Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Temmuz 2023 engelli aylığı 2022 ne kadar olur⁉

esmer3333
Merhaba… hangisini soruyorsun … 40-69 mu 70 ve üstü mü? Vakıf aylığı mı? Yaşlılık aylığı mı? Evde bakım aylığı mı? Bunların hepsi önceki sayfalarda var çünkü. Siz hangisine tabiisiniz Fatih bey?

yüzde 70
engelli aylığı
2800 artı zam farkı

önceden yazıyolardı toplam alacağımız maaşı

esmer3333

2990 artı yaklaşık 400 tl fark var eder 3390 Ağustosda alacağınız. Eylülden Ocak 2024 e kadar da 2990 tl olacaktır.Temmuz 25-26 gibi e-devlet PTT kamu ödemelerinde göreceksiniz

@Oglak265
Henüz kesinleşmedi o MECLİSTEN GEÇECEK İNŞALLAH VGM MAAŞI %17,55 LE 3191 (HENÜZ REFAH PAYI EKLENMEDİ) TL OLDU 2022 MAAŞLARI HER ZAMAN VAKIFLAR GENEL MÜD MAAŞINDAN 200 TL VS DÜŞÜK OLUR

@esmer3333
Henüz net zam kesinleşmedi benim bildiğim %17,55 zam var saadece şu an ama artı refah payı %7 eklenecek deniyor meclisten geçince o yüzden şu an sadece %17.55 zam olarak hesaplayın

[FONT=&quot]Bakan Göktaş açıklamasında, "Yaşlı aylığı 2 bin 348 TL, yüzde 40-69 arası engelli aylığı 1874 TL, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı 2 bin 811 TL'ye yükseldi" ifadelerini kullandı. 2023 ZAMLI YAŞLILIK MAAŞI NE KADAR OLDU? Temmuz ara zammının ardından yaşlı aylığı 2 bin 348 TL'ye[/FONT]

[FONT=&quot]
Refah payı eklenmeden şu anki durum bu arkadaşlar

Bakan Göktaş açıklamasında, "Yaşlı aylığı 2 bin 348 TL, yüzde 40-69 arası engelli aylığı 1874 TL, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı 2 bin 811 TL'ye yükseldi" ifadelerini kullandı. 2023 ZAMLI YAŞLILIK MAAŞI NE KADAR OLDU? Temmuz ara zammının ardından yaşlı aylığı 2 bin 348 TL'ye[/FONT]

Turkey2015
yAZILANLARI OKUMUYORSUN SEN 2 mesaj üste bak aynısını sanada yazıyorum

[FONT=sans-serif]Bakan Göktaş açıklamasında, "Yaşlı aylığı 2 bin 348 TL, yüzde 40-69 arası engelli aylığı 1874 TL, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı 2 bin 811 TL'ye yükseldi" ifadelerini kullandı
Şu an durum bu % 7 ek zam olacak gibi ama kesinleşmedi henüz[/FONT]

Refah payı bizi etkilicek mi ben bir haber göremedim bize faydası olacağını dahil

Barda5

Güzel kardeşim benim, refah payı diyip burada insanların aklını bulandırma lütfen. Engellilere hiçbir zaman ekstra zam yapılmaz. Alınacak maaşlar bellidir buyurun yazıyorum son kez, düzgün bir şekilde okuyunuz lütfen.

01.07.2023 ve 01.12.2023 Arasında ödenecek evde bakım ve 2022 engelli maaşları.

% 17.55 Artış ile

Alınacak evde bakım maaşı miktarı: 5.097 TL.

Evde bakım maaşı gelir krıteri kişi başı 7.600 TL oldu.

2022 Engelli maaşı kişi başı gelir krıteri 3.800 tl oldu.

%70 ve üzeri engelli aylığı. 2.812 tl

%40-69 arası engelli aylığı 1.874 tl

18 Yaş altı engelli yakını aylığı 1.874 tl

65 yaş aylığı 2.348 tl

Temmuz ayında aylıkların erken yatmasından dolayı zamlar aylıklara yansımamıştı.Ağustos ayında zam farklarıyla beraber ödenecek maaş tutarları.

%70 ve üzeri engelli aylığı. 3.232 tl
%40-69 arası engelli aylığı 2.154 tl
18 Yaş altı engelli yakını aylığı 2.154 tl
65 yaş aylığı 2.700 tl

ALBiNOGER
Engellilere ek zam yapılır kardeşim memur veya memur emekli maaşına göre 2023 ocak ayında yapıldı ben vgm den alıyorum vgm de de yapıldı. Cumhurbaşkanı yılbaşında ek zam vermedi mi ?

Refah payı bizi etkilicek mi ben bir haber göremedim bize faydası olacağını dahil

[FONT=Arial]Hala anlamadın mı birader? Bu zorlama umut neyin nesi? Toplumun en zayıf kesimini yoksulluğa-açlığa terk ettiler. Muhalif medya dahil engellileri anan yok, adeta ağız birliği etmişçesine. Bu İslamofaşist soygun rejiminde zayıflara "geberin!" denmiş.
Kimsesizlerin kimsesizi, milletin adamı" He canım he, bana da ordan 1,5 acılı söyle![/FONT]

Son düzenleme:
Ben bir daha burada yorum falan yapmam herkes herşeyi biliyor madem ocakda ek zam yapıldı diyorum ne ek zammı deniyor cumhurbaşkanı açıkladı maaşlar yükseldi ocak ayında sadece vgm deyim
[FONT=Poppins]
2023 OCAK (eski) ASGARİ ÜCRET, EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI BELLİ OLDU!
[/FONT]

[FONT=Poppins]Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından refah payı dahil olarak memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapıldı. bu ek zam engelli maaşlarınada yansımıştı
[/FONT]
[FONT=Segoe]
ARŞİV
EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI REFAH PAYI İLE YÜZDE 30 OLDU OCAK AYIDIR DİKKAT ARŞİV
[/FONT]
[FONT=Segoe]Başkan Recep Tayyip Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emekli ve memur zammının Ocak 2023 döneminde yüzde 30'a yükseltildiğini açıkladı. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde 14,6 memur ve memur emeklisi ise yüzde 13,52 ek zam almış oldu.
OCAK AYINDA ENGELLİ 13,52 Mİ ZAM ALDI SİZCE [/FONT]

Barda5

CANIM BENİM, BİR TANEM. ENGELLİLERE HİÇBİR ZAMAN REFAH PAYI ADI ALTINDA ZAM YAPILMADI. BU HABERLERİN HEPSİ YALAN, OKEY? Burada insanların aklını bulandırma, yapılan tüm zamlar memur maaş katsayısı hesap edilerek yani yönetmeliğe göre yapıldı. Yazdıklarım ve bakanlık dışında yapılan açıklamalar dışında hiçbir şeye inanma zira bende direkt bakanlığın açıklaması üzerine buraya yazıyorum.

Al bak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın twitter hesabından yapılan paylaşım, yani resmi açıklama! Tıkla gör.

Artık bu boş tartışmayı sonlandırmamız gerektiğini düşünüyorum.

ALBiNOGER
direk engelli zammı olarak yapılmaz zaten memur emekliye yapılan zam oranında yansıtılır
bekleyelim bir kaç gün görelim
iNŞALLAH BEN YANILIYORUMDUR

Barda5
Yanıldığın nokta şu; ocak ayındaki refah payı yüzdelik zam olduğu için memur maaş katsayısını etkilemişti. Seyyanen zamda böyle bir şey yok. Engelli ve diğer sosyal yardım aylıkları bu lanet katsayısı üzerinden yapılıyor. Kimse de bu endeksi güncelleme çabasına girmiyor.

Arkadaşlar memur ve emwlilere seyyenen yapılan zam harıç%25 yapıldı bız engellilere neden %17. 55 zam yapıldı memurlara verılen zam oranı bızede aynı oranda zam yapılması gefekmez mı bıle yazsın luffen

haberlerde %25 zam meclisten geçti deniliyor bu durumda raporum yüzde seksen
engelli maaşım yani yüzde yetmiş üzeri 2900 lira civarı oldu

Allah aşkına şuanda güne böldüğümüzde yüz lira bile değil yani
bir lokantaya girip yemek yesem desen bu parayla ancak çorba içersin
heleki sigaraya 10 gün içinde beş beş 10 lira zam geldi yani yaklaşık
600 liralık zammın parası cebimize girmeden 300 lira şimdiden çıktı bizden
rabbim sonumuzu hayır eylesin

yanlışım varsa affola yüzde yetmiş üzeri %25 zammı koyunca
tam olarak ne ediyor onu bilen biri hesaplayabilirmi acaba

Stepai
[FONT=Arial]Seyyanen zamda memur katsayısına etki etmiyor, yüzdelik zam etkiliyor.
Engelli ve diğer sosyal yardım aylıkları bu lanet katsayısı üzerinden yapılıyor.
Kimse de bu endeksi güncelleme çabasına girmiyor.[/FONT]

Eyer %25zammı bızede verırlerse %70engelli arkadaslara 2392 tl maas +%25 zam598 tl toplam2990 tl maas olur

Cimeri mesaj yağmuruna tutun. Gönderilecek kurum kısmında İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'nı seçin ve deyiniz ki; Engelli aylıkları aşırı yetersiz geçinemiyoruz, engelli aylıklarına yapılan zammın, memur maaş katsayısı üzerinden değil asgari ücret zammı üzerinden hesaplanmasını, en düşük engelli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesini, hane geliri testi uygulamasının kaldırılarak engellinin şahsi geliri üzerinden değerlendirme yapılarak Engelli Aylığı bağlanıp bağlanamayacağına karar verilmesini istiyoruz. Mesajımın direkt olarak Cumhurbaşkanına iletilmesini önemle rica ediyorum diye belirtin...

Bu kadarını da yapabilirsiniz diye düşünüyorum ?
Siz susup pısırık davrandıkça onlarda demek ki herkes halinden memnun diye algılıyor. Biraz hakkınızı savunun ayağa kalkın bir şeyler yapın yoksa sizi açlıktan sokaktaki çimenleri kemirecek hale getirecekler!

Arkadaşlar boşuna şikayet etmeyin...sandığa attığınız oy sizin sesiniz ve tercihinizdi..geçti Bolu'nun pazarı... bakın size kısaca söyliyim..bu hükümeti ve Cumhurbaşkanıni ayakta tutan MHPdir..isterse bugün hükümeti bitirir. Bahçeli grup toplantısında emeklilere verilen zam azdır dediğinde yüzde 1 milyon zam yapılacak dedik..çünkü hükümet buna asla yok diyemez..herşeyi MHP'nin elinde ...yasa mecliste görüşülürken bahçeli Erdoğan görüştu ve yasada herhangi bir degisiklik maalesef olmadı.
Duyumlara göre Erdoğan ekonominin çok kötü olduğunu ve herhangi birşey verilemez dediğini soylediler..bahçeli bile birşey yapamamissa hem boşuna beklemeyin hemde ülke mizin ekonomik durumunun vahim durumunu anlayın yani...memura verilen 8 bin lira için bile,herşey zamlandi...boşuna beklemeyin ayakta kalmaya cavalayjn,var olanla yetinin

CPH2219 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yılmaz bilge

Siz diyorsunuz ki susun oturun oturduğunuz yerde ama bu milletin başına ne geldiyse susup oturmaktan geldi. Şurada toplanıp Ankara'ya gidelim dediğimiz de 1 kişi bile gönüllü olmazken bırakında bari hiç olmasa cimerden şikayet yağmuruna tutup onları rahatsız etsinler. Engellilerin rahat etmediği yerde kimse istirahat edemez!

Her engelli maaşı alan cimere yazsa elbet bişey olur ama kimse oralı değil hem şikayet ederler hem birşey yapmazlar

Yılmaz bilge,
Kardeşim bahçeli milletin gazını almak için konuştu.
Sözlerinde samimi olsaydı maaşların seyyanen yükselmesine karşı diğer partilerin önergesine çekimser oy vermez,önergeyi desteklerdi.
Bahçelinin söylediği her zamanki,saray arka bahçe siyasetiydi.İsveçin nato üyeliği konusundada ne söylediler ne yaptılar.

Cimeri mesaj yağmuruna tutun.

[FONT=Arial]Seçimden önce Cimer'den medet umma saflığıyla Engelli Aylıklara seyyanen zam yapılması ve Bayramlarda emeklilere verilen bayram ikramiyesi gibi bizlere verilmesi ya da Engelliler Gününde iki aylık tutarında ikramiye verilmesi talebiyle başvuruda bulunmuştum. Kurumların birbirleri arasındaki ağır çekimli dar alanda kısa paslaşmalarla nihayet 1 ayı aşkın geçen süreden sonra gelen yanıt aklımla adeta alay eder nitelikteydi.
Yardım için gerekli şartlar sıralanıp "SYDV'na sosyal yardım yapmak istiyorsanız e-devletteki linki aha şurada" şeklinde meseleden alakasız bir cevap... BEN NEYDEN BAHSEDiYORUM, SiZ NEYDEN BAHSEDiYORSUNUZ!! diye kafamın tasını attırmışlardı.

Ama şu tavsiye ettiğin İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'na yollanırsa ve o not yazılırsa ('özel zata' diye) belki dikkate alıp adamakıllı değerlendirmeye alınabilir. Ben o zaman İletilecek Kurum olarak Aile ve Bıdı bıdı şeyisi olarak seçmiştim[/FONT].

Sessiz Dünyalı

Evet bende bunların farkında olarak bunu yazdım. Seçimden öncede kendimizi yırttık seçimler bitmeden bu işi halledemezsek daha bir şey beklemeyin diye de uyardım herkesi ama 2-3 kişiden başkası umursamadı. Burada amaç onları yıldırmak. Hiç bir bakanlık cimere gönderilen yazıları direk Cumhurbaşkanına iletmiyor. Sallamasyon bir cevap yazarak geçiştiriyorlar. Diyeceksiniz ki Cumhurbaşkanına iletilse ne olur o da bunlarla aynı kafadan bir adam ama fark şu olacak; Eğer milyonlarca kişi bu mesajı cimer üzerinden Cumhurbaşkanına iletilmesini istiyorum diyerek yazarsa, bu dilekçelerin sürekli önüne geldiğini görüp bir yerden sonra Engelli Aylıklarında iyileştirme yapılması gerektiğini idrak edecektir. İdrak etmiyorsa bile susalım diye gerekeni yapmak zorunda kalacak. Bunun içinde organize şekilde sürekli cimere yazmamız gerekiyor. Engelli dernekleri ve federasyonlar gerekli kamuoyunu oluşturmakta çok pasif kalıyorlar. Tabi bunun altında yatan nedenlerden biri yine engellilerin kendi haklarını savunmak için harekete geçmemesi yatıyor. Avrupa'da engelli bir vatandaş aldığı yardımlarla gelip Türkiye'de tatilini yapıp rahat içinde yaşarken Türkiye'de ki engelliler aç karnını bile doyuramıyor. Çünkü adamlar oturup bizim hakkımızı biri savunsun diye beklemiyorlar. En büyük örnek Fransa, adamlar en ufak şeyde hemen ayaklanma çıkarıp hükümete geri adım attırıyorlar. Bizim insanımız hazırcı ve pısırık olmuş. Hep birileri yapsın uğraşsın da ben de bundan faydalanırım kafası var...

Emekliler,engelliler niye susuyorsunuz.

Emekli ve engelli dernekleri ne işe yararsiniz siz...

Üst Alt