Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Merhaba

12 mart 2018 tarihinde trafik kazası geçirdim. Karşı taraf %100 kusurlu Sağ ayak bileğimde parçalı kırık ve doku kaybı meydana geldi. 4 operasyon sonrası tedavim bitti .30 gün fizik tedavi gördüm. Şuanda aksayarak yürüyebiliyorum.(hareket kısırlığı mevcut)

Operasyonlar farklı hastanelerde yapıldı, Ortalama 10 bin civarı tedavi giderlerim var. Yeni düzenlemeye göre bu masrafları sigorta şirketinden alamıyorum diye duydum. Bu giderleri tahsil edebilecek miyim? Adli tıp dan heyet raporu almam için nasıl bir yol izliyoruz? Randevu almak mı gerekiyor?

Teşekkürler

Geçmiş olsun. Öncelikle epey hasar almışsınız. Profesyonel yardım hak kaybınızı önlemek için gerekli. Çünkü daha randevu almayı bilmiyorsunuz.Dikkat edilecek nokta çantacı lakaplı iş takipcisi olan kişilere vekalet vermeyin.Gözünüzle gördüğünüz bir baroya kayıtlı olan avukata vekalet veriniz.Mesela her baronun internet sayfası veya Türkiye Barolar Birliğinin internet sitesinden yanınıza gelip vekalet almaya çalışan kişiyi araştırabilir.Avukatların fotoğrafları mevcuttur.

Yanınızdaki kişi gerçek kişi mi buna dikkat ediniz.Telefonla arayıp biz sigorta firmasıyız yok danışmanlık şirketiyiz filan sözlerine inanıp dolandırıldıktan sonra kafanızı duvarlara vurmayın.Adli tıp a gidip randevu istiyorsunuz.Onlar gün veriyor.Geçen hafta ben bi randevu aldım 400 TL parada getirin dediler.Yani rapor bedava değil. Eğer avukatınız var ise bunları bilmiyorsa ilginç .

@HUKUKCU06

Cevap için teşekkürler.

Avukatım var.

Süreç ile ilgili bilgilendirme yaptı . Heyet raporu alsam da mahkeme tekrar gönderecek dedi.sen yine de raporunu al dedi.Nasıl alacağım konusunda bilgi vermedi tabi.

Hastane masraflarını belgeleri ile birlikte karşı tarafın sigortasına bu hafta gönderecek.fakat red gelebilir,dava yolu ile alabileceğimizi söyledi.

Yaptığım araştırmalar neticesinde,hastane masraflarının artık SGK tarafından yapılacağı sonucuna vardım.

Amacım,forum da benim durumuma benzer konuda tecrübe kazanmış arkadaşlardan işleri hızlandırmak adına yardım almak.

@ozgr.dmr

senin geçeceğin yoldan geçmiş biri olarak ilk duruşmadan sonra mahmeke seni adli tıp dalı olan bir hastaneye gönderir sen oraya varırsın mahkemenin seni sevk ettiği keğıtla onlarda sana randavu verir en fazla 3 hafta çıkan rapor adliyeye postalanır

sonra aktüer hesaplanır aktüere itiraz olursa uzar itiraz olmazsa en 1 sene sonra alırsın paranı her duruşma 6ay sürüyor

yusuf alp

Geçmiş olsun öncelikle.

Cevap için Teşekkürler.
Tedavi masrafları ile ilgili bir işleminiz oldu mu?
Bu giderleri nasıl tahsil edeceğiz?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi[/QUOTE]

Herkeze geçmiş olsun öncelikle.45 gün önce görevde araç çarpması sonucu sol asetabulu ve pelvis kırığı meydana geldi bacagıma pim takıldı ve 1 ay sonra çıkarıldı platın vs. Takılmadı yatakta tedavi verdiler diyeceğim bu kırıklardan dolayı rapor verirlermi bana bilğisi olan başına gelen varsa eğer Allahrızası için bi cevap yazarlarsa sevinirim

Yıldırım01

meslek kazanmada güç kaybını % olarak hesaplanır Gözle görülür hiçbir sakatlığın yoksa oran verilmez Aksamadır şudur budur koltuk değneğiOran verilmez Ama kısalık kas erimesi eklemlerde hasar. Otur şeyleri oran veriliyor

bu halde kaç gün iş göremez durumda isen onu tahmin olarak hesaplarlar
bunları sadece adli tıp yapar hesaplar

Hiçbir engellinin oluşmadıysa engelli raporu çıkartırsan bir de rapor ücreti ödersin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

sosa sigorta birde bise sorucam sofor alkollu diye tazminatin yarisini odemediler 52.000 cikti 25.500 odediler sofor vefat etti. kalan tazminati alamazmiyim?

ozgr.dmr

tedavi masrafları ile ilgili hiçbir işlemim olmadı devlet hastanesinde tedavi oldum İki ay hastanede yattım pek bir masrafım olmadı

senin Ne kadar masrafın olduysa faturalandırılman lazım mahkemede aktöre gönderildiğinde faturalarda birlikte eklersin ona göre ödeme çıkarırlar

yusuf alp bey teşekkürler verdiğiniz bilği için 2 kırık var dediğim gibi parçalı şekilde doktorun demesine göre 1 yılı geçkın bı tedavi süren olacak dedi fizik tedavi gibi ayağa kalkmam 4 ayı bulurmuş zaten inş eskisi gibi olurumda oran istemem önemli değil ama yorumlara ve araştırmalarala ra göre ayakta bi hasar kalıyomuş.ondan dolayı sordum rapor alan oldumu yada tanıdığı olan varmı benım gibi diye

Herkese merhaba ben 2017 yılında motorsikletle tek taraflı kazaya karıştım gelen trafik ekibi tüm kusuru belediyeye ait yola verdi ve bu kazayla ilgili her iki kolumda kalıcı iz oluştu mahkeme süreci var diolar %4 rapor aldım yaşım 32 maaşım 6500 tl bununla ilgili davadan Bişey çıkarmı dava açmaya gerek varmı dava açarsan çok uzun sürer hiç bişey de kazanamazsın diyenler var yardımcı olursanız sevinirim ayrıca motor sürücüsüyümdum motorun sigortasından tazminat alabilirmiyim

Yaş. 21 Kaza Tarihi : 20.07.2018
Öğrenciyim.

Motorumla seyir halindeyken karşı şeritten u dönmeye çalışan araca yan taraftan çarptım. Kusur %100 karşı tarafa verildi. Kaza sonrası hastaneye kaldırıldım. Sol kuyruk kemiğim kırık ve platin takıldı. Sağ ve sol kalça (pelvis) kemiğim kırıldı. Sol bileğim kırıldı ve sol kolum kaza sırasında cam kestiğinden doku kaybı oldu.

3 4 gündür yardımla çok yavaş ve adım adım yürümeye başladım.

Sigorta şirketi 3 Ekimde yani kazadan 2 buçuk ay sonra hastaneye maluliyet raporu almaya gideceğimi söyledi. Sizce kazadan 6 ay sonra alınan raporda oran daha mı yüksek çıkar?

Ve sizce tahmini alacağım tazminat miktarı nedir ?
Çok teşekkürler.

[FONT=sans-serif]Sıfırbir01 [/FONT]kullanmış olduğunuz motorsikletin sigortasından bir tazminat alamazsınız belediyeye dava açabilirsiniz.

[FONT=sans-serif]orhanbalt7 [/FONT]sigorta şirketleri 12. ay iyileşme süreci bitmeden genelde rapor kabul etmiyor. Hastanelere gelince onlarda 12 ay geçtimi diye soruyor genelde onlar sormasa doktor soracak ve iyileşmeniz bitmedikçe rapor alamazsınız.Daha çok erken maluliyetinizin belirlenmesi için.

peki altı ay mı dolması gerekiyor yoksa birsene mi kalıcı maluliyet raporu almak için

Değişiklik gösterebilir doktorun kırığın iyileşme süreci bitti demesine göre.

@ arkadaşlar mahkeme süreci 6 sene oldu avukat 65.000 tl olan tazminatı 100.000tl yükseldi dedi..peki %9 olan faiz her yıl olarakmı hesaplanır.yani %9 u 6 ilemi çarpılır.hesabı yapan varsa 100.000 tl tazminatım % 9 la 6 yıl zaman sonra kaç para tazminat alırım..selametle..

@ Peki Bu konu hakkında bilgisi olan varmı acaba..iyi günler benim trafik kazasi sonucu karşı taraf sigorta,ve sürücü ruhsat sahibine açtığımız davada.e devlet'te incelerken hukuk mahkemesinde ihbar olunan karşı taraf sigorta firmasının avukatı.ve ayrıca ihbar olunan sosyal güvenlik kurumu başkanlığı ve Avukat'ları yazıyor.kendi avukatima sordum bizimle alakası yok dedi.sizce Doğrumu söylüyor..

@sosa sigorta arkadaşlar mahkeme süreci 6 sene oldu avukat 65.000 tl olan tazminatı 100.000tl yükseldi dedi..peki %9 olan faiz her yıl olarakmı hesaplanır.yani %9 u 6 ilemi çarpılır.hesabı yapan varsa 100.000 tl tazminatım % 9 la 6 yıl zaman sonra kaç para tazminat alırım..selametle..

@ Peki Bu konu hakkında bilgisi olan varmı acaba..iyi günler benim trafik kazasi sonucu karşı taraf sigorta,ve sürücü ruhsat sahibine açtığımız davada.e devlet'te incelerken hukuk mahkemesinde ihbar olunan karşı taraf sigorta firmasının avukatı.ve ayrıca ihbar olunan sosyal güvenlik kurumu başkanlığı ve Avukat'ları yazıyor.kendi avukatima sordum bizimle alakası yok dedi.sizce Doğrumu söylüyor.. Bir diğer Konu. Asliye Hukuk dosta türü Hukuk dava dosyası Trafik Kazası. (Maddi Hasarlı ) Nedenli Yazıyor..Bu Buyuk ihtimalle Ruhsat Ve Şoföre Açılan Maddi Manevi Tazminat..
2.ise. Asliye Ticaret Mahkeme Dosya Türü Hukuk Dosyası
Ölüm Ve Cismani Zarar Sebebiyle Açılan Tazminat. Trafik Sigorta Şirket ine..

@av.ömer Asliye Hukuk dosta türü Hukuk dava dosyası Trafik Kazası. (Maddi Hasarlı ) Nedenli Yazıyor..Bu Buyuk ihtimalle Ruhsat Ve Şoföre Açılan Maddi Manevi Tazminat..
2.Asliye Ticaret Mahkeme Dosya Türü Hukuk Dosyası
Ölüm Ve Cismani Zarar Sebebiyle Açılan Tazminat.

merhabalar

15/09/2017 tarihinde işe gelirken belediyenin yol yapımı esnasında yüksekte bıraktığı logar kapağına çarparak kaza yaptık. eşim kullanıyordu arabayı 75 eşime 25 belediyeye kusur vermişler.

ben kazadan sonra 5 ay tedavi gördüm femur kemiğim ve kaburgam kırıldı. 09/02/2018 tarihinde bacağıma platin takıldı ameliyattan 5 ay sonra tekrar fizik tedavi için hastaneye yattım ve yaklaşık 1 yıldır. raporluyum bu süre zarfında engelli durumunda olduğum için eşimden ayrıldım. araba emanetti pert oldu çocuğa yeni araba aldık. ve ben heyete girdim kaza için %17 fizik %40 ciğerden çalışamaz verildi

daha büyük genel heyete girmedim ama ciğer rahatsızlığım kazadan önce vardı. şimdi beni malulen emekliliğe sevk ettiler. ben bu oranlarla nekadar tazminat alırım ve ne yapmalıyım avukat buldum salı günü gideceğim tutarı hakkında bilgi verirmisiniz.

Kaza tarihi (ay-yıl) 15/09/2017
- Doğum tarihi (ay-yıl) 03/01/1983
- Kaza tarihindeki net gelir 1600
- Kesin sakatlık oranı %17 fizik %40 ciğer
- Geçici maluliyet (tedavi) süresi, 15/09/2017 hala devam ediyor raporum

Sebos044

%17 üzerinden tazminat alırsınız yaklaşık 130

kolay gelsin.olayı kısa anlatayım 2016 aralık ayında bir trafik kazası geçirdim yolcu konumundaydım kolum kırıldı karşı taraf %100 kusurlu bilirkişi raporunda da bu çıktı. mahkeme devam ediyor adli tıpa sevk ettiler ondada kırıkların yaşam fonksiyonlarına AĞIR(4)derecede etkileyecek nitelikte olduğu belirtildi.bu durumda sigortadan tazminat için ne yapabiliriz.

Teşekkür ederim ayrıca biz belediyeden şikayetçi olduk yoldan dolayı onunla ilgili bişey alabilirmiyim bilginiz varmı

slm

sosa sigorta
doktor kendi tedavisi ile alakalı süreci tamamladığinı söyledi ortapedi doktoru eger agrı ve sızı olursa baska bölümlere bakın mesela kalp damar gibi benimle alakalı bişey yok diyor. sanırım buda tedavi sürecinin tamamladığını gösteriyor

Son düzenleme:
Arkadaslar yüzde 3 rapor asgari ücret küsür oranı yüzde 25 yaş 39 kaza tarihi 7 ay önce tazminatınımi hesaplama bilecek birileri varmı tsk

HUKUKCU06 selamlar kaza sonucu piskiyatriden alınan raporla tazminat alınabilir mi ben bu konuda sigorta şirketleri psikiyatri oranlarını kabul etmiyor diye biliyordum o yüzdne adli tıp raporumu sadece kırıklardan aldım pikiyatriden oran almadım almamakla hatamı ettim sosa sigorta

sosa sigorta

Abi sonuna geldik. bilir kişi raporu geldi tazminat hesaplandı 1 ay sınra duruşma var avukat bu son duruşma olur diyor

Merhaba, devlet memuruyum 09.11.2015 tarihinde trafik kazası geçirdim ve %4 kalıcı maluliyetim var. Kusur tamamen karşı tarafa verildi. 1987 doğumluyum, evliyim ve 1 çocuğum var. Kaza tarihinde aldığım maaş 3500 ₺’idi. Tahmini ne kadar tazminata hak kazanırım?

Üst Alt