Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Merhabalar, 2016 eylül ayında kaldırımda dururken alkollü araç sürücüsü yoldan çıkıp bana çarptı. Bacağımın dizden altı parçalandı 7 tane ameliyat oldum %40 engelli raporum var. Ceza davası açıldı, sigorta şirketi de ücret ödemedi böyle bir maluliyet sözkonusu değildir dedi. Avukatım sigorta şirketine dava açtı. Davalarım sürekli erteleniyor.

Benim sorum kazanın üzerinden bu kadar uzun zaman geçmesine rağmen neden her iki dava da sonuçlanmıyor? Sıkıntı nerden kaynaklanıyor? Mahkeme dosyamı istanbul adlı tıpa göndermiş beni muayene çağırmayacaklarmış dosya üzerinden karar vereceklermiş. Bu işte bir gariplik var mı yoksa işleyiş mi bu şekilde?

cigdos
yüzde 40 lık raporu nereden aldın ve o oranı sadece kırığamı verdiler yoksa başka yerdende oran aldın mı? şunki durumun nedir iyileştin mi

elifsu2010
son durum ne

hdoa kırık yoktu dizim fırladı ve parçalandı bir de bacağımda kaslar parçalandı. Dizin arkası boş bağlarımın yarısını yapabildiler dizde doku kalmadığı için. Bilekte düşüklük ve şişlik var.Şu an desteksiz yürüyorum çok şükür fakat şişlik ve ağrı oluyor.

Geçmiş olsun öncelikle almış olduğunuz heyet raporuyla sigorta şirketine normal başvuru yapsanız daha iyi olabilirdi dava açmak yerine.

Slm iyi geceler.ben 40 yaşında bir baba yım. Geçen ay eşimi trafik kazasinda. Kaybettim

Biz eşimle beraber yevmiyeli yani iş bulursak günlük gidip paramız alıyorduk fakat bir akşam işten geldik ve evimize giderken karşıdan karşıya geçerken araba çarptı ve hastane gitdk sabah eşim rahmetli oldu kaybettim iki tane çocuğum var lise okuyorlar benim gelirim yok çocuklarım bile okula yol parayı zar zor veren biriyim su an ama eşim ile beraber çalışınca günlük 150 lira. Gibi ortalama para kazanıyorduk ama şimdi daha kötü. Ben perişan halindeyim çocuklarım öyle perişan

Evim kira vs gibi detlerim çok

Sizden isteğim eşime çarpan adam su an dışarda hapise girmedi nedense. Trafik rapouna göre yüzde 75 bize vermiş hatayı.

Yüzde 25 çarpan araca vermiş
Ben bişey yapmadım ama o zaman polis sordu şikayetçi oluyor musun dedi evet dedim ve imzaladım tutanağı

Ama hala ne bir evrak nede bir mahkeme yada nede bir yardım gibi bişey görmedim
Acaba nasıl oluyor
Bu. Çarpan arabanın sigortası var ben buna dava acmalimiyim yada bu sigorta şirketini arayıp kendim demem mi gerekiyor nasıl oluyor
Yani en kısa zamanda nasıl hakkımı paramı neyse kan parası yada benim hakkım nedir bana açık açık yardımcı olurmusunz ALLAH RAZI OLSUN. BEKLİYORUM

Kardesim basin saolsun.ALLAH mekanini cennet eylesin ALLAH sana sabirlar versin gercekten cok uzuldum maalesef Adaletli bir dünyada yaşamıyoruz toruna cevabı şunu söyleyeyim arabanın trafik sigortasından mutlaka para alırsın dava açmadan burada olan bilirkişiler sana mutlaka yardım ederler Benim fazla bilgim yok Ama dediğim gibi trafik sigortasından Mutlaka alırsın Tekrar başın sağ olsun

@seref.ada03

eşiniz %75 kusurluysa, liseye giden çocuğunuz varsa ve eşiniz de aşağı yukarı sizin yaşlarınızdaysa, toplamda 70-80 bin civarı bir tazminat alırsınız.

gerek bu siteden, gerekse dışarıdan, çok sayıda kişi size ulaşıp, biz yardımcı olalım, bizim uzmanlık alanımız bu vs. diyecek
biz karşı tarafın kusur oranını değiştiririz, onların kusurnu %50-75 yaparız, daha fazla tazminat alırsınız diyecek.

avukatlar 5 senede çözemez biz 3 ayda çözeriz diyecek. hatta tazminat çıkana kadar biz sana destek oluruz ayda 2000 lira sana maaş veririz diyecek vs.

hiçbirine kanmayın, kimseye vekalet vermeyin, hiçbir yeri imzalamayın..

önce kazaya bakan karakola gidip kaza tutanağını isteyin, biz savcılığa gönderdik, size veremeyiz vs. derlerse ısrar edin alın.
sonra notere gidip veraset ilamı alın.

ayrıca eşinizin nüfus kayıt örneğini de alın.

nüfus kayıt örneği, veraset ilamı ve kaza tutanağını toplayın.
ayrıca olayı kısaca anlatan bir dilekçe de yazın, dilekçede adres-telefon, e-posta ve iban bilgilerini de belirtin.

dilekçeyi de diğer belgelerle birlikte sigorta şirketine kargo ile gönderin. dilekçenizde eşinizin mesleğini de belirtin, sigrtasız çalışıyorduk ama aylık 2000-2200 arası kazanıyorduk deyin.

sigorta şirketi 2-3 hafta içinde size tazminatın bir kısmını ödeyecektir.

tazminatı aldıktan sonra bir avukatla görüşün, hesabı yapsın, eğer size ödenen tutar eksikse dava açarsınız..

eğer bunları yapmak yerine hasar takip şirketine vekalet verirseniz, toplasanız 2 saati geçmeyecek iş için kazancağınız 80 bin liranın 20 bin lirasını bu adamlara kaptırırsınız.

iyi akşamlar, bir konuda yardımınızı isteyecektim,2014 yılında karıştığım çift taraflı trafik kazasında yaralandım,devlet hastanesinden %24 oran aldık,iki sigortaya müracaat yaptık ikisinden de tazminat aldık fakat ödemeler eksik olduğundan dolayı avukat tuttum iki sigortaya da dava açtık sigortalar dan bir tanesi bize uzlaşmak istediğini söyledi ve eksik ödemeyi mahkeme aşamasında ödedi ve sulh olduk,

diğer sigorta ödemeye yanaşmadığından dava devam etti Ve sonuç itibariyle adli tıptan rapor aldık fakat oran %5 çıktı,bunu gören uzlaşarak anlaştığımız sigorta şimdi benden geriye dönük ödemeleri istiyor şu an diğer sigortayla davamızı devam ediyor diğer uzlaşarak ödeme yapan sigorta firması beni telefonla aradı ödediğimiz parayı geri vereceksiniz diyor sakatlık oranınız düşmüş diyor,avukatım böyle bir şeyin mümkün olmadığını söylüyor ama yine de tedirginim,sizce böyle bir şey olabilir mi?

Merhabalar;
24 yaşındayım ve öğrenciyim okulum bu dönem bitecekken ( İTU Makina) geçirdiğim kaza sonucu okulumu dondurdum. 4 adet kırığım var ve yüzümde kesik var. 3 adet de platin var. ne kadar tazminat çıkar sizce

Ayrıca eğitimimi tamamlayabilmek maksatlı güvenlik işine başlayacaktım yarı zamanlı, bunun için gerekli sağlık raporumu aldım, kimlik kartı için sınav parasını felan verdim, işe başvuru formu vs herşeyi doldurdum fakat sözleşmeyi imzalayamadan böyle bir kaza geçirdim. Bunun tazminata bir etkisi olur mu?

Kolay gelsin arkadaşlar.çift taraflı trafik kazasında yolcuydum ve bi taraf %100 suçlu kaza tarihi Şubat 2018 maasim 2800 tl 1983 doğum tarihim.kazadan dolayi boynumda 4 adet fıtık oluştu.tedavilerden sonra eğitim araştırma hastanesinde %15 heyet raporu verildi.ne kadar tazminat alırım ve eksik evrak yoksa ne kadar sürede tazminatimi alırım.suan x bir aracı sigorta sirkentinde dosyam çalışanı ise arkadasim o yüzden verdim aracıya.

Merhaba arkadaslar ben bundan 4 ay önce trafik kazası gecirdim ve sürücü degildim bır bayan bizi solluyor ve önümüze aracı kırıyor kaza sonucu omur eliğim kırılıyor suan 8 vidalı platinle mücadele ediyorum meslegim fitness hocası yasim 31 sizce adli raporda kac puan alırım ve nekadar tazminat cıkar avukat ile yüzde 20 anlastım ama inanın kime güveneceğimi bilmiyorum önce bana yüzde 40 üstü dedi şimdi belli olmaz diyor yorum alabilir miyim bu tür olay yasayan var mı ?

Geçmiş olsun tam ayrıntısını bilmediğim için adli tıpta 17 ile 44 arası oran veriliyor durumuna göre

Merhaba geçen hafta duruşma vardı bu son duruşma oldu mahkeme kabul etti yeni duruşma günü verilmedi. Avukatım 50 güne kadar belli olur dedi icra başlatacakmış temyiz etmezler ise parayı 50 gün içinde yatırırlar dedi temyiz ederlerse uzar ama yasal faiz işler dedi. Şu aşamada ne olur sizce dava 2015. 5 ayında başladı 3.5 yıllık yasal faiz var ve ben daha fazla uzamasını istemiyorum çünkü faiz az işliyor ve TL KUR(dolar) karşısında hızla eriyor o yüzden temyize gidilirse 1 2 yıllık uzaması bana zarar getirir 1-2 yıllık faiz zararı karşılamaz temyie gitmezlerse ne ala giderlerse ne yapabilirim yardımcı olun.

Birde e devleten bakınca davalı iki sigorta şirketi olarak gözüküyor ama bir şirketin avukatları var ben şimdi iki şirketendemi para alıcam nasıl oluyor. Aşağıya fotoğrafını atıyorum

https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.ne...=ea17e75902ace944b4cbc56028e6e83c&oe=5C887DFE

https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.ne...=8d1ee52b7395e6e8357b4aa5e6b70780&oe=5C6A5D28

Merhaba benim bir sorum olacaktı. Simdi ben 2017 ocak ayında şehirler arası otobüste trafik kazası geçirdim l2 omurga kırığı oluştu avukatla anlaştık mahkeme süreci 18 ay sürdü ve avukatım adli tip raporunun %0 ciktigi ni söyledi ve tazminat alaMayacagimi soyledi. Simdi bu durumda Benim yapabilecek herhangi bir şeyim var mi acaba. ? İtiraz yolu var mi ? Avukatım da bu adli tip raporundan sonra pek ilgilenmemeye başladı. Hala ağrılarım var hissiyat zayıf. Yani vücudumdaki hasarla kalakaldım. Yardimci olursaniz sevinirim ,Teşekkür ederim.

Merhabalar. Ben kurye olarak dağıtım yaparken ana yolda ilerliyordum. Ara sokaktan hizla bi arac cikti önüme benim yapabilegim birsey yoktu. Vurdum uctum yüzüstü yere çakıldım. Sol elimde skafoid kirigi oldu ve burnum kirildi. Ayagimda bilekten ezildi. 6 hafta kolum alcida kaldi ve iyilesmedi ameliyat olacam
. Kusuru polis yuzde olarak bilmiyom ama karsi tarafi suclu buldu
. Bende sadece kask yoktu. 4000 tl maas aliyodum ve 30 yaşındayım 2 cocugum var. Ne kadar tazminat alabilirim

Trafik kaza sonucu pisitrati yuzde 25=ortepedi yuzde 9. Toplam yuzde 32 yuzde 32 uzerindenmi tazminat odenecek..

slm

arkadaşlar tam emin olmadığımız bilgileri paylaşmayalım.

Son düzenleme:
gerekçeli karar yazildimi

hocam gerekçeli karar nedir tam olarak? çok bilgim yok bu konularda avukatın dediğine göre karar verildi mahkeme kabul etti 50 gün içinde karşı taraf temyiz etmez ise parayı yatırlar temyiz edrelerse 1-2 yıl uzar dedi

merhaba trafik kazası dolayı eşim bilezik kırık %2 oranı verdi ev hanım ve gelir yok ve 10 aylık kızım var eşim yaş 24 ne kadar tazminat alır?

bana ozelden ulasabılırmısın abı bnde ızmırde oturuyorum kaza gecırdım yardımına ıhtıtyacım var

Sigorta şirketi itiraz ettiği için dava açmak zorunda kaldık. Genelde itiraz edilirmiş öyle söylendi.

Kaza geciren kisi nerelerden tazminat alir ayri bir secenekleri yazarmisiniz

sosa sigorta

Teşekkür ederim. Sigorta şirketi böyle bir maluliyet söz konusu değildir dediği için dava açtık. 2 yılı geçti ama bi ilerleme yok. Bu kadar uzun sürmesi normal mi yoksa Avukatım mı işleyişi bilmiyor acaba?

kolay gelsin.olayı kısa anlatayım 2016 aralık ayında bir trafik kazası geçirdim yolcu konumundaydım kolum kırıldı karşı taraf %100 kusurlu bilirkişi raporunda da bu çıktı. mahkeme devam ediyor adli tıpa sevk ettiler ondada kırıkların yaşam fonksiyonlarına AĞIR(4)derecede etkileyecek nitelikte olduğu belirtildi.bu durumda sigortadan tazminat için ne yapabiliriz.rapor için ameliyat olduğum devlet hastanesi özürlülük oranı adı altında 200 tl para aldı ve fizik tedavicinin oran vermemesi nedeniyle %0 oran verildi ortapedi dr u bakmadı bile.tekrardan rapor mu almam lazım yada nasıl bir yol izlemeliyim.teşekkürler

joseph
bu almış olduğun 0 oranlı raporunla tazminat alamazsın, kemik kırılmasına nasıl oran vermez doktor anlamakta zorlanıyor insan, bulunduğun yerde üniversite hastanesi varsa adli tıp bölümüne müracat edebilirsin, üniversite adli tıp bölümü kemik kırılmasını vücut bütünlüğünün bozulması olarak kabul ediyor ve en az % 5 oran veriyor, böyle oranlı raporu alırsan bu konunun ilk mesajında nasıl hareket edeceğin detaylı olarak yazılı, ona göre tazminatını kendin alabilirsin.

İyi günler benim bir sorum olacakti.ben 2017 eylül ayında kaza yaptım yüzde yüz karşı taraf kusurlu bulundu.ben yolcu konumundaydim.yüzde 8 rapor verildi bana.kaza tarihinde maaşım net 2800 TL idi.yaşım 34 evli bir çocuk babasıyım ne kadar tazminat alabilirim teşekkürler

kazazede

Merhaba;

9 ay önce yaralanmalı trafik kazası geçirdim.
sağ ayak bileği parçalı kırık ve doku kaybı oluştu.
tedavilerim bitti ve kurul raporunu aldım.
rapor da %15 ortopedi %5 plastik cerrahi özür oranı verdi.
yaşım 33 2 çocuğum var.maaşım brüt 5200 kaza da kusurum yok.
ortalama ne kadar tazminat çıkar.brüt maaştan mı yoksa net maaş tan mı hesaplanıyor?

Teşekkürler.

Üst Alt