Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Merhaba ben 2 ay önce motosikletle trafik kazası geçirdim karşı taraf kusurlu bulundu kaza anında ben hastaneye kaldırıldım süren sol kulağım %90 duymuyor sağ el yüzük parmagimdan ameliyat oldum 2 tane vida takmışlar yüzümde 5 cm lik yara izi oluştu hasar danışmanlık şirketine vermedim avukata verdim tazminat alabilirim alirsam tahmini ne kadar olur bide avukata vermekte iyi yaptım bilmiyorum ve bugün avukatımi aramışlar uzlasmak için kabul etmemiş uzlaşmayı karşı taraf ne gibi bir zarara uğrar avukat uzlasmsmamizin bizim için iyi olacağını söyledi sigortanın 1 haftaya kadar bize dönüş yapacağını söyledi sigorta dönüş yaptıktan sonra karşı taraf sürücuye dava açacakmisiz ondan da tazminat alabilirimiyim

Gecmis olsun, bende epikriz yok sorun ordan cikiyor, sana epikriz vermis miydi hastane ? Sigorta tutturdu epikriz diye, beyan yazisi yazdik, su sebeplerden dolayi epkriz alamiyorum diye, ama butun raporlarim giris cikisim var, rontgenlerim ve fotograflarimi da gonderdik, sonuc bekliyoruz :(
eye25520

Merhaba arkadaşlar 2014 yılında kaza geçirmiştim 8/8 karşı taraf suçluydu sigorta şirketini mahkeme ye verdik adli rapor istedi oda %17 geldi mahkeme onadı şimdi hesaplamaya gitti kaza olduğu sene asgari ücretten gözüküyordum 1.5 senedir de kendi işimi yapıyorum
Yaş 31 üniversite mezunuyum aşağı yukarı ne kadar alırım bilen bi arkadaş varsa sevinirim

Öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için tüm kazazedeler adına teşekkür ediyorum. Size müsaadenizle sorularım olacak.
28.01.2018 tarihinde Erzincan Erzurum istikametinde seyreden araç takla atarak maddi hasarlı tek taraflı trafik kazası meydana getirmiştir.
Trafik Tespit Tutanağı’nda sürücünün 56-1/a ya göre kusurlu olduğu belirtilmiştir.
Araç içerisinde sürücü S , eşi E, kardeşi K ve eşinin iki kardeşi Ü ve M bulunmaktadır. Toplamda 5 kişi olup 5 i de yaralanmıştır.
Sürücü kardeşi K (yaş 53) beli kırılmış ve ameliyat geçirerek 8 tane platin taktırmıştır.
Sürücü Eşi E ,Ü ve M de tedavi görmüş ama K kadar ciddi operasyon geçirmemişlerdir.

Ayrıca kaza Erzincan’da olduğu ve direk oradaki hastaneye yatırıldıkları için orada 1 hafta süre ile kalarak Erzurum’a nakil sağlanmış ve Erzurum’da tedavi edilmiş olup masrafları olmuştur.
Şimdi size sormak istediğim;
-5 kişiden hangileri tazminat alabilir?
-Masraflar için her fatura bulunamayacaktır bunun için ne yapabilirim?
-Nereye belgeleri göndereceğim?
-Belgelerin Asıllarını mı göndermeliyim?
-Hangi belgeleri tazmin etmeliyim?
-Zamanaşımı geçmiş midir?
-Eğer hepsi için tazminat talebinde bulunabileceksek bunu Ü ve K’nın kızı olarak ben yapabilir miyim? Ve nelere dikkat etmeliyim? Çünkü bayağı kişi aradı vekaletimizi vermemiz için.
Bir de Kişiler tazminat alırsa sigorta şirketi sürücüye rücu edebilir mi? Sonuçta yaralananlar sürücünün akrabası ve böyle bir durum hoş olmayabilir.

Bir de bir önceki yazınızda yaş ve gelir durumu önemli demiştiniz. Mesela K ev hanımı, gelir durumu tayin edilirken eşinin gelirine mi bakılır?
Bu arada sürücü S’nin aracı için SOMPO JAPAN SİGORTA ile kasko sigorta poliçesi 05.10.2017 tarihinde düzenlenmiştir.

Merhaba ben 2 ay önce motosikletle trafik kazası geçirdim karşı taraf kusurlu bulundu kaza anında ben hastaneye kaldırıldım süren sol kulağım %90 duymuyor sağ el yüzük parmagimdan ameliyat oldum 2 tane vida takmışlar yüzümde 5 cm lik yara izi oluştu hasar danışmanlık şirketine vermedim avukata verdim tazminat alabilirim alirsam tahmini ne kadar olur

bide avukata vermekte iyi yaptım bilmiyorum ve bugün avukatımi aramışlar uzlasmak için kabul etmemiş uzlaşmayı karşı taraf ne gibi bir zarara uğrar avukat uzlasmsmamizin bizim için iyi olacağını söyledi sigortanın 1 haftaya kadar bize dönüş yapacağını söyledi sigorta dönüş yaptıktan sonra karşı taraf sürücuye dava açacakmisiz ondan da tazminat alabilirimiyim

rrmerrve

öncelikle K'nın tedavisi sona ermeli ve hastaneden sürekli sakatlık raporu almalı. raporu almadan başvurursanız tazminat ödemezler.

K arabanın sahibi değilse, sürekli sakatlık raporunu aldıktan sonra sigortadan tazminat talep edebilirsiniz.

tedavi gideri artık zmss teminatı dışında, tedavi giderini malesef talep edemezsiniz.

belgelerin fotokopisini gönderebilirsiniz, ama K fotokopilerin altını imzalayıp aslı gibidir yazarsa daha iyi olur.

sürücü alkollü veya ehliyetsiz değilse rücu edemezler.

kaza tutanağında ya da sonrasında karakol-savcılıkta alınan ifadelerde, sürücü kusurunu kabul etti mi? tutanakta kim kusurlu görünüyor.
Yola aniden hayvan fırladı, ben kusursuzdum, ya da başka bir araç önüme kırdı o yüzden kaza yaptım vs demiş mi? eğer öyle bir durum varsa ve sürücü; tutanak-bilirkişi raporlarına göre kusursuzsa sigorta gene ödeme yapmaz.

zamanaşımı henüz dolmamış, daha çok var dolmasına.

sizi arayan kimseye vekalet vermeyin. tanıdık avukat varsa onunla çalışabilirsiniz ya da kendiniz de halledebilirsiniz.

kaza tutanağı, varsa savcılık ve karakoldaki evraklar, K'nın sürekli sakatlık durumunu gösteren rapor, epikriz raporu, K'nın nüfus cüzdanı fotokopisi ve K'nın gelirini gösteren belgeyi, kısa bir dilekçeyle beraber sigorta şirketinin adresine gönderin. dilekçede paranın yatacağı banka hesap bilgilerini de yazın.

ücretsiz destek

ben sigortadan dava açmadan ilk parayi aldim ama az verdiler 2 başvurdum karar çıkmıştı ödeme tutarı belli oldu ama sigorta şirketi itiraz etti avukatımda icraya vermiş sigortayı bu aşamadan nasıl bir sonuç çıkar.tesekkurler

Selamlar geçen sene motor kazası yaptım karşı taraf suçlu bulundu evrakları toplayıp karşı tarafın sigortasına yolladım.
9 Eylül adli tıptan aldığım rapor %6
Yaşım 42
Maaşım 2450 tl

Bugün sonuçlandı ve mütabakatnameyi imzalarsam 6000 TL vereceklerini söylüyorlar, rakam burada okuduklarıma göre çok düşük.
Ne gibi bir yol izlemeliyim?

ücretsiz destek

Abi merhaba bu konuda uzman olduğunuz için bir şey sorucam. Sigorta şirketleirne tazminat için dava açmak mı daha avantajlı yoksa raporları onlara gönderip dava açmadan parayı istemekmi daha avantajlı

Zaten artık yeni genel şartlar nedeniyle şirkete evrakı göndermeden dava açamıyorsunuz. Önce başvuracaksınız, buna rağmen şirket tazminatı ödenmezse ya da eksik öderse dava açacaksınız.

Poliçe eskiyse, direkt dava açabilirsiniz, ama önce şirkete başvurup, alabildiğiniz kadar parayı alıp sonra dava açmak daha mantıklı çünkü davanın ne kadar süreceği belli değil, şirketten alabildiğiniz kadar parayı alıp sonra dava sonucunu beklemek, hiç para almadan direkt dava açıp onun sonucunu beklemekten daha doğru bence.
@hdoa

@ücretsiz destek

eyvAllah abi sağol. Benim durum şu şeklide 2014 kaza tarihi 2015 in 5 ayında direk sigorta şirketine dava açıldı aracı ile, hiç sigorta şirketine başvurmadık. ama hala ben para alamadım bukadar uzamasının en büyük nedeni heyet raporu.

yani heyet raporunu sadece mahkemenin belirlediği adlitıptan albiliyorduk fakat benim tedavi bitmediği için adli tıpa ne kadar başvursak da tedavi bitmedi diye geri gönderiyordu vermedi yani 2017 de tedavi bitti 2017 nin sonlarına doğru adlita girip raporu alabildim sonra mahkeme bilirkişiye hesaplamaya gönderdi bi 2-3 ayda bu sürdü bilir keşi raporu geldi hemen ardından duruşma vardı duruşma yapıldı duruşmada bilir kişi raporuda vardı ama karara hala bağlanamdı temmuza gün verildi yani bir türlü para almadım abi bu saatten sonra yapılabilecek bir şey var mı mesela davayı düşürüp sigorta şirketine dosyayı gönderip paradan alabildiğimizi almak gibi geri kalanı için de ne gerkiyorsa artık

Tahim yoluna itiraz edebilirsiniz.

Mahkemelerimiz HMK' da mal varlığına yönelik tedbir kararı verilmesi için söz konusu malın uyuşmazlık konusu olmasını aramaktadır.Dolayısıyla karşı tarafın sizinle kazaya karışması, karşı tarafın mal varlığıyla ilgili bir durum olmadığından mahkeme tedbir isteminizin reddine karar verecektir.
Sigorta şirketi veya tahkim yolunda ise tedbir kararı verilmesi mümkün değildir.
Geçmiş olsun.

Ödeme emri tebliğ edildiği tarihten itibaren 5 gün içerisinde İcra tetkik mercine itiraz edebilirler veya 10 gün içerisinde ödeme yapmak zorundadırlar.İcra tetkik mercine itiraz edebileceklerini düşünmüyorum.Kuvvetle muhtemel tebliğ edildiği tarihten itibaren 1 hafta içerisinde ödeme yapacaklardır.Geçmiş olsun tekrardan :)

Halil Bey çok teşekkür ederim İnşallah kısa sürede alırım Burada da herkesi bilgilendirmek güzel bir şey Allah herkese kazasız belasız günler nasip etsin saygı ve sevgiler

3 yıldır devam eden davadan vazgeçmek doğru değil, yargılamanın sonuna gelmişsiniz zaten. Şu aşamada davanın sonunu beklemek en doğrusu.

Merhaba

Güvence hesabına başvuru yapabilmek için dilekçe örneği gerekiyor.elinde olan varsa gönderebilir mi

ücretsiz destek

ama abi şimdi yani temmuzda ki duruşmada sigorta şirketi itiraz ederse yine uzayacak iş. itiraz ederlerse ne yapılabilir. hesaplamada 220 bin çıktı bilirkişin.

temmuzdaki duruşmada rapora itirazı kafana çok takma, kararı istinaf ardından da temyiz ederlerse 3-4 sene daha beklersin.

ama şimdi davadan vazgeçip şirkete başvurunca, ödeme yapacaklarının da garantisi yok, 3 sene süren davadan bu adam neden vazgeçti de bizden para istiyor diye düşünecekler. şüphelenip ödeme yapmaktan kaçınacaklar, gitsin dava açsın diyecekler.

rapor geldikten sonra karşı tarafla sulh olmayı deneyebilirsiniz, gerekirse faizden vazgeçeyim, icraya da koymayalım, dava sonunu beklemeden ödeyin diyebilirsiniz.

ücretsiz destek

Abi az bir faiz yok ama 3 yıllık faiz var 70 bin tl gibi para yapıyor buda. davalı allianz sigorta. bu tarz örnek durumlarda ne oluyor abi tam olarak direk dava açanlar

arkadaşlar %17 raporum var adli tıptan şuan bilirkişide hesaplamada kaza tarihim 2014 asgari ücret bugün sigorta şirketi aramış 125 binlira teklif etmiş sizce nasıl bi rakam..

@hdoa sulh olmanın mantığı budur zaten, sen bir şeylerden vazgeçeceksin, onlar da senin paranı verecek.

faizin tamamından vazgeçmene de gerek yok, faizin yarısını almayız, alacağı da icraya koymayız vs. dersin, bir şekilde anlaşırsınız. ya da hiç anlaşmazsınız, karşı taraf temyiz etmeyip, davanın sonunda direkt paranızı verir ya da temyiz edeceği tutar 3 sene bekletir.

Özgürbeden34s

Çok geçmiş olsun öncelikle umarım eski sağlığına kavuşursun.36 iyi benimki 24 idi 200 den fazla alırsın bence.

Sevgili abilerim
Ben 2014 Haziran ayında büyük diyebileceğim bir motosiklet kazası geçirdim. Sürücü bendim. Yaklaşık 3 yıl boyunca toplamda 10-12 ameliyat geçirdim. Sol kalça, femur, şaft ve diz üzerinde toplamda 4 el kırıkla beraber el bileğim ve parmaklarımda da kurumlar oluştu. Şu an bacağımda kısalık, platin ve vidalar mevcut. Bağlarda gevşeklik ve güç kayıpları var bacakta. Toplam tedavim 3 yıl sürdü.

Aynı yıl avukatımız belli haklarımızdan bahsedip beraber konuşup gerekli ceza ve tazminat davalarını karşı tarafın sürücüsüne açtık.
Ceza mahkemesinde eşit kusurlarla 3 yılın sonunda dava kapandı. Hukuk tazminat mahkemesinde ise dava devam etmekte.

Hukuk mahkemesinde mevcut durumda %80 haklı bulundum, ayrıca maaşım mesleğimden ötürü o dönemden bu döneme 2014den itibaren 1500 ve 1600$ Dolar olarak hesaplandı. Mesleğim gemi vardiya Zabitiydim.

Aynı şekilde kazayı yaptığımda 24 yaşındaydım. Şu an 28. Dosya şu anda Adli tıp kurumuna gitti ve puan beklemekteyiz.
Avukatım İnşallah sınırı alabileceğimizi söylüyor 268 bin TL.

Şu an ATK dan malül puanı bekliyoruz. Siz ne düşünüyorsunuz acaba ?

Yaşınızdan, gelirinize ve kusurunuza varıncaya kadar çok fazla etken tazminat miktarınıza etki edecektir.Bu nedenle tüm faktörler bilinmeden şu kadar demek mümkün değil.Geçmiş olsun şimdiden.

Teşekkür ederim, aslında benim asıl merak ettiğim ATK dan %kaç gibi bir oran benim alacağım tazminata fayda sağlar. örneğin %10 gibi bir puan nasıl etki eder.

Üst Alt