Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Ben sadece avukat tutmadan karsi sigortaya dosya actirsam olurmu hic nakit harcamadan yapabilirmiyim

Enderreren bana ulasabilirmisin istagramin varsa basoglu53 istagramim ekle ozelden yaz bana usta konusalim senle birde kiz arkadasim vardi aracda onunda kolu kirildi ama ameliyT olmadi

Mrb yolcu konumundaki işleten kendi sigortasından tazminat alabilir mi. Şoför alkollü değil ehliyeti de var ama arkadan çarptığı için suçlu

grift bende aynı yolsa geçtim. Yaptığımı söyleyeyim belki sende o şekil yaparsın. Kazaya karışan diğer kişinin sigorta firmasını biliyorsan onlarla iletişime geç dosyanın durumunu sorgula. Bu şekilde avukatın sana farklı meblağ belirtemez.

Iyi akşamlar arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.Bir kaza geçirdim 29.12.2017 tarihinde bana çarpan aracın plakasıni alamadık polis tutanağında mobese kayıtları incelenmis herhangi bır ize rastlanmamıştır diye tespit tutanağı tutmuşlar bu durumda güvence hesabından tazminat alma şansım varmı tedavim devam ediyor sağ femur kırığı var ayağımda yardımcı olan arkadaş olursa çok memnun olurum.

tedaviniz bittikten sonra sakatlık raporunuzu ve kazayla ilgili elinizdeki tüm belgeyi güvence hesabına gönderip tazminatınızı alabilirsiniz.
başvurunun nasıl yapılacağı, güvence hesabının web sayfasında yazıyor, ayrıca telefonla da bilgi alabilirsiniz, herhangi bir aracıya para ödemenize gerek yok.

Ustalar kazadan sonra iyilesme sureci kac aydir 9 ay diyenler var 6 ay diyenler var 1 sene diyenler var sürec kac aydir bilen varsa desib

kazazede

Özür dilerim birsey sorucam güvence hesabı içindemi bır yıl beklememiz gereklidir yoksa tedavi süreci bittikten sonra üniversite hastanesinden rapor alıp örneğin 5 yada 6 ay içinde yollarsam olmazmi.

Enver27

eğer tedavin bittiyse ve rapor alıp gönderirsen kabul edebilir güvence hesabı , şansını deneyebilirsin

İyi gunler arkadaşlar. 2014 kasim ayinda bana alkollu birinin kullandigi bi motosiklet carpti. Motosikletin sigortasi yoktu. Benim tibia fibula kemiklerinde kiriklar olustu. Ameliyat oldum dizimin altindan ayak bileğine kadar demir ve civiler takildi.

Guvence hesabindan tazminat alabilmek icin istanbul 9.asliye ticaret mah dava actik. Uzun suren bi asamadan sonra istanbul adli tip kurumu 3. İhtisas kurulu %4 rapor verdi. Sizce rapor orani dusuk degil mi. İtiraz edilebilir mi. Yas 26 maas 4200 tl tahmini alacagim tazminat ne kadar olur. Bilen arkdslarin yardimini bekliyorum.

Bildiğim kadarıyla adli tıp kararına itiraz edilmiyor. Aradan epey zaman geçmiş. Düz eklemler oynak eklemler gibi değil, hareket kısıtlılığı sağlamıyor pek fazla. Konunun uzmanı değilim ama bence normal bir oran. Daha bilgili arkadaşlardan yorum yapacaktır.

Rapor cikali 1 ay oldu. Baska yerlerden ayni rahatsizliklar icin yuksek rapor oranlari aldiklarini duyuyorum o yuzden kafam karıştı.

Avukat aracılığıyla basvuru yaptim ama pek yol gostermediler bu rapor orani hakkinda. Bana oran dusuk geldi. Onlara kalsa kabul edelim diyorlar

Iyi gunler arkadaslar 2016 kasımda %100 karsı tarafın kusurlu oldugu bi trafik kazası sonucu iki femur saft ve femur boyun kırıgı ameliyatı oldum bu operasyonlarda once platin sonra platın soklulup intrameduler civi takıldı ayrıca bu kaza esnasında darbeye baglı birde uretra darlıgı ameliyatı oldum gectigimiz kasımda ankara mevki hastanesinden %23 surekli engelli raporu aldım sigorta şirketi oranı yuksek diye itiraz edip %13 lük bir ödeme yapmak istedi bunada ben karsı cıktım ekabinde hakem hastane olarak çorum egitim arastırma hastanesine sevk sonucu gecen hafta heyete girdim ve üretra darlıgı %10,fizik tedavi ve ortopedidende antaljik yuruyus mevcut %5 + sol alt extermitede 2 cm kısalık %7 + uyluk cevresinde 4cm atrofi %5 + sol kalcada flexiyon degerlerine % 5 TOPLAMDA %32 BALTAZAR HESAPLAMASINA GÖRE % 28 E DUSUYOR ORAN VERİLDİ belki bu tarz durumda olan arkadaslara ornek teskil eder ha bu arada bu orana ne kadar ucret teklif etseler kabul edelim bununla ilgili fikride olan varsa sevinirim herkese iyi ve sıhhatli gunler

öncelikle geçmiş olsun... sigorta şirketleri genelde zaten tamamını değil bir kısmını ödüyor sonrasında tahkime gitmeyi tercih ediyorlar zaman kazanmak adına... çok sevindim oranınızın daha da artmış olmasına.. tazminat hesaplaması yaş medeni durum ve aldığınız maaşa göre hesaplanıyor. tekrar geçmiş olsun

vyildirim

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.

Vermiş olduğunuz bilgilere istinaden, aktüer hesap uzmanı tarafından yapılan hesaplama sonucu, hak ettiğiniz ve sigorta şirketinden talep edebileceği sakatlık tazminatı 79.810 TL. olarak hesaplanmıştır.

Maalesef ki sigorta şirketleri, tazminat ödemeleri konusunda çok da iyiniyetli değillerdir. Öncelikle kişileri gereksiz bir çok belge talebi ve itiraz ile uğraştırmaktadır. Sonuçta ise, hak edilenden çok daha az bir tazminat teklif etmektedirler.

Bu nedenle, hem sigorta şirketinin yükümlülüklerini iyi bilen ve sigorta hukuku konusunda uzman hem de sigorta şirketinin yaptırdığı aktüer hesaptaki hataları farkedebilecek niteliği bulunan yani hesap uzmanı olan tecrübeli bir avukat ile çalışmanızda fayda bulunmaktadır. Sigorta şirketi karşısında bilgili ve tecrübeli bir avukat tarafından temsil edilmeniz halinde, tüm haklarınıza kavuşmanız mümkün olabilecektir.

ANCAK, HASAR TAKİP BÜROLARI ve SİGORTA DANIŞMANLIK ŞİRKETLERİ gibi yasal olmayan ve daha çok MAĞDUR OLMANIZA SEBEP OLACAK kişi ve kuruluşlardan uzak durmanız önemle uyarılmaktadır. Hukuki yeterliliği bulunmadığı için, kanunları yorum yetisine sahip olmayan bu tür hasar takipçileri ve bazen de konuda yeterli tecrübeye sahip bulunmayan hukukçular, uygulamada sigorta şirketlerince kandırılmakta ve tazminat ödemesi geciktirilmektedir.

Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu/sigorta danışmanlık firması vb. açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.

Sigorta poliçesinden doğan tazminat hakları, yasalardan doğan bir haktır. Bu nedenle de, yasal haklara kavuşulabilmesi ancak ve ancak hukuk eğitimi almış ve bu konudaki yeterliliği diploma ve ruhsatname aracılığıyla tescillenen kişiler yani avukatlar tarafından verilecek hukuki yardımla mümkündür.

Avukatlık ünvanı bulunmayan bir kişinin, hak sahiplerini temsili hukuken mümkün olmadığı gibi; aktüer bilirkişi sıfatı olmayan bir kişinin tazminat miktarını hesaplaması da mümkün değildir.Hukuki yeterliliği bulunmayan kişilerin sigorta danışmanı, hasar takipçisi vb. sıfatlarla mağdur kişilere verdikleri bilgiler sadece kulaktan dolma ve eksik bilgilerdir.

Bilgi ve sorularınız için derneğimizi arayarak ya da müracaat ederek, ücretsiz yardım alabilirsiniz.

İyi günler dileriz.
Sigorta Mağdurları Derneği

Simader teşekkür ederim. Acaba yillik verdikleri %9 gecikme zammi icinde mi bu hesaplanan ücretin. Yoksa bu ucretin uzerine eklenir mi

Adım Faruk yaş 40 rizede yaşıyorum . Minübüs kazasında 3. Kişi olarak yaralandım başıma 4 dikiş atıldı sigortadan para alabilirmiyim alabilirsem tahmini ne kadar yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim

simader arkadasın yaş bilgisi medeni durumu ve kazancı belli değil acaba ben mi gözden kacırdım. Bu hesaplamayı neye dayanarak yaptınız. Asgari ücret mi baz aldınız.

Endereren

Sayın Endereren,

vyildirim attığı ziyaretçi mesajında bahse konu bilgileri vermiştir.

İyi akşamlar dileriz.

tesekkür ederim yas kaza oldugun yıl 42 evli bir cocuk babası asgarı ucret gorunuyor

bu konuda yardımcı olan arkadaş olursa çok sevinirim 2006 da trafik kazasi gecirdim 2008 de sigorta şirketinden aracilarlar genel sigortadan %21 rapora 14700 tl aldım bu para rapora göre tam mi yoksa eksik mi birde geri dava açma şansım varmi bana çarpan kişi olaydan 17 ay sonra mahkemeye çıktık ceza aldı suçlu bulundu bu konuda sigorta şirketi bana vermiş olduğu miktar yeterli mi.

İyi günler 10 haziranda trafik kazası yaptım ve %12 rapor aldım müzik bölüm 3. Sınıf öğrencisiyim kusur oranı 100 de 100 karşıya verildi yaşım 21 sizce ne kadar alırım 10 06 2017 kaza tarihi

Öncelikle Herkese sağlıklı günler dilerim.
Ben 2017 subat ayında bir trafik kazası gecirdim kalıcı raporum % 30 kazada yolcuydum
Yasım 27
Maaşım 2600
Tahmini ne kadar tazminat alabilirim tesekkürler

Üst Alt