Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

7 ay önce bi kaza geçirdim bununla ilgili trafik sigortasından tazminat almak için aracı kullanmadan bireysel başvurmak istiyorum geçici maluliyet raporunu hangi hastanelerden alabiliyoruz ve kazadan sonra ne kadar süre geçmesi lazım rapor için

Öncelikle geçici değil kalıcı sakatlığa dair rapor almanız gerek.
Rapor için standart bir bekleme süresi yok, sakatlığın iyileşme ihtimalinin olup olmaması, tedavinin devam edip etmemesine göre bazı doktorlar 5-6 sonra rapor veriyorken bazıları 1 sene geçmeli diyebiliyor.
Raporu hangi hastaneden aldığınız önemli değil, önemli olan, raporun "özürlülük ölçütü sınıflandırması ve özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkında yönetmeliğe göre verilmiş olması ve sakatlıkla kaza arasında illiyet bağı olduğunun raporda açıkça belirtilmesi. Siz hangi hastanede tedavi oldunuz, nasıl bir sakatlığınız var?

Raporu özel hastaneden almayın, mümkünse üniversite hastanesi değilse de devlet hastanesinden alın. Tedaviniz sona erdi mi? Fizik tedavi falan olacak mı?

Herkese selam bilirkişi tazminatı hesapladı itiraz oldu ek rapor istendi onuda beğenmedi sigorta şirketi başka bilirkişi istedi bunun bir sınırı varmı ve bilirkişiler arasında fark olurmu

Kartal_59

hocam benimde 4 yıl oldu.

rapor oranı 12.2

tazminat 101 bin mi

Ben bizim olayda arka koltuktaydım kardeşimin aracı %80 karşı tarafın suçlu %20 bize verdiler faizsiz dedi avukat toplamı 140 000kendi aracınızın sigortasından da % 20 talep ettim öyle bir hakkım varmış

Kazazede
Benim 24.04.2017 anadolu yolcu otobusu söförun uyumasiyla tek tarafli kaza gecirdik %12 rapor aldik yasim 31 kaza zamaninda 1930 net maas aliyordum ve sigorta sirketinden 36 bin tl aldik normalde ne kadar tazminat almam gerekiyordu yardimci olursaniz sevinirim

Benim 24.04.2017 anadolu yolcu otobusu söförun uyumasiyla tek tarafli kaza gecirdik %12 rapor aldik yasim 31 kaza zamaninda 1930 net maas aliyordum ve sigorta sirketinden 36 bin tl aldik normalde ne kadar tazminat almam gerekiyordu yardimci olursaniz sevinirim

2 ay once trafik kazası gecirdim beyin kanamasi geçirip beyin 35 dikis atdilar ayak ve bilekde platin takdilar meslek olarak demircilik yapiyorum sigorta 3000 tl gozukuyor kazada kusur hepsi adamda sigorta şirket davasında ilk başdan para miktarı vermeyip heyet beklicem dediler neden heyet bekleme kararı aldilar onu anlamadim ben bi de yüzde kaç rapor alıp ne kadar miktar alabilirim beni bilgilendiriseniz tesekurlwr

2 ay once trafik kazası gecirdim beyin kanamasi geçirip beyin 35 dikis atdilar ayak ve bilekde platin takdilar meslek olarak demircilik yapiyorum sigorta 3000 tl gozukuyor kazada kusur hepsi adamda sigorta şirket davasında ilk başdan para miktarı vermeyip heyet beklicem dediler neden heyet bekleme kararı aldilar onu anlamadim ben bi de yüzde kaç rapor alıp ne kadar miktar alabilirim beni bilgilendiriseniz tesekurlwr

Azmakli09
siz direkt dava mı açtınız? dava açtıysanız adamların ödemeye yanaşmaması normal madem dava açtın, o zaman davanın sonunu bekle diyecektir sigorta şirketi.

Ben daha fazla miktar almak için dava açdım zaten herkes oyle miktar söylüyorlarmış da bana denedikleri için sasirdim sadece

Ben sadece yüzdelik olarak ne kdar yüzde alabilir onun hiç bi bilgisi olabilir tahminen ücretsiz destek

Kartal_59
Aynen sen yolcu olduğun için kusursuz sun yüzde 20 lik kusur senin değil kardeşinin o yüzden kendi aracındanda talep edebiliyorsun kusur senin olmadığı için. dava yı hangi tarihte açtın yasal faiz dava açıldığı tarihe başlar

hdoa

İnşallah rücu olmaz alkol ehliyet sorunu yok sigorta şirketi güvence hesabına devredilmiş ben dava acmadım %20 kusur için şirkete yolladım bütün belgeleri bir tek rücu korkutuyor

hdoa Kaza yerinde Kusur Karşı Taraf a Ait. femur +kalça Kırık .Psikiyatri Süreci Kazadan Sonra Oldu Ve 6 Yil Sürdü.

Azmakli09

size de söylemeleri lazımdı, şirkete ne zaman başvurdunuz, dava açmadan önce kaç gün beklediniz, şirkete tüm evrakı özellikle sakatlık raporunu gönderdiniz mi?

sigorta şirketi teklifte bulunmuş sormak istediğim şey şu itiraz edersek süreç uzar mı ? Bir de dava tarihi ocak 2018 teklif ekim 2018 faiz öder mi şirket yoksa faiz temyize gidince mi devreye giriyor bilgilendirirseniz teşekkür ederim.

Merhaba sigorta şirketinin gönderdiği ibranemeyi okuyarak imzalayın fark davası açarsınız itiraz etmeniz size zarar şuan faiz işlemez eğer teklifte

Kasım 2017 tarihinde tarfik kazası geçirdim. Yolcu konumundaydım.
Asgari ücretle çalışıyordum.
Yaşım 23.
Doktor %10 verdi raporu.
Sizce ne kadar tazminat alırım?

Arkadaşlar merhaba herkese ocak 2018 tarihinde çift taraflı kaza geçirdim. Arkadan çarpma sonucunda boynum kırıldı bütün suçu karşı tarafa verdiler . Kimi malüliyet oranını adli tıptan alman gerekiyor dedi kimi sigorta kabul etmiyor dedi yaşım 26 çok mağdur oldum ihtiyacım var bana yardımcı olur musunuz ?

Geçmiş olsun.
sigorta şirketleri özürlü yönetmeliğine göre rapor istiyor genelde adli tıp dan almış olsanızda yeni rapor isteyebilir.

@Sonerayas
Adli tıp kurumundan zaten dava açmadan rapor alamazsınız. Üniversite hastanesinin adli tıp ana bilim dalından rapor veya profesör mütalası alabilirsiniz. Ya da devlet hastanesinden rapor alabilirsiniz. İki rapor da kabul edilir, edilmezse sigorta tahkim komisyonuna başvurursanız, raporunuz orada kabul edilir.

Önemli olan, raporunuzun meslekte kazanma gücü kaybı vs yönetmeliği değil özürlülük ölçütü sınıflandırılması vs yönetmeliğine göre hazırlanmış olması.

ücretsiz destek öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. adli tıp derken bende üniversite hastanesi adlı tıp ana bilimi kastettim. hacettepe üniversitesi adlı tıpa bireysel başvuru yaptım randevu verdiler belirli ücret karşılığı rapor çıkabileceğini söylediler umarım doğru yerdeyimdir hayırlısı olur inşallah.

Son düzenleme:
Dava sorgulamada sigorta sirketi (dava olunan) ne anlama geliyor yardimci olursaniz sevinirim

Sayın bilir kim bilir kişi arkadaşlar benim davam sonuçlandı davayı kazanmıştım sigorta şirketini icraya verdik ve hacize gitti Sonuç olarak ödemek zorunda kaldılar yani aldım ama dosyam hala açık sigorta şirketi Büyük ihtimal temyize götürecek Yani bunun sonucu ne olur tekrar geri isterler mi Bununla ilgili kafam karıştı biraz bilgisi olan yazarsa sevinirim Teşekkürler

Üst Alt