Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

12.27.2017 trafik kazası geçirdim sağ ayak bileği parçalı kırıklar fibula kemiği parçalı kırıklar 2 platin 19 vida takıldı kaza yaptığım sıra çalışmıyordum sigortam da işlemiyor Du kendim dosyamla uğraştım %8 rapor çıktı daha sonra x bir hasar firmasıyla anlaştım %18 yükselttik dosyamı yani kısacası her doktor her kurum aynı şekilde sizle ilgilenip vücudunuzdaki sıkıntılarla yaralanmalarınızdaki acı kayıpları kalan hasarlarla aynı şekilde doğru ilgilenmiyorlar bu durumda doğru uzmanları doğru doktorları hak ettiğinizi verecek insanları bulmanız gerekiyor %18 rapor uma 96bin lira tazminat hakkı kazandım bunun 17 binlirası bakıcı parası ve işgörememezlik ten hesaplandı yaptığım her masrafın tedavi giderleri ile ilgili harcamalarımı geri aldım çalışmadığım için kaza zamanı askari ücretten hesaplandı

1kazada kesinlikle haklılık payınızın olması gerekiyor tazminat sürecinde alacağınız miktar o anki maaşınız yaşınız, aldığınız heyet raporu(çok önemli heryer aynı değil doğru uzmanlar tarafından yazılması gerekir) yaptığınız tedavi masrafları, çalışamadığınız iş günü, bakıcı parası, kısacası şöför iseniz kazadaki kusur oranı yolcu iseniz yüzdeyüz olarak aktüel hesaplama yapılır

Her şartta ölümlü kazalar hariç yaralamalı kazalarda 6 ay gibi bir süre vardır buna iyileşme süreci denir yani ben söyle kaza yaptım bu kadar maşım var ne kadar alırımla olmuyor bu işler çok insan tanıdım heyet raporu yanlış yazılan alacakları yanlış hesaplanan hakkı olan tazminatı eksik alan birçok mağdur var daha sigortadan tazminat hakkı olduğunu bilmeyen insanlar var davanızda kendinizde bir yol izleyebilirsiniz öyle şuraya git şu raporu al buna başvur git sigortaya ver evraklarını parayı al valla

tuhaf zaten sigorta şirketleride çok çömert hemen hakkınız neyse yatırırlar paranızı sadece gülüyorum 3 seçenek var 1 kendin bir yol izlersin 2 avukata verirsin 3 x bir hasar danışmanlık firmasına verirsin dosyanı kendi başına birşeyleri kesinlikle eksik yapıcaksın her avukat bir değil kendi dallarına göre bir sürü avukat var doğru kişiyi bulacaksın araştıracaksın başınıza böyle kötü olaylar gelince kendinizi bu işin içinde buluyoruz yıllarca avukatta olan dosyaları bekleyen insanlar var 3 x hasar danışmanlık şirketleri türkiyede 200 e yakın hasar danışmanlık firması var kimi işini düzgün yapan köklü firmalar olmuş kimi bakkal manav gibi statüsünde çalışıyor ülkemizde işini düzgün yapan 5 şi geçmez firma var adamlar akbaba gibi arıyorlar oooo senin dosyan çok iyi sana kesin bu kadar para çıkarırız bu kadar alırız sonra elinize 2 3 kuruş sıkıştırırlar mağdursunuz ya çalışamıyonuz para lazım o anda kanarsınız verirsiniz dosyanızı aaa bir bakmışsınız 40bin yatmış ama sizin hakkınız 100bin çok kişiyle tanıştım adam %10 la anlaşıyor hem dosya parası eksik yatıyor birde üstüne şu masraf bu masraf diye bir bakıyon %10 olmuş sana %25

Doğru hasar danışman

Herkes bişeyler yaşamış,hepsi farklı tecrübeler. Dediklerinize çok haklısınız ama insan canının derdindeyken mantıklı düşünmüyor. Kazadan heöen sonra av a vekalet verdim Sen uğraş dedim Çünkü o zaman kendi canımın derdindeydim fakat şimdi çok şükür iyiyim ayaktayım şimdiki aklım olsa kesinlikle avukata vermezdim 2 yıl geçti hiçbir ilerleme yok

Danışmak istediğin sormak istediğin bir soru varsa yardımcı olabilirim fikir sunabilirim özelden numaramı attım bağzı şeyler için geç kalmış sayılmazsın

Doğru hasar danışman
2017 yılı 12. ayında kaza geçirmişsin, mağdur olmuşsun. ama kulanıcı adın doğru hasar danışman.
daha ilk mesajında hasar danışmanlık firmalarını övmüşsün, kendiniz yapmayın düşük oranlı rapor alırsınız, her avukatın alanı farklı deyip milleti kaza takipçisi ne idiği belirsiz adamlara yönlendiriyorsun.
2. mesajında da adama özelden numaranı yollayıp beni ara demişsin.

trafik kazası geçirdiğini söylüyorsun, dediğine göre kazanın üzerinden 1 sene bile geçmemiş. ama bu arada çok sayıda kazazedeyle tanışmışsın hepsi mağdur olmuş falan.. keşke senin önereceğin hasar danışmanlık firmasına gitselerdi ne güzel olurdu.
sen en iyisi özel mesajla mağdurlara telefon numaranı ver onlar seni arasın sen de işini çok iyi yapan ama seninle hiçbir alakası olmayan o güzel hasar danışmanlık firmasına yönlendir insanları.

hepimiz aptalız, bir sen akıllısın zaten.

Evet bir kaza geçirdim ve başımdan geçenleri yazdım ilk başvurumda heyet raporumu eksik aldım daha sonra iki avukatla görüştüm eksik bilgi ilk etapta benden para istemesi ile geri adım attım bir çok hasar firması aradı şöyle yaparız bu kadar alırız diye atıp tuttular sonra ikamet ettiğim yere yakın olan x firmasını aradım bana karşı yaklaşımları çok güzel oldu ve gerçekten işini düzgün yapan insanlar olduğunu gördüm ve aile dostu bile oldum

ilk msjımda x firması diye isim vermeden yazmışım bunda bir yanlışlık varmı ikinci konu ise bana kendi başına bu süreci yapıp gerekli evrakları toplayıp hak ettiği en yüksek heyet raporunu alıp sigorta şirketine gönderip dosyalarını eksiksiz tazminatını alan bir kişi söyle belgeleriyle bana msj at aktuel hesaplamayı nasıl yapıcak ne kadar tazminat alacağını nasıl bilecek sigorta şirketleri sana o parayı sıkıntı çıkarmadan seni uğraştırmadan sana gel kardeşim yüzde yüz bu alacağın para diyip hesabınamı aktarıyolar sanıyorsun

vücudundaki hasarların ne derece olduğunu örnek vereyim dalak kaybı, göz kaybı, ayak diz, acı dereceleri, bunun gibi bir çok şey doğru heyet dökümü oranlarını nasıl hesaplıcaklar sen her heyet kurulunun aynı raporumu yazdığını sanıyorsun

ikinci si avukat demişsin evet her avukatın dalı farklıdır uzman avukat işini bileni bulman gerek demişim yani avukatları gömmemişim evet ne idiği bozuk el üstü yapan daha ilk sigortanın verdiği parayı eksik kabul eden hastayı mağdur eden bir çok hasar firması var ben bu firmaya git şuna gitme diye isim belirtmişmiyim dediğim gibi 200 yakın hasar firması var işi bilen 5 geçmez demişim bu 5 firmada inanki avukatların %90dan daha daha tecrübeli daha iyi ekip kadrosu olan firmalar bu firmaların içindede avukatlar adli tıp uzmanları emekli polisler aktüel hesaplamacılar VS vs var bunları biliyomusun da boş boş konuşuyorsun avukata da vekalet versen senden bir para alıyor x bir hasar firmasınada versen senden para alıyor

evet çok insan tanıdım işleri yanlış yapılmış avukatla sıkıntısı olan x hasar firması tarafından kandırılan parasını eksik alan bunları yazmam senin neden zoruna gidiyorki anlamadım kullanıcı adını ücretsiz destek yapmışsın boş adammısın sen bütün gün bu forumdamı takılıyon iyilik meleğimisin herkese bir cvp yazıyon her cevabının altında neden bir avukata danışın diye insanları yönlendiriyorsun bir çıkarınmı var yoksa Avukat mısın senmi akıllısın senin yönlendirmelerin kimsenin zoruna gitmemiş işin gücün yokmuş gibi bana laf sokmaya çalışıyorsun kimsenin bahçesine girme sanada giren çok olur ben seni kötülemişsem direk isim verip avukatı kötülemişsem isim verip x hasar firmasını kötülemişsem isim verip o zaman bir cvp yazarsın bana

evet ben mağdur oldum kaza geçirdim sıkıntı çektim geçim zorluğum oldu x bir hasar firmasıyla anlaştım Allah razı olsun iyi insanlara denk geldim aile dostu oldum ve onlarla çalışıyorum şuan gel seni Ankara genel merkezimize götüreyim 88 personelle tanıştırayım seni gör nasıl insanlar ha sadece 40 tane avukat çalışıyor o ne idiği belirsiz dediğin firmada evet arkadaşa numara verdim insan gibi o derdini anlatsın ben başımdan geçenleri anlatıyım oda ona göre davransın

Allah herkese beyin vermiş düşün diye ama sana özel vermiş hissediyosun tanımadığın insanlara aptal salak kelimesini yakıştırdığına göre sen zaten bana kendinin ne kadar basit bir insan olduğunu bu sözlerinle kanıtladın kendini fazla yorma kendi bahçende oyna akıllı insan

Son düzenleme:
kazazede
teşekkür ederim cevap için.peki rapora itiraz mı etmem lazım yoksa belirli bir süre beklemem mi lazım? ne zaman gitmem mantıklı?

Herkese merhaba

Geçirdiğimiz trafik kazasi sonucu Çukurova üniversitesi adli tıp kurumundan %16 kalıcı rapor aldik. Sigorta sirketine basvurduk ve sulh yolu ile 108.000 tl tazminat aldik. Sigortadan ayrı olarak devam eden maddi tazminat davamiz icin mahkememizde bizi adli tipa sevketti oradan alinacak rapora gore dava görülecek. Simdi uzman bir soruya parmak basmak gerekiyor.
*Daha once %16 rapor aldik demiştim
*Adli tıp kurumumdan daha düşük bir oran çıkarmı? Yada yüksek bir oran mı çıkar?
*Eger daha düşük bir oran çıkarsa sigorta şirketi tazminatın bir kısmını geri istermi? Yoksa kazanılmış hak olarak istemesi mümkün degil mi?
Herkese teşekkürler

Merhaba ben yasin istanbul avrupa yakasi 2016 da motorumla trafik kazası yaptım karşıdaki motorsuz benim sağ ayagimin 2 kemiği kirildi suan platin var biri 9 vida biri 8 vida karsida hiç bir evrak ehliyet yok ters yönden gelirken vurdu karşı taraf 100 de yüz suçlu mahkeme bitti karşı tarafın sigortası olmaili için güvence hesabından alınacaktır evraklar verildi % 8 sakatlık oranı var ha bu arada calismiyorum bekarim yaşım 37 nekadarda sonuclanir

bu işte en iyi yapılacak şey tanıdık veya refaras aldığınız iyi bir avukat ile çalışmak olacaktır gerisi boş

Merhaba kazazede Babam 52 gün önce vefat etti. Motor kazası sonucu. Babama 54/1a ve 56/1c ihlalleri yazılmış. Karşı tarafa ise sadece 59 kodlu ihlal yazılmış. Benim sana göre haklarım nedir. Ne yapabilirim.

Mrblar 2012 yılında bana araba çarptı karşı taraf %100 suçluydu fakat kazada pek bi hasar almadım sadece morluklarım vardı hastaneden bi kaç saate taburcu edilmiştim trafik sigortasından tazminat alma şansım varmı acaba

Merhaba 2018 yılı mayıs ayında yaya halde yaya geçidinin üstünde arkamdan araba çarptı.Bunun için tam teşekküllü devlet hastanesinden %12 oran bildirir rapor aldım.Carpan şahsın aracının sigortası olmadığı için güvence hesabına başvuru yaptım.Evraklarimi teslim ettim fakat güvence hesabı rapor süreli olduğu için ödeme yapmayı reddetmiş.Durum böyle işliyor.Bu raporun suresiz olmasi gerekiyormuş.Ne yapmam gerekiyor.Kolum kırıldı ve omuzda 11 vidalı platin var ameliyat oldum .Bilgisi olan bana yardımcı olabilir mi.Tesekkurler...

@Aslı Aslı
Tamam süreç böyle işliyor ama biraz acele etmişsin, 1 yıl geçmesi gerekiyor veya tedavinin bitmiş olması gerekiyor, sigorta sana nasıl ödeme yapacak süreli raporla, iyileşirsen nolacak tazminatı gerimi vereceksin veya daha kötüleşirsen nolacak. Onun için tedavin bittikten sonra sürekli ibareli rapor alırsan tazminatını alırsın sorun olmaz, acele etme zaman aşımı yoktur,

@Serdarmozkan
başınız saolsun
karşı sürücünün kusuru azda olsa var anladığım kadarıyla, kusuru oranında destekten yoksun kalma tazminatı alabilirsiniz, kaza tutanagını inceleyin

@Oykuu
bu anlattıklarınıza göre hastaneden oranlı rapor almanız zor, oran alamıyacagınız için tazminat hakkınız bulunmuyor

Mehmet&ela
Peki adli tıp kurumundan yüksek oranlı rapor çıkarsa sen sigorta şirketinden fark istemeyecekmisin, düşük oranlı olursada sigorta şirketi senden ister, kazanılmış hak diye bir şey yoktur, ama rahat ol genelde yüksek çıkar düşük çıkmaz.

ozgr.dmr
geçmiş olsun
tazminat hesaplamasında net ele geçen miktar üzerinden hesaplama yapılır, brütden hesaplanmaz

kazazede iyibgunler. benim size bi sorum olacaktı. Ben geçen sene eylül 7 sinde kaza yaptım.yolcu konumundaydim.tutanakta haklıydım. Kaza tarihinde yaşım 33.maaşım 2800 TL.evliyim bir çocuk var.yüzde 8 rapor aldım acaba tazminat ne çıkar. Avukatla görüştüm kurul oranını kabul etmemiş.ikinci kez girdim devlet hastanesini adlı tip baskanligindan yüzde 8 aldım işte. Bilgi verirseniz sevinirim

50 bin ve üzeri bir tazminat çıkacaktır

Minimum 6 aylık bir süre gecmesi gerekiyor

Hasan bey merhaba ben 2018 mayıs ayında kaza geçirdim.yaya halde iken arkadan çarptı araç.carpmanin etkisi ile düştüm olmuş kırıldı ve ameliyat oldum .kaza görüntüleri de mevcut.carpan şahsın trafik sigortası olmadığı için güvence hesabına başvuru yaptım Fakat devlet hastanesinden aldığım rapor süreli olduğu için kabul etmediler.sorum güvence hesabından ödeme alabilmem için raporun suresizbokmadi gerekiyormuş.boylemidir.

Minimum 100 bin tl gibi bir bedel cıkacaktır. Dolayısıyla dosyayı iyi takip etmekte fayda var

Evet aslı hanım. Süreli raporları kabul etmiyor sigorta şirketleri. Kati rapor almak gerekiyor tam teşekküllü devlet hastanelerinden.
Aslı Aslı

Evet sürekli oran sürekli maluliyet oranl %12 gibi bir oran olsa idi 80bin ve üzerinde bir tazminat hakkınız doğardı.

Adlı tıptan rapor ne kadar sürede mahkemeye ulaşıor arkadaşlar. Gelmedi ses çıkmadı bi türlü

Net bir süresi yok bu durumun. Adli tıpın yoğunluğuna bağlı

Öncelikle bilgi paylaşımınız için teşekkürler çünkü çok bilgi kirliliği mevcut konu hakkında insanların kafaları karışıp yanlış beklenti veya karamsar düşüncelere giriyor lütfen doğru ve bilinçli paylaşım.

Şimdi müsadelerinizle ve bilgilerinize ihtiyaç duyuyorum. KAMU ÇALIŞANI MEMUR ŞÖFÖR OLARARAK VE GÖREV BAŞINDA KAZA YAPILMIŞTIR.Görev Emri kağıdı idare tarafından yazılmış imzalanmış mühürlenmiştir.

2018 haziran ayında hava yağışlı olması münasebetiyle tek taraflı kaza yaptım araçta maddi hasar oluştu ve aracı yoldan geçen başka araç yardımıyla eminiyet şeridine çektirdim. Sonrasında reflektör koymak için aracın bagajına yöneldim ki o esnada 100 metre geride 1 araç başka 2 ci araca çarpıyor 2 araç kontrolü kaybedip bana yönelip beni kendi aracımla arasına şıkıştırıp sürüklüyor.
Sonrası malum Ambulans müdahale sonuç ilk müdahalede sağ bacağım diz üstünden kırılıp kemik dışarı çıkıp kopma derecesine geliyor toplamda sağ bacağımda 5 adet parçalı kırık meydana geliyor kan kaybına binayen kalp masajı ile geri döndürülüyorum tolamda 33 ünite kan veriliyor 6 gün yoğun bakım sonrasında uyanıyorum açık kırık bölgesi enfekte oluyor önce bacağı kesme kararı alsalar da doktorum vazgeçip 17 Ameliyat yapılarak dokular kesilerek enfeksiyondan kurtarılıyor.
Takiben sol bacağımdan greft yani doku alınarak sağ bacağıma nakli yapılıp tedavi ediliyor.
Yine takiben sağ bacak alt ektrem tibia kırıkları için ayak bileğinden dize kadar çivili halka da denilen ilizarov uygulanıyor diz üstü femur kırığı için 25 cm fiksatör uygulaması yaıpılıp geçici taburcu edildim şuan tedavim hala devam ediyor. Allah'ın izniyle ocak ayında tüm demirleri çıkartıp takibi yapacağız denildi 6 aylık süreçte ve kırık nedeniyle diz bölgesi kireçlenme ve hasara bağlı kilitlendi doktoruma göre fizikle falan günlük yaşantımı azda olsa daim ettirebilirmişim doktorum bu halimle %20 ile % 35 arası rapor verebiliriz dedi ben %30 olarak kabul ediyorum sürekli malüllük çizelgesine binayen şimdi bu şartlarda sigorta şirketinden ne kadar tazminat hakkım doğar yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim saygılar sunarım.
Not: İş yerinden normal maaşım yatıyor işyerinden tazminat yada görev malullüğü gibi bir şeyler talep edebilirmiyim.

Görev: Memur
Sınıf : Şöför
Sosyal Güvence Emekli sandığı
Haziran ayı brüt Maaş: 4300 TL
Net Maaş ödenen : 3050 TL
Medeni durum: Boşanmış
Çocuk sayısı :2 Velayetleri Annede

Herkese selamlar,
13 Kasım 2018 de işe giderken motosikletle trafik kazası geçirdim,sol ayağımda parçalı tibia üst uç kırığım var.Ameliyat oldum ayağıma 3 adet platin ve 15 adet vida takıldı.3 ay üstüne basmayacağım şuan 1 ayı geçti ve yavaş yavaş toparlanıyorum, memurum brüt maaşım 6.500 tl,yaşım 32 kazada kusurum yok,tüm kusur kırmızı ışıkta geçip bana çarpan arabada.
Sorum şu şekilde sigorta şirketinden tazminat alabilmek için bu vekalet ve takibini Avukatamı yoksa hasar şirketlerinemi yaptırmalıyım?Hem avukatla hemde şirket ile görüşüyorum avukat 2 yılı bulabilir para almanız diyor,şirket ise 6-7 ayda para hesabınızda olur diyor.Hangisine vereceğimi şaşırdım ve bu vekalet olayında neye dikkat etmem lazım? Yardımcı olursanız sevinirim saygılar.

Birde hesaplamayı bilen biri var ise % 5 veya % 10 üzerinden ne kadar tazminat alabilirim.Bu arada avukat %15 şirket %20 istiyor.

Herkese iyi akşamlar ve de kolay gelsin.
3 yıl önce özel araçta yolcu konumunda tek taraflı kaza geçirdim.boynum kırıldı ameliyatla boynuma platin takıldı.sağ el parmağımda da kalıcı uyuşma ve his kaybı oluştu.üniv. hastanesinden %7 rapor alarak sigorta şirketine kendim gönderdim.55 bin tl kadar bir para aldım.
verilen parayı az bularak ve de mahkemenin göndereceği adli tıptan oranın da daha fazla çıkacağını düşünerek avukat tutup dava açtım.1.5 yılın sonunda adli tıptan sıfır (0) oran geldi.şok oldum.adli tıp raporunun değişeceğini umarak itiraz edicez ama sonuç değişir mi bilmiyorum.değişmez ise sigorta parayı isteyebilir.
bilen birileri bana ne önerirsiniz?
fark davası açacak arkadaşlar bundan sonra çok iyi düşünmeli.

adli tıp 11.10.2008 tarih ve 27021 sayılı resmi gaz. çalışma gücü ve meslekte kazanma gücü kaybı oranı tespit işlemleri yönetmeliğine göre sıfır vermiş.bu yönetmeliğe göre değ. sizce doğru mu

adli tıp kurumu dosya üzerinden değerlendirmişti bu sefer fiziki muayene isteyeceğiz.

@Dark blue bey bende hasar danışmanlığı yapıyorum bence kendi kaanatim bir hasar danışmanlık merkezine vermeniz dosyanızı çünkü her zaman her işinizde yanınızda oluyoruz ve dosya sonuçlanana kadar hiç bir ücret talep etmiyoruz. tabi ankara da bu işleyiş nasıl olur bilemem. Geçmiş olsun.

@Davut cirit kazada bulunduğunuz aracın kusur durumuna göre değişir alacağınız tazminat.

@dragon18

Merhabalar ilk olarak geçmiş olsun dileklerimi sunar acil şifalar dilerim. Paylaşımınız mukabilinde sizi iki hususta bilgilendirmek isterim.
1) Geçirdiğiniz trafik kazası sonucu maddi ve manevi tazminat haklarınız vardır. Maddi tazminat taleplerinizi sigorta şirketinden talep etme hakkınız vardır ve sigorta şirketinin poliçe miktarı olan sınıra kadar size ödeme zorunluluğu vardır. Ancak sigorta şirketleri genellikle ödeme noktasında hak ettiğiniz tazminattan daha az veya farklı sebepler ileri sürerek hiç ödeme yapmamaktadırlar. Bu durumda hukuk mahkemelerinde dava açıp maddi zararınızın bilirkişiler tarafından ne kadar olduğu tespit edilip ona göre zararınız tazmin edilir. Manevi tazminat talebini ise sadece kazada sorumluluğu olanlara karşı yöneltebilirsiniz. Sigorta şirketinden manevi tazminata ilişkin talepler reddedilir. Sigorta şirketi sadece maddi tazminatı ödemekle yükümlüdür.
2) Ayrıca malülen emeklilik durumuda söz konusu olacaktır. Trafik kazasından ayrıca bir iş görme edimi sırasında kaza yaptığınız için iş kazası olarak değenlendirilmesi gerekilecek ve malülen emekli olma durumunuzda söz konusu olacaktır.
detayları özel mesaj olarak gönderdim
@Dark blue

Size naçizane tavsiyem vekalet ilişkisinde herhangi bir avukatla anlaşmanız sizin açınızdan daha lehe olacaktır. Şöyle ki sigortoya başvuru durumunda sigorta şirketi hiç bir zaman hak ettiğiniz maddi tazminat bedelini tam olarak ödemez eksik ödeme yapar veyahut farklı nedenlerden dolayı hiç ödeme yapmaz. dolayısıyla böyle durumlarda herhangi bir şirkete vekalet vermeniz durumunda şirket sizin adınıza dava dilekçesi hazırlayıp muhakeme sürecinde sizi hak ve hukukunuzu arayamaz. Kanun gereği avukat olma zorunluluğu vardır bunu belirtmek isterim. ayrıca maddi tazminatınızın yanı sıra manevi tazminat hakkınızda vardır ki bunu sigorta şirketinden talep edemezsiniz. sigorta şirketi sadece maddi tazminatları ödemekle yükümlüdür. Dolayısıyla manevi tazminat talebinizde yine hukuk ömahkemlerinde dava açmak gerekir ki bu sebepten dolayı avukatla vekalet ilişkisine girmeniz daha lehe olacaktır sizin için.
Size özelden mesaj olarak yazdom yardımcı olabilir

@Serdarmozkan
Babanın bakmakla yükümlü olduğu kişiler için maddi ve manevi tazminat hakları vardır.Detaylı bilgi için ayrıntıları yaz.

@@@ hamerzade
sigorta şirketleri hiç bir zaman hak ettiğiniz miktar kadar tazminat ödemez. geri kalan kısım için hukuk mahkemelerinde dava açmanız gerekir.

Merhabalar ben 26 yaşındayım iki ay önce karşıdan karşıya geçerken araba çarptı tutanakta %75 ben hatalıyım. Kaval kemiğim ve baldır kemiğim kırıldı. Platin takıldı ayağıma. Üniversiteyi yeni bitirdim ama çalışmıyordum. Anneme ve babama bakmak zorundayım. Bana çarpan araç farklı bi araca makas atarken karşı karşıya kaldık ve çarptı ve kusurun % 75 bana verildi buna bişey yapabilirmiyim. Daha dava açmadım dava açtığımda ne kadar bi tazminat alırım ve açmam konusunda ne önerirsiniz.

Son düzenleme:
merhaba sonunda davam bitti ve tazminatı alabildim. ben kazadan sonra psikiyatriye de başlamıştım düzenli olarak 2 yıldır tedavi görüyorum ama hasar raporu alırken bunu belirtmedim bilmiyordum belirtmem gerektiğini raporu sadece ortepedik yani kırılan kemikler üzerinden verdiler tazminatıda buna göre aldım acaba bu saaten sonra piskiyatriden de rapor alıp kaybımı alabilirmiyim. Av.hasan ücretsiz destek

Üst Alt