yaptığın hesap tabi ki yanlış
o hesap yöntemi pmf tablosu esas alınarak yapılarak yapılan hesaptır. artık pmf değil, trh kullanılıyor, trhda da ayrıca teknik faiz indirimi yapılır. sen yaptığın hesapta teknik faize hiç değinmemişsin, bakiye ömür arttıkça teknik faizin önemi de artar. senin bahsettiğin örnekte de 10-15 bin lira farkeder.
trh değil de pmfye göre örnek verdiğini kabul etsek, bu da yanlış, çünkü pmf tablosuna göre 30 yaşındaki adamın bakiye ömrü 39 yıl değil.
mesele nokta virgül değil, burda ben de bazen imla hatası yapıyorum, ama sen imla hatası yapmıyorsun, gerçekten aktüere aktüel, asgariye askeri diyorsun. bu iki kelimenin anlamını bilmeyen kişi burda ahkam kesmemeli. bu iş senin anlayabileceğin kadar kolay olsaydı, davalar 5 yılda değil, 5 saatte biterdi.
bu arada ben buradan müşteri kovalamıyorum, ihtiyacım da yok. burdan yardım ettiğim onlarca insan var, hatta sigorta şirketine başvuru ve sigorta tahkime başvuru dilekçesi yazdığım onlarca insan da var. ama bir kişiden bile şimdiye kadar %20-10-5 vs tek kuruş para almadım. ücretsiz destek benden para aldı diyecek bir kişi çıksın forumu yarın bırakırım. şu an devam eden çok güzel deniz ticaret hukuku, yangın sigortası vs davalarım var, 1 tanesi bile bittiğinde gelecek olan para beni bodrumda 10 sene yaşatır, sakat kalan adamlardan gelecek paraya ihtiyacım yok, vatandaş parasını akbabalara kaptırmasın diye yazıyorum.
çok başarılı olsaydın şöyle olurdun, böyle olurdun demişsin, ben başarılıyım demedim ve öyle bir iddiam da yok ve hatta gerçekten başarısız bir adamım ben.
bu arada unutmadan;
forumda bir kişiden para almak üzere anlaştım, daha önce başka avukat aracılığıyla bir dava açmış, davası sonuçlanmış yani ortada kesin hüküm var. ve o avukata da güzel bir para vermiş.
şimdi ikinci bir dava açtık sigorta şirketine, kesin hüküm varken tekrar dava açıp tazminat almak hiç de kolay iş değil, istisnai hallerde yapılabilir, önceki avukatı benim bildiğimin yarısı kadar bile sigorta hukuku bilmediği halde, o davadan çok iyi para almıştı. o avukata o kadar veriyorsan, bana da eğer davayı kazanırsam şu kadar verirsin diyerek davasını aldım, adam kabul etti, dava masrafını gönderdi, davasını açtık, şimdi duruşma günü verilmesini bekliyoruz.
burda da mesele para değildi, prensipti, işini yarım yapan kaza takipçisi avukata bile o parayı veriyorsan, bana da vereceksin diyerek davasını aldım, ben o avukattan daha çok biliyorsam daha çok kazanmalıyım, mesele buydu yani.