Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Emre Bilge

Sayın Emre Bilge,

Aktüer hesabın ortalama yapılması mümkün değildir. Tazminat tutarının hesaplanabilmesi için;

- Kaza tarihi (ay-yıl)

- Doğum tarihi (ay-yıl)

- Kaza tarihindeki net gelir

- Kesin sakatlık oranı bilgilerinin verilmesi gerekmektedir.

iyi günler dileriz.
Sigorta Mağdurları Derneği

Yasım 08.1990
Kaza tarihi 22.02.2017
Oran 30
Bel kırığı 10 vida pelvis kırığı

Emre Bilge

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.

Vermiş olduğunuz bilgilere istinaden, aktüer hesap uzmanı tarafından yapılan hesaplama sonucu, hak ettiğiniz ve sigorta şirketinden talep edebileceği sakatlık tazminatı 187.390,00 TL. olarak hesaplanmıştır.

Maalesef ki sigorta şirketleri, tazminat ödemeleri konusunda çok da iyiniyetli değillerdir. Öncelikle kişileri gereksiz bir çok belge talebi ve itiraz ile uğraştırmaktadır. Sonuçta ise, hak edilenden çok daha az bir tazminat teklif etmektedirler.

Bu nedenle, hem sigorta şirketinin yükümlülüklerini iyi bilen ve sigorta hukuku konusunda uzman hem de sigorta şirketinin yaptırdığı aktüer hesaptaki hataları farkedebilecek niteliği bulunan yani hesap uzmanı olan tecrübeli bir avukat ile çalışmanızda fayda bulunmaktadır. Sigorta şirketi karşısında bilgili ve tecrübeli bir avukat tarafından temsil edilmeniz halinde, tüm haklarınıza kavuşmanız mümkün olabilecektir.

ANCAK, HASAR TAKİP BÜROLARI ve SİGORTA DANIŞMANLIK ŞİRKETLERİ gibi yasal olmayan ve daha çok MAĞDUR OLMANIZA SEBEP OLACAK kişi ve kuruluşlardan uzak durmanız önemle uyarılmaktadır. Hukuki yeterliliği bulunmadığı için, kanunları yorum yetisine sahip olmayan bu tür hasar takipçileri ve bazen de konuda yeterli tecrübeye sahip bulunmayan hukukçular, uygulamada sigorta şirketlerince kandırılmakta ve tazminat ödemesi geciktirilmektedir.

Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu/sigorta danışmanlık firması vb. açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.

Sigorta poliçesinden doğan tazminat hakları, yasalardan doğan bir haktır. Bu nedenle de, yasal haklara kavuşulabilmesi ancak ve ancak hukuk eğitimi almış ve bu konudaki yeterliliği diploma ve ruhsatname aracılığıyla tescillenen kişiler yani avukatlar tarafından verilecek hukuki yardımla mümkündür.

Avukatlık ünvanı bulunmayan bir kişinin, hak sahiplerini temsili hukuken mümkün olmadığı gibi; aktüer bilirkişi sıfatı olmayan bir kişinin tazminat miktarını hesaplaması da mümkün değildir.Hukuki yeterliliği bulunmayan kişilerin sigorta danışmanı, hasar takipçisi vb. sıfatlarla mağdur kişilere verdikleri bilgiler sadece kulaktan dolma ve eksik bilgilerdir.

Bilgi ve sorularınız için derneğimizi arayarak ya da müracaat ederek, ücretsiz yardım alabilirsiniz.

İyi günler dileriz.
Sigorta Mağdurları Derneği

merhaba.. benimde başımdan bir kaza geçti.. (1992 Kasım doğumluyum, kaza zamanı 24 yyaşımdaydim ) 2016 Ocak ayında durakta dolmuş beklerken 180 promil alkollü 18 yaşında genç durağa daldi ve kaza sonucunda 5 ay yoğun bakım sürecim , 19 ameliyat ( sedastonla yapılanlar hariç ) ve %81 engelli oranim mevcut.. kalıcı yani

ömür boyu Kolostomim ( kalın bağırsağın karna agizlastirilmasi ) var.. idrar yolu darligim mevcut ayda bir işleme gidiyorum.. ve tıp fakültesi öğrencisiyim 5. sınıfım... kaza zamanı birçok avukat ve yancilari gelmiş ben hatırlamıyorum.. enson 1 tanesiyle anlaştık ve bize kaza zamanından 18 ay geçmesi gerektiğini, engelli raporunun çıkmasını beklememiz gerektiğini söyledi..

2017 temmuza kadar bekledik ve %81 ( 2 yıl geçerli ) raporum var.. avukatımi değiştirdim ve sigorta şirketiyle anlaşmaya çalıştı .. bize 1 hafta süre verin size dönelim dediler .. 1 hafta sonunda döndüler ve ek olarak 1 hafta daha istediler.. enson yine net bir cevap vermediler ve bizde ticari mahkemede tazminat davası açtık.. 2018 Nisan 12 tarihine sıra verdi.. simdi sorularim şunlar .. ben ne yapmalıyım ? bundan sonraki süreç ne ? alacağım miktar ne kadar ? ne zaman elime tazminatım gecer ?

BYKUCUK

Sayın Bykucuk,

Sorularınız için birçok ihtimalli cevap var o nedenle derneğimize telefonla ulaşırsanız daha detaylı bilgi verebiliriz.

iyi günler dileriz.

BYKUCUK
Mrb çok geçmiş olsun keşke dava yolunu tercih etmeyip tahkim komisyonu üzerinden işlem başlatmış olsa idiniz adli tıp kurumundan yeniden rapor alır daha çabuk tazminatınız sonuçlanırdı biliyorsunuzki adalet yargı sistemimiz yavaş işliyor kalkışmadan mütevellit dahada yavaşlamış bulunmakta daha çabuk sonuç almak isterseniz tercihiniz tahkim komisyonu olsun soracagınız soru olursa özelden msj atın en kısa sürede cvb veriyoruz tekrardan çok geçmiş olsun

@guvencehasar
İyi calismalar. Polis memuruyum şuan 30 yasindayim. 2014 yilinda gorev esnasinda bir motosikletin carpmasi sonucu tibia fibula kemiklerinde kiriklar olustu. Ameliyat oldum bacagimda platin ve vidalar mevcut. Arastirma yapmadan bir arkdsa vekalet verdim ve dava yoluna gidildi. İstanbul asliye tic mh dava acildi. İki yildir dava sureci devam ediyor. Bana carpan motosikletin surucusu alkollu ehliyetsiz ve ayni zamanda aracin sigortasi yok.

İstanbul adli tip kurumu 3. İhtisas kurulu %4 rapor verdi. Sizde bu rapora itiraz etmeli miyim yoksa bu orana gore tazminati kabul edelim mi. İtiraz durumunda bu oranin dusebilecegini yada artabilecegini ve ayrica surecin daha da uzayacagi seklinde soylemler duyuyorum. Kafam cok karisti. Magdur olmamak icin buraya yazmak istedim. Teşekkür ederim.

vyildirim
İstanbul adli tip kurumu 3. İhtisas kurulu %4 rapor verdi. Sizde bu rapora itiraz etmeli miyim

İstanbul adli tıp kurumunun kararı kesindir,

guvence hesabi ile sigorta şirketi arasında fark nedir odeme daha azmi oluyor guvence hesabında bilen arkadaş yardımcı olabilir mi,

Araç kamyon, ticaridir. Fakat 11 sene dolmuş, teşhisi yeni koydukları için bir çıkış kapısı olabilir mi?

Trafik kazası sonrası sigorta ile anlaşma sağlandı durumunda ıbraname göndermeleri kaç gün sürüyor bilgisi olan var mı?

Arkadaşlar istinaf ne kadar sürer. Tahkime itiraz ettiler bundan sonrada istinaf olur dedi Avukat istinaf tam sonrada uzarmi daha fazla bilgisi olan veya başından geçen biri varsa cevap yazarsanız çok sevinirim

Can anlattik sana istinaf 8 ay surer sonra cikan jarar gene itiraz hop yargitay 1 yil da oyle

Bunlar en az surelerdir

Bugün davamin karar duruşması var.
Acaba yine bi sebeple ertelenir mi

"Geçici Bakıcı Gideri Tazminatı" diye bir şey var mı?

Bugün beni bir sigorta takip firmasından aradılar. Para aldınız mı vs. diye sordular.

Bende 16.05.2016 tarihinde kaza gecirdim %100 adli tıp sürekli raporumla 310.000 bin lira aldım dedim.

"Geçici Bakıcı Parası" diye yeni bir hakkınız var.Değişen yasayla 5-6 aydır böyle bir para alıyoruz dediler.

Bilgisi olan var mı?

Ugur20

3 yıl 8 ay sonunda
Bitti çok şükür.
Şimdi gerekçeli kararın yazılmasını bekliyorum.
Sonra istinaf sürecini beklemek kalıyor

Karahan1990

Değişen yasayla ilgili bir durum değil, bu zaten hep vardı ve alınabiliyordu. Ama bu tazminat takipçileri işlerini bilmediği için bu parayı şirketten istemiyor ve almıyordu, şimdi yeni yeni öğrenmeye başlamışlar ve bu paraları tahsil etmeye çalışıyorlar. Boş yere bu adamlara vekalet vermeyin, şirketle kendiniz görüşüp paranızı alın.

Bak simdi enes dosyan istinafa ulasinca ....engelli raporunu ilgili bolume dilekce yaz oncelik verilmesini talep et....iadeli tahautlu gonder dosyan 35 gunde sonuclanir....arti yargitaya giderse aynisini yap 45 gun surer....

mandreyam

Bilgilendirmen için teşekkür ederim.
Henüz gerekçeli karar yazılmamış şuanda gerekçeli kararı bekliyorum

enes75

Bunun kesin bir süresi yok, 1 haftada yazan mahkeme de var 2 ayda yazamayanı da var. Avukatınız mahkeme kalemiyle konuşup oradan tahmini bir bilgi alabilir yani hemen her soruda olduğu gibi bu soruda da en kesin cevabı dosyaya bakan avukat bilir.

Teşekkür ederim.
HMK'nın 321. maddesinin 2. fıkrasına göre en geç 1 ay içinde yazması gerekirken nasılsın olabilir 2 ay sonra bile yazar dediniz? Merak ettim

ücretsiz destek

Şirketle 2016 yılı için 310 bin liralık ibraname imzaladım.

Daha önce tazminat haklarımızla ilgili yazılan her konuyu okudum. Sitede hiç rastlamadım internettede hukuki bir delil bulamadım.

Bilginizin dayanağı nedir?

HMK'nın 321. maddesinin 2. fıkrasına göre en geç 1 ay içinde yazması gerekirken nasılsın olabilir 2 ay sonra bile yazar dediniz?

Hmkda 1 ay içinde gerekçeli karar yazılmaz ise hakim görevden alınır, gerekçeli kararını yazılması hususu hsk tarafından resen incelenir vs yazmıyor. Onun için 2 hatta 3 ayda yazılamayan kararlar gördüm, avukatım ve tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Bunun dışında ben de şunu merak ettim, madem kanunda yazana bu kadar güveniyorsunuz neden burada bu soruyu sordunuz ve ayrıca neden avukatınıza sormuyorsunuz?

Bak simdi enes dosyan istinafa ulasinca ....engelli raporunu ilgili bolume dilekce yaz oncelik verilmesini talep et....iadeli tahautlu gonder dosyan 35 gunde sonuclanir....arti yargitaya giderse aynisini yap 45 gun surer....
sizin bu öneriniz tahminmi yoksa siz böyle dilekce vererek öncelik sağlandımı size, yargıtayda öncelik verileceğini zannetmiyorum.

ücretsiz destek

Siz hukukçu olamazsınız bence, hukukçu bir kişi nasıl bu kelimeleri kullanır?
1- "Madem kanunda yazana bu kadar güveniyorsunuz"
2- "Neden burada bu soruyu sordunuz"
3-"ve ayrıca neden avukatıniza sormuyorsunuz"

Bu soruları bu "Bilgi paylaşım platformunda"sorabiliyorsan!!
Bende sana bu soruyu sorayım Asıl senin "BURDA" ne işin var

@enes75
ben size burada soru sormayın demedim, burası tabi bilgi paylaşım platformu, burada istediğiniz soruyu sorabilirsiniz, bilenler de size yardımcı olur. hatta ben de size yardımcı oldum ve sorunuza cevap verdim.

madem burası bilgi paylaşım platformu, o zaman ben de size soru sorabilirim.
1. madem kanunda öyle bir madde var ve bu maddenin istisnasız uygulandığından eminsiniz, neden burada tekrar soruyorsunuz?
2. bu soruyu avukatınıza neden sormuyorsunuz?

size bir de tavsiye vereyim, size "siz" diye hitap eden insanlara günlük hayatta "sen" demeyin. internette forumda falan yapın tabi bişey olmaz, ama yüzyüzeyken sakın yapmayın.

kazazede
yargıtayda öncelik formu var, o formu doldurarak ya da dilekçe ile başvurarak dosyanın öne alınması istenebilir ancak yargıtayda 45 gün, istinafta 35 gün gibi bir süreyi kimse garanti edemez. 45 günden daha erken de sonuç alınabilir çok daha geç sonuç da alınabilir.

Üst Alt