Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Merhba arkadaslar tarfik kazasinda burun kirigi ve 5 cm yamukluk var 2010 yilindan bu yana ameliyat olmadim burun kirigindan dolayi sigortadan para alan varmi arkadaslar ... Tsk ederim

arkadaşlar burası bir bilgi platformu herkes bir birine yardımcı olamaya çalışıyor tabiyki sizlerin tartışmasında fırsat ulursa.
artık kapatın buları insalara
yardımcı
olmak
istiyorsanız
sorulan
sorulara
cevap verin
BİR BİBİRİNİZE DEĞİL

Arkadaslar herkese gecmis olsun bende bir kazazede olarak bilgisi olan arkadaslardan gorus ve öneri almak istiyorum 2018 8.ayda iki tarafli bir kaza gecirdik ben yolcu konumundaydim kazada sag humerus üst uc parcali kirik teshisiyle hastaneye yatirildim iki gun sonra bir ameliyat gecirdim ve omuzuma 8 vidali bir platin takildi sag elimde isaret ve orta oarmagimdada kazadan dolayi sinir hasarindan uyusukluk var ben kaza gecirdikten bir bucuk ay sonra bir avukatla gorusup vekalet verdim bana bir yıl icerisinde tazminatini aliriz ortalama %10 bir oran cikacaktir dedi

o zamanlar pek bir bilgim olmadigindan %25 olarak anlastik o gunden sonra avukatla gorusmedim sadece bir ayakcisi var onuda ben aramazsam arayip bilgi vermiyor en son bugun gorustugumuzde sana 2yada 4 orandan fazla cikmaz cokta bisey bekleme diyor bu surecler normalmidir 10 dan yuzde 4 lere dusmeleri ya ilk basta beni kandirdilar yada simdi beni kandiriyorlar gibime geliyor burada tecrubesi olan arkadaslar varsa ne kadar bir oran alabilirim sizce ve avukata karsi( aslinda avukati gormedigim icin ayakcisina karsi) bir guven eksikligi digmaya basladi bende ne yapilabilir
Hastahanede toplam 6 gun yattim

Şu anda halen raporluyum yani 6 aydir calismiyorum bunlarda tazminata etki edermi birde ortalama bir rakam verebilirmisiniz en azindan aklimizda bir seylerin olusmasi icin kazadan onceki son uc ay maasim brut 2800 2400 2300

Bilgisi olan arkadaslar cevap yazabilirse kafamdaki bazi soru isaretlerini gidermis olurum simdiden tesekkurler

sosa sigorta

kısa kısa yazıcağım yoksa anlamıyorsun.

1- ben kendi davamdna örnek vermiyorum genel olarak en baştaki mesajlarımda anlatım. kaza yapan kişi kaza sonrası tedavi gördüğü hastaneden gerekli evrakları toplayıp ilgili sigorta şirketine başvurup parasını alır ve geri kalan üstü içinde dava açar bu işin genel mantığı budur daha da detaylı yazdım bunları geriye dönüp bakın sonra konuşun.!!! kısaca bu kadar ayzıyorum.

2- hukukçu olmadığımı nereden biliyosun diyorsun yazılarından anlayabiliyorum bunu merak etme.

3- kendi azınla demişsin yaptığım işle ilgili yazıp cevap veriyorum diye yahu ben zaten buna kızyorum sen hukuçumusun da hukuk alanına giren birşey yapıyorsun ben 3 yıllık süre boyunca kendilerine hasar danışmanım diyen insalardan öyle zarar gören mağdur insanlar gördüm ki anlatamam o yüzden başlattım bu tartışmayı ve sen hala utanmadan ben yaptığım işle alakalı yazıyorum diyorsun zaten olay bu.!!!

4-burada o cevap verenler benim gibi başındna geçen tecrübeleri anlatıyor onların çoğu ''kazazede'' bende bunu yapıyorum ama hasar danışmanım diyenler genelde burada müşteri avlıyor fark bu.!!!

5-o arkadaşa iyi bir avukat bul diyerek yapılabilecek en iyi iyliği yaptım merak etme. benim şu iddam olmadı ''ben bilir kişiyim derdi olan kim varsa onların derdini gidericem'' demedim kısaca en baştan beri anlatmak istediğim şey hasar danışmanların geneli dava bile açmadan gerekli avrakları toplayıp sigorta şirketinden para alıyor ve bende bunun anlatıyorum '' kaza yapan insanlar gerekli evrakları kendiniz toplayın ve başkasına para kaptırmadan gidin paranızı alın üstü içinde avukat ile dava açın diyorum. bunu dışında bu arkadşın ki gibi bir hasar danışman tarafından mağdur edilmiş bir arkadaşa da diyorum ki bak arkadaş zaten bu tip insanlar yüzünden mağdur olmuşsun yine burada bu tip insanlardan bilgi alma iyi bir avukata danış diyorum emin ol en iyi iyilik budur. bunu dışında şunu yap bunu yap demek boş tur sizin yaptığınız gibi.! istediğin kadar cevap yaz sorun değil istediğin kadar uzatırız.!!!

Merhaba herkese gecmis olsun birkaç sorum olacak kaza tarihi 13 12 2014 dava tarihi 25 03 2015 bilirkişi raporunda 101000 lira tazminat cıktı hakim kararı verdi gerekçeli karar bekleniyor karşı tarafa 7000 manevi tazminat almama karar verildi 1. Gerekçeli karar nezaman yazılır 2. Hakim kararında sigorta şirketinin ödeyeceği101 bin küsürün 1000 tl sine mahkemeye veriliş tarihinden itibaren yasal faiz kalanına bilirkişi raporunun kesinleştigi tarih olan 25.06.2018 tarihinden yasal faiz diyor bu yanlış değilmi kaza veya mahkeme tarihinden olması gerekmezmi manevi 7000 liraya kaza tarihinden itibaren yasal faiz veriyor

[FONT=sans-serif]karakaya02 [/FONT]iyi bir avukata danış diyeceğimde içim el vermeyecek bütün avukatlar sakatlık oranını bilme zorunluluğu yok tabiki dediğiniz durumda avukatın suçu yok. Hesaplamayla alakalı yorum yapmayacam ama sakatlık olarak özürlü yönetmeliğine göre kırıklarda %2 haraket kısıtlılığın da %2 ile %6 arası çıkıyor. %10 demelerinin sebebi ise meslekte kazanma gücü kayıp oranı tespit cetveline göre söylemişler.
ikisinin farkı ne dersen sigorta şirketi özürlü yönetmeliği istiyor genelde.

Sormayın ya ben bu tongaya nasıl düştüm anlamış değilim. Tabi en büyük etken avukata verecek paramızın olmayışı, bu insanlar tazminattan alıyorlar ve benim gibi durumu olmayan ve süreci bilmeyen insanlar da maalesef çaresiz kalıyoruz. Ben bi hak kaybım olmasın zaten yerimden kalkamıyorum onlar ilgilensinler diye verdim adam üstüne beni zarara uğrattı. Aşırı sinirliyim beni nasıl haberdar etmezler inanamıyorum. Dediğiniz gibi bi avukata danışıcam buraya gelişmeleri yazarım benim gibi mağdur arkadaşlara yol gösterici olur. Ve burdan o insanlara kanan kişilere sesleniyorum yapmayın süreci biraz araştırırsanız kendiniz de yapabilirsiniz biraz sabredin ayağa kalkın kendi işinizi kendiniz görün. Bu insanların 'daha fazla para alırız ' saçmalığına kanmayın. Ben 3 katlık bi kayıp yaşadım adamlar bana haber vermeye gerek görmemişler şaka gibi!!!!!

Eylül ayında dağıtım yaparken kaza yaptim karşı taraf yüzde yüz kusurlu . Benim burnum kırıldı. Elimde de 2 kırık vardı . Iyilestim . Acaba trafik kaszasından d dolayı tazminat alırmıyım . Başımda kask yoktu.

Herhangi bir ameliyat falan olmadim

Merhaba lar 2017 Eylül ayında trafik kazası geçirdim 8/8karşı taraf suçlu kazada beyin ameliyatı ve sağ ayakbileğimde parçalı açık kırık oldu 13 pilatin kalıcı olarak takıldı ve raporum %26 çıktı evliyim 1 çocuğum var kazada maaşım 2000lira şimdi ise 2750 tl evrakları ve siğorta tahkim kuruluna gönderdim 1 ay oluyor sizce sonuç ne çıkar

[FONT=sans-serif]Msadiko [/FONT]burun kırıklarında %2 oran çıkıyor el kırığı durumunda haraket kısıtlılığı yok ise puan çıkmayabiliyor.

[FONT=sans-serif]Bozo007 [/FONT]geçmiş olsun sigorta tahkim kuruluna göndermeden tazminat aldınız mı ? Fark içinmi başvuru yaptınız ? sigorta şirketinden yoksa red mi ettiler ödemeyi.

Hayır siğortadan tazmınat almadım önce siğortaya evrakları gönderdim 3 hafta cvp vermediler kimlik fotokopisi eksik dediler bende direk tahkim kuruluna gönderdim

[FONT=sans-serif]Bozo007 [/FONT]telefonla tekrar arasaydınız kimlik fotokopisini yollasaydınız daha iyi olabilirdi. Tahkim kabul ettimi başvurunuzu ? Tahkimde 7 8 ayda sonuçlanıyor dosyalar.

3 defa gönderdim kimlik fotokopisi ve evrakları tahkim kurulundan arıyıp sorguladım sonuçlanma tarıhi Nisa’n 11 diyor

magdur

arkadaslar ben gecen sene 11.06.2018 antalya aksuda trafik kazası gecırdım ben kendım yolcu konumdaydım bıze yüzde 25 kusur verıldı ve benım omur eliğim kırıldı suan 8 vidalı platınle cıktım hastaneden öncelıkle ben 31 yasındayım ve fitnes hocasıyım malum ısımı surduremıyorum ve ılk kaza danısmanınla anlastım yüzde20 aradan bıraz zaman gectıkten sonra güvensızlık nedenı ıle azilname verıp onu yolladım sımdı baska bıtane ıle anlastım yüzde15 ile ama onada güvenmıyorum sonuc olarak en ıyısı ne yapılır ve sızde nekadar alırım mass asgerı ücret herkeze gecmıs olsun

Orhanfit aynen bende ilk avukatı güvençsizlikle azil ettim yeni avukata verdim bu işi iyi çözdü 1 akradaşıma siğortadan 2 defa para aldı bende bende ona verdim şimdilik kusursuz gidiyor tahkim kurulunun cvp beklıyorum

Elimde skafoid kırığı var . Kaynamamış . Bazı doktorlar bekleyelim bazıları ameliyat edelim diyo. Muhtemelen ameliyat olacam . Vida takılacak bi tane. Oran cikar mi ona .

Bide burnumda izde var onun için de oran cikar mi ? Belimde de düzleşme var.

yüzde kac ile anlastın ve nekadar sürdü bütün bu sürec kardesım gecmıs olsun

15 ila numaranı veya sosyal medya adresi ver arıyayım seni orhanfit

Arkadaşlar herkeze geçmiş olsun lütfen haklarınızı aracılara inanıp güvenerek kendinizi heder etmeyin bizzat bu işi yapan avukatlarla anlaşın bu benim görüşüm

sımdı gördum mesajı sana özelden yazdım yaz nonu arım senı kardesım cok sagol

Orhanfit arkadaşlık isteğini nerden attım bulamadım valla bu siteyi pek kullanmayı bilmiyorum

Yüzde sabit yara izinden %5 rapor aldım 23 yasındayım ne kadar bi para alırım konuta hakim olan bi arkadasım yazabilir mi?

Orhanfit

Orhanfit kardeşim. Ne avukata ver ne aracıya kendin cok cabuk cözersin evrakları topla sigortaya gönder eksik yoksa 8 9 günde para sende eksik varsa söylerler hemen gönderirsin avukatın iyisini bulsan ne olur adalet cok yavaş benim dava avukatım akraba ama mahkemeler işlemiyor en önemli şey rapor büyük bir devlet hastanesimden al kalan %25 de alıyorsun alkol uyuşturucu ehliyetsizlik yoksa içinde bulunduğun aracın sahipinden isteyemezler sen kendi sigortamızdan alabilir sin hiç avukata veya aracıya para kaptırma
E

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben eylül ayında dağıtım yaparken kaza yaptım. Karşı taraf yüzde yüz kusurlu. Elimde 2 kırık oldu biri iyileşmedi. Skafoid kırığı kolay kolay iyilesmiyor. Ameliyat olacam muhtemelen. Burnum kırıldı iyileşti yanlız iz var . 5 aydır hala aynı. Bacagimdan darbe aldim bacakta da iz var. Bacaktaki ize oran viriyorlar mi ? Daha sonra belimde ağrı oldu hastaneye gittim bel düzleşmesi ve ufak bi fıtık var dedi. Bunlardan dolayı heyete girsem bana tahmini yüzde kaç veririler? Ne kadar tazminat alabilirim. 32 yaşındayım evli 2 çocuğum var. 4000 tl maaş alıyordum kaza tarihinde.

Bu kadar arkadas arasında bir bilen ortalama bir rakam verebilecek kimse yokmudur acaba ya kafamizda ortalama bir rakam olsun istedim zaten uc asagi bes yukari olur emsal herhangi bir olay gecmis yada tanik olan kimse sag humerus ust uc kirigi olustu bende ameliyat ve 8 vidali platin takildi kaza 2018 8 inci ayda oldu kazada yolcu konumundaydim son uc aylik brut maas 2500 arti yemek karti 250 tl aliyordum halen raporluyum calismiyorum bilgisi olan arkadaslar aydinlatabilirse sevinecegim

Arkadaşlar ben eylül ayında dağıtım yaparken kaza yaptım. Karşı taraf yüzde yüz kusurlu. Elimde 2 kırık oldu biri iyileşmedi. Skafoid kırığı kolay kolay iyilesmiyor. Ameliyat olacam muhtemelen. Burnum kırıldı iyileşti yanlız iz var . 5 aydır hala aynı. Bacagimdan darbe aldim bacakta da iz var. Bacaktaki ize oran viriyorlar mi ? Daha sonra belimde ağrı oldu hastaneye gittim bel düzleşmesi ve ufak bi fıtık var dedi. Bunlardan dolayı heyete girsem bana tahmini yüzde kaç veririler? Ne kadar tazminat alabilirim. 32 yaşındayım evli 2 çocuğum var. 4000 tl maaş alıyordum kaza tarihinde

Kelepit

bunun için uğraşıyorum zaten kardeşim ne demek istediğimi gayet iyi anlamışsın. okuyan insanlarda anlayacak. hakkınızda hayırlısı olsun umarım kurtarırsınız işi. dediğim gibi gideceğin avukat sigorta hukuku ve tazminat hukukundan anlayan birisi olsun yani uzmanlığını bu konularda geliştiren bir avukat bul yoksa her avukat her konuyu bilmiyor örneğin kimisi boşanma davalarında uzman kimisi ceza vs vs gidiyor demek istediğimi anlamışsınızdır umarım. kolay gelsin.

Merhabalar, ara ara kendimle ilgili bilgi paylaşımı yapıyorum. Dosyam en son tahkime gitmişti. Hakem atanmış ve nisan 11'e sonuçlanma tarihi vermişler. Acaba bu nihai durum mu daha uzayacak mi?

Endereren benimkiside tahkim kurulunda nisan 25 sonuçlanma tarihi

Üst Alt