Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

OkamiDrr acele etme kardeş önce kafanı topla engel olmasa geçici iş göremezlik raporun kadar alırsın engelin varsa söylediğinle kesin var platin var çünkü ama rapor alırken bile yanında bu işi bilen olması çok önemli her avukat malesef havada karada atlıyor bizim dosyalarımıza ama mutlaka sigorta hukuku ile ilgilenen avukat olmalı hasar danışmanlık adı altında milyonlarca şirket var ama işini hakkıyla yapan sayılı iyice araştır ben üç yoluda sonuna kadar denedim kendimde şirketlede avukatla da uzun ve yorucu bir süreç

kazazede kaza tutanağında kusur oranına bakıyoruz . Epikriz raporunu da doktor arkadaşlara gösterip maluliyet alınıp alınmayacağı konusunda fikir danışıyoruz . Ayrıca kaza ile maluliyet arasında illiyet bağı olup olmadığını da tutanak ve epikrizlerden az çok anlıyoruz . Ben yada eşim komisyoncu ya da aracı değiliz . Sadece bilgimiz ölçüsünde insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz . Hepsi bu .

Durum bildirir raporu %70 ile trafik kazası tazminatı alınabilir mi? Özürlü raporu is gücü kaybı gibi raporlar ile aynı mıdır?

Slm arkadaslar ben kaza gecirdim, araba kaldırıma cıkip ayagimda iki kemigi kirdi 12 platin var kadin %100 suclu doktor raporu % 30 .dosya avukatta ne cikar acaba

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. Yüzde 5 oran 3500 maaş yaş 32 karşı taraf 100 de 100 kusurlu . Eylül 2018 kaza tarihi ne kadar tazminat alabilirim.

Merhaba. 2013’te geçirdiğim kaza için sigorta şirketine başvurdum. Şu anda 23 yaşındayım. Kazayı 17 yaşında iken yaptım. Kaza tutanağında kusur oranım yazmıyor. Ben ehliyetsizdim karşı taraf alkollü ve kırmızıda geçti ben ise kavşağa hızlı girmekten hafif kusurluyum sadece. Deü adli tıp’tan %5 oranında rapor aldım.

Tüm belgeleri sigorta şirketine gönderdim ve beni bugün arayıp pazartesi günü istanbul’dan doktor göndereceklerini ve güncel durumum için muayene yapıldıktan sonra dosyayı kapatacaklarını belirttiler.

Adli tıp raporum olmasına rağmen böyle bir muayene yapmaları hukuka uygun mu?
Buradan edindiğim bilgiler doğrultusunda bütün işlemlerimi kendim takip ediyorum.

Cevaplarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

sizin gönderdiğiniz rapor usulüne uygunsa, şirketin gönderdiği doktora muayene olmak zorunda değilsiniz. doktora muayene olacaksanız da hiçbir belgeye imza atmayın.
bu arada hangi şirket bunu yapan, bu da yeni icatları sanırım.

Axa sigorta. Ben de olmamayı düşünüyorum zirâ eksik bir belgem de yok. İstenen belgeleri gönderdim fakat bir dilekçe göndermedim 8 gün içerisinde hesabıma yatmasını talep ediyorum tarzı.

ücretsiz destek
Bende 2017 de kaza geçirdim %90 karşı taraf kusurlu.
Sigorta şirketi Rapor istedi. Bende de evde bakım maaşı için aldığım raporu gönderdim 84 özür oranı var. Ama 2 yıl süreli verildi Rapor. Bu alacağımız miktarı etkiler mi?
Motorzede48 sigortanın gönderdiği doktora muayene olmak zorunda değilsiniz sakın olmayın da böyle bir hakları yok akillarinca düşük oran verip ona göre ödeme yapacaklar.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Az önce benim dosyamla ilgilenen hanımefendi(!)’yi aradım ve muayene olmayacağımı belirttim. O da bunun üzerine bunun zorunlu bir uygulama olmadığını, benim lehime de oran çıkabileceğini söyledi fakat ben istemediğimi belirttim. Bu 8 günlük sürenin 15 günw çıktığını ve bu saatten sonra benimle mail yoluyla değil, yazılı posta yoluyla iletişime geçeceğini belirtti. Çünkü ben kendi mail adresimden 2015 yılında bir mail atmıştım “hak talebim yoktur, özür durumum yoktur” diye.
Merak ettiğim şey şu ki; ben geçen hafta evraklarımj gönderirken bir dilekçe yazmadım ve evraklarımı da iadeli taahhütlü posta ile değil, kargo ile yolladım.
Sizce süre konusunda mağdur olmamam için iadeli taahhütlü posta ile bir dilekçe yazmam gerekir mi? Gerekirse; dilekçemde hangi hususları belirtmem gerekir?

Cevaplarınız için minnettarım, gerçekten çok teşekkür ederim.

Iş yeri servisinde trafik kazası

Merhabalar,

07.05.2018 tarihinde iş yeri servisi ile iş yerine giderken trafik kazası geçirmiş bulunmaktayım. Araçta şöförün yanında yolcu konumundayım. Kazada sol ayak bileğimde kırık oluşmuştur. Kırık sebebi ile ayağıma platin konulmuştur. 7 ay sonunda Devlet Hastanesinde %6 oranında Heyet Raporu verilmiştir. Yaşım 30'dur.

1-Kazadan dolayı hangi haklarım mevcuttur.
2-Bu haklarımı kendim takip edebilir miyim.
kazazede

Merhabalar;

Öncelikle tüm kazazedelere geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Allah şifa versin.
Sizden kendi durumum ile ilgili bilgi rica ediyorum.

Nişanlım 2013 yılında yaya iken bir aracın çarpması sonucu yaralanıyor. Çarpan kişi yüzde yüz kusurlu olduğu raporlanıyor ve ceza davası açılıyor. Çarpan kişinin iyi niyetli tutumundan dolayı ceza devasında şikayeti geri çekiyoruz. Vs vs.

2018 yılına kadar sigorta şirketinden ya da herhangi bir yerden hak talep etmedik çünkü bilmiyorduk...
Sigorta takipçisi bir kişi 2018 mart ayında bize ulaştı.
Bizde avukatlık ücretleri ve kendi payları olmak üzere toplam yüzde 25 pay vereceğimiz konusunda anlaştık.
Vekaletnameyi verirken bize sözleşme imzalatmak istedi ancak; sözleşme sigorta takip firması adına idi ve maddeleein içinde hak kazanılan ücretin avukatlar ve vekalet ücreti tüm harcamalar hariç yüzde 25 maddesini görünce imzalamadık.

Sizden öğrenmek istediğimiz şeyleri madde madde yazacağım.

1- Vekaletnamede Ankarasına bağlı 5 avukat yer alıyor. Her biri ayrı hak talep edebilir mi?

2- Vekaletnamede ahzu kabz, sulh ve ibraya yetkileri bulunuyor. Özür dileyerek soruyorum nişanlımın hakkını alıp vermeme durumları ya da eksik öderler mi bize?

3- ne avukatlar ile ne de takilçi ile sözleşme yapmadık bu bize sorun teşkil eder mi?

4- Biz süreci kendi çabalarımızla takip ediyoruz. Sigorta şirketinin internet sitesinden ve telefon ile. Şu anda dosya tahkim komisyonunda ve hakemde gözüküyor. Hakem kararından sonra ödeme ne zaman gerçekleşir?

5- Ankara tıptan verilen rapor yüzde 16 ne kadar tazminat alabiliriz?

6- nişanlım kaza sırasında 17 yaşında ve hemşirelik lise öğrencisiydi şu anki maaşı mı esas alınır?

7- sigorta takipçisi 250 bin alacağımızı söyledi aktüer hesaplamış doğru mudur?

Lütfen konuyu bilen anlayan kişiler yardımcı olsun. İnsanların çektiği acılardan sonra bir de kandırılması, dolandırılması çok acı...

Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Saygılar

yardım bence hemen dosyana azil çektir sigorta şirketine dolandırılcaksın büyük ihtimal

Skafoid kirigi'ndan dolayı heyete girip rapor alan var mi ? Varsa yüzde kaç oran veriyorlar ?

Yardımbekliyor merhaba benim eşim Türkiye çapında iş yapan bir avukatın katipliğini yapıyor . Tazminat aktüer hesaplaması işlemlerini felan eşime yaptırıyor . Eşimden duyduğum kadayıyla her müvekkille sözleşme yapıyorlar . Genelde %15-20 ye anlaştıklarını biliyorum 25 biraz fazla geldi bana . Vekaletnemedekiki avukatlar ayrı ayrı pay almaz sözleşme varsa da eksik ödeyemezler . Güven sorunu yaşıyorsanız paranın nişanlınızın hesabına yatmasını talep edin . Avukatın hesabına yatmayıp nişanlınızın hesabına yatabilir . Siz avukata yatan paradan paylarını verin bence . Aktüer kısmını ben bilemiyorum eşim biliyor . Özelden yazarsanız yönlendiririm . Telefonda arayanlara yardımcı oluyor genelde . Programdan hesaplıyor .
Aman dikkat edin yaa piyasada çok sahtekarlar varmış. Parayı alamadım deyip kendi hesabına yatınca ortadan kaybolan avukatlar bile oluyormuş maalesef . Allah yardımcınız olsun

Sena hanım çok teşekkür ederim özel mesaj kısmını bulamadım. Lütfen siz yazar mısınoz özelden

Yardımcı olur musunuz

Öncelike merhaba. 2015 yılında çift taraflı trafik kazası geçirdim . %100 asli kusur karşı taraftaydı. Yüzümde kesikler ve burnumda kırık oluştu . Burnumdaki kırıkla alakalı %2 heyet raporu alarak bi kısım ödeme aldım sigorta şirketinden. Aynı kazayla alakalı yüzümde oluşan kesiklerle alakalı plastik cerrahi bölümünden %4 heyet raporu aldım. Sigorta şirketine gönderdim fakat ödeme yapılmayacağı söyleniyor . Sigorta şirketinin avukatı yüzünüzdeki kesik çalışmanıza engel değil diye yanıt verdi . Normalde rapor artışı veya başka maluliyetle alakalı ödeme yapıldığı bilgisini duydum. Nasıl bi yol izlemeliyim . Yüzümdeki izlerin hiç bir önemi yok mu ? Kaza yaptığımda 24 yaşındaydım.Gönderdiğim heyet raporu olmasına rağmen dosya sorumlusu heyet raporu gönderin diyor . Nasıl bir rapor göndermeliyim ? sigorta şirketini mahkemeye vermelimiyim? Lütfen yardımcı olur musunuz ?

Arkadaşlar merhabalar, 16.01.2019 tarihinde şehirler arası yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu L1-4 vertabra sağ transvers proseslerinde minimal deblase kırıklar oluşmuştur. Yaşım 30, şu anda öğretmenlik bölümü öğrencisiyim. internetten araştırdığıma göre %8 oranı veriyorlar galiba. Bu duruma göre aktüel hesaplamasında ortalama ne kadar bir tazminat tutarı hesaplanır ? Bilgili arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim...

Fatih026 yüzünüzdeki kalıcı iZler için tazminat alabilirsiniz
bukalemun34 6-9 ay iyileşme süresinden sonra heyetin vereceği rapora göre tazminatınız hesaplanır .

Nasıl bir yol izlemeliyim . Sigorts şirketi ödeme yapılmayacak diye diretiyor .birde tahmini ne kadar ödeme çıkar ? senasrc92

Fatih026 yüzünüzdeki iz kalıcı mı ? Kalıcı ise ve raporunuz varsa tahkime başvurabilirsiniz

Merhaba arkadaşlar 2019 ocakta zincirleme kazaya karıştım sağ kolum da radius disk uç kırığı ve derin bir yarık oldu 45 gündür raporluydum şimdi işlemlere başlayacağım süreç konusunda danışmak istedim engel oranı tahmini olarak kaç olur acaba ?

merhaba. geçirdiğim trafik kazası sonucu üniversite hastanesi adli tıp raporum ile birlikte tazminat için doğa sigortaya başvuruda bulundum. şuan doğa sigorta tarafından bana belgelerimin medikal incelemede olduğunu söylediler. yakın zamanda doğa sigortaya başvuruda bulunan var mı acaba sonuçlanması ne kadar zaman sürüyor ve rapor oranında oynama oluyor mu? tazminat ödemede eksik ödeme mi yapıyorlar ve uğraştırıyorlar mı bilgisi olanlar dönüş yaparsa sevinirim.

Genelde eksik öderler.Eksik miktar için dava açmanız gerekecektir

lawyer6706

hocam şuan ki duruma göre limitin tamamı yani geçen sene için 360bin tlnin hepsini alcam gibi gözüküyor. eksik ödeme derken çok mu eksik öderler yani yoksa limite yakın bir ödeme mi yaparlar onu merak ediyorum. ayrıca medikal inceleme ortalama kaç gün sürüyor doğa sigortada

Üst Alt