Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Merhaba eşim 2016 haziran ayında trafik kazası geçirdi araç eşimin üzerine ama kazayı kardeşi yaptı eşim yolcu konumundaydı. Kaza sonrasında şu an raporu %99 üç ay önce sigortaya tazminat için başvurduk ama kusur bizde olduğundan ve aracın sigortası da eşimin üzerine olduğundan ödeme yapılmayacağı cevabı geldi. Şimdi ne yapmam gerekiyor bu cevap doğru mu?

Merhaba eşim 2016 trafik kazası geçirdi sol bacak diz kapağından ayak bileğine kadar kırık 9 vida platin var 3 ameliyat geçirdi adli tıp için randevu bekliyoruz ancak hastaneden cuma günü rapor aldık %5 vermişler ama eşim halen çalışamıyor bacağını kullanamıyor ve yan çapraz bağlar kopuk enfeksiyon riski olduğundan ameliyat da edemiyorlar yani bu kadar hasara %5 çok az değilim itiraz etmeye karar verdik ama kafamızda çok karışdı itiraz etmeliyimiz sizce

Geçen hafta cuma kardeşim ehliyetsiz, tescilsiz(plakasız) motorsikletle yaralamalı çift taraflı trafik kazası yaptı. Kaza sonrası apar topar hastaneye gittiğimiz için kaza raporu ile ilgilenemedik. Kazaya karışan diğer araç,aracın yönünü değiştererek jandarmaya kaza tutanağı tutturuyor. Kazada kusur %100 bize veriliyor. Kaza raporuna itiraz edeceğiz. Daha kardeşimin ifadesini almadılar.

Kaza sonucu kardeşimin ayağında 3 tane kırık var. Femur kemiğine platin taktılar. Topuğu tamamen dağıldı. Topuğunda parçalı kırık ve vidalar var. İyileşme olduktan sonra adli tıptan tahmini % kaç maluliyet çıkar.Yaşı 17 daha. Ayrıca kaza raporuna itiraz ettikten sonra kazada kusur en az % 60 lehimize çıkmasını bekliyoruz.

captori36

yer degıstırme benım basıma geldı ceza davasında bılırkısı ıncelemesınde kaza raporu degıstı yanı sızınde degısıebılır ama dıger konuyla ılgılı bılgım yok

Hocam simdi bizim raporlar sigorta sirketine sunuldu falan sonuc ne zaman cikar parayi ne zaman alabilirim

Benim dosyam da avukatta şuan mahkeme aşamasında rica etsem batuhan34arslan biraz daha açıklayıcı yazabilir misiniz?
Nelere dikkat etmeliyiz ?

Yani hacı av. Konuş de dosyaların fotokopisi gerek başka bir sigortacıya kontrol ettir

Avukata güvenmiyorsanız vekalet vermeyin, vekalet vermişseniz de adamın işine karışmayın.

Dosyayı alıp başka sigırtacılara falan da göstermeyin, sigortacı dediğiniz adam ne anlar davadan. @grift

@Muhmed

MRB.

bu kriterlere göre sigorta şirketinin size ödeyeceği maddi tazminatınız(kusursuz oldugunuzu varsaydım) 52 bin tl ama sigorta şirketi uyanıklık yapıp size 38 ödeye bilir bu ihdimal çok yüksek eğerki 38 bin tl öderse alıcağınızı alın geriye kalanı için ya ek dava yoluna gidersiniz yada tahkim komisyonuna gidersiniz

maalesef bazen sigorta şirketlerinin mağdurlara dayatması sonucu ibranameler imzalatılmakta ibrayı imzalayın ama mutlaka geriye kalan haklarım saklı kalması kaidesi ile kabul ediyorum yazın ve imzalayın

bazende plot dava isterler ozaman mutlaka sigorta şirketinin teklif ettiği tutarla kriterlerinize göre aktüer hesaplaması yaptırın aradaki cıkan farka göre plot davadan vazgeçip dava yada tahkim yolunu deneyin sigorta şirketinin talebi üzerine plot dava açar ve ödeme karşılığı plot davadan feragat ederseniz geriye kalan hakkınızı alamazsınız bilginiz olsun bu arada çok geçmiş olsun anlamadığınız bir yer varsa özel msj atın açıklarım

Son düzenleme:
Engelli olduğu kazanın üzerinden 10 sene geçtikten sonra anlaşılmışsa zaman aşımı olur mu yine de tazminata başvurabilir miyiz?

Merhabalar 22 yaşındayım üniversite öğrencisiyim 10 Eylül'de trafik kazası geçirdim kusur %50 %50 yayaydım ben Omzumda köprücük kemiğim kırıldı birde elmacık kemiğim kırıldı Sporcuyum bu işten para kazanıyorum omzum düzelemediğinden Oynayamıyorum ve okulda beden eğitimi okuyorum çok engelledi bu kaza beni, okulumuda engelledi spor yapmamıda engelledi, ben şikayetçi olmadım ama sigortadan Ne kadar alabilirim?

Tam olarak kaza tarihi nedir? Tedavi süreci ne kadar sürdü? Kazada ölen var mıydı? Kaza tek taraflı mıydı? Vs.
10 yıl sonra açılıp kazanılabilecek dava da var, kaybedilecek dava da var. Somut olaya göre değişir sonuç. Kazadan sonra x sene geçince kazanılır ya da kaybedilir diye tek bir kural yok.

ayazata

zaman aşımı süresi yaralanmalarda 8 yıl vefat durumunda 10 yıl eğerki araç ticari bir araç ise 1 ölüm ve 1 yaralanmada 10 yıl 2 ölü varsa 12-13 yıl diye biliyorum ama sizin kazanızda araç ticari deil ise 8 yıl zaman aşımı süresi

2005 yılında çıkan torba yasada yaralanmalarda 8 yıla ölümlerde 10 yıla çıkardılar

Aktüer hesaplamada yas, kazanç gibi faktörler dikkate alınıyor fakat, mesela çalışan kişilerin terfi olasılıkları hesaba dahil ediliyor mu? Bunun için şart kıstas vs varmı?

Kazazede0101

Çok geçmiş olsun omuzunuzdaki kırıkla ilgi ameliyat oldunuzmu elmacık kemiginizle ilgili yüzünüzde görsel bir bozukluk oldumu ?

Omuzdan ameliyat olmadı iseniz nacizane tavsiyemiz sigorta şirketine bireysel müracaat gerekli dava yolunada gidebilirsiniz ama maalesef türkiyede adalet yargı sistemi biraz yavaş işlediğinden biryıl sonra adli tıptan rapor alsanız her hangi bir oran çıkmaz buda sizi karşı vekalet ücreti külfetine sokar aman dikkat edin

Ben 2.4.2018 cift tarafli ttafik kazasi gecirdim karsi taraf suclu bulundu ben 10 gun hastanede yattim sag kolum kirildi platin takildi sol bacak diz kapagi kirildi vida takildi ben smdi tazminat hastaneden ciktim ekpriz raporunu aldim jandarmadan kaza tutanagini aldik ne yapayim smdi ne kadar bekliyeyim soylermisim

Rizeli05353

çok geçmiş olsun
öncelikle tüm tedavi evraklarınızı temin edin elinizde dursun şu an tedaviniz kontrolleriniz devam ediyordur sizşu an için tedavinize odaklanın bu arada kamu davası dosyanız daha savcıya ulaşmamıştır karakol daha evrak temini yapıyordur soracağınız farklı bir soru olursa özelden tarafımıza msj atabilirsiniz cevap yazıyoruz

Suan tedavim devam ediyor epikriz raporum bende 45 gun rapor aldim ayagim hala alcida 2 ay alcida kalacakmis her cuma hastaneye gidip geliyorum 1 ay daha surecek kaza raporlarinda karsi taraf suclu cikti benim tedavim bittikden sonra ne yapayim 6 ay bekle diyorlar iyilisme sureci diye bekliyeyim mi tedavi bitsin davami acayiim karsi sigortayami basvurayim dosyami acayim ne yapmam lazim

6 ay geçmeden zaten birşey yapamazsın. Tedavinin ol. Sonrasında fizik tedavi verirler onu da al. Bu arada gittiğin her hastaneye kaza tespit tutanağı ile kayıt açtır. 6 ay geçtikten sonra ister tek başına hareket et ister bir avukatla veya danışmanlık şirketiyle ama haklarını al. Zaten bu süreçte birçok yerden arayacaklardır. Hepsiyle görüş. Fikir al. Aklındakileri sor. Adli tıptan alacağın rapor doğrultusunda bir oran belirlenecek. Ona göre kalıcı bir kusur varsa tazminat alacaksın. Şimdilik bu kadar. İyileşmeye bak. Daha epeyce süre var. Geçmiş olsun

Rizeli05353
Burada sizin bir tercih yapmanız gerekiyor dosyam çabukmu bitsin diyorsun yoksa dava açtırayım beklerimmi diyorsunuz önce bunun kararını verin dava yolu ile gidicekseniz trafik kazası üzerine deneyimli bir avukat tercihiniz olsun bunu araştırın mutlaka

Maalesef insanlarımızda avukat deyince hukuki herşeyden anlıyor algısı var maalesef bu çok yanlış bir olgu kimi avukat boşanma davasına bakar kimisi arazi davalarına kimisi turk ticaret kanununa yada buna benzer ve bu konularda uzmanlaşırlar burada işini bilen avukatı tercih etmeniz sizin açınızdan çok önemli örnek verecek olursak benim kolum kırılıyor ve muayene için beyin cerrahiye gitsem olurmu tabili ortapedi üzerine uzmanlaşmış dr ye gitmem gerek

Bu arada isderseniz işlemlere başlatılabilir 6 ay beklenecek die bir kaide yok siz sadece rapor almak için beklersiniz bu arada dosyanızda sigorta şirketinde incelenmiş olur burda sizin nasıl bir yol izlemeniz gerekiyor ona kara vermeniz gerek tekrardan çok geçmiş olsun soru sormak isterseniz özelden yazabilirsiniz cevap kesin yazıyoruz

Sonuçta 6 ay bekleniyor. Elinizde raporlar olmadan hangi şirket evrakları inceleyecek. Sadece epikriz ve iş görmezlik raporunun nesini inceleyecek. İnsanlara doğru bilgi verin. Nihayetinde iyileşme sureci diye bir süreç var, iyileşmeden git bakalım adli tıp oran verir mi?. Bu arada asla ve asla devlet hastanesi veya araştırma hastanesinden rapor almayın.

Endereren

Peki bide şöyle düşünün kazadan 20 gün sonra tedavi tetkik raporlarını ve adli evrakları gönderdiniz dosyanız hemen incelenmeye alınır ve bazı sigorta şirketleri muallak maluliyet oranı üzerinden ödeme yapar yada muallaktan ödeme yapmadını varsayalım medikal inceleme bittikten sonra sigorta şirketi sizden rapor talep edebilir bu arada bütün bu gelişmeler dosyanızı gönderdiğiniz andan itibaren 3 ay sürer toplam 6 ayda dosya bitmiş olur

Bide sizin dediğiniz gibi düşünelim kazadan altı ay sonra dosyamızı sigorta şirketine gönderdik sigorta şirketi ve medikal inceleme en düşük ihdimal 3 ay sürer ve ödeme yapılır. Sizce hangisi mantıklı bu arada 9 ayı tamamladı sizin dediğiniz yol

Burada kimseyle bir şeyler yarıştırmıyorum yada ben daha iyi biliyorum demiyorum burada önemli olan bizim için tecrübemizi magdurlara aktarmak ve doğru yol seçmelerinde yardımcı olmak yoksa kimseyi yanlış yönlendirme gibi bir niyetimizde yok öyle bir haddimizde yok

Sonuçta dediğime geldiniz. Muhakkak ödeme kimse yapmaz. Adı üzerinde muallak çünkü. Medikal inceleme de tedaviler bittikten sonra yapılır. Ben de bilirkişi değilim. Sadece iyice bu konuları araştırmış bir kazazedeyim. Benim de 5 ay oldu laza geçireli. Fizik tedavim bu hafta bitti. Sonuç olarak tedavi bitmeden rapor alınmaz. Öncesinde alınan rapora itiraz edilir. Kazadan sonraki ilk ay ile sonrasındaki 5 ay arasında çok fark var. İlk ayda iyileşme göstermez 5 ay sonra belki de yüzde bir bile çıkmaz rapor. Elbette amaç doğru yönlendirmek. Ama doğru da tektir.

Muallaktan ödeme yapılıyor ama sigorta şirketlerinde bazıları yapıyor muaallaktan mesela axa sigorta sompo japen hdi anadolu sigorta dahada sayabilirim

Dediğinize gelmedim sizin dediğiniz yol 9 ay sonra bitiyor benim örnek verdiğimde 6 ayda bitiyor. Bide 6 ay diye bir iyileşme süresidiye birşey yok sadece eklem kırıklarında sinir zedelenmelerinde süre vardır yok örnek verecek olursam kazazedenin ameliyatla dalagı alınmış şimdi 6 ay rapor almak için neden beklesin beklesebile bir iyileşme olmucak zaten dalak tamamen alınmış

Bir örnek daha vereyim kazazedenin yüzene arabanın öncamı kırılmış ve cam parcaları girmiş yada kazadan dolayı 10 cm lik bir dikiş izi var şimdi bu dikiş izi o lankişi neyi beklesin 5 yılda tedavi sürse o iz gitmez

Siz ne demek istediğimi çok iyi anladınız. Bende severim laf kalabalığını. Ama sonuç vermez. Arkadaşın kazayla ilgili sorunları belli. Ne yüzüne cam girmiş ne de Dalağı alınmış. Eklem sıkıntısı var. Bu sebeple iyileşme sürecinin geçmesi gerekiyor. Heee bu arada tüm tantanalı 3 ay için mi? Süpermiş.

Üst Alt