Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

hdoa

Sanırım bu konu bitmeyecek . Şükür alnımız ak. Psiko terapi görmenizi tavsiye ederim. Zira "Obsesif bir sıkıntı içinde" olduğunuzu düşünüyorum . Allah'a emanet olun. Ayrıca Hır-gür de yapmayın sağlığınızı ciddi etkiler :/
ı

@ESENGÜL BAYDEMİR

hahaha az dönek değilsiniz yani mecazi olarak söylemiyorum bunu gerçekten verdiğim cevaplara göre çok iyi kıvırıyorsunuz çok iyi döndürüyorsunuz :) hiç bir soruma cevap veremiyorsunuz ilk başta bana biz vekalet almadan işi çözüyoruz dediniz avukatlar vekalet alır biz almayız bunu bir düşünün dediniz bende o işin yani vekalet alınmadan sigorta şirketinden nasıl tazminat alınacağını tek tek anlattım tek tek yazdım ve siz buna cevap veremeyince verdiğim bilgilerin doğru olduğunu görünce bu seferde avukatlıkla yaftaladınız (kesin sen avukatsın ve bizi kıskanıyorsuna getirdiniz olayı) ve avukat olmadığımı da gözünüze sokunca yine kıvırarak ''piskolojik tedavi görün'' diyerek daha fazla nasıl kıvırdığınızı ve alçaldığınızı bizzat göstermiş oldunuz bana bu formu okuyan herkese,
benim gibi bir mağdurun sizin gibilere neden para kaptırılmayacağını anlatığı için diğer mağdur arkadaşlara yol gösterdiği için o kişiye pikolojik tedavi gör diyerek alçaklığın en ileri boyutuna ulaştınız tebrik ediyorum sizi. hakikaten tam bir döneksiniz çok iyi kıvırıyorsunuz ha bu arada merak etmeyin benim pikolojim gayet iyi ve yerinde ama size kesin olarak bir iç muhasebe yapmanızı öneririm şayet vicdan namına bir şey yok sizin gibiler de.
bu arada daha önceki yazdıklarıma hala bir cevap alamdım hani kaza yapmış insanlara nasıl yol izleyeceklerini yazdım ve sizin gibilerin de bu işleri nasıl yaptığını yazdım bunlara bir cevap verin. haa birde bana avukat demiştiniz buna da bir cevap isitiyorum. ama kesin yine bunlara cevap vermek yerine bir şeylikle yaftalıyacaksınız daha önce yaptığınız gibi kendinizi bu şekilde kurtarmaya çalışacaksınız çünkü yaptığınız iş etik değil sizin yaptığınız işin aynısını mağdur arkadaş kendi de yapar ve size %25 pay kaptırmaz bunları bilidiğiniz için kıvırmaktan öteye gidemiyorsunuz. ve içinizin rahat olduğunu söylüyorsunuz eminim rahattır buna hiç şüphem yok vicdan namına bir şey yok çünkü sizde.

@Kartal20
Hocam genelde sigorta şirketleri istinafa gitmez yani uğraşmazlar fakat böyle bir hakları var tabi gitmek isterlerse gidebilirler şayet gittiler ise yasal faiz işlemeye devam eder fakat sen ben gitmelerini istemiyorum paraya ihtiyacım var diyorsan eğer bu durumda sigorta şirketine sulh teklifi edebilirsin. Konuşup anlaşırsanız paranızı yatırlar ve böylece iş uzamadan sonuçlanır paranı alırsın fakat sulh teklifinde şuan dikkat et sigorta şirketiyle pazarlığı iyi yap adı üstünde bu sulh yani iki tarafında bir talebi olacaktır atıyorum senin alacağın 200 bin ise sigorta şirketi bun daha altında bir miktar vermeyi talep eder sana da uyarsa ve istinafa gitmesini istemiyorsan kabul edip işi bitirisiniz vey bunu pazarlığını yaparsınız işte.

[FONT=sans-serif]Sayın [/FONT]admin
[FONT=sans-serif]Açmış olduğum [/FONT]https://www.engelliler.biz/forum/tra...nat-almak.html[FONT=sans-serif] başlığında üzülerek bakıyorum, insanlara faydalı bilgiler paylaşılması gereken yerde kişisel atışmalar, reklam yapmalar, profil resmini kartvizitini yapanlar falan son sürat devam ettiğini gözlemledim, [/FONT]

[FONT=sans-serif]Ben bu konuyu birilerinin para kazanması, reklam yapması için açmadım ki, mağdurları bunların elinden kurtarmak için açmıştım ama meydan onlara kalmış, yazık çok yazık ....[/FONT]

Son düzenleme:
tural55

Mustafa bey aynen size katılıyorum,alıntıladığım iletim güme gitti,umarım tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olur.tabi kavga biterse.

sigorta şirketi karşı tarafa fazla para vermişse, bu sizi neden ilgilendiriyor? şirket ödediği parayı size mi rücu etmek istiyor?
bunun dışında sigorta şirketi, karşı tarafa yanlışlıkla fazla para ödedi diye şirkete tazminat davası tabi ki açamazsınız.

bu arada yukarıda tartışma da süper, asgari ücrete askeri diyen, aktüere aktüel diyen, sonra da ben uzmanım, dosyanızı bana getirin, paranızı ben tahsil edeyim deyip tazminatınızın %20sine çöken, ilk okul mezunu sigorta uzmanları birbirine girmiş, bence bu mesajları yöneticiler kesinlikle silmesin, vatandaş bunların ne mal olduğunu anlasın.

diğer şirketler kötü olabilir, ama biz çok profesyoneliz, süperiz falan diyen, kız meslek lisesi mezunu sigorta hukuku uzmanı esengül de gelmiş, oturup izleyin bence şikayet etmeyin.

hatta ben de katılayım bari kavgaya;
ben 10 yıldan fazla sigorta hukuku üzerine çalıştım, şu an kendine uzmanım diyenlerin hiçbiri piyasada yokken sigorta şirketi avukatlığı yapıyordum, ben kendime sigorta hukuku uzmanı demeye çekiniyorum. kaza takipçisiyiz falan deseniz anlayacağım ama sigorta hukuku uzmanı nedir yahu, hayatınızda kaç kere makine kırılması, nakliye, yangın vs sigortası dosyası gördünüz de sigorta uzmanı oldunuz. altı üstü kaza takipçisisiniz, herhangi bir sigorta şirketinde sizi çaycı bile yapmazlar, haddinizi bilin.

hadi bakalım, siz hepiniz, ben tekim. ne de olsa kardeşsiniz siz.

ücretsiz destek
evet ortada rucu olayı var,trafik polisinin hatalı raporuna istinaden işlem yapmış,tutanakta ben tam kusurluydum,yani tazminatın tamamını benden istedi,oysa buna hakkı yok çünkü mahkeme kararında ben tali kusurluyum.o nedenle kötü niyet tazminatı açabilirmiyim diye sordum.

sigorta şirketi karşı tarafa parayı mahkeme kararına istinaden mi ödedi yoksa belgeleri inceleyip başvuru üzerine mi ödedi?
siz tutanakta %100, bilirkişi raporunda %25 kusurlusunuz, peki bu bilitkişi raporu nereden alındı, ceza davası aşamasında mı alındı?

bu arada kötü niyet tazminatı almanız mümkün değil.

hdoa kardeşim senin dava karara çıktıktan sonra icra ilemi aldın paranı ?? Suan sigorta şirketi istinafa gitti ama e devlette böyle bir dava görünmüyor bunun belirli bir süresimi var ki?

sigorta uzmanı veya hasar danışmanı değilim kimseninde takipçiliğini yapmıyorum noktaya virgüle takılma yapılan hesaplama doğrumu yanlışım onu söyleyip vatandaşları bilinçlendir çok başarılı birisi olaydın zaten buraya yazıp müşteri aramazdın :)

yaptığın hesap tabi ki yanlış
o hesap yöntemi pmf tablosu esas alınarak yapılarak yapılan hesaptır. artık pmf değil, trh kullanılıyor, trhda da ayrıca teknik faiz indirimi yapılır. sen yaptığın hesapta teknik faize hiç değinmemişsin, bakiye ömür arttıkça teknik faizin önemi de artar. senin bahsettiğin örnekte de 10-15 bin lira farkeder.
trh değil de pmfye göre örnek verdiğini kabul etsek, bu da yanlış, çünkü pmf tablosuna göre 30 yaşındaki adamın bakiye ömrü 39 yıl değil.

mesele nokta virgül değil, burda ben de bazen imla hatası yapıyorum, ama sen imla hatası yapmıyorsun, gerçekten aktüere aktüel, asgariye askeri diyorsun. bu iki kelimenin anlamını bilmeyen kişi burda ahkam kesmemeli. bu iş senin anlayabileceğin kadar kolay olsaydı, davalar 5 yılda değil, 5 saatte biterdi.

bu arada ben buradan müşteri kovalamıyorum, ihtiyacım da yok. burdan yardım ettiğim onlarca insan var, hatta sigorta şirketine başvuru ve sigorta tahkime başvuru dilekçesi yazdığım onlarca insan da var. ama bir kişiden bile şimdiye kadar %20-10-5 vs tek kuruş para almadım. ücretsiz destek benden para aldı diyecek bir kişi çıksın forumu yarın bırakırım. şu an devam eden çok güzel deniz ticaret hukuku, yangın sigortası vs davalarım var, 1 tanesi bile bittiğinde gelecek olan para beni bodrumda 10 sene yaşatır, sakat kalan adamlardan gelecek paraya ihtiyacım yok, vatandaş parasını akbabalara kaptırmasın diye yazıyorum.

çok başarılı olsaydın şöyle olurdun, böyle olurdun demişsin, ben başarılıyım demedim ve öyle bir iddiam da yok ve hatta gerçekten başarısız bir adamım ben.

bu arada unutmadan;
forumda bir kişiden para almak üzere anlaştım, daha önce başka avukat aracılığıyla bir dava açmış, davası sonuçlanmış yani ortada kesin hüküm var. ve o avukata da güzel bir para vermiş.
şimdi ikinci bir dava açtık sigorta şirketine, kesin hüküm varken tekrar dava açıp tazminat almak hiç de kolay iş değil, istisnai hallerde yapılabilir, önceki avukatı benim bildiğimin yarısı kadar bile sigorta hukuku bilmediği halde, o davadan çok iyi para almıştı. o avukata o kadar veriyorsan, bana da eğer davayı kazanırsam şu kadar verirsin diyerek davasını aldım, adam kabul etti, dava masrafını gönderdi, davasını açtık, şimdi duruşma günü verilmesini bekliyoruz.
burda da mesele para değildi, prensipti, işini yarım yapan kaza takipçisi avukata bile o parayı veriyorsan, bana da vereceksin diyerek davasını aldım, ben o avukattan daha çok biliyorsam daha çok kazanmalıyım, mesele buydu yani.

ücretsiz destek

Ağzınıza, kaleminize sağlık üstadım

423143_a6238.gif

Merhba arkadaşlar ben tafik kazasinda burnum kırıldi bir tarafindan nefes alamiyorum trafik sigortasi karsilarmi ve burun kirıgindan dolayi tazminat alan varmi arkadaslar

sikron44

sayın sinkron 44,birazdaha detaylı bilgi verirseniz yardımcı olunur size,kazayla ilgili detay olmadan zor.

Kaza esnasinda burnum kirildi yolcu konumundaydim. Kaza cift tarafliydi munibis soforu yuzde yuz hakli cikti.. baska ne tür bilgi istiyorsunuz yada burun kirikligi olupta sigortatan para alan varmu

Ve burnum 5 cm yamuk

Ameliyatta olmadim hala
tural55

Son düzenleme:
@ücretsiz destek

Sayın abim tartışmayı ben başlattım ve ben hasar danışman değilim kazazedeyim. bunu başlatma sebebimi de diğer mesajlarım da uzun uzun yazdım. bu tartışmada kavga ettiklerim siz değilsiniz sizin yeriniz ayrı. Senin bu işin uzmanı bir avukat olduğunu ve menfaatsiz olarak bende dahil birçok kişiye yardım ettiğini bizzat biliyorum şahsen bana çok yardım ettin sağolasın. bu tartışmanın sebebi aslen hukukcu olmayıp kazazedenin kendi yapabileceği işleri kendilerine HASAR DANIŞMANIM deyenlerin yaparak ve bundan da %25 gibi paylar aldığını bildiğim için mağdur arkadşların bunlardan uzak durması için uyarmaktır yani bunun için benim çabam.

kısaca bir daha yazmak isterim ki beni bu hasar danışmanlar ile karıştırmasınlar zaten tartışmayı okuyan anlayacak ama olsun ben yinede yazayım tekrar.; Ben 3 yıl önce tırafik kazası geçirmiş bacağımdaki bütün kemikler kırılmış ve fazlasıyla mağdur olmuş bir kazazedeyim ilk kaza yaptığımda bu kendilerine SİGORTA HASAR DANIŞMANIM diyen ama aslen hukuculukla alakası olmayan insanlar beni de buldu herkesi bulduğu gibi işte şöyle yapıcaz böyle yapıcaz yani o kadar belliki bir bit yeniği olduğu neyse o zamanki cahil kafayla bir şekilde bunlara bulaştım ve sonunu da bunların mağdur etiği insanlar ile konuşunca ve söyledikelri yalanları yakalayınca araştırmaya başladım bu siteden çok şey öğrendim.

en başta sen @ücretsiz destek olmak üzere bir çok diğer mağdur arkadaşlardan çok şey öğrendim ve bu hasar danışmanım diyen tiplerden kurtuldum. ama formda hala bu tip insnaların kazazedeleri avladığını görünce dayanamadım ve kendi sakatlığımda tecrübe ettiğim herşeyi yazdım tazminatın nasıl alınabileceği ile ilgili yani sizlerden öğrendiğim ne kadar bilgi var ise hepsini yazdım sırf kazazede arkadaşlar bunlara parasını kaptırmasın diye. ilk tartışmalarda da göreceğin gibi bana ''avukatlar vekalet alarak bu işi çözüyor biz vekalet almadan bu işi çözüyoruz'' diyerek aklı sıra avukatları kötülüyor.

sonra ben vekalet alınmadan sigorta şirketinden nasıl para alınacağını yazınca birnevi kendilerinin yaptığı şeyi ayrıntılı yazınca '' kaza zedenin kendi tüm belgelerini toplaması ve sonra onları sigorta şirketine göndermesi üzerine tazminatın alınabileceğini ve kalan üstü içinde bir avukat ile dava çılabileceğini söyleyince'' bunlar delirdi ve bana sen avukatsın kesin bizi kıskanıyorsun demeye başladı bende avukat olmadığımı sadece bir kazazede olduğumu bunlara gösterince bu sefer çirkinleşerek bana piskiyatrik olarak tedavi al gibisinden saçma sapan şey dediler. neyse abi konu bu. yani şöyle algılanmasın HASAR DANIŞMANLAR birbirine girdi gibi algılanmasın ben HASAR DANIŞMAN değilim kazazedeyim. bu kadar uğraşarak bunlar ile tartışma sebebim benim gibi kaza geçirmiş insanların bunların ağına düşmemesi içindi. ben yeni kaza yaptığımda seninle de çok konuştuk belki hatırlarsın bana çok yol gösterdin hakkın ödenmez ve bu yardımları da menfaatsiz yaptığına ben bizzat şahidim Allah razı olsun.

hdoa
açıkçası sitede kimin kaza takipçisi, kimin mağdur olduğunu ben de karıştırmaya başladım artık. sizin için takipçi demişsem bile kötü niyetli olmadığımı biliyorsunuz ama ben gene de özür dilerim.
sizden bir istirhamım var, şu adamlara danışman falan demeyin, gerçekten kendilerini danışılacak birileri sanıyorlar.
bunların işi, kaza yapan insanları, kendi şirketlerinin en iyisi olduğuna inandırmak. sonra da o kişiden gerekli evrakı alıp şirketteki sorumlululara iletip, şirketten komisyon almak.
yani yapılan iş danışmanlık falan değil, bildiğiniz çantacılık.

@ücretsiz destek

Aynen abi bende onu anlatmaya çalışıyorum. yaptıkları iş gerekli evrakları toplayıp sigortadan para almak. yahu bunu kaza yapan kişiye anlatsalar onlarda yapar bunu zaten ve % 25 para da kaptırmazlar bende bunu anlatmaya çalışyorum. ayrıca tartışmayı baştan bir oku abi beni daha iyi anlarsın en başta o kendine hasar danışmanım diyen bir bayan var ona kızdığım için başlattım buraya kadar uzadı. bu arada benim dava bitti sonunda tazminatı aldım kazayı ilk yaptığımda senden çok destek almıştım abi sağolasın.

Son düzenleme:
Evet size "avukat mısınız?" diye sormuşsam cevabı siz vereceksiniz hdoa. gidin başkasına konuşun. Ben işimi yapmaya devam edeceğim. siz de söylediklerinizle kalacaksınız. bu yazdıklarınızla size hakaret davası açabilirim biliyorsunuz değil mi? Tabi nickname ile ağız dolusu hakareti rahat edebilirsiniz. Nasıl olsa bilişim suçlarına bakan bir kurum var. Her şekilde bulunursunuz..son noktayı koyuyorum!!

[FONT=sans-serif]sikron44 [/FONT]Geçmiş olsun yardımcı olma maksatlı yazıyorum sizde yukardaki şahıs gibi başkası şu kadar diyor demezseniz sevinirim. Burun kırıklarında iyileşmiş olsa dahi %2 veya %3 gibi puan çıkıyor ama yamuk olması bu sebebden nefes almakta zorluk durumlarında puan yükselir sağlık kuruluna başvurun (sonucu sigorta şirketine yollayın 8 günde hesabınıza) diyen arkadaşlar var bu kadar basit...

Sigorta şirketine bakmayın siz raporunuzu alıp gönderin öderler. Alan arkadaş var evet merak etmeyin.

Burdan konuşan ama sadece başka birşey yapmadan konuşan arkadaşlar profil resminide kaldırdım burdan mağdur olan arkadaşlara yardımcı olmaya devam edecem sizin gibi sadece kanunları kopyala yapıştır yapmadan... Daha fazla mağdur olmasınlar diye.

@ESENGÜL BAYDEMİR

Ya bırak bana martaval okumayı ! şikayet edicekmiş git istediğin yere şikayet et.!!!

1- sen bana avukat mısın diye sormadın ben en başta bir kazazede olduğumu ve sizin yaptığınız bu işleri kazazedeler kendide yapabilir dedim ve nasıl yapılacağını da anlatınca siz bana aynen şunu dediniz '' sen kesin avukatsın ve senin gibi avukat bizi kıskanır dedin'' bu bambaşka bir şey ben en başta avukat olmadığımı mağdur olduğumu ve diğer mağdur arkadaşların yakasını bırakın diye yazdım tüm bildiklerimi çünkü sizin yaptığınız şey gerekli evrakları toplamak (''kaza tespit tutanağı,sakatlık raporu,epikıriz dosyaları,maaş badrosu vs vs'') bunları toplayıp sigorta şirketine göndererek para almak yahu bunu kazazede de yapar neden bunu kazazedeye anlatmıyorsunuz da onun yapabileceği bu basit işleri siz yapıp sonrada %25 lere varan para alıyorsunuz yazık günah değil mi? bu adamın kolu bacağı sakatlanmış yazık değil mi? ayıp ya bide üste çıkmaya çalışıyorsunuz.

2- Ben bu söylediklerimle kalmayacağım emin ol bu formu okuyan ve bu tartışmayı gören okuyan herkes anlayacak sizin gibi kendilerine hasar danışmanım diyenlerin ne olduğunu.!!

Merhabalar, bende 5 ay önce bi trafik kazası geçirdim. Bu hasar merkezleri (yakınımız yüzünden) verdik bunlara dosyayı. Şimdi öğreniyorum ki bana %75 kusur verilmiş. Ayağım kırıldı platin var ve düşük ayak sendromu yaşıyorum. Ben bu adamlara davayı takip etsinler diye vekalet verdim ama kusura itiraz etmeyi bile akıl edememişler. Şimdi sayın bilgi sahipleri size sorum şu ben ne kadarlık bi tazminat alabilirim. Kusur oranına bu saatten sonra itiraz edilebilir mi ( şikayetçi olmadık, takipsizlik kararı verildi.) bu hasarına benden %20 alacaklar ve kdv nin de %18 olduğunu yeni öğreniyorum. Ben bu saatten sonra ne yapabilirim?

Kelepit

Ahh be kardeşim nereden bulaştın bunlara hadi bulaştın niye takip etmedin bunlar hukukçu değil benim yazılarımı baştan okuduysan anlaşmısındır bunların yaptığını. sen bunlara değilde işini bilen bu işle ilgilenen bir avukat ile yürüseydin senin bütün haklarını korurdu gerkliyse itirazını yapardı. şu saaten sonra en iyisi bir uzman ile konuyu değerlendirmen olacaktır yani tazminat hukukuyla ve sigorta hukukuyla ilgilenen iyi bir avukata danış derim.

Ha bu arada benim mağdur arkadaşlar için yazdığım, onları korumak için başlattığım bu tartışma mesajlarıma dislike vererek kaçamazsınız doğrulardan çantacı hasar danışmanları.!

[FONT=sans-serif]Kelepit [/FONT]Geçmiş olsun öncelikle heyet raporunuzu aldıktan sonra sigorta şirketine başvurun. Ordan tazminatınızın bir kısmını aldınız diyelim daha sonra farkı için başvurun red ederlerse sigorta tahkim komisyonuna başvuru yapın orda ayrıca kusur değerlendirmesi yapıyorlar orda kusur oranınızın değişirse tazminatınız artar.(şahsi fikrim başka fikri olan varsa yazabilir.)

[FONT=sans-serif]hdoa [/FONT]güzel konuşuyorsun ama adam mağdur olmuş sen adamın mağduriyetini gidereceğine veya yol göstereceğine adamın canını sıkıp bir avukata başvur deyip geçiyorsun o kişide bunu bilir gider bir avukata.

hahaha güldürüyorsunuz ya :) bende kazazede iken herhangi bi menfaitim yok iken bu kadar dil döktüm sizinle tartıştım sırf benim gibi mağdur arkadaşlar neyin ne olduğunu görsün diye sen şimdi bana kalkıp yardım etmiyorsun mu diyorsun? :) ne yani benden uzman bir avukat gibi teknik bilgi vermemi mi bekliyorsun :) sen olayı hiç anlamamışsın kardeşim ben zaten kazazedelere bu tarz işlerden uzak durun diye başlattım bu tartışmayı, hukukçu olmayanlara birşey danışmayın diye.! benim yarıdımım budur yani arkadaşlara şunu anlattıyorum ''bende sizin gibi kazazedeyim ve şu şu şu kişilerden uzak durun zarar görürsünüz bu tecrübeyle sabit diyorum'' En baştan beri anlatmaya çalıştığım budur benim bunu dışında avukat gibi sen şunu yap bunu yap demek benim hadime değil.!!!

Avukat veya hukukçu değilim o yüzden bu arkadaşa gel kardeşim senin işini ben çözerim mi diyeyim bunu mu bekliyorsunuz benden :) yahu bunu yapan sizsiniz, avukat veya hukukçu olmadığınız halde siz yapıyorsunuz bunu ve bende diyorum ki ''ey kaza geçirmiş arkadaş bu tarz hukukçu olmayan insanlardan uzak durun bunlara bir şey danışmayın çünkü bunlar hukukçu değiller bir derdiniz var ise gidin referans aldığınız tanıdık bir avukata danışın diyorum'' ve şimdi ben bu kadar uyarı yapmış iken buradaki arkadaşlara o kadar hukuçu olmayan insanlara danışmayın derken kalkıp ta kendim mi hukuk ile ilgili bilgi vereyim, kendim insanlara yapmayın diye uyardığım işi ben kendim mi yapayım kendi kendime mi çelişeyim?

--Bakın arkadaşlar tekrar söylüyorum kendilerine hasar danışmanım diyen insanlardan uzak durun bunlar hukukçu değil bunlara bir şey danışmayın bak bu arkadaşta yine kendine hasar danışmanım diyen kişiler tarafından mağdur edilmiş halbuki işin eğli iyi bir uzmana gitseydi böyle olmazdı %75 bu adama kusur verilmiş tazminat buna göre hesaplanacak en başından hasar danışman değilde uzman bir avukat veklliğini yapsaydı avukat buna itirazda ederdi gerekirse yeniden olay yeri inceleme bile yaptırırdı bende öyle oldu şahsen kazadan 2 yıl sonra tekrar olay yeri inceleme yapıldı ve bütün kusuru karşıya verdiler avukatın tecrübesi bilgisi çok önemli bu tarz konularda hep anlatmatmaya çalıştığım bu. ve şimdi bu arkadaşa da iyi bir avukata danış diyorum bu hasar danışmanım diyen kişide bana kalmış hukukçu gibi bilgi vermemi yardım etmemi yani bu arkadaşı kandırma mı isityor pes.! neyse benim anlatmak istediğimi ne başından beri anlayan anladı :)

Son düzenleme:
Burdan sanki boşuna yazıyor gibiyim ama neyse Ben yaptığım işle alakalı yorumlar yazıp cevaplar veriyorum siz mağdur sıfatıyla sadece kendi işinizi emsal göstererek yazıyorsunuz. Bir hukukçu veya avukat olmadığımı veya şirketteki avukatlarla konuşarak cevap vermediğimi nerden biliyorsun konularla ilgili bilgin yok yazılarımdan anlıyorsun diyecem. Sadece gereksiz konuşuyorsun arkadaşa iyi bir avukata danış diyorsun yani bu arkadaş mağdur olmuş gidip bir avukata danışmayı düşünmüştür bu sayfayada bilgi almak için yazmış ben yaptığım işide bir kenara bırakıp kendi fikrimi beyan ederek bir yol gösteriyorum ki sen sadece ah be kardeşim şöyle böyle bence sadece konuşmaktan vazgeç.

Bu sayfanın amacı insanların bilgi sahibi olması. Adam mağdur olmuş her yerden bir çare arıyor çarenin cevabı bir avukata danış bu cevapla kendinle gurur mu duyuyorsun bilmem benim şahsıma veya işime laf söyleyecek kadar haddinizi aşmayın!!! size saygı duyup cevap yazıyorum buda son cevabım olacak yıllardır bir çok arkadaşa burdan yol gösterdim şikayeti olan varsa yazar admin gerekeni yapar merak etme sen.

Avukat yada hukukçu değilim haddime değil diyorsun burda bir çok arkadaş her konuya cevap veriyor isim vermeyecem onlar avukat veya hukukçu değilse neden cevap yazma gereği duyuyorlar neden bilmedikleri bir konuda yorum yapıyorlar demekki yardımcıı olmaya çalışıyorlar ama siz gereksiz konuşuyorsunuz madem bilginiz yok susmayı deneyin...

Ben bir hasar danışman şirketinin çalışma şekilden bahsedeceğim ancak benim gördüğümden bahsedeceğim diğerleri beni ilgilendirmez..
Bir yakınımın mağduriyeti sebebiyle çalışma şekillerine şahit oldum..
kimine göre bunlar dolandırıcı yada insanların paralarına göz diken kişilerde olabilir burası beni ilgilendirmez..

Bu şirketin kendi bünyesinde bir AVUKATI var ve sadece bu alanda uzman.. ki zaten bence bu işi yapan bir hasar danışmanlık şirketi varsa avukatla çalışmalılar..
Her avukat bir alanda uzman olamaz yanlış yollarla başvuru yapabilir işte o zaman kazazede de mağdur olur ,)

şahit olduklarıma gelecek olursam;

mağduru gidip buluyorlar evinde yada ofiste birebir görüşüyolar. bunların her türlü masraflarını karşılıyorlar.. uçak biletlerine kadar alıp getirtiyorlar yada kendileri gidiyorlar ..elleri baya bol açık yani ,))
Hastalık tedavi süreci yada rapor oranları ile ilgili bilgi alıyorlar.. eger rapor oranları belliyse bunu kendi anlaşmalı yada daha yüksek rapor oranı çıkartabilecek hastahanelere yönlendiriyorlar.. ( burası çok ilginç gerçekten )
Yönlendirmekten kastım tüm bu işlemlerle kendileri ilgileniyorlar.
kazazede anlaştıktan sonra Şirketin avukatına vekalet vererek alacakları ,Komisyon oranları belli olduktan sonra.. kişi sadece oturup alacağı parayı bekliyor..

Araba Sigorta şirketleri inanılmaz paraları gasp ediyor herkes bu haklardan bir haber..

Yolcu konumunda olan herkes eğer kazazedeyse sigorta şirketinden para alabiliyor.. şöförün kusurlu yada kusurlu olmasına bakılmaksızın
şöförler sadece kusur oranlarına göre para alabiliyorlar..

Bide öğrendiğim şey şu olay mahkemeye intikal ettiyse süreç çok ama çok uzun sürüyor..
diyelim yolcu konumundasınız bir kazazedesiniz.. arabayı kullanan çok sevdiğiniz bir yakınınız..
Sevdiğinizin kusur oranına bakılmaksızın..
O arabanın sigrota şirketinden para alma hakkınız var.. tabi bu sağlık raporuyla belirlenen oran dahilinde..

Kişinin yaşı, mesleği, aldığı maaşı bunlarda etken olanlardır..

Üst Alt