zam memura değil memur emeklisine verildi ikisi aynı şey değil.
[FONT='inherit']
[/FONT]
https://www.aile.gov.tr/bursa/haberler/bakanimiz-mahinur-ozdemir-goktas-sed-i-memur-maas-zammi-oraninda-artirdik/[FONT='inherit']

Bakan Göktaş, SED miktarının 2023 Temmuz ayı için belirlenen memur maaş artışı ve enflasyon oranından oluşan yüzde 17,55’lik oranın esas alınarak hesaplanıp ailelere ödendiğini belirtti.[/FONT]

Son düzenleme:
iLLeqaL
uKALA UKALA KONUŞMA BEN HESAP UZMANIMIYIM çok biliyorsan git maliye bakanlğın da işe başla ek zam %7,5 dediler artı 17,55 bizde 25 olur dedik geçen sene öyle ek zam yapmışlardı uzman mıyız biz burası bilgi paylaşım forumu sonuçta her kültürden insan var burada

sed ödemesi yüzde 25 ten yapıldı...sed,engelli,yaşlı ve bakım maaşlari aynı yardimlardir diyoruz ..hala farklı farklı örnekler verenler ve bakanlığın yazisini ornek verenler var... arkadaşlar devlet oyuncak birşey değil..kanunlara göre hak verir...sed yardımı 25 olarak ödenmiş ise, engelli yaşlı ve bakım maaşı da yüzde 25 tır..bakanın paylaştığı yüzde 17.bucuk zam enflasyon resmi oranıdır..onun üzerine meclis karari ve yasa ile birşeyler koyup yüzde 25 yapıldı..bakan bu üstüne konan zammi aciklamadi ona takılmayın

Bakın arkadaslar bu ay alınan SED yardimidir..ilk 6 ay 3090 liraydı ...yüzde 25 zam aldı ve 3632 lira olarak ödeme yapıldı..
Sed,engelli,yaşlı ve bakım masslari ayni zammı almıştır..[emoji1787][emoji1787][emoji1787]anlata anlata zeka geriligi yaşamaya başladım .

e91d43a14069120685e2953425d8f772.jpg

Yılmaz bilge

[FONT=Arial]Ufak bir zahmette bulunup sağlamasını-hesaplayamadın mı, birader?
3090 liranın %25'lik artışı 3632 mi eder?
3632-3090=542

542/3090 .100=%17.5
Matematikten çaktın, aferin, otur 10 üzerinden 2![/FONT]

Yılmaz bilge

Bu nakdi yardım daha iyiymiş engelli maaşından :) nasıl başvurulıyor buna ve her ay mı 3.600 iyi para :)

Losdy
Nakdi yardım yazıyor ama bu SED yardimidir..sosyal ekonomik destek yardımı..geliri çok düşük ailelerin okuyan cocuklarina yapılan yardımdır..evde bakım maaşı alan aile yararlanamaz.

Yılmaz bilge

Eee burdaki miktara göre yüzde 17 zam gelmiş zaten nxowmxskkd kardeş ne cahil adamsin yuzde 25 üzerinden yatmış olsaydı alacağın maaş 3862 tl olması gerekirdi yüzde 17.55 zam almışsın işte

merhaba e devlette maaslar ne zaman guncellenir bilginiz varmi?

genelde ay bitmeden güncellenir e devletten sürekli takip ediyorum
teyakkuz halindeyim

Elektrik güncel ama maaşlar güncellenmedi bugün güncellemezse yarın hafta sonu haftasonu güncellemez Pazartesiye kalır eğer

Barda mi pavyonda mi birisi var %25 dedi herkes %%25zam alacağını zannediyor zam %17.55 ocağa kadar zammı unutun .

ampulculer yüzünden bütün engellilerin maaşı düşük kaldı .

musty35

Arkadaşım siz hangi dünyada yaşıyorsunuz..sizleri tanidikca bu devletin kendi vatandaşlarıni cahil bırakarak ne kadar kötülük yaptığına şahit oluyorum ...
Burdaki büyük çoğunluk hala kanunlardan kurallardan devletin ne olduğundan bihaberdir...ya arkadaş resmi örnek veriyoruz hala inanmıyorlar ...yahu SED ödemesi ve engelli veya bakım maaşlari aynıdır AYNIIII

o ödeme ayın 15 inde yüzde 25 olarak yapıldı..siz hala neden inanmıyorsunuz zammın yüzde 25 olduğuna ..yahu yüzde 17 buçuk enflasyon oranını yüzde 25 olarak guncelledik dddiler..bu devlet ve devleti yönetenler cocukmudur..dalgamı geciyirlar yani...aynı kanunlara tabi olan SED yardimini yüzde 25 ödeyen devlet,engelli yaşlı ve bakım maaslrini nasıl yüzde 17 buçuk ödesin...pes vallahi pes

haberlere bakıyorum herkes başka söylüyor hele bir maaşlar
ptt kurum ödemelerinde güncellensin ozaman
belli olacak inşaallah %25 zamlı yatar biraz daha bekliyelim

birde bu ay geç kaldı güncelleme

Üst Alt