Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Yüzde 5 özürlülük yas 19 kaza tarihi 29.08.2016 maas asgari ücret kusur yüzde 25 bende yüzde 75 karsi taraf ta ne kadar tazminat alabilirim

Tahmini soyle hesaplaniyor suc oranin aldigin maaştan dusuyor mesela calismiyorsan asgari ücret uzerinden %25 düşerse bugunku hesaptan 1200 civarı eder carpi özür oranı %5 =6000 eder bolu100 =60 ×12=720 yasin 19 olduğu icin 60 yaşı na kadar aktif 8 yilda pasif calisacaksin ×49
=36000 civarı eder bide yillik %9 faiz eklenir tahmini 35000 40000 arası alirsin asgari ücret ve tali kusurla

Bende arastirarak böyle bir hesaplama formülü buldum çok uzman değilim konuya hatamız varsa affola

Arkadaşlar merhaba. 2008 yılında yaptığım bir kazadan dolayı üniversite hastanesinden %17 rapor çıktı. Brüt maaşım ortalama 6000 TL. Sigorta dan alabileceğim tazminat miktarı tahmini ne kadardır?

14 aralık 2017 de trafik kazası sonucu t4-5-6 omuriliğim kırıldı ameliyat önermiyorlar şuan %15 hasar var avukata vekalet verdim 2018 de dava başlicak 1 yıl beklemem gerekiyormuş sizce doğru birşey mi yaptım ? Ayrıca avukat 200 bin tl ye yakın tazminat alacağımı söylüyor 22 yaşındayım modellik yapıyordum artık yapamicam bilgi verebilir misiniz 🙏

Adlitıp raporu yazacağını söyledi kaza yapalı 1 ay oldu daha geçen hafta girdim Ugur20

Gamze123

Dava yeniyse adli tıpa görünmeniz bir yılu bulur. Eğer bu süreç de tedaviniz bitmez ise bir yılı da geçer. Çünkü rapor verilmesi için tedavinin bitip kalıcı hasarın netleşmesi gerekir.

Asgariücretten hesaplanirsa 150000 civarı alırsın

Kusursuzsan asgari ücretten %15 özür oranı ile 150 bin civarı alırsın aşağı yukari 1 yıl heyet raporu için beklemen lazım 1 yildan önce alınan raporları sigorta şirketleri kabul etmez böyle bir hakları da var

Adlitıpa istediğin zaman başvurabilirsin oran verirler ama oranı sigorta şirketleri dikkate almaz çünkü sakatlık oranın düşebilir veya tamamen duzelebilir diye en az 1 yıl beklemen lazım mahkemeyede git sen sonuç değişmez ama söyle bir şey var bazı insanlarda istisna 6 ayda alınan raporlada ödeme aldıklarını duydum doktorun tedaviyi sonlandirmasi lazım o zaman

Olaydan 4 ay sonra hastaneden 1 yıllık olarak verilen raporda ağır özürlü ve % 90 olmasına rağmen avukat bu raporla sigorta şirketinden para alırız dedi. Yukarıda bahsedilen 1 yıllık süreden ya haberi yok yada bildiği başka birşey var.

Mrb abim ben özel harekat polisiyim kısaca soylim . abimin aracında kaza yaptık. Sürücü olan abime 47,1c den uymama ve yüzde yüz suçlu bulunmadan dolayı rücu olur mu. Dediğiniz şeyler yok bizde.

Hani ben dava açsam hakkımı alsam abimden istenir mi . danıştay kararına rağmen ben ben hakkımı alsam sigorta şirketi yine de abime ihtarname yollar mı.

Siz bişey olmaz derseniz abimden bişey talep ederse sigorta hükümsüzmüdür kayde almıcakmıyız öyle birşeyi . sonradan bir hak talep ederler mi

Abiniz kaza anında alkollü değilse ve ehliyeti varsa size ödenen parayı abinizden istemezler

Gamze123
Kazadan 1 ay sonra sürekli sakatlık raporu almanız zor, kazadan hemen sonra rapor almaya kalktığınızda genelde 1 sene veya 6 süreli vs rapor verilir.

Süreli raporda, sigorta şirketi ödeme yapmaz, kalıcı rapor gerekli.

Sizin raporunuz kalıcıysa yani sürekli sakatlık oranınız belirtilmişse, şirket ödeme yapmak zorunda, 1 seneden önce rapor alınamaz, ben bu raporu kabul etmiyorum vs deme hakları yok ancak size verilecek olan raporun kalıcı olacağını zannetmiyorum. En az 5-6 ay sonra size kalıcı bir rapor verilmeli. Kazadan sonra daha 1 ay geçmiş, sadece fizik tedavi bile aylar sürüyor, tedavi sonuçlanmadan da kalıcı rapor genelde verilmez.

Gamze123 adli tıp 1ay içinde rapor vermez en az kazadan 18 ay geçmesi gerek ben 10.2015 de kaza yaptım adlitıpdan 6 ay önce rapor aldım mahkeme dosyayı bilirkişiye gönderdi şuan oradan gelecek miktarın sonucunu bekliyorum siz uzlaşma yolunamı gideceksiniz yoksa davamı açtınız??

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim arkadaşlar sürücü alkollü ve ben şikayetçi oldum avukatım davanın erken başlayabileceğini söylüyor.. bana 9 ila 1 yıl beklenmesi gerekiyor denilmişti sisinde söylediğiniz gibi Ugur20 ücretsiz destek

İlla adli tıp raporumu gerek yoksa alınabilir hastanelerden durum tesbit raporunu da kabul ederlermi. Bütün evrakları kendimiz hazırlayıp kendi elimizle veya tahütlü teslim edersek olur mu. Sigorta şirketi tarafından haksızlığa uğramadan hakkımızı alabilirmiyiz. İlla sigorta şirketine veya avukata ihtiyacımız var mı. Ön başvuru yu sadece avkukatlar mı yapar. Tazminat alırken dava açmak zorundamıyız açarsak kendimiz açıp hakkımızı alabilirmiyiz. Tazminat hakkımı kendim alabilirmiyim nasıl bir yol izlemeliyim. Memlekette kaza geçirdim ama şuan farklı bir ildeyim istediğim yerde alabilirmiyim durum raporunu. T1 de poroçes kırığı l4 5 ve s1 diskal patojenler var acaba yüzde kaç çıkabiir rapor da..

Cevapp;1940542

Kardeş kendin başvurunu yaparsan daha hızlı paranı alirsin hastahanede epikriz raporların, kazatespit tutanağı,savcılıktan, maluliyet belirten heyet raporunu, çalışıyorsan maaş bodron, maaş bodron yoksa asgari ücretten hesaplanir.

Bide nüfuskayıt örneğini sigorta şirketine gönder onlar bir hesap yapıp sana dönüş yaparlar parayı al eğer eksik ödeme veya eksik hesaplama varsa üstü için avukatla anlaş en mantıklısı bu daha hızlı paranı alırsın Sigorta şirketleri her zaman düşük hesaplar.

mandreyam abı merhaba 25 ınde sonuclancak tahkım ama sunu merak edıyorum tahkım kararına güvence hesabı ıtıraz edermı bırde bunlar tahkime gıtmeden once raporu yüksek bulduklarını soylemıslerdı %8 lık rapora %3 vermıslerdı kabul etmeyip tahkime gıtmıstım suanda tahkım %8 uzerınden hesap yaptı ve ıkı gun sonra dava ya karar vercek güvence hesabı rapora tahkım komısyonunda ıtıraz etseydı hesaplamada n once yada sonra tahkım tekrar rapor ıstermydı karardan sonra rapora ıtıraz edebılırlermı?

Can1912

Güvence hesabı Tahkimin Kararını temyize götürebilir,
Temyize giderse güvence hesabı, Tahkimin vermiş olduğu karar bozulup yeniden dava görülebilir.

Ilk karara itiraz edebilir etti diyelim cikan rakam 40000 binin altindaysa tahkim seni tekrardan hakli gorurse onYlanir.....40000 bin ustu icin yargitaya kadar yolu var....

slm arkadaşlar %64 sürekli raporum var. Mahkeme sürecim devam etmekte.. 5. ayda son mahkemem olacak, yalnız avukatım dosyanın adli tıpa gönderilmesini talep etti. edevlette istanbul adli tıp kurumu başkanlığında adıma dosya açılmış gözüküyor. Sormak istediğim Adli Tıp raporunun mayıs 2018 e yetişip yetişemeyeceğidir. Eğer o zaman yani mahkeme zamanı adli tıptan rapor gelmezse süreç nasıl işleyecek?

mandreyam ınsaallah bı sıkıntı çıkmaz bu sefer abı bılıyosun ne zamandır ugrastıgımı bıde bugun baktım tekrar tahkime taraflara bıldırım yazıyo ınsaallah temyize gıtmez güvence sonuçlanır bende kurtulurum onlarda

İyi günler herkese çok geçmiş olsun.eşim 16 ay önce trafik kazası geçirdi kaldırımda dururken bayan şöförün gazla fireni karıştırması sonucu eşime çarptı.hem şahısa hem de sigortaya dava açıldı.şahısa açılma sebebi sözlerinde surmamaları ve kazadan sonra eşimi kandırması hastanede yarı baygın haldeyken imza atırmaları.

dava açıldı ancak e devletten takip ediyorum 20 gün önce dosya İstanbul adli tıpa gitmiş ancak şimdi baktığımda ise dosya görünmüyor 1 haftadır.bunun sebebi ne olabilir.birde sigortaya açılan davada Ankara adli tıp 18 tedavi süresi beklemesi gerektiğini söyledi 2 ilde şuan adli topda neden dosya var.bilgisi olan varsa yazabilirimi.bu arada avukatımız şuan yurt dışında olduğundan bilgi alamadım.

herkese merhabalar,
benim eşim 2012 yılında bir otobüs kazası geçirdi bu kazadan sonra 45 gün yatalak bir halde tedavi süreci geçirdi. kalçasında 3 kırık vardı. daha sonra avukatımız aracılığıyla %5 sürekli özür raporu aldık ve 36 bin tl ödeme yapıldı bize. avukatımız raporun yüzdesinin artırılabileceği söyleniyor bu konuda yardımcı olabilecek birisi varmı. hastaneden rapor olmak zormu veya prosedür nedir. Bu işi Ankara da nasıl halledebiliriz.

Şikayetçi olmadık maalesef hastanede şikayetçi değiliz diye imza atıldı davalar maddi manevi tazminat için açıldı

Eşimde kazadan 7 ay sonra adli tıpa gönderdiler adli tıp 18 dolması gerekiyor dedi.2 ay kaldı dolmasına sonucu uzun sürüyormu acaba Ankara adli tıpda dosya

@genç ozan

36 bin lirayı dava sonucunda mı aldınız yoksa anlaşarak mı aldınız?

anlaşarak almışsanız, size muhtemelen feragatname imzalatmışlardır, bu feragatnamede fazlaya ilişkin haklarınızı saklı tuttunuz mu?

tutmadıysanız, feragatnameyi ne zaman imzalamıştınız? üzerinden 2 sene geçti mi?

zaman aşımı varmıdır?bende yolcu olarak seyahat ettiğim bir aracın devrilmesi sonucu engelli oldum.bilgilendirseniz sevinirim.1986 olan bir olay herhanhangi bir girişimde bulunmadım.

evettt arkadaslar yılın sorusu :) sımdı sıgorta tahkım komısyonunun sıtesınde yayınlanan hakem karar lıstesınde soyle bı karar var ıste soyle

Hakem davasının kabulü ile 146.788,84 TL tazminatın 09.10.2017 tarihinden itibaren işleyecek avans faizi ile birlikte aleyhine başvurulan sigorta şirketinden alınarak başvuru sahibi zarar görene ödenmesine, buraya dıkkat

Başvuru sahibi kendisini vekille temsil ettirdiğinden kabul edilen rakamlar üzerinden, A.A.Ü.T. gereğince 14.493,11 TL’nin aleyhine başvuru yapılan sigorta şirketinden alınarak başvuru sahibine ödenmesine,

sımdı gelelim sorumuza bu arkadaş görünen o kı %10 anlaşmış ve avukatın odemesınıde sıgorta sırketıne yuklemeıs pekı avukat hem sigortadan hemde bu arkadaştan mı alıyor %10 u yoksa sadece sigortadan mı alıyor? @mandreyam @kazazede @kafası_kırık ücretsiz destek @simader

avukat hem müvekkilinden anlaştığı oranda vekalet ücreti alır
hem de davayı kazanınca, kaybeden taraftan yasal vekalet ücreti alır.

sigorta tahkime başvuran kişi davayı kaybetseydi, sigorta şirketinin avukatına para ödeyecekti. evet o avukat da hem çalıştığı sigorta şirketinden ücret alacaktı hem de kazandığı davalarda karşı taraftan yasal vekalet ücreti alacaktı.

Üst Alt