Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Sayın trafik kazası mağduru arkadaslar.gecirmis olduğunuz kazadan dolayı tabiki bir tazminat hakkınız var.bu ise aracılık hizmetleri veren firmalara,şirketlere veya bu şirketlere istoplayan kişi lere itimat etmeyiniz,

bukonuda en ufak şüphesi olan kaza mağdurları veya şirket lere istoplayan komisyoncu arkadaslar.bu konu ile ilgili bulunduğunuz il barolarindan bilgi almanız ve birçok ilde kurulan komisyon lara başvurmanız gerekli bilgiyi almanızı tavsiye ederim.magduriyetinizle ilgili tek muhattabiniz avukatinizdir,bu işe aracılık yapan kişi veya kuruluşlar suç işlemektedir ler.size tavsiyem verdiğiniz vekaletlerle boroya danismaniz.

Lütfen yardımcı olur musunuz 2012tarihinde yolcu olarak seyir ettiğim birinin aracında arka koltuktaydım sofor 160ile sete girdi setten uçtuk tramvay korumaliklarina ordan full pet benzinliye girip durabildik

benim 12.bolge omurgam kalcam kırıldı sağ omuz kuregimde kırıldı 3ay çelik korse ile yataktan kıpırdıyamadım hala belimde hasar var ve heyete girmedim geçen ay tanıdık bı avukata vekalet verdim para yetkisiz yüzde kaç tahminen bı rapor alırım sonuç ne olur doktor en son ameliyat olman gerek kalça kemiğinde göçük meydana gelmiş ve dolgu yapılması gerek operasyon la demişti bı bilgi verirmisiniz ? Acil

Merhaba , 1 haziran 2018 de kayınpederim(78 yaş) ve kayınvalidem (75 yaş sosyal güvencesi yok. Esinden yararlanıyor) kendi araçları ile öndeki araca arkadan çarptılar. Kayınvalidem yaralanmalı olarak kazayı atlattı. Hastanede tedavi gördü. Ayrıca kanser hastası tedavisi 2 yıldır devam ediyor. Kaza raporunda kayınpederim yüzde yüz kusurlu. Trafik sigortasından yolcu olarak kayınvalidem tazminat alabilirmi ? İman tahtası (sternum) ve T12 omur kırık. Yüzde yüz kusurlu olduğu için kayınpedere sigorta şirketi ödeme tazminatını rücu edeilirmi? Ayrıca yolcu yaşı ileri oldugu için tazminat düşük olurmu?
Bu işle uğraşan danışmanlık firmaları sürekli arıyorlar. Ben kendim takip etmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Sürücüde alkol yok.

adgunes

Sürücü %100kusurlu ise rücu söz konusu zaten yaşı itibariyle de çok yüksek miktarda tazminatda alamaz malesef.sigorta şirketine direk olarak irtibata geçip başvuru yapabilirsiniz.gecmisolsun

Öncelikle teşekkür ederim. Aracı sigorta ettiren kayınpederim. Tazminatı rücu etmesi nedeniyle sigorta yaptırmanın anlamı yok o zaman. Kayınvalide için tazminat talebimiz daha sonra kayınpederimizden geri istenecek olması tazminat talebinde bulunmamızın anlamı yok görünüyor. Acil de olan müdahale için kaza rapor tutanağını acil servise vermemiz söylendi. Sosyal Güvenlik tarafından karşılanan masrafların sigorta tarafınca karsilanacağı söylendi. Bu masraflarda daha sonrs rücu edermi. Eger ederse sigortanın bir anlamı kalmıyor gibi. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

@Hayat sigorta

dostum sürücü %100 kusurlu olduğunda neden rücu ediyor, sen neden insanları yanlış bilgilerle yanlış yönlendiriyon, %100 kusurlu olsa dahi kaza anında sürücünün yeterli ehliyeti varsa ve alkollü değilse hiç bir şekilde rücu olayı olmaz, eger kusurlu sürücü kendi yaranırsa o zaman (hiç kimse kendi kusurundan faydalanamaz) ilkesi geregince sürücü tazminat alamaz, yolcu konumunda olan her zaman ve her halukarda tazminatını alır.

diğer yazdıkların doğru, yaşı itibarıyla fazla tazminat çıkmaz ama hiç tazminat çıkmayacağı anlamına gelmez,
@adgunes bu konunun ilk mesajında herşey açıkca yazılı, sigorta şirketiyle irtibata geçerek tazminatınızı takip edebilirsiniz.

Konu hakkında yorum yapan herkese teşekkür ederim. Bir tek ortopediden rapor henüz çıkmadı. Rapor çıkınca diğer raporları ile sigorta acentemiz den dosya açtırıp takip edeceğim. Gelişmeleri tekrar paylaşım da bulunacağım.

Motorla kaza yaptım sol kalçam kırıldı karşı taraf 8/8 kusurlu ne kadar tazminat alabilirim ?

alacağınız tazminat; sakatlık oranınız, geliriniz ve yaşınıza göre değişecektir.
öncelikle tedavinizin sonuçlanmasını bekleyin ve sorasında sürekli sakatlık raporunuzu alın.
sonra da karşı tarafın sigorta şirketine başvurun.

şu aşamada kimseye vekalet vermeyin.
kendini biz uzmanız diye tanıtan hasar takipçilerinden uzak durun. bu sitedekilerden de uzak durun.

sakatlık raporu, gelir belgesi, nüfus cüzdanı, kaza tutanağı ve varsa savcılık soruşturma dosyasındaki belgeleri şirkete gönderin, iban numaranızı ve telefon numaranızı da adamlara verin, şirket de size tazminatınızı ödesin.

eğer ödenen tutarın az olduğunu düşünüyorsanız, bir avukata vekalet verirsiniz, tazminatın eksik ödenen kısmını sizin yerinize tahsil eder.
şu aşamada herhangi bir takipçiyle anlaşmaya kalkarsanız, kendi başınıza çok kolay halledebileceğiniz bir iş için boş yere %15-20 komisyon ödersiniz.

sigorta şirketine başvurmak, bu siteye üye olup da yazı yazmaktan daha zor değil, başvuru işini kendiniz çok kolay halledebilirisiniz.

insanlara yanlış bilgi vermeyin lütfen eğer ehliyet ruhsat var ise alkol yoksa rücuya neden olabilecek bir durum yok sürücünün %100 kusurlu olması kendisinde bi hasar olması durumunda şöför olarak kazaya kendisinin sebep olmasından kaynaklı sigortadan tazminat hakkının olmamasına neden olur sadece. ancak yolcu konumunda olan için kusur oranı ile tazminatının rücu etmesi söz konusu dahi değildir.

Arkadaşlar merhaba ben geçen Yıl kaza geçirdim karşı taraf yüzde yüz kusurluydu. Eğitim araştırma hastanesinden yüzde 11 engel raporu çıktı el parmağı kırığı ve platin takılıp vücut bütünlüğü bozulması nedeniyle. Bununla sigorta tahkim mahkemesine başvurdum. 126 bin tazminat verdiler bireysel başvurumda ama raporumu yüzde 5 olarak değerlendirdiler. Kendileri öyle uygun görmüş. Bende sigorta tahkime başvurdum 140 bin saha ödeme çıktı ancak bu karara itiraz edip oranımın yüksek olduğunu savunarak karara itiraz ettiler. Şuan sigorta tahkimde dosyam itiraz sürecinde. Bilen varsa bundan sonra nasıl bir karar çıkabileceğini söyleyebilir mi. Şimdiden adli tıp kurumuna başvursam raporu hazır tutmak için erken mi olur. Birde üniversite adli tıp kurumundan rapor alabilir miyim . Her üniversiteden bu rapor alınabilir mi?

yarın duruşmam var ve sonuçlanmaması için hiç bir sebep yok dosya bilirkişiden geldi tazminat hesaplandı vs vs yarın hakim karar veririse ve sigorta şirketi itiraz etmez ise tazminatı nezaman alabilirim. sigorta şirketi itiraz ederse ne olur peki bana acil para lazım bunu için ne ypabilirim sulh teklif etsek nelerden feragah etmem gerkir 3 yıl oldu dava açılalaı benim tedavim bitmeidği için sakatlık raporunu çek geç alabildim o yüzdne bu kadar uzadı 3 yılllık yasal faiz var

trafik tazminatı

Doğum tarihi 06.05.1978 kaza tarihi 19.10.2017 %75 karşı taraf kusurlu. Maaş bordrosu kazadan önceki net 4050 TL kazadan sonraki aynı . Temmuz 2018 son bordro brüt 6500 TL net 4800 TL.rapor yüzde 9.kazada sağ bilek ve serçe parmak kırıldı bileğe platin takıldı.hasar takipçim 70 bin hesaplattı avukatına bana bu miktar düşük geldi konu ile tecrübesi olanlar yardimci olabilirlermı.

Geçmiş olsun.

Keşke direk bir avukata verseydiniz dosyanızı. Tam bilmiyorum ama geç kalmadıniz.

Engelli rapor oranı kaç?

Öncelikle böyle bir sayfa açtığınız için teşekkür ederim. 08/07/2011 tarihinde yolcu olarak kaza yaptım aracı arkadaşım kullanıyordu. Şuç oranı karşı tarafın sürücüsüne verildi alkollü olduğu için. Bu kaza sonrası ayağım kırıldı 2 yıl yürüyemedim ve geçtiğimiz ay adli tıpdan rapor aldım &16 değerinde kaza tarihi 08/07/2011 doğum tarihi 26/07/1993 kaza yaptığımda lise yeni bitmişti çalışmıyordum. Ne kadar tazminat alabilirim

Arkadaslar bende nisan ayinda L3 omurga kemigimi kirdim. Hata tamamen surucudeydi ve ben arka koltukta yolcuydum. Aracinsa sigortasi yokmus. Ayrica tamamen iyilestim. Benim tazminat hakkim nedir? Sartlara baktigimda alamiyor gibiyim zaten bu yuzden bugune kadar hic arastirmadim. Ne yapmam gerekir aradan 4 ay gecmis neredeyse gec mi kaldim birseyler yapmak icin? Simdiden cok tesekkurler.

ozdemir_kubilay

Tazminat hakkınız var.

Tedaviniz bittikten sonra engelli raporu alın. Eğer raporda kazadan dolayı vücutta %1'lik bir hasar dahi oluşmussa tazminat hakkınız doğar. Geç kalmadınız. Yaralanmalı kazalarda süreç epey uzun.

uqur64
şu an çalışıyor musunuz? üniversiteye gittiniz mi, herhangi bir uzmanlık alanınız ya da mesleğiniz var mı? ustalık belgesi, sertifika vs var mı?

Merhaba ben 09 temmuz 2018 günü kaza geçirdim şahıs bana araba ile çarptı ve ehliyetsiz alkollu idi araç şahısın kendisine ait ve kaçtı kaçarken Beni de araçla sürükledi ve bu durumdan ötürü bende şikayetçi oldum benım ayak bileğim ayak tarağım ve kas kırılmalarım mevcut özel bir bankada çalışıyorum 48 gün rapaor aldım sigortaya tazminat davası açacağım fakat bunun için iş yapan bazı sahışlar bnmle iletişime geçti ben hiç biriyle muhattap olmadım aramalar sıklıkta şuan ben kendi işimi kendim görmek istiyorum bu çantacı simsarlara kendi sakatlığımdan olan YASAL hakkım olan tazminat işlemleri hakkında bilgi verir misinşz yukarıda makaleyi okudum biraz daha ayrıntı alabilşrmiyşz

Zeynelsarı

Geçmiş olsun. Öncelikle tedaviniz bittikten sonra engelli raporu almaısınız. Kazadan dolayı vücutta oluşan hasar raporda göründükten sonra işlemlere başlayabilirsiniz. ama öncelike tedaviniz bitmeli.

Kesinlikle sizi arayan, ziyarete gelen adına aracı, hasar danışamı denilen şahıslara dosyanızı vermeyin.

Kafası kırık Said
Teşekkürler 48 gün rapaorum daha var tazmnat işlemlerimi kendim yapabiliyor muyum yada bir avukat tutman gerekir mi adli olarak ta şahıstan şikayetçi oldum manevi olaraktan dava açacağım ıkısınıde avukat yürütür mü yoksa sigorta tazminatı kendim adli vakayı avukat mı yürütmeli bilgilerinizi rica ederim teşekkür

Ulan ben bu sigorta şirketlerinin yapacağı işe ... şerfsizler uzatmak için elinden geleni yapıyorlar normalde biz kararın çıkmasını bekliyoruz artık. 2015 in 5 ayında açıldı dava 3 yıllık yasal faiz var ama hala uzatmak için elinden geleni yapıyor adiler

@Zeynelsarı
Siz öncelikle sürekli sakatlık raporunuzu alın, sonrası zaten kolay, karşı tarafın sigorta şirketini ya da sigortası yoksa güvence hesabını telefonla arayıp gerekli belgeleri de kargoyla yollarsınız. Ama önce sürekli sakatlık raporunuzu almanız gerek

@uqur64
Önceki cevabınızda adli tıptan rapor aldım demişsiniz, adli tıp kurumundan mı rapor geldi yoksa üniversite hastanesinin adli tıp anabilim dalından mı aldınız raporu.

Anladığım kadarıyla işlemlere zaten başlamışsınız, bu durumda size en net bilgiyi dosyanızla ilgilenen avukat verebilir.

Zaten kaza tarihindeki zmss limiti 200 bin lira, siz de muhtemelen limitin tamamını yani 200 bin lira alırsınız ama dediğim gibi açılmış bir dava varsa kesin konuşmak mümkün değil, en doğru bilgiyi avukatınız verir

arkadaşlar 2014 te kaza geçirdim yaş 28 di %17 adli tıp raporum var asgari ücretten hesaplandı 130 bin tl bilirkişi raporu geldi

@ozdemir_kubilay
tazminatınızı güvence hesabından alacaksınız, güvence hesabı da size ödediği parayı, aracın sahibi ve sürücüsünden geri alacak.

daha önce l3 kemiğinizin kırıldığını yazmışsınız, büyük ihtimalle sakatlık oranınız %5 olarak belirlenecek.

gene daha önce öğrenci olduğunuzu ve mühendis olacağınızı yazmışsınız ve son sınıftaydınız, bence önce okuldan mezun olun, bir işe girin ve sonra güvence hesabına başvurun. aksi taktirde tazminatınız asgari ücretten hesaplanacak. siz dava açtıktan sonra meslek odasından ortalama mühendis maaşını sorup, ortalama gelire göre tazminatın hesaplanmasını isteyebilirsiniz ama ben sizin yerinizde olsam mezun olmayı bekler ve yüksek maaştan hesaplama yaptırırdım.
bu arada sürücünün alkollü olduğunu bilerek araca bindiğiniz için hesaplanan tazminattan %20-25 civarında bir indirim yapılacaktır.

Üst Alt