Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

tazminathukukçusu

İyi gunler. Ben 2013 yılında kaza geçirdim sağ bacak femur kemiği kırıldı platin takıldı doğum tarihim 02.11.1996 kaza tarihinde yaşım 17 idi. Karşı taraf %75 suçlu asgari ücretten hesaplanacak ne kadar alabilirim ??

Doğum tarihi: 02.11.1996
Kaza tarihi: 10.06.2013
Suç: karşı taraf %75 hatalı
Sakatlık: sağ bacak femur kemiği kırıldı 30 cm platin var ve bacakta incelme var rapor %5.1 ne kadar tazminat alırım ??

Lütfen bilgisi olan yardımcı okursa sevinirim
1984 Kasım ayı doğumluyum 10/07/2018 Elektrikli bisiklet ile yolda giderken trafik kazası geçirdim bana çarpan araç (kamyon) kaçtı ayağımda kırık oluştu 50 gün yattım. trafik polisi tutanağı tuttu karşı taraf %100 kusurlu buldu ama şahıs bulunamadı. Adli tıp %5 heyet raporu verdi. Sanırım Devlet güvece hazinesinden ödenecek anladığım kadarı ile.
Asgari ücret ile çalışıyorum ortalama nekadar alırım
Teşekkür ederim

@kazazede @ücretsiz destek

Doğum tarihi : 02.11.1996
Kaza tarihi : 10.06.2013
Sucluluk: karşı taraf %75 suçlu
Maluliyet: %5.1
Maaş: asgari ücret
Tahmini ne kadar alırım ?

Tahkim

Arkadaşlar tahkimde olan dosyam vardı 14.03.2019 tarihinde olumlu sonuçlandı fakat 19.03.2019 tarihinde sigorta şirketi karara itiraz etmiş.bundan sonraki süreçte ne olur bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi.

Öncelikle herkese merhaba 19.10.2017 tarihinde trafik kazası geçirdim.kazadan hemen sonra takipçiler aramaya başladı.cok araştırdım sağlam bir şirkete dosyamı verdim.ve kazadan 9 ay sonra yüzde 9 adli rapor aldım.(sağ el bileği ve serçe parlaksa kırık ve ameliyat vida takildi)izmir katip çelebiden.Raporu aldığım tarihden 3 ay geçmesine rağmen henüz haber yoktu,'taki bugüne kadar.bugun takipçi aradı ve sigorta şirketinin raporu kabul etmediklerini devlet hastanesinden rapor almamı istemiş.bunun üzerine takipçi aradı bizde bunu kabul etmeyecez ve tahkime göndereceğiz dedi.

Yaklaşik 6 yada 7 ay surer dedi.BU KONU HAKKINDA Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi süreç doğrumu ilerliyor 1 yıldır bekliyorum zaten.Birde yaklaşık ne kadar tazminat alabilirim. Kaza tarihi 19.10.2017,yaşım kaza tarihinde 39, rapor yüzde 9 kazada yüzde 75 haklıyım.yuzde 25 haksızım.maaşim kaza tarihinde net 3.750tl. brüt 5000tl şuandaki maaşım net 4350tl brüt 6000tl.1 çocuk var.askeri personelim.

v6W4Qz.jpg
[/url][/IMG]
Ert45 %5 maluliyete 41.000 TL civarı çıkıyor . Eşim aktüerden hesapladı . 1.000 tl civarı aşağısı yada yukarısı olabilir.

senasrc92
1978 doğumluyum
03.11.2017 kaza yılı
%44 adli tıp raporum var
Brüt maaş 4000 o tarihte
Evli ve 2 çocuk sahibiyim.
. Yolcu otobüsü olduğu için %100 küsur karşıda ben yolcu konumundaydım. Aktüer hesaplarmısınız lütfen

Adli tıptan alınan rapora müdehale olmuyor bildiğim kadarıyla.

Arkadaşlar lütfen bilgi verirmisiniz
Kaza tarihim 2012
B
Adli tıp raporu %25
Kazada yolcu konumunda idim
Ege sigortadan ödeme alıncak sürücü alkollüydü tahkimde şuan dosya %20 anlaştım otarihte çalışmıyordum sizce ne kadar alırım lütfen hesaplarmısınız ocakta tahkime verildi ne zaman ne kadar alırım?

Bu arada anadolu expertize hasar analiz ile avukat a verdim güvenilir oldugunu duydum sizce nedir ege sigortadan tazminat alan varmı dosya sigorta tahkim komisyonunda hakem heyeti görevlendirildi bu aşamada sizce ne kadar sürer ne alırım lütfen bilgi verirmisiniz

raporumu adli tıptan %47.7 aldım ancak %37ye düşürmüş medikalleri. çünkü bacak kırıklarımdan dolayı raporu kaza tarihinden itibaren 1 yıl dolduktan sonra almam gerekiyormuş. bacaklarıma verilen oranı düşürmüşler. dediler ki ya %37yi kabul et ödeme yapalım veya 1 yıl dolduktan sonra bacaklarından son durum raporu al dediler. ben de beklemek istemedim ve %37yi kabul ettim. şimdi ödeme bekliyorum %37ye göre hesap yaptılar.

Merhaba herkeze geçmiş olsun
2012 de istanbulda yolcu oldugum bir arabanın içinde sürücü alkollü iken bir kaza geçirdim arkada oturuyordum belim kırılsı ve sag omuz küreğim 3 ay çelik korse ile yattım sonrasında vertebrada t12 de çökme var denildi mr raporunda %55 ameliyatlık die ama olmadım avukata verdim daha onlarda beni üniversite arastırma afli tıp a gönder diler Trabzon'a ordada %25raporum çıktı sigorta tahkim kuruluna e gönderildi ocak ayında bu kazadan yüksek tazminat alıcagım söyleniyor%20 anlastım avukat ile bana yardımcı olurmusunuz ne kadar sürer gerçekten bi para alabileckmiyim sonuçta kazagı ben yapmadım arkada yolcu oldugum araç ve alkollü şoförü yaptı ne olur sizce bi bilgi verirmisin acil ne kadar sürer kaç para alırım 2012 de çalışmıyordum lütfen bilgi verir misiniz nedir ne olur sonuç ege sigortaya dava açıldı?

kardşeim öncelikle geçmiş olsun. hesabını net olarak aktüer dışında kimse yapamaz buradaki avcı insanlara kanma uzak dur. ayrıca avukatlık bir durumun yok. ilk olarak avukata verdiğin vekaleti iptal et. ikinci olarak sigorta şirketini ara derdini anlat sana yardımcı olacaklar ve senden birkaç belge isteyecekler. bu belgeleri topla ve sigorta şirketine gönder. sana bir para teklif ederler beğenirsen o parayı alırsın beğenmez isen o zaman bir avukat ile anlaşıp dava açarsın. şuan sigorta belki sana direk paranı ödeyecek ancak bu paranın yüzde 20 si bedavadan o avukata gidecek. ayrıca şoför alkollü olduğu için sigortadan aldığın tazminatı sigorta şirketi o şoförü dava edip şoförden geri alır. yani şoför bir yakının ise sana verdikleri parayı ondan geri alacakları için sigortaya başvurman anlamsız olur.

Yok tanıdıgım değil arkadasımın bi tanıdıgı idi onunda pek fazla geçmişi olmadıgı biri bu arada kazayı 2012 de yaptım böle bi hakkım olduguny 2018 de öğrendim bilinçsizlik yüzünden konuya istanbulda Anadolu expertizde güvenilir titiz ve uçak parama kadar ahtıkabza almadan benden vekalet alan anlaşmalı ve sadece bu işle uğraşan bilindik firmaya verdim memnunum allaha şükür fakat yüzde 25 e kava taslak ne çıkar avukatım bana 99 bin diyemem eline en dip 100 bin geçicek diye söyledi sigorta tahkim en fazla ne kadar sürer ne olur bi bilgi almak için 3. Bi insana danısmak istedim birde bilinçsiz oldugmuz için hakkımızı net arayamıyoruz avukat işin ehli ben nekadar fazla kazanırsam onun payıda artar die düşündüm

kendin uğraşacak vaktin varsa kendin yap toplasan 2 3 bin lira masrafın olmazdı neyse artık vermişsin vekaleti ve muhtemelen dava da açılmıştır. para kendi hesabıma yatacak diye anlaşsaydın bari vekalet verirken. hangi raporu aldığını yaşını gelirini vs bilmediğim için kaba bi hesap yapamam sana yanlız muhatap olduğun kişiler kesinlikle şirket vs. olmasın direk olarak avukat olan insanla konuş bu konuları. ayrıca gerçekten avukat mı değil mi onu da araştır.

yazdığını şimdi detaylı okudum. tamam para senin hesabına yatacaksa sorun yok. yüzde 20 vermiş olursun avukatın öyle diyorsa doğrudur. çünkü yaşın gelirin rapor oranın vs. hepsi hesapta kullanılıyor. o yüzden en iyi hesabı yine avukatın bilir.

Sigorta şirketi benim dosyanın reddetmiş sebebi ne olabilir fikri olan varmı ?

Ert45

reddetme sebebini açıklarlar. onlara sorun. illiyet bağı kuramamıstır vss...

Sena hanım merhabalar. 15 Temmuz 2013 de geçirmiş olduğum trafik kazasında alnımda 4 cm kafamda ise 2 cm kesi oldu ve psikolojik olarak çok etkilendim. Bir şirketle anlaştım. İlk raporum 9 Eylül Üniversitesi Hastanesii adli tıptan çıktı ve oran %14dü. Ancak sigorta şirketi 2015 de kanun değişti özürlülük ölçütüne göre almanız gerekiyor dedi. Bizde Katip Çelebi Üniversitesi Hastanesi adli tıptan aldık. O da %25 çıktı. Şuan dosyam tahkimde ve sonuçlanma tarihi 03.05.2019
Sormak istediğim ise sizce ne olur. Birde 40 bin tl nin üzerindeki dosyalar için karşı taraf temyiz edebiliyormuş ancak birçok avukata sordum onlar büyük ihtimalle gitmezler giderlerse zaten size faizli bir şekilde ödeme yapmak zorunda kalırlar dediler.
Sizce ne olur ?

@mynecro doğru söylemişler . İtiraz ederlerse itiraz hakem heyetine gider . Faizli ödeme kısmı da doğru 👍🏻

Son düzenleme:
Peki bu işlem ne kadar sürer Sena hanım. Ve sizce ne olur yani tahmininizce.

Merhaba ben 45 gün önce bir trafik kazası geçirdim benim motora araç çarptı yaralamalı trafik kazası sol dizimde bir ufak kırık sağ ayak baş parmak kırık birde sol el baş parmak kırık sağ kaburgalar da ezilme mevcut tam olarak 53 günlük raporluyum sol dizimde ki kırık kaynamış ve zamanla iyi olacak deniyor ağrı var tabiki yürürken sağ kaburgalar daki ezilmeden dolayı doktor iki sene ağır ve soğuklar da ağrı hissedersin dedi benim merak ettiğim çalışıyorum belediyede ve karşı taraftan şikayetçi oldum ortalama maaş 2500 trafikten tazminat alabilir miyim hak kaybından dolayı alırsam ne kadar alamazsam ne yapmam lazım teşekkür ederim

Karşı taraf suçlu

Sağ ayak baş parmak kırık sol el baş parmak kırık dizde ve parmakta ağrı var doktor kaynamış dediEğer ki heyete girmezsem hak kaybından tazminat alabilir miyim ona göre bir başvuru yapayım genelde okuduğum paylaşımlarda alırsın deniyor ama bir çelişki olmasın kafamda heyet raporu cokmu önemli varsayalım heyetten 0 çıktı hak kaybından dolayı birşey alamıyorumuyum cevap için teşekkür ederim şimdiden yaşım 42

Bu arada davayı savcı uzlaşmaya vermiş ben kimle uzlaşma yapicam trafik sigortası mı karşı davalı olduğum kişimi

Tazminat davası hukuk davası ile ilgili.Uzlaşmaya gitmesinin sebebi taksirle yaralamanın suç olmasından ötürüdür. Uzlaşmayın karşı tarafla. Maluliyetinizin tespiti için henüz erken ama maluliyetiniz 0 çıkmaz merak etmeyin.İsterseniz özelden yazın.Daha detaylı bilgilendirme yapayım

Merhaba teşekkür ederim bugün itibariyle 66 gün oldu kazanın üstünden geçeli devlet hastanesi nden ayın 9 da randevum var heyet için randevu aldım uzlaşma da direk bir rakam vereyim sonuçta karşı taraf kabul etmeyecek mahkeme görülür bu arada trafik sigortası ndan belki birşeyler alabilirim davadan sonra karşı tarafa manevî tazminat davası acabilimiyim teşekkür ederim ilginiz için

Üst Alt