Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Anladim cok tesekkur ederim ilginiz icin. Ise girme surecim bir iki yil kadar uzayabilir yalniz bu konuda problem olur mu? Bu yil 4.sinifa gececegim henuz mezun olup iyi bir ise girmem icin en az 1.5-2 yil kadar sure var bu zaman araliginda zaman asimina ugrar mi surecim? Zaten herkes raporu bir yil sonra alabilirsin diyordu ancak raporu aldiktan sonra nasil ilerlemeliyim bilmiyorum

zaman aşımının dolmasına daha çok var, raporu almak da zaten daha önce söylendiği gibi genelde 1 seneyi bulur. bence acele etmenize hiç gerek yok.

29 yaşındayım. Devlet üniversitesinde akademisyenim. Evliyim ve 6 aylık bir bebeğimiz var.
Maaşım 5000TL.

20 mayıs 2018 tarihinde seyir halindeyken sürücüsü olduğum aracıma arkadan çarptılar.
Trafik tutanağında Karşı taraf %100 kusurlu.
Şikayetçi olmadım.

Kazada Sol Omuz Köprücük (Klavikula uç kısmı) kemiği kırığıyla 112 tarafından hastaneye kaldırıldım. 5 hafta sekiz bandajla bekletilme sonucu kemik kaynamadı. 22 haziranda özel bir hastanede ameliyat edildim. 1 plak ve 4 vida ömür boyu kalıcı olarak takıldı. 20 mayıstan sonra toplamda 88 gün rapor verildi.
15 ağustos 2018de raporum bitiyor.
Karşı tarafın sigortasından ameliyat masraflarımı(2500 TL) talep ettim. Maluliyet Heyet raporu almamı istediler. Tazminat içinmiş.

Birçok firmadan arayıp vekalet almaya çalışıyorlar. %3 ile %5 aralığında rapor çıkacağını, Doktor seçerek %10 rapor çıkarabileceklerini iddia edenler var. %20 istiyorlar. Kimseye birşey vermek istemiyorum. %10 peşinde değilim. olması gereken neyse Doktor heyeti ne derse o olur.

Maluliyet Heyet raporunu ne zaman nereden alabilirim?
Raporum %4 çıkması durumunda ne kadar tazminat alırım?

...

yeni genel şartlara göre, tedavi masrafını sigorta şirketinden alamazsınız. sadece kalıcı ve geçici sakatlık nedeniyle uğramış olduğunuz zararı tazmin edebilirsiniz.

maluliyet raporunu ne zaman alabileceğinizi söylemek zor, kazadan 3-4 ay sonra veren doktor da var 1 sene geçmesine rağmen vermeyen de var.

%4 sakatlıkla alabileceğiniz tazminatı net olarak hesaplamak uzun iş, tahminen 70-80 bin civarı bir para alırsınız.

normalde %5 çıkar ama biz %10 çıkartırız diyenlerden uzak durun, çıkartamıyorlar, son dönemde hasar takipçileri arasında büyük bir rekabet var, vekaleti alıp sözleşmeyi imzalatmak için her türlü yalanı söylüyorlar.

akademisyen olduğunuza göre cahil bir adam değilsiniz, sakatlık raporunuzu hastaneden kendiniz alıp şirkete diğer belgelerle birlikte gönderip paranızı alırsınız. rapor için de henüz erken, aralık-ocak gibi bir üniversite hastanesinden rapor almayı deneyin, ya verirler ya da şu tarihte gel derler.

e-akademisyen

Doktorunuz tedaviniz bittiği dediği zaman rapor alabilirsiniz. Sakın sizi arayana vekalet vermeyin bütün işlemleri kendiniz halledebilirsiniz, ayrıca yaptıkları işi yasal değil. Barolar aracı, hasar danışmanlarına davalar açarak yasal mücadele ediyor bilginiz olsun.

Bu arada doktor rapor oranını verirken engelli cetveline göre verir. Yani doktor babasına rapor verecek olsa bile oranı yükseltemez mümkün değil.

alpturan,

sizin mağduriyetinize ilişkin şirketimiz adli tıp alanında uzman personeline hesaplama yaptırdım. 130 bintl ve üzeri bi tutar diye tahmin ediyoruz.

Yasalara göre Kaza tarihinden 6 ay sonra alacağınız heyet raporu kabul görüyor. Daha önceki tarihlerde alacağınız rapora sigorta şirketleri tarafından itiraz edilir. Ve aynı süreci bir kez daha yaşamak zorunda kalabilirsiniz.
Sizin kazanızla ilgili ne kadar tazminat çıkacağını söylemek biraz zor. Çünkü henüz ortada kalıcı maluliyeti gösteren bir rapor yok. Yüzde 5 üzerinden bir hesaplama yapılacak olursak ortalama 125-130 bin lira gibi bir tazminat alabilirsiniz. Net olarak ne kadar alabileceğinizin hesabını yaptırabileceğiniz aktüer uzmanlar var. Aynı zamanda internet siteleri üzerinden de ücretli ve ücretsiz hesaplama yaptırabilirsiniz. Google üzerinden "trafik kazası tazminatı hesapla" diyerek arama yaptığınızda en başta çıkan bir iki site var onlar işinizi görür.

e-akademisyen

Hocam geçmiş olsun. Sigorta şirketleri mağdur olan kimselere ödemeleri en asgari tutarda yapmayı hedeflemektedir. Bunu güçlü avukat kadrolarıyla yapmaktadır. Bireysel başvuru neticesinde mağdur kimseler ödeme alma noktasında sorun yaşamayabilir. Ancak hakedilen tutarın çok altında bir tutarla dosyayı kapatmak isteyecektir. Bu konuda sizin hakkınızı savunacak deneyimli, güvenilir bir kadroya ihtiyacınız olacaktır.

Örnek olay 2016 yılında Trafik kazasında sürücü %75 kusurlu kaza sonucu %25 engelli kalma durumu olmuş ayrıca sürücünün araçta yolcu konumunda tamamen kusursuz olan kızı hayatını kaybetmiş. Sigorta şirketinin ödemeyi teklif ettiği tutar 26 bin tl. Bu Hakedilenin çok altında bir tutar. Tabiki bireysel başvuru yapmak kişilerin kendi tercihleri ancak karşınızda güçlü bir muhatap bulacaksınız lütfen bunun bilincinde olun. Daha fazla bilgi almak için lütfen arayın. 05052109321

kazazede

kusura bakmayın benim olay bayağı karışık olduğu için madde madde yazıp sizin görüşünüzü isteyeceğim

1)2015 yılında iş kazası geçirdim fakat kurumum bunu bildirmemiş gerekli ihbarı yeni yaptım sgk ye kayıtlarrda trafik kazası geçiyor.yolcuyum karşı taraf 8de 8 hatalı

2)ilk gittiğim hastane yanlış teşhis koydu dirsek ve omzum arası(homerus 5 yerden kırık var parçalı) onlar bileğimle dirseğim arasını alçılayıp 2. hastahaneye sevk etti orada ameliyat oldum ve koluma platin takıldı

3)kaadan kaynaklı olarak ankesitiye hastalığına yakalandım(psikolojik)

4)adli tıp şu anda oran vermedi cea davası diye fakat raporundakolda ağırr hasar olduğu tespiti var(bi daha oran için gideceğim

5)memurum engelli raporu aldım %44 (psikoloji hariç)
kusura bakmayın karışık demiştim

yaptığım hesaplamalara göre 600000 tl den yüksek bir taminat alıyorum.güvence hesabı 20000 tl ödeme yaptı sanırım 270000 tl daha verecek(o tarihte yaralanmalı kaza üst limiti 290000 tl idi.kuruma ve sağlık bakanlığına dava acarsam maddi ve manevi bu 600000 tl 3 e mi bölünür maddi hasar için yoksa onlarda iş kazasından dolayı bana ayrıca taminat mı öderler umarım anlatabilmişimdir olayı teşekkürler

İki yerden de aynı tazminatı alamazsınız.Aldığınız ilk tazminattan mahsup edilir

e-akademisyen

29 yaş, 5000 TL maaş ve %5 sakatlıkla 120 bin lira tazminat alabilmeniz mümkün değil.
hasar takipçilerinin uzman adli tıp personeli dediği tipler; saçma sapan özel üniversitelerin 700-800 lira karşılığında 3-4 günlük eğitimden sonra aktüer hesap uzmanı diye sertifika verdiği tipler.
şirketimiz dedikleri şey de düne kadar acente, polis, astsubay vb. olan, sigorta hukuku alanında hiçbir şekilde ne eğitimi ne de tecrübesi olan adamların, bu işte iyi para var deyip kurduğu ve sonra da farklı şehirlerde bayilik-şube vs açtıkları bir şirket.

sizin alabileceğiniz tazminat daha önce de dediğim gibi 80 bini geçmez. şirkete başvurduğunuzda size en kötü ihtimalle 50-60 bin verirler, o parayı aldıktan sonra isterseniz bir avukata vekalet verip bakiye tazminat için dava açabilirsiniz. böylece sadece bakiye üzerinden vekalet ücreti ödemiş olursunuz, kendiniz kolaylıkla alabileceğiniz 50-60 bin lira için boş yere bu adamlara 10-15 bin lira ödemekten kurtulursunuz.

Akademisyensiniz ama avukat tanıdığınız yok mudur? Hasar şirketlerine sakın para kaptırmayın.Avukat sizin hakkınıza halel getirmez aksi halde ağır ceza da yargılanır.Hasar danışmanlık şirketi çalışanlarını nerede yargılatacaksınız.Bir de yüzde 20 istiyorlar.Ne yapıyorlar da bu parayı istiyorlar.Davayı takip etme yetkileri yok.Gidiyorlar avukata vekalet veriyorlar uyanıklar.Bizim millet kadar uyanık başka millet yoktur

İki yerden de aynı tazminatı alamazsınız.Aldığınız ilk tazminattan mahsup edilir

ama biri iş diğeri trafik kazası kusura bakmayın bilmediğim için soruyorum.peki manevi tazmınat değişir mi kurum iş kazasını bildirmediği gibi ben bildirin dedikten sonra ana herhangi bir maddi kaybın yok dediki(%44 engel var) ardından hemen sürgün edildim engelli olduğum için tayin istedim kendi yönetmeliklerinde sağlık raporu istisnaidir yazdığı halde hizmet yılın dolmadı diye bir gerekçe gönderdiler.kolumda platin var ve mesleğim gereği (müh.) soğuk yerlerde yola çıkacağim buda sağlığım için risk adli tıp raporunda organlardan birinin sürekli işlevinin zayıflaması yazıyor direkt sağlığıma kast dediğim gibi pek bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim sanırım avukatsınız saolun şimdiden

İki tarafta müteselsilen sorumludur. Yani hak edeceğiniz tazminatı her iki tarafa karşı da ileri süreceksiniz.Bu sebeple ondan ayrı tazminat ondan ayrı tazminat alınmaz.Ayrıca aracın sigortası yok muydu?Güvence hesabına neden başvurdunuz?

Serkan bey, kazayı kurumunuzun aracında geçirdiniz değil mi?Kendi özel aracınızda yapmadınız?

yok kurumun resmi plakalı aracı yolcu koltuğundaydım görevlendirme kağıdım var ameliyata alındım 6 ay sonra işe başladım iş kazasını bildirmediklerini öğrendim bildirin dediğimde yok dediler en son 8 ay önce dilekçe yazdım bildirin diye sonrası sürgün edildim(hakkımda açılmış her hangi bir disiplin soruşturması yok)

Devlet kurumunun bile yaptığı işe bakar mısınız?Suç duyurusunda bulunsaydınız sorumlu kişi hakkında görevi kötüye kullanmadan dolayı, bakın o zaman nasıl dizlerinize kapanıyordu

şimdi sgk ye ihbarda bulundum bakacağım engelliyim raporum var engellilere verilen tayin hakkını istiyorum cvp zorunlu hizmet yılın dolmadı ki şimdi çalıştığım yer iç anadolu kışın kolumun ağrısından uyuyamıyorum bu hafta kurumu hem kazadan hemde tayin olayından dolayı mahkemeye vereceğim bakalım artık

iyi günler
kaza tarihi : 02.09.2017 rapor oranı :%50 sürekli ortopedik engelli raporum var maaş: 2700 kaza tarihindeki yaş : 26 kusur yüzde yüz karşı tarafta alacağım tazminat tahminen kaçtır ?

Yolcu konumundayken araç ıçi trafik kazası yaptım yaşım 29 kaza geçirdiğimde maaşım 2696 lira idi tedavi sürecim doldu %13 rapor aldim kalçada platin var ne kadar tazminat alırım???

Arkadaşlar bu işler böyle olmaz. Hesaplamada etkili olan bir sürü faktör var. İşin uzmanlarına gidip konuşun. Kime inanıyor iseniz artık. Yoksa sen 89 bin o 65 bin alır denmez ki burada

arkadaşlar selamlar. sigorta şirketi raporumu reddetmis. şimdi tahkime gideceğiz.

alacağım tazminat biraz fazla olduğu için diye tahmin ediyorum.

bundan sonraki süreç nasıl ilerler bilgisi olan var mı?

Tahkim kurulu sonuç alınamadığı takdirde dava sureciniz başlamıştır dava sonucunda verilen karara bağlı

@ücretsiz destek

Sigortadan 2500tl ameliyat masraflarımı mail ile talep etmiştim.
Tedavi ve raporum bitmediği için, daha maluliyet heyet raporu almadım.

Sigorta Aşağıdaki şekilde mail ile dönüş yaptı.
Gönderdiğim evraklar, rapor vs. Epikriz raporuna göre kendileri malüliyeti %5 belirlemişler.
Uzlaşma talep ediyorlar.

Devlet hastanesine gidip, Malüliyet heyet raporu aldıktan sonra tekrar başvuru yapmayı düşünüyorum.
Belki de raporum %3 çıkacak. Daha sonra benden geri istemesinler.

Nasıl bir yol izleyebilirim?

***adına açılan dosyamızın medikal ve aktüer çalışmaları sonuçlanmıştır. Anapara olarak 52.500,00 TL tespit edilmiştir. %100 kusur ve %5 maluliyet oranı üzerinden işlem yapılmıştır.

Dosya süreciyle ilgili sulh teklifimiz bulunmaktadır. Tarafımıza açacağınız pilot davadan feragat şartı ile anapara + vekalet ücreti + yargılama giderlerini de işleme alarak dosyayı sonuçlandırabiliriz.

Bir hafta içerisinde olumlu / olumsuz dönüş yapmanızı rica ederim. Teklifin kabul edilmesi durumunda tevzi formunu iletebilirsiniz.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]ücretsiz destek[FONT=sans-serif] [/FONT]

[FONT=sans-serif]Sigortadan 2500tl ameliyat masraflarımı mail ile talep etmiştim. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Tedavi ve raporum bitmediği için, [/FONT]daha[FONT=sans-serif] [/FONT]maluliyet heyet raporu almadım.[FONT=sans-serif] [/FONT]

[FONT=sans-serif]Sigorta Aşağıdaki şekilde mail ile dönüş yaptı. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Gönderdiğim evraklar, rapor vs. Epikriz raporuna göre kendileri [/FONT]malüliyeti %5[FONT=sans-serif] belirlemişler. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Uzlaşma talep ediyorlar. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Devlet hastanesine gidip, Malüliyet heyet raporu aldıktan sonra tekrar başvuru yapmayı düşünüyorum. [/FONT]
Belki de raporum %3 çıkacak. Daha sonra benden geri istemesinler.

Nasıl bir yol izleyebilirim?

Son düzenleme:
trafik kazası sonucu %25 engellilik %44 is gücü kaybı raporum var ve sigorta sirketi illiyet bağı kuramamıs. bu hep boylemidir yoksa benim sanssızlıım mı bilemedim. Kaza belli ve bu kaza sonucu raporum var nasıl illiyet bağı kurulamaz anlamıyorum.

Merhaba dostlar

Adım Mehmet

2017 haziran ayında Ankara dan İstanbul a giderken (ben eşim 1 aylık bebeğimiz) arkadan kamyon çarpti. Bebegimiz kafa travması beyin kanaması ve sonrasında kafasına şant takıldı. Fizik tedavi ve kontrolleri devam etmektedir. Henuz ona rapor almadık yakında başvuru yapicaz. Karşı taraf %100 kusurlu. Eşim Çukurova üniversitesi hastanesinden %16 rapor aldi. Maaşı net 2000 brüt 3200. Yaşı 36.

Yorumlarınızı yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Üst Alt